Fitness coaching online – Wat voor jou?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 8, 2024

is online fitness coaching wat voor jou
is online fitness coaching wat voor jou

Online fitness coaching nodig? In dit artikel lees je over de voordelen van online coaching en wat het jou kan opleveren. Ook vind je de beste mogelijkheden.

Een online fitness coach: wat voor jou?

Wanneer je dit artikel leest is de kans groot dat jij op zoek bent naar een fitness coach. Misschien twijfel je nog of je er wel écht aan moet beginnen.

Of misschien ben je op zoek naar de ideale online coach voor jou.

Het blijft lastig om een goede personal trainer te vinden. Zeker wanneer je online zoekt is het toch altijd anders dan in het echt.

Want hoe kun je immers weten of een coach goed bij jou past, wanneer je deze nog nooit in het echt gezien hebt?

Online fitness coaching vs in-person

fitness-coaching

Online coaching of in-person (offline)? het blijft een lastige afweging.

Op de vraag welke optie er beter is valt dan ook geen stellig antwoord op te geven. Feit is dat dit per persoon zal verschillen.

Houd je van de omgang met mensen face to face? En heb je het nodig om je te laten motiveren? Een ‘echte’ personal trainer kan dan een goede uitkomst voor je bieden.

Met een online fitness coach is de drempel echter wat minder groot. En dat is dan ook een reden dat veel mensen hiervoor kiezen.

Nadeel is dat het moeilijker kan zijn om je te laten motiveren. Echter vinden sommige mensen zo’n schreeuwende coach naast zich alleen maar irritant.

Hieronder alle voor- en nadelen van online en in-person fitness coaching:

Online fitness coach

Voordelen:

 • Vaak goedkoper
 • Altijd en overal je online coach
 • Overzichtelijk traject en schema
 • Trainingstijden zijn flexibel
 • lagere drempel

Nadelen:

 • Jezelf laten motiveren kan lastiger zijn
 • Minder persoonlijk

In-person fitness coach

Voordelen:

 • Vaak meer mogelijkheid voor maatwerk
 • Begeleiding is vaak persoonlijker
 • Makkelijker om je te laten motiveren
 • Let op je techniek bij de oefeningen

Nadelen:

 • Moeilijker om een goede match te vinden
 • Is vrijwel altijd duurder
 • Drempel kan groter zijn

Zoals je kunt zien biedt een online fitness coach je over het algemeen het meeste voordelen. Let er echter op dat dit sterk persoonsgebonden is.

Het is dan ook vooral belangrijk dat jij je goed voelt bij het traject, dat de fitness coaching van goede kwaliteit is én dat het binnen je budget past.

Wat kost een fitness coach?

Hoeveel een fitness coach kost hangt van meerdere dingen af. Zo hangt het er bijvoorbeeld vanaf hoe intensief het traject is.

Sommige coaches zijn bijvoorbeeld 24/7 bereikbaar voor vragen omtrent je training of voeding.

Vandaar dat er ook geen zwart-wit antwoord te geven is op deze vraag. Vaak betaal je per maand en ben je duurder uit dan bij een ‘normaal’ sportschool abbonement.

Echter heb je ook online fitness coaching programma’s waarbij je slechts éénmalig betaald en vervolgens voor altijd toegang hebt, daarover later meer.

Wat mag je verwachten van fitness coaching?

Voordat je begint aan fitness coaching online óf offline is het altijd handig om te weten wat je kan en mag verwachten van een dergelijk traject.

Als je niet weet wat je kunt verwachten kan het namelijk zo zijn dat je eigenlijk te veel geld betaald voor de dienst die de coach jou levert.

Trainingsschema

halterschijf-fitness

Allereerst mag je van een fitness coaching traject verwachten dat er een trainingsschema voor jou opgesteld wordt.

Bij een dergelijk schema wordt er rekening gehouden met jouw doelen en de rust die je tussen je trainingen houdt.

Wanneer er maandag bijvoorbeeld een benen training op het programma staat zal je deze de dag erop niet wederom gaan trainen.

Je spieren hebben namelijk rust nodig voor het herstel.

Om de balans tussen training en herstel optimaal te houden is het dan ook erg belangrijk dat je een goed en gebalanceerd schema volgt, dat geheel op jouw niveau en doelen aangepast zijn.

Een trainingsschema voor spieropbouw zit namelijk heel anders in elkaar dan een trainingsschema voor vetverlies.

Voedingsschema

gezond-eten-schema

Naast training is je voeding net zo belangrijk. Wanneer je doel is om droog te trainen of om spiermassa op te bouwen is dit zelfs nóg belangrijker dan je trainingen.

Zonder een fatsoenlijk voedingsschema zul jij je doelen dan ook nooit gaan waarmaken.

Vaak wordt het belang van goede voeding dan ook onderschat. Maar wat is goede voeding eigenlijk en hoe bereken jij hoeveel en wat je moet eten?

Dit kan erg lastig zijn wanneer je hier weinig verstand of ervaring mee hebt.

Je mag dan ook van jouw (online) fitness coach verwachten dat er een goed voedingsschema voor jou wordt opgesteld. Of beter nog, dat jij leert hoe je dit doet.

De beste online fitness coaching

fitness-training

Nu je weet wat je mag verwachten blijft er nog maar één vraag over. Waar vind ik een goede fitness coach?

Een online fitness coach bevindt zich vanzelfsprekend online. Maar vaak zie je door al het aanbod en mooie beloftes door de bomen het bos niet meer.

Om je goed op weg te helpen vind je hieronder de beste online coaching programma’s.

Het Droogtrainen Protocol

Is je doel om een droog lichaam te behalen? Voor veel mannen en vrouwen is dit hét ultieme doel.

Of je nou graag in de zomer wilt kunnen pronken met jouw summer body, of dat je simpelweg wat (buik)vet kwijt wilt.

Het komt allemaal op hetzelfde neer: droogtrainen.

Dit protocol is een online fitness coaching programma waarbij je beleidt wordt door Rinus en Henry, die tevens de eigenaren zijn van de Droogtrainen Academie.

Wat je kunt verwachten ✅

Bij dit protocol kun je realistische doelen verwachten en wordt je niet lastig gevallen met allerlei beloftes die te mooi zijn om waar te zijn.

Ze geven jou alles wat je nodig hebt om het lichaam van je dromen te bereiken zónder dat jij jezelf moet uithongeren of niks lekkers meer mag eten.

droog-lichaam

Ze bieden jou een programma aan waarbij je de makkelijkste én effectiefste weg wordt uitlegt om van je overtollige vet af te komen zónder spierveries te leiden.

Je kunt het traject op je eigen tempo volgen en er wordt naar gestreeft om jouw doelen binnen 6-18 weken te behalen.

Zelf aan de slag

Wat ook handig is, is dat je zelf aan de slag kunt met het protocol. Je bent dan ook niet alleen bezig met domweg doen wat je fitness coach zegt.

Maar je leert er daadwerkelijk wat van, zodat je niet voor altijd afhankelijk blijft van jouw trainer.

Je kunt met het protocol vandaag nog aan de slag.

Eenmalige betaling

online-fitness-coaching-programma

Nóg een erg groot voordeel is dat je slechts éénmalig hoeft te betalen. De prijs die dit protocol je kost is even veel als dat sommige andere personal trainers per week vragen.

Daarnaast is de informatie die je krijgt erg waardevol en het kan dan ook niet anders dan dat jij je fysieke doelen gaat waarmaken wanneer je begint met dit protocol.

Ben je benieuwd naar het droogtrainen protocol? Druk op de knop hieronder voor meer informatie:Spiermassa Protocol

spiermassa-protocol=coaching

Ben jij al droog genoeg en is je doel juist om meer spiermassa op te bouwen? In dit geval heb je een ander online fitness coaching traject nodig dan wanneer je gaat droogtrainen.

Speciaal voor mannen die op een effectieve manier spiermassa willen opbouwen is er het spiermassa protocol ontwikkeld. Klik hieronder voor meer informatie:Online fitness coaching van Victor Mooren

Wil jij werken aan een gespierder en droger lichaam en de vaardigheden ontwikkelen om je droomfysiek te blijven onderhouden? Victor Mooren helpt jou middels zijn online fitness coaching om jouw fitness doelen te behalen.

Victor is al sinds 2013 actief als online coach en heeft al vele klanten aan hun droomlichaam geholpen. Je kunt hier terecht als beginner, maar ook als gevorderde sporter.

Heb jij dus behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan zit je bij hem goed.

Relevante artikelen:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *