Modifast Review, Ervaringen & Aanbieding – Het kopen waard?

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op december 25, 2022

modifast dieet
modifast dieet

Verantwoord en effectief afvallen. Dát is wat Modifast met haar producten belooft. Maar hoe gezond is Modifast nu echt? En krijg je er echt een slank lichaam en een platte buik van?

Wij gaan uitzoeken of Modifast het kopen waard is!

Ook delen we ervaringen van klanten met je én hebben we een mooie Modifast aanbieding ontdekt die we je niet willen onthouden.

Over Modifast

Modifast logo

Modifast is een merk dat voornamelijk bekend is geworden door het Modifast dieet. Dit is gebaseerd op lekkere, gezonde producten en een wetenschappelijk onderbouwde methode, vertelt het merk.

Daardoor kun je afvallen met Modifast en na afloop ook slank blijven. 

‘Modifast zorgt voor een goede voorbereiding, de juiste ondersteuning met recepten, handige beweegtips én helpt je op de moeilijke momenten’

In 1977 werd Modifast Intensive als merk opgericht. Het doel was om mensen op een verantwoorde en veilige manier gewicht te laten verliezen. 

In 2017 kwam ook Modifast Protein Shape op de markt, meer gericht op afvallen met flexibiliteit.

Daar kwamen in 2019 nog meer producten bij: supplementen op basis van plantenextracten. De Weight Loss Supplements van Modifast. Deze kun je combineren met beide diëten.

Het aanbod

ModiFast intensive weight loss programma

Het aanbod van Modifast wordt door de jaren heen steeds uitgebreider. Naast maaltijdshakes zijn er nu dus ook supplementen. 

De basis van Modifast blijft echter bestaan uit de afslankprogramma’s, weekschema’s en de aanbiedingen. 

Laten we ze eens onder de loep nemen!

Modifast Intensive afslankprogramma

Modifast Intensive, is waar het allemaal mee begon. Deze lijn bestaat uit maaltijdvervangers en andere producten die je gedurende een periode van 6 weken nuttigt.

Het is vooral bedoeld voor doorzetters die flink wat willen afvallen. Als je bereid bent om door te pakken en er helemaal voor te gaan, dan is dit de methode voor jou.

Deze intensieve afvalmethode doorloop je in 3 fasen.

In de eerste fase val je snel af dankzij een dieet met weinig calorieën. Je neemt dan 4 keer per dag een afvalshake, pudding, soepje, reep of pasta van Modifast. Verder eet je niets. Je krijgt hierdoor per dag 800 kcal binnen.

In de tweede fase blijf je afvallen, maar stap je ook alweer geleidelijk over naar normale en gezonde voeding. 

In de laatste fase integreer je een gezond voedingspatroon dat vol te houden is. Daardoor helpt het je ook op de lange termijn.

Bij het Modifast Intensive programma horen milkshakes, puddings, repen, drinks en warme maaltijden.

Modifast Intensive dieetschema vrouw

Modifast dieet vrouw

Voor vrouwen ziet een Modifast dieet schema er dan als volgt uit.

In de eerste fase (fase A), eet je alleen de producten van Modifast. Verder mag je tussendoor koffie en thee zonder suiker, light frisdrank, bouillon, suikervrije limonade drinken en eventueel calorievrije smaakmakers toevoegen. 

Heb je het echt moeilijk met het temmen van je hongergevoel, dan mag je wat rauwkost eten.

In de tweede fase (fase B), mag je ook voor Modifast Intensive drinkmaaltijden of voor de lunchrepen kiezen. Maximaal 2 per dag.

Vanaf week 6, dat is de laatste fase (fase C), eet je gewone maaltijden. Het liefst 4 keer per dag een kleine maaltijd.

Je kunt wel 1 maaltijd per dag vervangen door een Modifast Intensive maaltijd naar keuze. Zo blijf je makkelijker op gewicht.

Modifast Intensive dieetschema man

Modifast dieet man

Het Modifast Intensive dieetschema voor mannen is in principe hetzelfde als voor vrouwen. 

De basis gelijk. Alleen in de tweede fase mogen mannen iets meer eten tijdens de lichte, evenwichtige maaltijden.

Modifast Protein Shape afslankprogramma

Ga jij liever wat rustiger te werk en heb je wat meer flexibiliteit nodig? Je kunt dan nog steeds afvallen met Modifast, als je het Protein Shape afslankprogramma volgt.

Je mag de Modifast producten hierbij ook gebruiken als tussendoortje of als aanvulling op een gewone maaltijd. Het is dus minder strikt en voelt daardoor minder als een dieet.

Bij deze lijn horen eiwitrijke producten met weinig koolhydraten. Het is bedoeld voor mensen die graag geleidelijk willen afvallen én meer willen leren over gezonde voeding.

Je hebt steeds 3 strenge dagen en dan 2 minder strenge dagen

In principe kun je dit afslankprogramma volgen totdat je je gewenste gewicht hebt bereikt.

Bij het Modifast Protein Shape programma horen milkshakes, puddings, repen en biscuits.

Modifast Protein Shape dieetschema vrouw

Zo’n dieet schema ziet er voor vrouwen als volgt uit. 

Op maandag t/m woensdag eet je alleen Modifast producten met eventueel wat magere kwark of yoghurt en groenten. 

Op donderdag en vrijdag doe je dat ook, maar kun je in de avond een lichte, gezonde maaltijd eten. Eventueel mag dit als lunch ook. Je eet over de hele dag dan gemiddeld 1000 tot 1200 kcal.

In het weekend neem je een gezond ontbijt naar keuze, Modifast als tussendoortje, een lichte lunch naar keuze, Modifast als tussendoortje en vervolgens een licht diner naar keuze. In totaal zijn dat zo’n 1500 kcal per dag.

Modifast Protein Shape dieetschema man

Voor mannen is het Modifast Protein Shape dieetschema in de basis gelijk. Maandag t/m woensdag doe je dus hetzelfde als een vrouw. 

Op donderdag en vrijdag mag je wel wat meer calorieën nuttigen (1350 tot 1600 kcal). 

En in het weekend zijn de eetmomenten en maaltijden ook hetzelfde als bij vrouwen. Echter mag je dan maximaal 1800 kcal.

Modifast supplementen

Modifast detox

En dan zijn er nog Modifast supplementen die als afval supplementen dienen. 

Ze ondersteunen je dieet doordat ze ofwel de vetverbranding stimuleren ofwel je eetlust remmen.

Dit assortiment bestaat uit een Modifast Vetverbrander (best verkochte product volgens de website), Modifast Detox Ultra, Modifast Draineur Ultra ananas, Modifast Gewichtsverlies Konjak en Modifast Vetbinder.

Er zijn ook voordeelpakketten beschikbaar, als je graag gebruikmaakt van een Modifast aanbieding.

Hoe werkt het?

Dan rest nog de grote vraag hoe Modifast precies werkt. Is het een verantwoorde eiwitshake die helpt om veilig af te vallen? 

Of heeft het stiekem meer weg van een crashdieet dat op de lange termijn niet vol te houden is?

Laten we vooropstellen dat je – als je met Modifast aan de slag gaat – waarschijnlijk voor een hele lange tijd klant blijft.

Het merk heeft elk dieet namelijk zo ingericht, dat je gebruik blijft maken van de producten die het verkoopt.

Door het lage aantal calorieën dat in de producten zit en de maximale hoeveelheid calorieën die je op een dag mag eten, zal je zeker afvallen. De vraag is alleen of het na afloop ook vol te houden is wanneer Modifast je handje niet meer vasthoudt.

Er wordt namelijk wel gezegd dat je leert om een gezond voedingspatroon te integreren in je leven. Maar wat wordt er verstaan onder ‘gezond’? 

In principe is een maaltijdvervanger ook niet per definitie gezond te noemen. Gewone voeding (zoals groenten, fruit, peulvruchten, noten, zaden, enzovoort) is veel gezonder.

Wil je met Modifast aan de slag, dan adviseren wij om ook goed onderzoek te doen naar een gezonde levensstijl. 

Het kan namelijk zeker helpen om een vliegende start te maken, maar na afloop van het Modifast dieet moet je het toch echt zelf doen. Daarom is het nodig dat je de juiste kennis bezit.

Modifast ervaringen

modifast afval dieet

Benieuwd naar wat klanten zeggen over het merk en haar aanbod? De Modifast ervaringen zijn hierbij heel interessant.

Wat opvalt als we naar de reviews kijken, is het volgende. De eerste dagen vindt men het meestal makkelijk vol te houden. 

Er wordt aangegeven dat het werkt en dat je in een kort tijdsbestek inderdaad al wat kilo’s kunt afvallen. Daarbij is het weekschema een pluspunt, omdat je niet zelf hoeft te bedenken wat je moet eten. 

De ene persoon ervaart hierbij overigens wel honger, de andere niet. Dit is dus heel wisselend. 

Wel zien we in veel reviews dat er weinig smaakvariatie blijkt te zijn in de producten en dat shakes vaak te zoet gevonden worden. Verder wordt aangegeven dat de smaken verbeterd zijn ten opzichte van vroeger.

Tot slot gaat het afvallen aan het begin erg snel volgens klanten. Daarna neemt het tempo wat af. Maar dat is ook wel te verklaren aan de hand van de drie fasen die je moet doorlopen. 

Daarbij krijg je aan het begin nu eenmaal minder calorieën binnen. Het is logisch dat je later weer meer moet eten, omdat het anders niet vol te houden zal zijn.

Modifast aanbieding: 10% korting

We hebben een mooie Modifast aanbieding voor je ontdekt. Als je je inschrijft voor de Modifast nieuwsbrief, dan krijg je 10% korting op je eerste bestelling. 

Sla je meteen groots in, bijvoorbeeld met een Modifast Intensive 3 weken pakket? Dan scheelt dat best wat geld.

Vergeleken met andere merken

Snel afvallen vrouw tips

Hoe doet Modifast het dan vergeleken met andere merken? Is het beter dan andere afvalprogramma’s? Even goed? Of misschien slechter?

Bij Fitvooralles zijn wij van mening dat een goed afvalprogramma voornamelijk gebaseerd is op gezonde voeding. Als je een gezond, gevarieerd voedingspatroon hebt en daarbij voldoende beweegt en water drinkt, dan is dat de beste keuze. 

We zullen dus niet zeggen dat wij Modifast de beste keuze qua afvalmethode vinden. De producten van dit merk zijn namelijk niet zo gezond als ‘echte’, verse voeding.

Desondanks zijn de reviews over Modifast veelal positief. Zoek je naar een quick fix of wil je graag een duwtje in de rug krijgen? Dan begrijpen we dat dit concept je aanspreekt. 

Waar te koop?

Waar je Modifast dan kunt kopen? In principe gewoon online, op de website van het merk. Daar zie je ook gemakkelijk welke Modifast aanbiedingen er zijn.

Je kunt ook terecht bij je plaatselijke Kruidvat, Trekpleister of Etos. De producten van dit merk liggen daar namelijk ook in de schappen.

Veelgestelde vragen

Is Modifast geschikt voor iedereen?

In principe kunnen alle volwassen mannen en vrouwen Modifast gebruiken. Houd er rekening mee dat een gezond en gevarieerd eetpatroon belangrijk is. Slik je bepaalde medicatie of heb je een ziekte of aandoening? Overleg dan altijd eerst met je arts.

Kan ik Modifast korting krijgen?

Ja, je kunt korting krijgen door je in te schrijven voor de Modifast nieuwsbrief. Op die manier krijg je 10% korting op je eerste bestelling.Meer supplementen merken:

Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *