Coach voor afvallen: wat jij moet weten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 25, 2023

coach-afvallen
coach-afvallen

Zoek je een coach voor bij het afvallen? Afvallen met behulp van een coach wordt steeds populairder.

In dit artikel bespreken we onder andere wat jouw mogelijkheden zijn, wat de voor- en nadelen zijn en of je er goed aan doet om een coach in te schakelen.

Ook vertellen we je waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een afval coach.

Waarom zou je een coach inschakelen voor het afvallen?

Hoewel afvallen in theorie niet heel erg moeilijk is, zijn er toch enorm veel mensen die er moeite mee hebben.

Als jij zoekt naar een coach voor het afvallen, dan is de kans aanwezig dat jij het ook moeilijk vindt om af te vallen.

Wellicht heb je al meerdere diëten geprobeerd zonder succes. Misschien heb je zelfs ook al verschillende sporten en bewegingsvormen tevergeefs uitgeprobeerd.

De meest voorkomende oorzaken dat afvallen niet lukt zijn een gebrek aan kennis, of doordat het mentaal niet vol te houden was.

Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat afvallen met coaching een populaire manier is om gewicht te verliezen.

Met een afvalcoach heb je namelijk iemand die jou verantwoordelijk houdt en daarnaast (als het goed is) ook nog eens over de juiste kennis en tools beschikt om het afvallen voor jou een stuk gemakkelijker te maken.

Maar stel nou dat jij wilt gaan afvallen met een coach, waar moet je dan op letten en wat kun je verwachten van de coaching? Hierover lees je hieronder meer.

Wat voor soorten afval coaching zijn er?

Allereerst is het goed om te weten dat er meerdere soorten coachingtrajecten zijn.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om intensief begeleiding te ontvangen, waarbij je 24/7 bij je coach terecht kunt met alle vragen.

Maar daarnaast zijn er ook minder intensieve coachingtrajecten, waarbij je bijvoorbeeld wekelijks, of zelfs maandelijks een gesprek hebt om te bespreken hoe de zaken ervoor staan.

Daarnaast verschillen afvalcoaches ook qua aanbod. De ene coach zal jou bijvoorbeeld met name ondersteunen in je voedingspatroon, terwijl de ander jou weer zal coachen met sporten.

Voedingscoaches worden ook wel diëtisten genoemd en kunnen vaak ook eenmalig een voedingsplan om af te vallen voor je opstellen.

Overigens is het ook mogelijk om een afvalcoach in te schakelen, die zowel gespecialiseerd is in het gebied van voeding én beweging, wat natuurlijk de meest ideale situatie is.

Online of offline

Waar ook grote verschillen in zitten bij het afvallen met coach, is of jij kiest voor online of offline begeleiding.

Het zal per persoon verschillen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Beide opties hebben namelijk weer hun eigen voor- en nadelen. Een online (fitness) coach de je helpt met afvallen is voor de meesten bijvoorbeeld een stuk laagdrempeliger om te beginnen.

Overigens is het vaak ook mogelijk om af te vallen waarbij je een traject volgt dat bestaat uit een combinatie van zowel online als offline coaching.

Waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een afvalcoach?

afvalcoach

Heb je besloten dat je wilt afvallen met een coach? Dan is de volgende uitdaging natuurlijk om op zoek te gaan naar een coach die het beste aansluit op jouw wensen.

We raden je aan om de onderstaande aandachtspunten goed door te nemen, zodat je in elk geval zeker weet dat je goede hulp geboden krijgt.

Het is dan ook niet verstandig om direct met de eerste de beste afvalcoach die je tegenkomt in zee te gaan, zonder rekening gehouden te hebben met de volgende aandachtspunten:

De kosten

Het kostenplaatje is natuurlijk een belangrijk aspect als jij op zoek gaat naar een coach bij het afvallen. De kosten kunnen heel erg uiteen lopen per coach en natuurlijk verschilt het ook sterk per traject dat je volgt.

Afhankelijk van jouw budget zul je op zoek moeten gaan naar de beste prijs en kwaliteit verhouding.

Aantoonbare kennis en ervaring

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de coach die jou gaat helpen afvallen, over voldoende kennis en ervaring beschikt.

Het kan soms lastig zijn om dit te achterhalen, maar vaak staat er wel bij vermeldt wat voor erkende diploma’s of certificaten de coach heeft behaald.

Als het nergens staat vermeld, dan kun je dit uiteraard nog altijd navragen.

Resultaten van anderen

Een andere manier om achter de expertise te komen van een coach die mensen helpt bij het afvallen, is door op zoek te gaan naar ervaringen van anderen.

Als je online zoekt naar een coach, dan zullen de resultaten van anderen vaak wel op de site staan, in de vorm van testimonials.

Als anderen goede resultaten hebben behaald, dan is de kans ook aanzienlijk dat jij ook effectief zult gaan afvallen.

Goede afspraken maken

Het is belangrijk dat jij helder hebt wat je kunt gaan verwachten van je afvalcoach.

Dit kun je doen door duidelijke afspraken te maken over jouw doelstellingen, duur van de coaching en waar je graag bij geholpen wilt worden.

Op deze manier kun je misverstanden voorkomen en weten jullie beide waar je aan toe bent.

Waar kun je afvalcoaches vinden?

Coaches die mensen helpen bij het afvallen kun je eigenlijk op enorm veel plekken vinden. De makkelijkste en meest toegankelijke manier is om online op zoek te gaan.

Raden wij afvallen met coaching aan?

Een coach voor bij het afvallen kan voor veel mensen enorm waardevol zijn. Vooral vanwege het feit dat je een stok achter de deur hebt en iemand die je verantwoordelijk houdt voor je voedingspatroon en/of trainingen.

Daarnaast is de kennis die een goede coach heeft, natuurlijk ook erg waardevol en kan het jou zeker helpen om je doelen te bereiken.

Of wij afvallen met coaching aanraden? Wij zijn zelf eigenlijk meer fan van zelf leren hoe het moet.

Natuurlijk moet je het leren van de beste, maar als jij zelf de juiste kennis opdoet, dan kun hier voor de rest van je leven mee vooruit.

Je hoeft dan geen maandelijkse kosten meer te maken voor een coach, aangezien je in dat geval al zelf over de juiste kennis en tools beschikt.

Als je toch besluit om af te slanken met een afvalcoach, zorg dan dat deze jou ook daadwerkelijk dingen uitlegt, zodat je hier op de langere termijn wat aan hebt.

Wat is het beste alternatief voor afvallen met een coach

Het beste alternatief voor een afval coach, is om een online programma aan te schaffen, waarin je alles leert over afslanken.

Naar onze mening zijn er twee goede programma’s, die jou hier alles over kunnen leren.

Naast het feit dat je veel waardevolle en praktische informatie krijgt, kun je voor een zeer lage prijs al toegang krijgen tot deze programma’s.

Uiteraard kun je ook een van onze gratis kick-starts voor vetverlies downloaden.

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *