Afvallen met hypnose: werkt dat echt?

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op augustus 6, 2022

Afvallen met hypnose
Afvallen met hypnose

Als je voor je gevoel alles al geprobeerd hebt. Zo’n beetje elk dieet een kans hebt gegeven. Elke trend op het gebied van sporten het gevolgd. En zelfs de meest bizarre tips hebt toegepast.

Als je eigenlijk ten einde raad bent, wat moet je dan nog? Nou, dat zal ik je vertellen. Je kunt namelijk ook onder hypnose afvallen!

Afvallen met hypnose wordt namelijk steeds populairder en blijkt ook nog eens heel effectief te zijn. Als we de verhalen mogen geloven, natuurlijk.

Maar hoe werkt afvallen met hypnose precies en werkt het echt?

Dat is waar we in dit artikel naar gaan kijken.

Wil jij met hypnotherapie afvallen? Laten we dan snel beginnen.

Afvallen onder hypnose: een korte uitleg

Afvallen met hypnose

We beginnen met een korte uitleg over hoe afvallen met hypnose werkt. Want hoe kun je nu daadwerkelijk een slanker lichaam krijgen door hypnose?

Dat werkt als volgt. Hypnotherapie is een methode waarbij iemand in trance wordt gebracht. Tijdens deze trance kunnen bepaalde patronen en gedragingen op een heel diep niveau veranderd worden.

Ondanks dat je gewoon ‘wakker bent tijdens hypnose, kom je op een ander bewustzijnsniveau terecht.

Zie het als een diepere laag van jezelf waar je in het dagelijkse leven geen toegang tot hebt, maar die wel invloed heeft op wie jij bent en wat je doet.

Door aandacht te geven aan onbewuste gedragspatronen, zoals emotie-eten of snoepen, kun je door hypnose afvallen.

Is er enig wetenschappelijk bewijs?

Weegschaal afvallen hypnotherapie

Is er ook wetenschappelijk bewijs voor afvallen met hypnose? Zijn er harde feiten en cijfers die onderbouwen dat afslanken op deze manier mogelijk is? Of zit het vooral (letterlijk) in je hoofd?

Momenteel is er helaas nog niet voldoende bewijs uit onderzoeken verkregen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het per se niet werkt.

Er zijn genoeg succesverhalen van mensen die na hypnose afvallen.

Waar het in dit geval vooral mee te maken heeft, is dat je zelf ook bereid bent om aan de slag te gaan. De hypnose is geen magie. Je zal niet op wonderbaarlijke wijze vermageren en 10kg lichter worden.

Je moet hier ook zelf iets voor doen. Dat betekent dat je je manier van eten moet aanpassen. Gezondere keuzes leiden tot een gezonder lichaam.

Als hypnose ingezet wordt om je levensstijl positief te beïnvloeden, dan heb je hier na afloop zeker profijt van.

Het leidt dan namelijk tot een permanente nieuwe levensstijl en het is geen tijdelijk middel om je op een of ander dieet te zetten. Het gaat dus vooral om de intentie, om de ‘waarom’.

Wat zijn de ervaringen?

Therapie afvallen hypnose

Kijken we naar mensen die met hypnose afvallen en hun ervaringen hierover delen, dan klinkt het veelal positief.

Een van de manieren om af te vallen met hypnose is door een virtuele maagband te laten ‘plaatsen’.

Dit is geen echte maagband, maar een die in je onderbewustzijn geprent wordt terwijl je onder hypnose bent. Voor mensen met ernstig overgewicht blijkt dit goed te werken.

Toch werkt die manier van afvallen met hypnose niet voor iedereen. Vooral niet voor mensen die er niet voor openstaan of niet bereid zijn om gezonder te leven.

En laten we eerlijk zijn: je kunt geen andere resultaten verwachten in je leven als je geen veranderingen aanbrengt.

Sta jij hier wel voor open, dan kun je wel met hypnose afvallen.

Dan ga je de onbewuste overtuigingen die bij je ingeprent worden namelijk geloven. Je neemt ze serieus. En dan gaat het volgens veel mensen vrijwel automatisch.

Afvallen met hypnose: de resultaten

Gezond ontbijt

Het is gebleken dat je flink kunt afvallen onder hypnose. Afhankelijk van het ‘probleem’ dat bij jou speelt, wordt er een gerichte oplossing bedacht.

Er zit dus altijd een stukje maatwerk in de hypnotherapiesessie(s).

Hoeveel sessies er nodig zijn, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld een eetstoornis of ben je een emotie-eter?

Dan kan er wat meer voor nodig zijn om jouw onbewuste gedachten en overtuigingen aan te pakken.

Zo kan er directe hypnose worden ingezet, om voortaan geen snacks meer te eten. Op een onbewust niveau wordt dit dan bij jou ingeprent, waardoor je die behoefte simpelweg niet meer voelt.

Maar er kan ook gewerkt worden aan de reden waarom jij een eetstoornis hebt. Zodat het probleem echt bij de kern wordt aangepakt.

Daar is vaak – naast hypnose – ook begeleiding van een psycholoog bij nodig.

Ook hierbij zeggen we weer: je moet ervoor openstaan en bereid zijn om iets te veranderen. Jij bent de enige die verantwoordelijk is voor de dingen die jij in het leven doet.

Wil je je gedrag veranderen, dan ben jij degene die dat moet doen. Hypnose is een krachtige tool en een interessant hulpmiddel, maar het echte werk moet je zelf verrichten.

Is hypnose gevaarlijk?

Nee, hypnose is niet gevaarlijk. Het is namelijk – in tegenstelling tot wat we in veel films zien – iets natuurlijks. Er is daardoor niets engs of gevaarlijks aan.

Je komt simpelweg in een lichte trance terecht. Dat komt doordat je een diepere laag van je bewustzijn bereikt.

In die trance of diepere laag sta je open voor suggesties. Daardoor kunnen bepaalde overtuigingen ingeprent of veranderd worden.

Toch ben je altijd bij kennis. Als je je niet fijn voelt, kun je direct je ogen openen. Je hebt hierover zelf de controle.

Hypnose is misschien spannend als je er nog geen ervaring mee hebt. Maar het is absoluut niet gevaarlijk.

Is zelfhypnose ook veilig?

Zelfhypnose virtuele maagband

We hebben het tot nu toe gehad over hypnose onder begeleiding van een therapeut of expert. Dat was tot voor kort ook altijd dé manier om hypnose te ondergaan.

Als je voorheen wilde afvallen met hypnose, dan zocht je daarvoor iemand op die er veel kennis over en ervaring mee heeft. Maar tegenwoordig kun je ook aan zelfhypnose doen.

Zelfhypnose betekent dat je jezelf onder hypnose brengt. Dit doe je door jezelf te ontspannen en goed te ademen. In en uit, keer op keer.

Totdat je jezelf een beetje voelt wegzakken en je een diepere staat van ontspanning bereikt.

Het is enigszins vergelijkbaar met mediteren, waarbij je terugkeert naar de rust in jezelf en contact maakt met je onderbewuste.

Het verschil is dat je bij meditatie vooral je geest kalmeert en deze bestudeert. Bij zelfhypnose ben je vatbaar voor je eigen suggesties.

Conclusie: is zelfhypnose veilig? Ja, dat is het. Je kunt te allen tijde stoppen, om welke reden dan ook.

Kan iedereen aan zelfhypnose doen?

Met de juiste voorbereiding en geschikte techniek(en) is het voor iedereen mogelijk om zichzelf onder hypnose te brengen.

Het is belangrijk om je goed in te lezen, zodat je op een effectieve manier aan de slag gaat.

Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je inspanningen niets teweegbrengen. Dat zou zonde zijn.

Verdiep je bijvoorbeeld in de Betty Erickson methode of bekijk video’s op YouTube waarin zelfhypnose methodes worden uitgelegd. Er is heel veel in mogelijk.

Waar kun je afvallen met hypnose?

Online hypnose sessie

Net als dat er verschillende methoden zijn om af te vallen met hypnose, kun je het ook op verschillende locaties doen. Zo zijn er verschillende hypnosepraktijken die dit aanbieden.

Je kunt in je eigen omgeving op zoek gaan naar een hypnotherapeut of -praktijk om met je afslankproces te starten. Maar het is ook mogelijk om online een sessie (of meerdere) te volgen.

Hierbij geven we wel de voorkeur aan livesessies. Er bestaan ook vooraf opgenomen audiosessies die online verkocht worden. En ondanks dat die ook werken, zijn ze niet altijd de beste keuze.

Het is toch effectiever als je live begeleid wordt, omdat de begeleider dan beter kan inspelen op jou als persoon.

Ook kan hij of zij op die manier beter aanvoelen wat er gebeurt en wat er nodig is op bepaalde momenten.

Bovendien is het zo dat mensen zich over het algemeen veiliger voelen wanneer de hypnosesessie live of op een locatie plaatsvindt. En dat is niet geheel onbegrijpelijk.

Hypnose kan vooral de eerste keer een beetje spannend zijn.

En hoe veiliger je je voelt, des te meer je je kunt openstellen. Daardoor hebben dergelijke hypnosesessies vaak meer effect.

Start direct met de Gratis Afslank Hypnose Sessie

Ben jij nieuwsgierig geworden naar afvallen met hypnose? En wil je alvast een voorproefje op wat er zoal mee mogelijk is? Dan kun je alvast wat experimenteren.

Onder hypnose afvallen is op verschillende manieren mogelijk, zoals je hebt kunnen lezen.

Daarom is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de manier die het beste bij jou past. De manier die voor jou goed voelt.

Om je alvast op weg te helpen, hebben we een cadeautje voor je. Dankzij deze hypnose afvallen mp3, kun jij namelijk direct beginnen.

Hoe? Dat is heel eenvoudig. Zoek een rustige en comfortabele plek uit en pak je muziekoortjes of koptelefoon erbij. Druk vervolgens op play en laat je verrassen.

Volg de Gratis Afslank Hypnose Sessie en ontdek zelf of het iets voor jou is:


Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *