Beste fatburner / vetverbrander in 2024? Bekijk onze Top 7

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 15, 2024

fatburners getest door fit voor alles
fatburners getest door fit voor alles

Ben je op zoek naar de beste fatburner (ook wel vetverbrander)? Hier ben je op de juiste plek. Wij deden de ultieme test en vergelijking die je op deze pagina kunt bekijken.

Een fatburner is het meest effectieve supplement voor snel én duurzaam vetverlies. Niet voor niets is het dan ook een geliefd supplement om mee af te slanken of droog te trainen.

De beste fatburners zijn veilig in gebruik, hebben een eerlijke prijs en werken effectief.

Bekijk direct de top 7 beste fatburners van dit moment:

 1. De beste fatburner capsules – PhenQ
 2. Beste fatburner poeder – Fat Metabolic Support Powder
 3. Beste fatburner voor vrouwen – Cabau Fatburner
 4. Fatburner zonder cafeïne – Green Tea EGCG
 5. Effectief vetverbrandend drankje – The Ripper
 6. Beste fatburner voor bodybuilders – Animal Cuts
 7. Beste vetverbrander met klein budget – Body & Fit Ripped

De top 7 beste fatburners uitgelicht

Zoals gezegd gingen wij voor je op zoek naar de beste vetverbranders. Geen van de onderstaande supplementen is overigens een wondermiddel. Zoiets bestaat namelijk niet.

Maar een goede fat burner geeft je wel een zetje in de goede richting. Het zorgt voor een hoger metabolisme, minder honger en meer energie. Zo gaat het verliezen van vet je dus een stuk makkelijker af en versnel je het proces.

We hebben de beste fat burners onder andere getest op:

 • De werkzame stoffen
 • De samenstelling
 • Prijs per dosering
 • Veiligheid en certificering
 • Labtesten

Bekijk hieronder direct de beste fatburners in ons handige overzicht:

FatburnerVormWerkzame ingrediëntenHoeveel mg cafeïne per dosering?Aantal dagen per verpakkingPrijsPrijs per dagdosering
1. PhenQCapsules1375 mg30€69,99€2,33
2. Fat Metabolic Support PowderPoeder9200 mg30€29,99€0,99
3. Cabau FatburnerPoeder14130 mg21€28,95€1,38
4. XXL Green Tea EGCGCapsules436 mg*40€14,99€0,36
5. The RipperPoeder6200 mg30€30,80€1,03
6. Animal CutsCapsules35183 mg42€57,99€1,39
7. Body & Fit RippedCapsules5235 mg60€18,99€0,32
 • Let op: Prijs per dosering kan wijzigen door het innamegebruik.
 • De prijzen zijn genoteerd op het moment van schrijven. Hier kunnen wijzigingen in zijn ontstaan.
 • Prijzen per product kunnen lager uitkomen als je een promotiepakket aanschaft.
 • * Dit supplement bevat enkel cafeïne extract uit groene thee.

1. De beste fatburner capsules – PhenQ

beste fatburner getest phenq

Fatburners in de vorm van capsules zijn voor de meeste mensen het handigste. Ze zijn snel in te nemen en scherp geprijsd.

Natuurlijk zijn er enorm veel verschillende fatburner pillen. Dus welke kun je nou het beste kopen? Om tot de beste koop te komen keken wij vooral naar de samenstelling van ingrediënten. De beste pillen zijn niet te hoog gedoseerd en bevatten ingrediënten die elkaar versterken in positieve zin.

Al snel kwamen we uit bij de PhenQ pillen. Dit zijn fatburners met een ijzersterke ingrediëntenlijst. Het bevat geen zogenoemde ”blends” waarvan je de doseringen niet weet.

Nee, de verpakking is uiterst transparant over de ingrediënten en je weet daardoor exact waar je aan toe bent.

Een dosering bestaat uit 2 capsules en je hoeft ze slechts 1 keer per dag te nemen. Vervolgens ligt je stofwisseling voor de rest van de dag een stuk hoger, heb je meer energie en minder honger.
2. Beste fatburner poeder – Fat Metabolic Support Powder

de beste fatburner poeder

Hoewel de meeste mensen de voorkeur geven aan fatburner capsules is dat natuurlijk niet de enige mogelijkheid. Een andere populaire vorm zijn fatburners in poedervorm.

Het kan zijn dat je moeite hebt met pillen slikken, of dat je het liever drinkt in de vorm van een drankje met een lekkere smaak.

In beide gevallen zit je met deze fatburner van XXL Nutrition wel goed. Het is verkrijgbaar in de fijne smaak Black Tea Lemon. Meng een scoop met water en je hebt een heerlijk drankje.

Één zo’n drankje bevat onder andere 200 mg cafeïne en diverse vitaminen zoals o.a. Vitamine C, B3 en B6. Naast dat het vet verbrandt is het dus ook nog eens goed voor je gezondheid.
3. Beste fatburner voor vrouwen – Cabau Fatburner

beste_fatburner_vrouw

Ben je op zoek naar een goede en lekkere no nonsense fatburner voor dames? De Cabau Lifestyle fatburner is dan een absolute aanrader.

Ook hierbij gaat het om poeder dat je dient te mengen met water. Het is verkrijgbaar in 3 verschillende smaken; aardbei, appel en citroenthee. De meeste vrouwen geven aan dat hun voorkeur naar de laatst genoemde uitgaat, maar smaken verschillen.

Het feit is in elk geval dat het nemen van een fatburner niet bepaald een straf meer is. Integendeel, de smaak is goed en het is een genot om deze vetverbrander te mogen nemen.

Natuurlijk draait het uiteindelijk om de werking. Het gaat erom dat je ermee kunt afvallen. Ook dat zit wel goed. Veel vrouwen geven aan mooie resultaten behaald te hebben met de fatburner van Cabau Lifestyle. Het bevat geen onnodige toevoegingen en alleen de meest effectieve ingrediënten.
4. Fatburner zonder cafeïne – Green Tea EGCG

de-beste-groene-thee-fatburner

Bijna alle fatburners bevatten cafeïne. En vaak ook nog eens een flink portie. Doseringen van 150 tot zelfs 300 mg cafeïne zijn géén uitzondering. En begrijpelijk, dit is namelijk een van de beste ingrediënten die een fatburner kan bevatten.

Tenzij je er niet goed tegen kunt natuurlijk. Dan moet je op zoek naar een alternatief. Sommigen krijgen bijwerkingen van grote doseringen cafeïne. Hoofdpijn en slapeloosheid zijn bijvoorbeeld veelvoorkomende.

Maar het kan ook zo zijn dat je gewoon niet zit te wachten op de energieboost, of dat je overdag al genoeg koffie drinkt. Koffie gecombineerd met een fatburner kan zorgen voor een overdosering. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Gelukkig hoeft dit niet voor problemen te zorgen, omdat je ook fat burners zonder cafeïne hebt. Deze capsules bevatten vaak wel wat andere mildere stimulanten, zoals bijvoorbeeld pepers en andere natuurlijke stimulanten.

Toch is het aanbod redelijk beperkt en konden we niet écht goede burners zonder cafeïne vinden. Daarom is het beste alternatief om één van de beste werkzame stoffen los te nemen. En dat is groene thee extract.

Via de knop hieronder vind je de beste optie.
5. Effectief vetverbrandend drankje – The Ripper

beste vetverbrander drankje the ripper

Drink jij het liefst een lekker fris drankje met een vetverbrandende werking? Dan raden we aan om The Ripper van Cobralabs eens een kans te geven.

Dit potje bevat poeder dat je kunt mengen met water. Het is verkrijgbaar in maar liefst 11 verschillende smaken. Genoeg keus en voor ieder wat wils dus.

The Ripper is al jarenlang op de markt en is al tijden super populair. Veel fitnessers gebruiken deze fatburner bovendien als pre-workout. Ook daarvoor doet het z’n werk namelijk prima.

We raden aan om deze fatburner ‘s ochtends te gebruiken. Vervolgens kun je de rest van de dag profiteren van een hogere vetverbranding en de andere positieve effecten.
6. Beste fatburner voor bodybuilders – Animal Cuts

animal_cuts_verpakking

Heb jij afgelopen tijd behoorlijk wat spiermassa opgebouwd, maar is het nu tijd om te gaan droogtrainen? Dan kan een goede fatburner jou hier zeker bij helpen.

De beste optie is in dat geval Animal Cuts. Ook dit is een echte klassieker die al jarenlang verkrijgbaar is. Deze stacker staat vooral goed bekend vanwege de gigantische hoeveelheid werkzame stoffen dat het bevat.

In het potje vind je 42 packs. Een pack is een plastic zakje met daarin de capsules. Één pack bevat maar liefst 28 verschillende ingrediënten. Een verbazingwekkende hoeveelheid! En nee, dit zijn geen ”fillers” maar allemaal effectieve stoffen.

Het is de bedoeling dat je 2 packs per dag neemt. Eentje na het opstaan en de andere ongeveer 5 uur later. Je zal aanzienlijk meer energie ervaren en minder honger. Naast dat het je vetverbranding stimuleert, drijft het ook nog eens vocht af voor een drogere look.

Mocht je geen cafeïne willen, dan kun je er bewust voor kiezen om de rode pil uit de pack niet te nemen. Deze pil bevat namelijk cafeïne. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om deze 1 keer i.p.v. 2 keer te nemen.
7. Beste vetverbrander met klein budget – Body & Fit Ripped

goedkope_vetverbrander_ripped_bodyenfit

Vetverbranders zijn niet duur. Maar toch kan het zijn dat je graag laagdrempelig wilt beginnen. Geen probleem, voor iets meer dan een tientje koop je namelijk de Ripped fatburner. Dit is veruit de beste uit het laagste prijssegment.

Het bevat een flinke dosering cafeïne in pure vorm en diverse andere natuurlijke ingrediënten waaronder groene thee. Deze fatburner werkt een stuk beter dan de goedkope pillen van bijvoorbeeld de Action of drogisterij. Bovendien hoef je slechts 1 capsule per dag in te nemen, wat het enorm laagdrempelig maakt.

Het bevat geen enkele vulstof en een verpakking heeft maar liefst 60 capsules. Dat is een hoeveelheid voor 2 maanden. Voor deze prijs kan je die niet laten liggen.
Video van onze labtest uitslagen

In de video hieronder werpt onze supplementen specialist Finn een blik op de top 7 vetverbranders uit onze labtest.

Waar moet een goede fatburner aan voldoen?

Beste fatburners

In dit geval hebben wij de beste vetverbranders al voor je geselecteerd. Hieronder kom je erachter wat de voornaamste aandachtspunten waren bij de test.

Mocht je zelf op zoek willen gaan naar het beste fatburner supplement, houd dan rekening met de onderstaande punten.

Veilig in gebruik

Het klinkt erg vanzelfsprekend dat een supplement veilig in gebruik moet zijn. Toch is dat anno nu nog altijd geen zekerheid. Regelmatig worden er supplementen gevonden die niet veilig zijn.

Vaak komt dat omdat ze overgedoseerd zijn of omdat de pillen gevaarlijke ingrediënten bevatten. Het liefst koop je daarom een fatburner bij een erkende aanbieder met een officieel keurmerk.

Effectieve werkzame stoffen

Daarnaast wil je van te voren goed kijken welke werkzame stoffen de fatburner bevat. De ingrediënten die we vaak terugzien zijn cafeïne, carnitine en groene thee extract. Daarnaast zijn er nog tal van andere stoffen met een bewezen vetverbrandende werking.

Let goed op zogenoemde ”fillers” dit zijn ingrediënten zonder werking. Ook dien je erop te letten dat er bij voorkeur geen ”blend” of ”complex” in zit. Hierbij gaat het om een verzameling van diverse stoffen, waarbij meestal geen duidelijke hoeveelheden per ingrediënt vermeldt staan.

Uiteraard wil je er zeker van zijn dat er geen gevaarlijke stoffen in de fatburner zit. Dat kan namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid.

Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding

Het is je hoogstwaarschijnlijk al opgevallen; de enorme prijsverschillen. Waar je fatburners bij de Kruidvat of Etos kunt kopen voor nog geen 10 euro, kosten ze bij sommige webshops tegen de 100 euro.

En vaak heb je dan ook nog eens een kleinere verpakking.

Daarom is het zaak om eerst altijd de samenstelling en betrouwbaarheid van de aanbieder te checken. Ook is transparantie op de ingrediëntenlijst van groot belang. Alle hoeveelheden van iedere stof dienen erop te staan. Ook om welke vorm van de stof het gaat.

Om een miskoop te voorkomen raden we je aan om enkel je aankoop te doen bij een van deze winkels. Dan weet je zeker dat je een eerlijke koop doet.

Geen bijwerkingen

Van te voren is het vaak lastig inschatten of je bijwerkingen gaat krijgen van een vetverbrander. Lees eerst zorgvuldig de reviews en ervaringen. Vaak kun je er op die manier al achterkomen of je bijwerkingen kunt verwachten of niet.

Onthoud wel dat goede reviews niet per se een garantie zijn. Ieder lichaam is namelijk anders en iedereen reageert dus ook anders op een bepaalde stof.

Als je merkt dat je bijwerkingen ervaart die niet op de verpakking vermeld worden, is het tijd om per direct te stoppen met de fatburner.

Pas op voor illegale ingrediënten

Zojuist hadden we het al over de veiligheid en de betrouwbaarheid van de aanbieder. We willen je er nogmaals op wijzen dat er behoorlijk wat verboden pillen voor vetverbranding in omloop zijn.

Enkele veelvoorkomende verboden stoffen zijn bijvoorbeeld efedrine en clenbuterol. Dit zijn vooral onder bodybuilders en fitnessers nog altijd populaire vetverbranders.

Bekende producten die zulke stoffen bevatten zijn o.a. fat burner Formula en Weight Loss Formula Pro.

Bij voorkeur getest in het lab

Om je veiligheid te waarborgen heb je het liefst dat een fatburner getest is in het lab door een onafhankelijke partij. Ook weet je dan zeker dat je waar krijgt voor je geld.

Er wordt namelijk nog wel eens gesjoemeld met ingrediëntlijsten. Daar zijn genoeg gevallen van bekend.

Gelukkig zijn er best wat partijen die onafhankelijk onderzoek doen naar ingrediënten. Denk daarbij aan de Dopingautoriteit, de Consumentenbond, Test Aankoop, en wij als team van Fit Voor Alles.

Werkzame stoffen los bestellen

We willen je er nog graag even op wijzen dat het ook mogelijk is om zelf je eigen fat burner samen te stellen, of om simpelweg bepaalde ingrediënten los te nemen.

Merk je bijvoorbeeld dat je goede resultaten behaald met cafeïne? Dan kun je los cafeïne pillen of cafeïne poeder bestellen. Dat zelfde geldt voor de meeste andere stoffen.

Indien je deze in poedervorm besteld kun je jouw eigen fatburners maken. Let er wel op dat je dan een micro weegschaal en kennis van samenstellingen nodig hebt. Ook zorgvuldig wegen is uiteraard belangrijk om overdosering te voorkomen.

Bestaan er ook fatburner shakes?

We kwamen erachter dat er behoorlijk wat vraag is naar fatburner shakes. Toch zijn deze vooralsnog niet verkrijgbaar. Althans, er bestaan nog geen shakes met dezelfde soort ingrediënten als er in fatburners zitten.

Natuurlijk bestaan er wel diverse afslank shakes, die bijvoorbeeld caloriearm zijn en je honger stillen.

Zo’n fatburner shake zou je dus wel zelf kunnen maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door natuurlijke vetverbranders te mixen. Of door een eigen kruidenmix te maken, eventueel aangevuld met bijvoorbeeld cafeïne poeder of andere supplementen.

Overigens bestaan er wel fatburner drankjes. Dit zijn vetverbranders in een flesje/blikje of in poedervorm.

Werkt afvallen met een fatburner?

Voordat je begint met het nemen van fatburners wil je uiteraard weten wat het je gaat opleveren. Wat voor resultaten mag je verwachten en werkt het überhaupt wel?

Werken vetverbranders effectief tegen buikvet en hoe werken deze afslank supplementen überhaupt? Er zijn heel wat vragen die naar boven komen.

En ik snap het. Je wilt natuurlijk niet zomaar wat slikken zonder op de hoogte te zijn van de resultaten.

Helaas is het erg lastig te zeggen hoeveel vet je er daadwerkelijk mee gaat verliezen en in hoeveel tijd. Het hangt namelijk af van jouw voedings- en trainingsschema. Ook is het afhankelijk van je huidige metabolisme, leeftijd en gewicht.

Om je een idee te geven van de werking; een fatburner zorgt voor een sneller metabolisme (bron). Simpelweg wilt dit dus zeggen dat je meer energie verbrandt in rust. Op een hele dag ligt je verbranding dus wat hoger.

Daarnaast zorgt een goede vetverbrander voor minder eetlust, zodat je je beter aan je dieet of voedingsplan kan houden.

Ten slotte krijg je van fatburners een energieboost. Dat komt meestal door de stimulanten die erin zitten, zoals cafeïne.

Doordat veel mensen te maken krijgen met lagere energieniveaus tijdens het afvallen komt dit natuurlijk goed van pas.

Dus; werken fatburners echt? Ja, ze werken echt. Mits je ze met beleid gebruikt en daarnaast ook op je voeding let. Zoals we al eerder aangaven is het namelijk geen magisch wondermiddel.

Voor wie zijn vetverbranders als supplement aangeraden?

Fatburners zijn vooral populair onder fitnessers en bodybuilders die willen droog trainen voor esthetische beweegredenen.

Natuurlijk kun je ook een fatburner nemen als je aan het afvallen bent. In dat geval spreken we echter meestal van afslankpillen. Hoewel de werkzame stoffen in beiden grotendeels gelijk zijn, zijn fatburners vaak net wat sterker.

Een fatburner is niet geschikt voor zwangere vrouwen en ook niet voor kinderen. Dit komt door de stimulanten en relatief hoge doseringen van de stoffen in de pillen.

Ook als je niet goed tegen stimulanten kunt dan kan je de fatburners beter links laten liggen om ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

Fatburner supplement vs natuurlijke vetverbranders

In dit artikel hebben we ons gericht op de beste fatburner supplementen. Maar weet dat je naast supplementen ook natuurlijke voeding kunt eten als vetverbrander.

Natuurlijk is het altijd het beste om zoveel mogelijk uit je eigen voeding te halen. Supplementen dienen slechts als aanvulling op je voedingspatroon.

Maar dat neemt niet weg dat het zorgt voor veel gemak. Fatburner pillen zijn gemakkelijk en snel te consumeren. Je hebt geen bereidingstijd en de doseringen zijn vaak stukken hoger dan in natuurlijke voedingsmiddelen.

Natuurlijk kun je ook afvallen met koffie of voeding dat de vetverbranding stimuleert nuttigen. Maar dan krijg je meestal minder hoge doseringen van de werkzame stoffen binnen.

Ook bevatten fatburners in veel gevallen stoffen die elkaars werking stimuleren. Dit noemen we ook wel stackers. Bovendien kosten de beste fatburners niet veel, waardoor het in de meeste gevallen een zinnige investering is.

Waar te koop?

Eerder in dit artikel bespraken we de mogelijke gevaren van verboden fat burners. We gaven aan dat het van belang is om je aankoop te doen bij een erkende winkel met een officieel keurmerk.

Ook bespraken we dat een eerlijke prijs- kwaliteit verhouding van groot belang is.

Dus voordat je bij een willekeurige webshop je bestelling doet, of naar de Action rent om de goedkoopste fatburners te kopen, raden we je aan om de burners bij een van de onderstaande winkels te kopen.


Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *