Afvallen met gember, kan dat? Uitleg & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 3, 2023

Onze ervaring afvallen met gember
Onze ervaring afvallen met gember

Ja, je kunt afvallen met gember. Deze kronkelige wortel is geen wondermiddel, maar helpt jou zeker een paar kilo kwijt te raken.

Wil jij meer informatie over afvallen met gember en ervaringen hierover lezen? Wij vertellen je alles over hoe het jou kan helpen afvallen!

Hoe kun je afvallen met gember?

En dan nu antwoord op de grote vraag: hoe kun je afvallen met gember? Ervaringen laten zien dat dagelijks gember eten of drinken helpt bij afvallen.

Maar, wat doet het precies?

1. Gember zorgt voor minder honger

De University of Columbia deed onderzoek naar de effecten van warme gemberdrank op het hongergevoel. Wat bleek? Proefpersonen die dagelijks warme gemberthee dronken, hadden minder honger (1).

Gember zorgt voor een vol gevoel en minder trek in eten. En dat is handig als je wilt afvallen. Op het internet lees je veel ervaringen van mensen die afvielen met gember.

Evelyn van Hasselt vertelt in haar blog meer over afvallen met gember ervaringen (1). Zij dronk zes maanden lang elke dag gemberthee. Zij merkte dat ze minder honger had en dus minder at.

2. Gember zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Je bloedsuikerspiegel is belangrijk tijdens het afvallen. Is jouw bloedsuikerspiegel te laag, dan gaat jouw lichaam op zoek naar suiker. Oftewel: je krijgt trek in zoetigheid.

Maar, bij een te hoge bloedsuikerspiegel verbrandt jouw lichaam geen suiker meer. Dit komt omdat er genoeg suiker in jouw lichaam zit om energie uit te halen.

Gelukkig kan gember helpen door de bloedsuikerspiegel stabiel te houden (2). Hierdoor heb je minder trek in zoetigheid én verbrandt jouw lichaam genoeg suikers.

3. Gember is goed voor de stofwisseling

Gember helpt ook je darmen goed op weg. Het zorgt er namelijk voor dat de alvleesklier extra hard zijn best doet. Die maakt meer enzymen aan die suikers en vetten afbreken.

Ja, je leest het goed: gember zorgt dat je lichaam vet en suiker verbrandt. Goed voor je gewicht!

Hierdoor gaat de inhoud van je maag ook sneller naar jouw darmen. Dat is prettig, want zo raak je een opgeblazen gevoel snel kwijt.

Hoeveel gember moet je per dag eten om af te vallen?

gember

Zoals je ziet, heeft gember een hoop voordelen voor jouw lichaam. Helaas is het niet duidelijk hoeveel gember je op een dag moet eten of drinken.

Mensen die al ervaringen hebben met het goedje, drinken elke dag een paar koppen gemberthee. Of ze verwerken het in hun eten.

Wil jij ook afvallen met gember? Probeer elke dag een beetje gember te eten of te drinken en kijk wat het met je doet.

Afvallen met gember ervaringen

Het internet staat bomvol tips over afvallen met gember. Echter zijn er niet echt veel ervaringen te vinden. Wel zijn er enkele bloggers die hun persoonlijke bevindingen en resultaten delen.

Zo schrijft bijvoorbeeld Majella Loef haar ervaringen in haar blog (3). Zij is gék op gember en noemt zichzelf dan ook een ”gember junk”. Ze vertelt meer over de voordelen en werking van gember.

Ook lees je ervaringen met het afvallen met gember in enkele andere blogs. Zo vertelt Hans dat hij jarenlang te zwaar was. Met behulp van gemberthee met honing viel hij blijvend af.

Voor de rest hebben we helaas niet veel andere resultaten gevonden. Er zijn amper berichten op forums en ook hebben we geen Youtube video kunnen vinden over de ervaringen.

Verschillende combinaties: kaneel & citroen

gember-ingredienten

Uit een aantal ervaringen blijkt dat er een hoop verschillende combinaties gebruikt worden om af te vallen. Zo hebben bijvoorbeeld veel mensen bijvoorbeeld een goede ervaring met gember en kaneel om af te vallen.

Ook gember en citroen lijkt goed in de smaak te vallen. Dit is een klassieke combinatie, die volgens velen een positief effect heeft op je trage stofwisseling.

Wat is gember?

Gember is een populair ingrediënt om mee te koken. Het komt al jaren voor in Nederlandse en Aziatische gerechten.

Het is de wortel van de gemberplant en staat ook wel bekend als de gemberwortel. Je kunt gember kopen als wortel, in poedervorm of verwerkt in allerlei producten.

Tal van drankjes en belegsoorten bevatten gember:

  • gemberthee
  • gemberbier
  • ginger ale
  • gemberjam
  • gembersiroop
  • gembersap

In veel recepten vind je gember terug in de ingrediëntenlijst. Dat is niet zo gek; gember heeft een sterke, maar voor velen een lekkere smaak. Je houdt ervan of niet.

Waarom is gember zo gezond?

gemberthee

Gember zit vol vitaminen en mineralen. Denk hierbij aan verschillende vitaminen B en C, ijzer, magnesium en zink. Stuk voor stuk onmisbare stofjes voor jouw lichaam.

Ze dragen bij aan een goede stofwisseling, spierwerking en bloedsomloop (4). Daarnaast bevat gember bijna geen calorieën en is het een fijne smaakmaker.

Drink bijvoorbeeld thee met verse gember of voeg gember toe aan het eten. Ervaringen van anderen laten zien dat gember ontzettend lekker is!

Wist je dat er ook gembershots bestaan? Dit kleine drankje bestaat uit puur gembersap. Het smaakt puur en scherp, niet iedereen vindt dat lekker. Maar, het geeft je immuunsysteem een vette boost!

Wil jij snel en blijvend vet verliezen?

Gember kan je net dat extra duwtje in de rug geven tijdens het afvallen, wat je misschien wel zo hard nodig hebt.

Maar om nou te zeggen dat gember een wondermiddel is? Nee, dat niet.

Het beste recept voor effectief en blijvend gewichtsverlies is namelijk nog altijd een goed voedingspatroon.

Ook is het belangrijk om de meest gemaakte fouten te voorkomen. Er zijn namelijk een aantal cruciale fouten die jouw succes in de weg kunnen zitten.

In de Vetverlies Kickstart deel ik de 8 meest gemaakte fouten bij het afvallen met je. Ook ontdek je de beste methode om snel én blijvend vet te verliezen.

Claim dus direct je Gratis Download:

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant
💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Heeft gember jou geholpen met gewichtsverlies? Deel je ervaringen dan in een reactie hieronder! Daar help je andere mensen weer mee. Ook bij vragen kun je een reactie achterlaten.

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *