Fitness hoelahoep kopen? Bekijk de 7 beste sport hoepels

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 19, 2023

De beste fitness hoelahoeps
De beste fitness hoelahoeps

Een goede fitness hoelahoep (ook wel hula hoop) helpt jou om fitter, slanker en gezonder te worden. En dat gewoon vanuit huis.

Ben jij op zoek naar de beste sporthoepel? Dan zit je hier goed.

Hieronder ontdek je namelijk direct welke fitness hoepel het beste bij jou past.

Ook vind je alle informatie die je nodig hebt over hoepelen en het kopen van de beste sport hoelahoep.

We richten ons voornamelijk op hoelahoeps met gewicht, maar er zitten ook varianten voor kids tussen.

Dit zijn de beste hoelahoeps om thuis mee te trainen

We vergeleken alle sport hoepels op basis van de belangrijkste eigenschappen en aandachtspunten. De onderstaande hoelahoeps kwamen daarbij uiteindelijk als beste uit de test.

Welke kun je het beste kopen? Vergelijk ze snel hieronder:

  1. Beste hoelahoep met gewicht
  2. Goede hoepel voor beginners (volwassenen)
  3. De beste verstelbare hoepel
  4. Beste smart hoelahoep
  5. Goede goedkope hoepel
  6. De beste houten hoepel
  7. Goede hoelahoep voor een kind

1. Beste hoelahoep met gewicht

fitness_hula_hoop_met_gewicht

Deze fitness hoepel met gewicht is van het enige echte merk Hula Hoop. Dit gerenommeerde merk brengt al jarenlang verschillende soorten hoepels op de markt. Zowel voor sporten als voor kinderen om mee te spelen.

Deze verstelbare hoelahoep met gewicht is een uitstekende keus voor vrouwen die thuis willen werken aan hun lichaam. Hij is geschikt voor beginners, maar vooral voor gevorderden.

De sport hoepel is voorzien van het nodige comfort. Zo zitten er aan de binnenkant zelfs nopjes die jouw buik, heupen en rug masseren tijdens het hoepelen!

Aan de hoepel zit een touw, met daaraan een gewicht. De hoepel weegt in totaal 1,7 kg, wat een goed gewicht is voor een vrouw.2. Goede hoepel voor beginners (volwassenen)

hoepel_beginners_volwassenen

Als beginner is het niet verstandig om direct met een zwaar gewicht te beginnen. Echter is een hoelahoep zónder gewicht minder effectief om mee te trainen.

700 gram is daarom voor de meeste vrouwen een geschikt gewicht om mee te beginnen. Als we kijken naar de sport hoepels in de categorie voor beginners, komt deze hoepel als beste uit de test.

Dit premium model is voorzien van zacht foam aan de buitenkant, zodat je geen pijnlijke ervaring zal overhouden aan het hoepelen. Hierdoor houd je het langer vol.

Het is een goed en stevig model, dat bovendien verstelbaar is qua formaat. Zo is het door iedereen te gebruiken en kun je er zelfs met meerdere personen gebruik van maken!3. De beste verstelbare hoepel

verstelbare_hoelahoep

Een verstelbare hoepel is ideaal als je nog niet precies weet welke diameter het beste voor jou is. Bovendien kun je eventueel samen met je kind hoepelen met een verstelbaar model.

Deze fraaie roze fitness hoelahoep is de beste in z’n soort vanwege de gemakkelijke verstelbaarheid, het grote comfort en de efficiëntie.

Het masseert je lichaam tijdens het hoepelen en is super makkelijk in gebruik. Alles klopt eraan. Aan de hoepel zit een verzwaarde bal, dat zorgt voor het extra gewicht. Deze sport hoelahoep weegt inclusief gewichtbal 1 kilo.4. Beste smart hoelahoep

smart_hoelahoep

De technologie staat niet stil en dat is zelfs te merken bij fitness Hula Hoops. Zo zijn er tegenwoordig zelfs enkele zogenoemde smart hoepels, welke je kunt verbinden met apps.

Deze fitness hoelahoep voor kids en volwassenen is daar een perfect voorbeeld van. Het is tevens de beste in z’n soort vanwege de sublieme werking en de grote mogelijkheden dat het biedt.

De hoepel beschikt over een bewegingssensor, zodat je bewegingen nauwkeurig bijgehouden worden. Zelf je rondjes tellen is dus niet nodig.

De app biedt je meer dan 100 interactieve trainingen en geeft je zelfs feedback om álles uit jezelf te halen en zo efficiënt mogelijk te sporten.

Als je je trainingen serieus neemt is het daarom verstandig om direct goed te beginnen. Wel is het model ietwat zwaarder (2 kilo) en dus vooral voor gevorderden.5. Goede goedkope hoepel

sport_hoepel_goedkoop

Een sport hoepel is goedkoop in aanschaf vergeleken met veel andere trainingsmaterialen. Zeker als je bedenkt hoe effectief het is voor je lichaam, is het je geld meer dan waard.

Maar weet je nog niet zeker of hoepelen wat voor je is? Of start je gewoon het liefst met een goedkoop model?

Ook geen probleem. Hoewel de meeste goedkope fitness hoelahoeps niet zo comfortabel zijn, is deze variant wél een uitstekende optie.

Hij weegt 1 kilo, is bedekt met een goede schuimlaag en heeft een goede diameter voor de gemiddelde vrouw.

Kortom; alles wat je nodig hebt om laagdrempelig thuis te beginnen met hoepelen!6. De beste houten hoepel

houten_hoelahoep_kinderen

De ouderwetse houten hoepel, je hebt ‘m vroeger ongetwijfeld gebruikt tijdens de gymlessen. Ze zijn nog altijd niet verdwenen en zelfs nog steeds populair.

Vooral voor kinderen is de houten hoelahoep geliefd. Het is een no-nonsense product om je de basisbeweging eigen te maken.

Een houten hoepel heeft geen verzwaard gewicht en maakt daardoor een minder efficiënte training mogelijk. Maar heb je kinderen, en wil je samen met ze hoepelen in de tuin of de huiskamer? Dan is de houten variant een goede keus.7. Goede hoelahoep voor een kind

beste_hoelahoup_kind

Het is belangrijk voor de gezondheid van je kind dat hij of zij voldoende beweging krijgt. Kinderen zitten tegenwoordig steeds meer stil. Gelukkig krijgen we ze nog altijd in beweging met het juiste materiaal.

Interactief speelgoed zoals een springtouw en hoelahoep zijn daar perfect voor. Zoek je een leuke en goede hoelahoep waar je kunt mee kan spelen én tegelijkertijd sporten?

Dan is deze variant de beste keus. Bovendien krijg je er ook nog eens een springtouw bij. Het is een ideaal pakket om je kind van 3 tot 8 jaar of ouder mee in beweging te krijgen.Dit zijn de grootste voordelen van een fitness hoelahoep

fitness hoelahoep kopen

Een sport hoepel lijkt een vrij simpele fitness tool. In feite is het ook maar een eenvoudig trainingsmaatje. Toch biedt dit hulpje jou veel verschillende voordelen.

Hieronder bespreken we de voornaamste voordelen van een sport hoelahoep.

Thuis trainen

Niet iedereen houdt ervan om naar de sportschool te gaan. En ik snap het. Wachten tot apparaten vrijkomen, zwetende mensen om je heen en verplicht een praatje maken..

Er komen heel wat verplichtingen bij kijken.

En dan hebben we het nog niet eens over de reistijd die je kwijt bent.

Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor een thuis workout.

Als je thuis traint mag een fitness hoelahoep uiteraard niet ontbreken. Het is gemakkelijk in gebruik, neemt amper ruimte in beslag en is mega effectief.

Je kunt heerlijk hoepelen onder het genot van een muziekje. Veel vrouwen kiezen ervoor om lekker te hoepelen voor de televisie.

Een sport hoepel is niet duur

Een sport hoepel is alles behalve duur. Vergelijk het maar eens met een ander cardio apparaat. Die kosten al gauw minimaal een paar honderd euro.

Fitness hoepels koop je daarentegen al voor enkele tientjes. Vervolgens heb je een duurzaam stuk sportmateriaal, dat in principe een leven lang mee gaat. Mits je een goede hebt uiteraard.

Het is dus niet alleen goed voor je lichaam, gezondheid en geest. Maar ook voor je portemonnee!

Makkelijk in gebruik

De kans is aanwezig dat het alweer een tijdje geleden is dat je voor het laatst gebruik maakte van de hoepel. Grote kans dat dit op de basis school was. Gelukkig kan je dit niet verleren.

Een hoelahoep is namelijk super eenvoudig in gebruik. Het hoepelen heb je zó onder de knie. Zelfs als je het nog nooit eerder gedaan hebt.

En het mooiste van alles; ondanks de eenvoudig van de training is het wel mega effectief.

Hoelahoepen is leuk

Iets dat je niet leuk vindt houd je simpelweg minder lang vol. Het is daarom belangrijk om een workout te doen waar je plezier in hebt.

Daarom is het grote plezier dat hoepelen met zich meebrengt misschien nog wel het grootste voordeel. De meeste vrouwen vinden hoepelen één van de leukste bewegingsvormen.

En begrijpelijk. Met een muziekje op de achtergrond ben je heerlijk in beweging. Eens wat anders dan gewoon hardlopen en cardio.

Wat train je met hoepelen?

welke_spieren_hoepelen

Met hoepelen train je jouw uithoudingsvermogen, kracht en je verbrandt calorieën. Tijdens deze workout train je ook nog eens veel verschillende spiergroepen.

Je traint voornamelijk je:

  1. buikspieren
  2. bovenbeenspieren
  3. bilspieren

Doordat het zo’n veelzijdige training is, koopt men een hoepel vaak voor figuurtraining. Veel vrouwen willen vollere billen, een slankere taille en een strakkere buik.

En dat is precies waar hoepelen voor zorgt.

Naast dat het een goede training is voor een mooier figuur, is trainen met een fitness hoelahoep ook zeer functioneel.

Zo verbeter je bijvoorbeeld je coördinatie, je rompstabiliteit en maak je jouw heupen een stukje soepeler.

Hoepelen is dan ook – in tegenstelling tot wat je soms hoort – alles behalve slecht voor je rug. Sterker nog, doordat je jouw heupen soepeler maakt én je buikspieren versterkt, is het juist heel goed voor je rug. Bovendien versterk je ook je onderrugspieren met hoepelen.

Hoe lang en hoe vaak moet je hoepelen voor het beste resultaat?

Als beginner is het aangeraden om je trainingen rustig aan op te bouwen. Start dus niet direct met een uur lang hoepelen.

Dat houdt je waarschijnlijk niet vol en kan voor overbelasting zorgen.

Als beginnende volwassene is het aangeraden om de eerste trainingen 5 minuten achter elkaar te hoepelen. Als je daarna nog genoeg energie overhebt, kun je na een korte pauze wederom 5 minuten hoepelen.

Zodra dit je goed afgaat kun je jouw training steeds opbouwen door 1 minuut langer te hoepelen. Blijf dit doen tot je 20-30 minuten kan hoepelen.

Je kunt dit elke dag doen, maar met 2-3 keer per week kun je ook al mooie resultaten behalen.

Kan je afvallen met een hoelahoep?

Wil jij hoepelen voor een strakke buik en een slanke taille? Dan is het interessant om te weten of je daadwerkelijk vet kan verliezen met hoepelen.

Goed nieuws, want de vetverbranding ligt namelijk erg hoog bij goed gebruik van de fitness hoelahoep. Met een hoepel verbrandt je namelijk 300-400 calorieën per uur.

Dat is uitzonderlijk hoog vergeleken met andere trainingsvormen. Deze hoge verbranding komt voornamelijk vanwege de vele spiergroepen die direct óf indirect aangesproken worden tijdens het hoepelen.

Dit maakt het een effectieve bodyshaper en een handig sportmaatje om mee af te vallen!

Resultaten en ervaringen met hoelahoepen

Natuurlijk is het erg interessant om een idee te hebben van de resultaten die je kan verwachten. Dat schept een realistisch beeld en geeft ook motivatie.

We hebben daarom goed uitgezocht wat de resultaten zijn met de hoelahoep en welke ervaringen men ermee heeft.

De ervaringen zijn over het algemeen zeer positief. Er worden mooie resultaten mee bereikt, zoals het verliezen van 4-10 kilo vetmassa in 1-3 maanden.

Ook merken veel vrouwen dat de figuurtraining z’n vruchten afwerpt. Het hoepelen zorgt volgens hun voor een mooiere en strakkere taille en buik.

Wat minder goede ervaringen zijn de pijn die sommigen ervaren de eerste weken. Zo hadden enkele vrouwen zelfs last van blauwe plekken na de trainingen.

Daarom raden we aan om altijd voor een goede hoepel te kiezen met genoeg comfort.

Ook train je idealiter met een fitness hoelahoep schema, voor de beste resultaten. In dat geval werk je namelijk stapsgewijs naar je doel toe en doe je niet meer of minder dan nodig is.

Wat ook een goed idee is, is om te beginnen met een hoelahoep challenge, waarbij je 30 dagen lang iedere dag sport met de hoepel. Iedere dag duurt je training dan ietsjes langer.

Hier moet je op letten bij de aanschaf

Een fitness hoelahoep lijkt zoals gezegd een simpele fitness accessoire, maar het is wel belangrijk om op de onderstaande zaken te letten.

Als je daar goed rekening mee houdt, kom je uiteindelijk tot de beste koop.

Hoeveel gewicht?

Voor een effectieve training gebruik je het beste een fitness hoepel met gewicht. Echter is niet ieder gewicht voor iedereen even geschikt.

Als beginner wil je bijvoorbeeld het liefst een lager gewicht. En ook traint een kind logischerwijs met minder gewicht dan een volwassene.

In dit artikel kom je erachter welk gewicht het beste bij jou past.

Verstelbaarheid en doorsnede

Voor een gerichte en comfortabele training is de doorsnede een belangrijk punt om in je achterhoofd te houden bij de aankoop.

Gelukkig zijn tegenwoordig veel hoelahoeps verstelbaar, zodat je hier in dat geval geen rekening mee hoeft te houden.

Indien de hoepel niet verstelbaar is, kies dan voor een diameter van 90 tot 110 cm voor volwassenen of oudere kinderen.

Mocht je een hoepel kopen voor een kleiner kind van 3 tot 7 jaar, dan is een maat van 70-90 cm in diameter een betere keus.

Materiaal en comfort van de sporthoepel

Zoals ik eerder al aangaf is het comfort erg belangrijk om pijntjes aan de heupen te voorkomen.

Een sport hoelahoep met gewicht kan namelijk best zeer doen tijdens je eerste trainingen als het van hard materiaal gemaakt is.

Idealiter is de buitenkant van de sport hoepel daarom voorzien van een schuimlaag, zodat het comfortabel om je lichaam zit.

Sommige hoepels hebben tegenwoordig zelfs een massagefunctie, waarbij het hoepelen juist alleen maar fijn aanvoelt.

Extra functies

Ten slotte is het goed om te weten dat de fitness hoelahoeps zich de laatste jaren in een rap tempo ontwikkelen. Tegenwoordig bestaan er bijvoorbeeld zelfs smart hoops, waarmee je kunt trainen met apps.

De hoelahoep heeft dan een Bluetooth functie waarmee je ‘m aan je smartphone kunt verbinden. Daarnaast zijn er ook hoepels met een schermpje erop die jouw aantal herhalingen bijhoudt.

Ook zijn er hoepels met licht, wat vooral voor kinderen erg leuk is. Wil je dus dit soort extra luxe? Dan is ook dit een aandachtspunt.

Waar te koop?

Hoelahoeps om mee te trainen zijn te koop in veel winkels. Zo zijn er sportwinkels zoals Decathlon die de materialen aanbieden, maar ook winkels zoals de Action die regelmatig een fitness hoelahoep aanbieding hebben.

Echter zijn er slechts een handjevol winkels met een groot en veelzijdig aanbod fitness hoelahoeps.

Via de knop hieronder vergelijk je het huidige aanbod en bekijk je de aanbiedingen:
Veelgestelde vragen

Is hoelahoepen goed voor je buik?

Ja, met hoelahoepen train je effectief je buikspieren. De spieren in je gehele romp worden geactiveerd tijdens de beweging. Omdat je ook nog eens calorieën verbrandt draagt hoepelen ook bij aan het krijgen van een slanke buik.

Waar hebben wij de fitness hoepels op getest?

Om jou te voorzien van het beste aanbod fitness hoelahoeps, hebben we veel producten getest op de belangrijkste punten. Denk daarbij aan: prijs-kwaliteitverhouding, gewicht, duurzaamheid en functies. De uitslag van de test kun je hier bekijken.
Misschien ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *