Snel afvallen met shakes, (hoe) is dat mogelijk?

Laatst bijgewerkt door Casper op januari 30, 2022

snel-afvallen-met-shakes
snel-afvallen-met-shakes

Wil je snel afvallen met shakes? Dan ben je hier op de goede plek!

In dit artikel gaan we het namelijk uitgebreid hebben over afvallen met shakes.

We bespreken onder andere of dit wel echt mogelijk is, en zo ja, of je er wel zo goed aan doet om snel af te gaan vallen met behulp van shakes.

Kun je snel afvallen met shakes?

De grote vraag luidt natuurlijk: is het echt mogelijk om af te vallen met shakes, of heeft dat totaal geen meerwaarde?

Het korte antwoord is dat je wel kunt afvallen met shakes, echter zitten hier wel de nodige haken en ogen aan en zal je niet direct afvallen op het moment dat je shakes zal gaan drinken.

Het hele idee achter het snel afvallen met shakes is in grote lijnen dat een (dieet) shake aanzienlijk minder calorieën bevat dan een ”echte maaltijd”.

Even kort door de bocht krijg je dus gewoon minder calorieën binnen door maaltijden te vervangen door shakes en is het dus mogelijk om (snel) af te vallen met shakes.

Wat verstaan we onder ”snel afvallen”?

We gaan het zo hebben over hoe je snel afvallen met shakes het beste kunt aanpakken. Maar allereerst bespreken we het begrip ”snel afvallen”.

Want wat wordt hier nou eigenlijk mee bedoelt en wat verstaan we onder snel?

Dit is natuurlijk weer een hele discussie aan zich en te veel om in dit artikel te bespreken.

We zullen het dan ook vrij beknopt houden. Volgens de algemene richtlijnen wordt 0,5 tot 1 kilo beschouwd als een maximum om per week te verliezen.

Natuurlijk hangt dit van veel verschillende factoren af en is het dus maar een algemene indicatie.

Alles meer dan dat zou je dus als ”te snel” kunnen beschouwen. Wat dan precies snel afvallen is, daar zijn de meningen over verdeeld en hangt natuurlijk ook van je doelstellingen en huidige gewicht af.

Wij raden je aan om nooit té snel af te vallen met shakes, of op welke andere manier dan ook. Probeer 1 kg per week aan gewichtsverlies dan ook écht als maximum aan te houden.

Hoe moet je het aanpakken om snel af te vallen met shakes?

vrouw-met-dieet-shake

Als jij dit artikel leest dan is de kans erg groot dat je wilt weten hoe je dan eigenlijk snel af kunt vallen door shakes te drinken.

Eigenlijk zijn er meerdere manieren voor om dit effectief aan te pakken. Er worden tegenwoordig bijvoorbeeld zelfs complete pakketten aangeboden, waarbij iedere maaltijd wordt vervangen door shakes.

Deze shakes zouden dan alle voedingsstoffen moeten bevatten die je op een dag nodig hebt. Echter is deze vorm van snel afvallen met shakes sterk af te raden en alles behalve gezond te noemen.

Hoewel er welliswaar door de aanbieders van zulk soort afslankpakketten wordt beweerd dat de dieet shakes alle benodigde voedingsstoffen bevatten, blijkt het in de praktijk vaak wel anders te zijn.

Dit kan nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid en daarom kun je hier maar beter niet aan beginnen.

Maaltijden vervangen door shakes

Wat een effectievere én gezondere methode is om snel af te vallen met shakes, is om bepaalde maaltijden te vervangen door een shake.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met 1 maaltijd per dag vervangen en vervolgens kun je dit opschalen naar bijvoorbeeld 2 of 3.

We raden aan om niet meer dan 3 maaltijden te vervangen door shakes en altijd voldoende ”vast voedsel” te blijven eten.

In een ideale situatie zal het grootste gedeelte van je voedingspatroon dan ook moeten bestaan uit vaste voeding en niet uit shakes.

Snel afvallen met eiwitshakes

Eiwitshakes zijn een snelle en gemakkelijke bron van eiwitten. Als je snel wilt afvallen met shakes kunnen dit soort shakes zeker een goede aanvulling zijn op je voedingspatroon.

Eiwitten zijn namelijk van groot belang tijdens het afvallen, aangezien het bijdraagt aan het spierbehoud en omdat eiwitten voor een verzadigd gevoel zorgen, iets dat cruciaal is om effectief af te vallen.

Het beste is uiteraard om je eiwitten uit voedingsmiddelen te halen zoals bijvoorbeeld vlees, vis en eieren. Maar mocht je dit niet halen, dan kun je nog altijd eiwitshakes supplementeren om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te komen.

Bekijk hier de beste eiwitshakes >>

Snel afvallen met zelfgemaakte shakes

gezonde-afval-shake

Nog een manier voor het snel afvallen met shakes, en tevens de manier die ik het meest aanmoedig, is door zelf je eigen shakes te maken.

De shakes in de vorm van poedertjes die je uit grote potten of zakken haalt en vervolgens met water of melk moet mengen, zijn toch nog altijd minder gezond dan wanneer je zelf je eigen shakes maakt.

Zelf je eigen shakes maken kun je overigens op meerdere manieren doen en je kunt hier verschillende voedingsmiddelen aan toevoegen.

Helaas bestaan er geen voedingsmiddelen die de vetverbranding echt effectief stimuleren, dus zal je de keuze moeten maken op basis van andere principes.

Zo wordt er vaak gekozen om een shake te maken met producten die niet alleen veel vitamines en mineralen bevatten, maar ook nog eens zo min mogelijk calorieën.

Kies het liefst ook voor voedingsmiddelen die je een gevuld gevoel geven. Er zijn tal van combinaties mogelijk die je zelf kunt fabriceren.

Om gezond én snel af te vallen met shakes zijn zelfgemaakte shakes over het algemeen toch echt de meest verantwoorde keuze.

Het enige wat je hier wel voor nodig hebt is natuurlijk een goede blender om je shakes mee te bereiden.

Is snel afvallen met shakes gezond?

shake-drinken-slanke-dame

Of snel afvallen met shakes nou echt gezond is, dat hangt er helemaal vanaf. Allereerst hangt het er natuurlijk vanaf hoe snel je daadwerkelijk afvalt. Als je té snel gewicht verliest, is dat uiteraard is niet gezond.

Daarnaast hangt het, zoals we ook al besproken hebben, af van het soort shakes dat je drinkt om snel af te vallen. De gezondste optie is nog altijd om je shakes zelf te bereiden.

Ook stelden we al dat alléén maar shakes drinken niet heel verstandig is, wissel de shakes dus voldoende af met je vaste voeding.

Met wat voor soort shakes kun je snel afvallen?

In dit artikel gaven we al aan dat er verschillende soorten shakes zijn waar je snel mee kunt afvallen, of welke jou hier in ieder geval in kunnen ondersteunen.

We zetten ze nog een keer voor je op een rijtje:

Ingrediënten die in shakes zitten om snel af te vallen

We bespraken ook al dat er geen ”magische ingrediënten” bestaan die in shakes kunnen zitten om jou op magistrale wijze snel af te laten vallen.

In een ideale situatie bevat een goede shake wel:

  • Vitamines
  • Mineralen
  • Antioxidanten

Snel afvallen met shakes: wat heb je nodig?

Hieronder vind je de meest essentiële zaken die je nodig hebt, mocht je snel willen afvallen met shakes:

De juiste kennis

Een goed dieet begint altijd met de juiste kennis van je eigen lichaam en gezonde voeding.

Je moet bijvoorbeeld weten hoeveel calorieën je op een dag moet eten en hoe je deze calorieën vervolgens weer het beste kunt verdelen.

Ook is het zaak om te weten wat goede en gezonde voedingsmiddelen zijn om te consumeren.

Er zijn een hoop cruciale fouten die je kunt maken bij het afvallen. Mocht je willen weten wat de meest gemaakte fouten zijn die jij kunt voorkomen, dan kun je deze vinden in onze gratis Vetverlies Kickstart.

Gezonde shakes, of een gezond recept daarvan

Daarnaast heb je natuurlijk de shakes nodig welke je gaat gebruiken om snel af te vallen.

Kies voor een gezonde variant, of kies er voor om je eigen shakes te gaan maken. Als je voor de laatste genoemde optie kiest, dan heb je zoals gezegd wel een blender nodig en daarnaast natuurlijk een gezond recept.

Een doel hoeveel je wilt afvallen

Ook het stellen van een doel is erg belangrijk als je snel wilt afvallen met shakes, dat geldt overigens bij elke vorm van fysieke verandering.

Stel jezelf dus een duidelijk doel. Bepaal hoeveel je af wilt vallen en binnen welke tijd je dit voor elkaar wilt hebben.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over snel afvallen met shakes? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

Direct goed van start?

Wil je een goed begin maken met snel én effectief afvallen? Dan is het belangrijk om de meest gemaakte fouten te voorkomen.

Ook is het belangrijk om de basisprincipes van succesvol vetverlies goed te begrijpen.

We raden je daarom aan om gratis de Vetverlies Kick-start te downloaden:

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.