Afvallen met shakes Ervaringen? Resultaten van ons & Anderen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 19, 2023

afvallen-met-shakes-ervaringen
afvallen-met-shakes-ervaringen

Zoek je naar afvallen met shakes ervaringen? Dat komt goed uit, op deze pagina vind je namelijk alle informatie.

We gaan het niet alleen hebben over onze ervaringen, maar we vertellen je ook hoe jij voor de beste persoonlijke ervaring kunt zorgen tijdens het afvallen met shakes.

We geven je extra tips en je komt erachter welke shakes het beste zijn om mee af te vallen.

Wat zijn de ervaringen met afvallen met shakes?

Als je zoekt op ”afvallen met shakes ervaringen” kun je hier eigenlijk maar weinig over vinden op het internet.

De beste kans die je maakt om gebruikerservaringen en reviews te lezen, is door de productpagina’s van maaltijdvervangende shakes af te struinen, op zoek naar relevante recensies en resultaten die ermee behaald zijn.

Op bol.com kun je bijvoorbeeld heel wat maaltijd vervangende shakes vinden, waar je vervolgens de desbetreffende reviews door kunt nemen.

Sommige shakes hebben behoorlijk wat reviews, zoals bijvoorbeeld de Weightcare shakes, Atkins shakes en de Modifast shakes. Ook op de website van XXL Nutrition staan er voldoende producten en reviews.

Het probleem is echter dat de meeste reviews specifiek gaan over de beoordeling van de desbetreffende shake. Natuurlijk is dat ook iets dat belangrijk is om te weten.

Maar echte resultaten van andere mensen zul je vrij weinig vinden tussen de reviews.

Komt dat doordat er geen resultaten worden behaald met afvallen met shakes? Zou kunnen.

Wij denken echter dat het ook deels te maken heeft met het feit dat je echte resultaten vaak pas na een aantal maanden ziet, terwijl de ervaringen op de productpagina al vrij snel na de aanschaf worden gedeeld.

Maar wat verder opvalt, is dat je eigenlijk ook geen afvallen met shakes ervaringen kon vinden op forums op het internet. Vaak ben je op een forum wel op de goede plek om ervaringen van anderen te lezen.

Maar ook dit kan weer simpel te verklaren zijn, namelijk dat forums niet meer zoveel worden gebruikt tegenwoordig.

Kortom, afvallen met shakes ervaringen zijn nog niet zo eenvoudig te vinden als dat je zou denken.

Wees echter niet getreurd, wij zullen namelijk onze ervaringen met jou delen. En ook leggen we jou uit hoe jij de beste ervaring voor jezelf kunt creëren.

Tot slot zullen we vertellen wat naar onze mening de beste shake is om af te vallen en waarom.

Wat voor shakes kun je gebruiken voor gewichtsverlies?

shake-afvallen-review

Zojuist hebben we al een aantal bekende namen genoemd als het gaat om afvallen met shakes.

Er zijn dan ook best veel verschillende merken en we hebben het idee dat het aanbod ieder jaar weer enorm groeit.

We hebben het hier dan ook over de zogenoemde maaltijdvervangende shakes.

Dit zijn shakes in de vorm van poeder, welke je kunt mengen met melk of water. Als het goed is zou zo’n shake alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen moeten bevatten die je normaal gesproken uit een maaltijd zou halen.

Naast de kant- en-klare afval shakes in poedervorm, zijn er ook maaltijd vervangende flesjes. Deze zijn vaak stukken duurder en daardoor ook minder populair.

Bovendien nemen dit soort flesjes behoorlijk wat ruimte in beslag als je bijvoorbeeld een voorraad voor een maand wilt inslaan.

Toch bevatten dit soort flesjes vaak net wat betere en hoogwaardigere voedingswaarden.

Afvallen met smoothies ervaringen

dieet-shake-ervaring

Tot slot kun je ook zelf shakes maken om mee af te vallen. Hier hebben wij persoonlijk de beste ervaringen mee, aangezien je zelf de keuze hebt wat je in je shake doet.

Zo kun je de shake naar jouw eigen smaak maken en ook de voedingswaarden heb je zelf in de hand. Zelf shakes maken kan bijvoorbeeld met fruit en groente, kwark of yoghurt en noem zo maar op.

Zelf gemaakte shakes worden vaak smoothies of juices genoemd. Wanneer je het echter hebt over een juice, wordt hier een shake mee bedoeld dat gemaakt is van groente en fruit. Afvallen met dit soort shakes wordt ook wel juicing genoemd.

Waar we wel minder goede ervaringen mee hebben wat betreft het zelf maken, is de tijd die het in beslag neemt en ook de troep die het geeft. Wat dat betreft is kant-en-klare shakes inslaan veel praktischer.

Afvallen met shakes: onze ervaringen

Ervaring DieetPro shakes

Zoals we net al aangaven, hebben we over het algemeen de beste ervaringen met afvallen met zelfgemaakte shakes.

Echter snappen we dat dit niet altijd even handig is en dat niet iedereen de tijd er voor heeft om voor elke dag meerdere shakes te bereiden.

Qua afvallen met maaltijdvervangende kant-en-klare shakes, hebben we met bepaalde soort shakes goede ervaringen gehad en met andere wat minder.

Soms was de smaak van een bepaalde shake bijvoorbeeld niet lekker, waardoor het met tegenzin werd opgedronken.

Over het algemeen werken de kant-en-klare shakes toch wel redelijk goed om mee af te vallen. Eigenlijk was dit vooral te danken aan het feit dat het een gevuld gevoel geeft en de eetlust onderdrukt.

Verder moet je niet verwachten dat een shake jouw vetverbranding dusdanig omhoog gaat helpen, met als gevolg dat de kilo’s er op magische wijze af vliegen.

Je moet het echt zien als een vervangende maaltijd, welke net wat minder calorieën bevat dan een ”echte maaltijd”.

Echter zijn we er wel van overtuigd dat er een aantal zaken heel belangrijk zijn als je succesvol af wilt vallen met shakes. Daarover lees je hieronder meer.

Hoe zorg je zelf voor de beste ervaringen?

Zoals we je zojuist al vertelde, moet je shakes niet zien als een wondermiddel om mee af te vallen. Maar het kan wel een hulpmiddel zijn.

Toch zul je niet direct afvallen door simpelweg een aantal shakes per dag te drinken.

We geven je dan ook graag wat extra tips om tot de beste ervaring te komen.

Kies een goede kwaliteit shake

We vertelden je al dat het aanbod qua maaltijdvervangende shakes enorm groot is. Denk bijvoorbeeld aan DieetPro, Herbalife en Modifast.

Nu is het natuurlijk alleen maar voordelig om veel keuze te hebben, echter moet je weten dat er ook veel verschil zit in de kwaliteit van de shakes.

Overigens zitten er ook in de prijs enorme verschillen en is het dus de kunst om de beste prijs en kwaliteit shake uit te zoeken om mee af te vallen.

Om tot de beste kwaliteit te komen is het zaak om de voedingswaarde onder de loep te nemen. Wat belangrijk is, is de hoeveelheid suiker die erin zit.

Het liefst heb je namelijk een shake met zo min mogelijk toegevoegde suikers. Daarnaast bevat een goede shake idealiter een hoog gehalte aan eiwitten en bevat het ook voldoende vitamines en mineralen.

Wanneer het goede voedingswaarden heeft, kun je met een gerust hart 1 of 2 maaltijden per dag vervangen door shakes.

Later in dit artikel vind je overigens de shakes met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Vervang niet elke maaltijd

Vervang dus niet elke maaltijd met shakes. Dit is een fout die veel mensen begaan op het moment dat ze willen afvallen.

Ze hebben dan bijvoorbeeld goede ervaringen van iemand anders gehoord en besluiten vervolgens de hele dag door alleen maar shakes te drinken.

Dit is alles behalve gezond en dan ook niet aan te raden. Hoewel een goede shake een verantwoorde maaltijdvervanger zou moeten zijn, dien je nog wél ”vast voedsel” binnen te krijgen gedurende de dag.

Aangezien vast voedsel toch nog altijd hoogwaardigere voedingsstoffen bevat dan shakes.

Geen shake drinken voor het slapen gaan

In plaats van een dieet shake te drinken voor het slapen gaan, kiezen wij er liever voor om hoogwaardige en langzaam opneembare eiwitten te consumeren voor de nachtrust.

We hebben dan ook de beste ervaringen met kwark eten voor het slapen gaan, aangezien dit caseïne eiwitten bevat, welke een langzame eiwitopname hebben.

Reviews en gebruikerservaringen van het product lezen

Tot slot willen we je graag meegeven om de gebruikerservaringen en reviews van de shake waar je mee wilt gaan afvallen goed door te lezen.

Aan de hand van de ervaringen van mensen die jou voorgingen kun je namelijk vaak een goed beeld schetsen van wat je kunt verwachten.

Naast de voedingswaarde zijn de gebruikerservaringen dus ook een punt om op te letten.

Conclusie: Zoek een goede shake welke jij ook lekker vindt, vervang niet elke maaltijd door shakes (max. 2 per dag), en houdt dit vervolgens vol.

Wat zijn de beste shakes om mee af te vallen?

Zoals beloofd zouden we je nog vertellen wat wij de beste afval shake vinden.

Wij hebben zelf de beste ervaringen met de Diet Shake van XXL Nutrition.

Dit is naar onze mening de beste shake om mee af te vallen, omdat het allereerst een goede prijs heeft, maar daarnaast ook goede voedingswaarden.

Dat er verschillende smaken te verkrijgen zijn, vinden wij ook erg voordelig. Om eentonigheid te voorkomen.

Het heeft een hoog eiwitgehalte, er zitten vezels in, het bevat weinig suikers en ook zit de shake boordevol met vitamines en mineralen, waardoor het een hoogwaardige eiwitvervanger is.

Overigens zijn wij niet de enige die goede ervaringen hebben met deze afval shake, op het moment van schrijven heeft deze shake namelijk meer dan 600 positieve reviews.

Klik op de knop hieronder om de huidige prijs en het aanbod te bekijken:Verbrand overtollig vet met de vetverlies Kick-start

Wil je direct goed van start gaan en onnodige fouten tijdens het afvallen voorkomen?

Er bestaan helaas een hoop hardnekkige mythes en fabeltjes over gewichtsverlies, hierdoor kan het lastig zijn om over de beste informatie te beschikken.

We schreven daarom een eBook, welke jij gratis kunt downloaden.

Met de Vetverlies Kick-start begin jij direct goed en voorkom je dat jouw gewichtsverlies stagneert.

Je komt erachter wat de 8 meest gemaakte fouten tijdens het afvallen zijn, in welke verhoudingen jij het beste kunt gaan eten én inspiratie voor voeding tijdens het afvallen.

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

1 reactie

Martijn Meeuwis · december 4, 2023 op 11:23 am

Hallo Casper,

Bedankt voor je inzichtelijke artikel over afvallen met shakes. Als gezondheids- en ervaringsdeskundige behandel ik vaak cliënten met het vraagstuk van gewichtsverlies. Ik ben het eens met je punten over de variëteit en de kwaliteitsaspecten van shakes, en wil graag toevoegen dat een gebalanceerde benadering van voeding en bewustzijn van ingrediënten essentieel is.

In mijn praktijk heb ik ontdekt dat het combineren van maaltijdvervangende shakes met reguliere, voedzame maaltijden effectief kan zijn bij het aanpakken van gewichtsverlies. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak in je artikel.

Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

Vriendelijke groeten,
Martijn Meeuwis

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *