Hoeveel kost een maagverkleining / maagband?
Heb je interesse in een maagband? Maar wil je eerst weten wat de maagverkleining kosten zijn of hoeveel een maagband moet kosten?
Dan zit je hier helemaal goed. In dit artikel vertellen we je hoeveel geld je nodig hebt voor een maagverkleining of maagband.
Ook besteden we aandacht aan een eventuele vergoeding op dit gebied én we hebben een interessant alternatief voor je.
Lees je mee?
Dit zijn de kosten voor een maagverkleining of maagband
Laten we beginnen met de meest prangende vraag: hoeveel kost een maagverkleining eigenlijk?
Gemiddeld gezien liggen de maagverkleining kosten rond de €10.000. Het gaat dan niet alleen om de kosten van de operatie, maar om het hele traject. Hierbij zijn ook het intakegesprek, de screening en de begeleiding na de behandeling inbegrepen.
Dit is natuurlijk een groot bedrag en lang niet iedereen heeft dit budget beschikbaar voor een dergelijke ingreep. Gelukkig is er goed nieuws, dus lees nog even verder.
(Wanneer) wordt een maagverkleining vergoed?
Er zijn namelijk situaties waarin er een vergoeding mogelijk is voor de maagband kosten. Je hoeft dan niet zelf alles te betalen.
De kosten van het behandeltraject kunnen namelijk door de zorgverzekering vergoed worden. Dat geldt al wanneer je een basisverzekering hebt.
Het kan wel per zorgaanbieder verschillen. Ons advies is daarom om de voorwaarden van jouw zorgverzekering erbij te pakken en te bekijken of en hoeveel vergoeding er mogelijk is.
Blijkt nu dat jouw zorgverzekeraar de behandeling toch niet dekt? Dan betekent dat nog niet dat er geen maagverkleining of maagband mogelijk is voor jou.
We hebben een interessant alternatief ontdekt: de virtuele maagband.
Veel voordeliger en minstens zo effectief!
Verschil tussen maagverkleining en maagband?
Grofweg zijn de verschillen dat bij een maagverkleining je maag (zoals de naam al aangeeft) daadwerkelijk operatief kleiner gemaakt wordt.
Een maagverkleining is een grotere ingreep. Daarom kost deze doorgaans ook meer dan de maagband.
Bij een maagband (zoals de naam tevens aangeeft) krijg je een band om je maag. Daardoor wordt de maaginhoud ook kleiner.
Houdt er wel rekening mee dat een maagband om de zoveel tijd vervangen moet worden. Daar kunnen eventuele extra kosten bij komen kijken.
Kost een maagverkleining minder in België of Duitsland?
Laten we vooropstellen dat maagverkleining kosten (deels) gebaseerd worden op het slagingspercentage van de operatie.
Dat betekent dat je in sommige landen behoorlijk veel geld betaalt, maar daar is het slagingspercentage ook een stuk hoger.
In Engeland kun je gemiddeld 98% slagingskans verwachten en daar zijn de kosten ook naar. Maar we kunnen ons voorstellen dat je het liever wat dichter bij huis zoekt.
De kosten in België zijn gemiddeld €8.000 en de kosten in Duitsland zijn daar eigenlijk gelijk aan. Het is in elk geval vaak voordeliger dan in Nederland. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een maagverkleining in het buitenland uit te laten voeren.
Doe altijd ook zelf onderzoek. Het is belangrijk dat een maagverkleining plaatsvindt door een betrouwbare, hygiënische chirurg waar jij je goed bij voelt.
Vergelijk verschillende klinieken of ziekenhuizen met elkaar en let ook op de voor- en nabehandeling. Niet elk traject is hetzelfde ingericht.
Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start
Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:
0 reacties