Afvalprogramma’s / Dieetprogramma’s – Overzicht van de beste opties

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 8, 2024

afvalprogrammas
afvalprogrammas

Afvalprogramma’s of dieetprogramma’s die écht werken nodig? In deze review gaan we het uitgebreid hebben over de allerbeste afvalprogramma’s van Nederlandse bodem.

De programma’s die op deze pagina staan hebben zich stuk voor stuk bewezen als de meest effectieve afvalprogramma’s voor duurzaam vetverlies.

Je vind hier geen overbodige poespas of strategieën die niet werken, maar enkel afvalprogramma’s die gebaseerd zijn op wetenschappelijke feiten.

Je vind op deze pagina zowel betaalde als gratis programma’s voor vetverlies. Laten we snel beginnen!

De beste afvalprogramma’s (betaald)

We beginnen met de beste betaalde afvalprogramma’s. Deze zijn veruit het meest uitgebreid en bevatten de meeste waarde.

Er is vaak een heleboel tijd en energie in zo’n programma gestoken en je kunt hier dan ook enorm veel kennis uithalen.

Echter zit er wel heel veel verschil in de kwaliteit per programma. Omdat wij graag willen dat jij effectief afvalt met de juiste kennis en tools, hebben we de allerbeste keuzes voor jou geselecteerd.

Via de links kun je extra korting krijgen op de programma’s!

1. Afslank Receptenbijbel

afslank-receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel is een van de grotere afvalprogramma’s van Nederland en wat ons betreft ook het beste allround programma.

De maker van dit programma is Drs. Oscar Helm, een voedingsdeskundige met jarenlange ervaring die al duizenden mensen geholpen heeft met gewichtsverlies.

Een van de grote voordelen van het programma is dat het erg goedkoop in aanschaf is, terwijl je er wel heel veel voor terugkrijgt.

Je krijgt dag- en weekmenu’s, boodschappentips en je leert over de richtlijnen voor een slank én gezond lichaam.

De aanschaf is eenmalig en eventueel kun je een maandelijks abonnement afsluiten, waarbij je elke maand toegang krijgt tot een nieuwe videotraining.

Eventueel kun je een Afslank Receptenbijbel inkijkexemplaar aanvragen. En via de knop hieronder kun je dit afvalprogramma met unieke korting bestellen:




2. Droog trainen Protocol (voor mannen & vrouwen)

droogtrainen-protocol-man-vrouw

Dit protocol van de Droog Trainen Academie is niet voor iedereen geschikt, maar is met name bedoeld voor iedereen die wilt droog trainen.

Met droog trainen wordt er bedoeld dat je eet en traint met als doel gestaag vet te verliezen én daarbij tegelijkertijd zoveel mogelijk spiermassa te behouden.

Doe je dus al aan krachttraining, of lijkt het je leuk om te beginnen met fitness én af te vallen?

Het droog trainen protocol leert jou werkelijk alles over hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Je krijgt handige tools om je caloriebehoefte te bepalen, voorbeelden van oefeningen en trainingsschema’s en nog veel meer.

De volledige focus van dit programma ligt op duurzaam vetverlies binnen 8-16 weken.

Er is een speciaal programma voor mannen en voor vrouwen, aangezien het metabolisme net wat verschilt bij mannen en bij vrouwen.

Het enige wat je als nadeel zou kunnen beschouwen is de aanschafprijs, die net wat hoger ligt dan bij veel andere afvalprogramma’s. Maar wat ons betreft is de prijs het dubbel en dwars waard.

Bovendien kun je via de onderstaande knop profiteren van een exclusieve korting:




3. FitChef programma

fitchef-programma

FitChef is al jaren een grote en bekende naam onder alle afvalprogramma’s. Het is met name bekend van de receptenboeken, zoals bijvoorbeeld het FitChef Family boek, welke je zelfs op bol.com kunt bestellen.

Maar je kunt ook deelnemen aan het FitChef programma, waarbij je iedere week recepten op maat krijgt toegestuurd.

Als je lid wordt van de zogenoemde FitChef community kost dat je maandelijks een kleine 10 euro, of een kleine 7 euro als je een jaar abonnement afsluit.

Het voordeel is dat de recepten die je krijgt helemaal op maat zijn en aansluiten bij jouw specifieke doel. Je kunt zelfs voedingsmiddelen uitsluiten zodat daar rekening mee wordt gehouden.

Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor het afvalprogramma:




4. Slank met de Virtuele Maagband

virtuele-maagband-ervaringen

Dit klinkt voor velen waarschijnlijk zweverig in de oren. De meesten zullen niet eens weten wat een virtuele maagband exact inhoudt.

Simpel gezegd is dit een maagband, die niet echt bestaat. Je ervaart dus niet daadwerkelijk de vervelende gevolgen van een operatie. Dit scheelt je een hoop gedoe en kosten.

Een virtuele maagband wordt aangebracht middels hypnose. Je moet er echt voor openstaan en in geloven. Alleen dan werkt dit programma. In het begin waren wij ietwat sceptisch, maar zien er nu zeker de waarde van in.

Dit programma heeft ondertussen al velen – met name vrouwen – geholpen om van hun overgewicht af te komen. Het programma is dan ook specifiek bedoelt voor mensen met flink overgewicht.

Als je slechts een paar kilootjes kwijt wilt raken kun je beter kiezen voor een van de andere dieetprogramma’s op deze pagina.

Via de knop hieronder bekijk je direct meer informatie over dit programma. Ook kun je hier het gratis webinar volgen voor meer informatie.




5. Anti-buikvet programma

voedingsmiddelen-buikvet

Buikvet is zonder twijfel het meest vervelende en hardnekkige vet dat er is. Tenminste, dat geldt voor de meeste mannen en vrouwen.

Met het Anti-buikvet programma ontdek je hoe jij specifiek het vet op je buik kwijtraakt. Wat het programma effectief maakt, is het dat hele praktische tips geeft en een totaalplaatje biedt.

Je krijgt geen advies om afslankpillen en vage sapjes te drinken. Nee, je wordt echt aan de hand genomen om je leefstijl te veranderen in positieve zin.

Het mooie is dat het niet alleen je buikvet zal doen laten verdwijnen, maar ook je lichaam een stuk sterker en gezonder maakt.

Dit programma is vooral gericht op mannen die van hun buikvet af willen komen, maar bij vrouwen werkt het ook.




6. Strakke Buik Bijbel

strakke-buik-bijbel

De Strakke Buik Bijbel is een relatief onbekend programma, maar desondanks toch al jaren een vertrouwde naam tussen de afvalprogramma’s.

Dit programma biedt je een compleet aanbod voor een hele toegankelijke prijs.

Zo krijg je bijvoorbeeld toegang tot allerlei oefeningen, voedingstips en een compleet e-book en/of fysiek boek.

Wat echter het grootste voordeel is, is het concrete advies dat je krijgt. Het zijn geen vage tips, maar een duidelijk stappenplan. Het is makkelijk te begrijpen en het advies is gemakkelijk te implementeren in je dagelijkse leven.

Via onderstaande knop vind je meer informatie over dit afvalprogramma:




7. BAMS Bootycamp (voor vrouwen)

fitcooking-lifestyle-programma

Het BAMS Bootycamp Programma is bedoeld voor vrouwen die een fittere leefstijl willen volgen. Een fittere leefstijl zorgt namelijk voor gewichtsverlies.

Net zoals het droog trainen protocol is dit afvalprogramma geschikt voor iedereen die aan fitness doet of hier aan wilt gaan doen.

Het programma is dan ook voornamelijk gebaseerd op het droog trainen. En dan specifiek het droog trainen als vrouw.

Aan mannen zou ik dit programma niet zo snel aanbevelen, maar voor vrouwen zitten er hele waardevolle en nuttige tips tussen.

Een aantal adviezen zullen je ogen doen openen om je leefstijl drastisch en effectief aan te passen.

Het is een zeer compleet programma. Zo krijg je toegang tot de oefeningen datebase, met meer dan 100 oefeningen. En krijg je toegang tot een handige app.

Daarnaast zijn er trainingsschema’s voor vetverlies, een community en live calls beschikbaar.




8. Slank Door De Overgang

slank-door-de-overgang

Van alle afvalprogramma’s is dit programma de meest logische keuze voor vrouwen in de overgang, aangezien het speciaal ontwikkeld is voor vrouwen die in de overgang zitten en willen afvallen.

Of je nu buikvet wilt verliezen in de overgang, of krachttraining in de overgang wilt doen om af te vallen, in dit programma vind je alle informatie die je nodig hebt.

Hoewel dit programma ondertussen al een tijdje bestaat bevat het geen verouderde informatie en biedt het je nog altijd meer dan genoeg waarde voor de prijs.

Klik op de knop om het programma met korting te bestellen:




9. Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

keto-revolutie-programma

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma is een absolute aanrader als jij wilt afvallen met een koolhydraatarm, of een keto dieet.

De maker van het programma is Niels Bosman, een expert op het gebied van het koolhydraatarme dieet en het Keto dieet.

Niels weet waar hij het over heeft en onderbouwd zijn adviezen goed met wetenschappelijke feiten.

In het programma krijg je tips en tools welke je direct in de praktijk kunt gaan toepassen en waar je daadwerkelijk wat aan hebt.

Je krijgt enorm veel voor een relatief lage prijs. Zo krijg je bijvoorbeeld boodschappenlijstjes, een complete videotraining en een aantal extra handboeken met waardevolle informatie.

Kortom: wil je afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dan is dit het beste afvalprogramma voor jou.




Waar zijn de beste afvalprogramma’s op geselecteerd?

Je hebt zojuist de beste Nederlandse afvalprogramma’s kunnen zien. Ze zijn geselecteerd op een aantal criteria.

Zo vinden we het bijvoorbeeld belangrijk dat de informatie die je krijgt wetenschappelijk onderbouwd is en al bewezen resultaat heeft opgeleverd.

Daarnaast is een goede service belangrijk en een ”niet goed geld terug garantie”, voor het geval je niet tevreden bent over het resultaat.

Ook hebben we gekeken naar de expertise van de makers van de desbetreffende afvalprogramma’s.

Het is belangrijk dat de maker van het product weet waar die het over heeft en zichzelf al ruimschoots heeft bewezen als expert op het gebied van vetverlies.

Ook moet de informatie die gegeven wordt makkelijk te snappen zijn en bovendien ook makkelijk toe te passen zijn in het dagelijks leven, zodat je direct de vruchten ervan kunt gaan plukken.

Tot slot speelt natuurlijk ook de prijs een rol, idealiter heeft een afvalprogramma een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Beste gratis afvalprogramma’s

Je hebt zojuist de beste betaalde Nederlandse afvalprogramma’s kunnen bekijken. Hieronder vind je nog een aantal gratis opties.

Hoewel je dit niet zozeer als programma’s moet zien, maar meer als een gratis Kick-start, kan het heel waardevol zijn als je (nog) geen geld wilt besteden aan een programma, maar wel toegang wilt krijgen tot betrouwbare informatie.

Succesvol vet verliezen Kick-start

vetverlies-kick-start-cover-transparant

De succesvol vet verliezen Kick-start is een e-book dat wij schreven, vanuit de behoefte om voor eens en altijd af te rekenen met hardnekkige fabeltjes en mythes over afvallen.

Je kunt hier onder andere de 8 meest gemaakte fouten, uitleg over de beste samenstelling van je voeding en inspiratie voor voeding in vinden.

Verwacht dus geen mega uitgebreid afvalprogramma, maar je kunt wel een heel handig gratis e-book verwachten dat jou cruciale fouten kan besparen.

Download hier Gratis de Vetverlies Kick-start >>

Droog trainen Kick-start (voor mannen & vrouwen)

droogtrainen-kick-start-man-vrouw

Doe je aan krachttraining en wil je graag afvallen en tegelijkertijd óók zoveel mogelijk spiermassa behouden?

Dan is de Droog trainen Kick-start het beste gratis programma dat je kunt downloaden.

Ook in dit gratis e-book vind je de meest gemaakte fouten, de perfecte macro verhouding en tips voor voeding tijdens het droog trainen.

Er is een kick-start speciaal voor vrouwen en een speciaal voor mannen.

Download hier Gratis de Droog trainen Kick-start >>

Hoe kom ik erachter welk afvalprogramma het beste voor mij is?

Het kan misschien lastig zijn om te bepalen welke afvalprogramma’s het beste aansluiten op jouw wensen.

Het is daarbij belangrijk om jezelf af te vragen naar wat voor soort afslankproduct je precies op zoek bent.

Zoek je bijvoorbeeld een programma waarin je veel inspiratie vindt voor recepten? Of wil je specifiek meer weten over vetverlies?

Elk afslankproduct heeft weer z’n eigen voor- en nadelen. Ik raad je aan om de beschrijvingen van de afvalprogramma’s op deze pagina goed door te nemen, zodat je erachter kunt komen welke het beste bij jou past.

Twijfel je nog, heb je advies nodig, of kun je simpelweg niet kiezen? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel, wij zullen je dan zo goed mogelijk op weg helpen!

Afvallen met afvalprogramma’s: is dat verstandig?

succesvol-afval-programma

Een van de vragen die ons het meest gesteld wordt is of het verstandig is om af te vallen met behulp een programma.

Hier kunnen we eigenlijk vrij duidelijk over zijn: afvallen door een speciaal programma te volgen is namelijk sterk aan te raden als je effectief met je overtollige kilo’s af wilt rekenen.

Waarom we dit aanraden? Omdat je tijdens het volgen van zo’n programma hulp krijgt van een expert over afvallen.

Degene die het programma heeft gemaakt weet waar die het over heeft en heeft vaak al honderden, zo niet duizenden anderen geholpen om effectief af te vallen.

Je leert dan ook van de allerbeste en van iemand met veel ervaring. Bovendien leer jij zelf ook nog eens een hoop over afvallen als je een goed programma volgt.

Je kunt je hele leven lang nog profiteren met de kennis die jij hiermee op doet.

Kortom: heb je overgewicht, of wil je gewoon net die paar extra kilo’s eraf zien te krijgen? Een afvalprogramma kan jou daar enorm goed bij helpen.

Nu is het natuurlijk nog wel de vraag welk programma jij het beste kunt gaan volgen.. Daar helpen we je graag goed mee op weg.

Vergelijkingstabel

Weet je door het ruime aanbod niet meer welk programma het meest aansluit bij jouw wensen? Dit begrijpen wij maar al te goed.

Om het makkelijker voor je te maken hebben wij de beste opties nog eens in een handige vergelijkingstabel gezet:

ProgrammaDigitaal?Fysiek?Grootste voordeelAdviesprijs*
1. Afslank ReceptenbijbelJaJaFantastische dag- en weekmenu’s voor een scherpe prijs€37,00
2. Droog trainen ProtocolJaNeeInclusief passend voedingsplan en trainingstips€67,00
3. FitChefJaNeeMaandabonnement, weekmenu’s op maat en een handige app€5,83
4. Virtuele maagbandJaNeePersoonlijke coaching mogelijk met uitbreidingen (bijv. hypnose)€397,00
5. Anti buikvet programmaJaNeeOnline cursus, maar ook andere fysieke opties mogelijk€208,00
6. Strakke buik bijbelJaJaInclusief vele waardvolle bonussen€37,00
7. BAMS booty campJaNeeEventueel Whatsapp-coaching en toegang tot de community€27,95
8. Slank door de overgangJaNeeVragen kunnen gesteld worden aan de klantenservice en veel informatie€37,00
9. Koolhydraat-arm 50 dagenJaJaUitgebreid programma, inclusief contact met een coach€39,00
*Adviesprijs kan afwijken afhankelijk van eenmalige aankoop, abonnementsvorm en/of aanbiedingen.

Alternatief voor afvalprogramma’s?

Wil je liever niet beginnen met een afvalprogramma? Het beste alternatief is dan om een coach voor het afvallen te zoeken.

Echter gaat onze voorkeur toch echt uit naar afvalprogramma’s, aangezien de kosten vaak stukken lager zijn.

Toch kan een coach voor sommige mensen beter werken, aangezien je dan vaak meer persoonlijk contact hebt.

Je kunt natuurlijk ook alle informatie zelf uitzoeken en jezelf zo goed mogelijk inlezen over afvallen. In dat geval ben je op onze site aan het juiste adres.

Je vind hier namelijk genoeg informatie over duurzaam en effectief vetverlies!




💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

1 reactie

judith · april 28, 2023 op 9:55 pm

Ik heb altijd honger!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *