Crossfit schoenen voor dames kopen? Beste 3 van 2024

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 30, 2023

beste crossfit schoenen dames
beste crossfit schoenen dames

Wil jij crossfit schoenen voor dames kopen? Lees dan snel verder om erachter te komen wat de beste exemplaren zijn.

Ook ontdek je waar je op moet letten om een miskoop te voorkomen. Zo kan jij straks alles uit jouw trainingen halen!

Beste crossfit schoenen voor dames

Hieronder vind je de beste crossfit schoenen voor dames. De schoenen zijn beoordeeld op: stevigheid, functionaliteit, duurzaamheid, kwaliteit van de zool, gebruiksgemak, prijs én uiterlijk:

  1. Reebok Nano
  2. Reebok Legacy Lifter dames
  3. Nike Legend

1. Reebok Nano

nano-90-crossfit-dames

De Nano crossfit schoenen zijn al jarenlang een erg populair model onder fanatiek crossfitters. De dames modellen van deze crossfit schoenen zijn verkrijgbaar in 4 verschillende varianten, zodat je genoeg keuze hebt tussen jouw favoriete kleur combinatie.

De bovenkant van de schoen is lekker elastisch waardoor je genoeg bewegingsvrijheid hebt voor je voeten en tenen, terwijl de onderkant je de stevigheid biedt die jij nodig hebt tijdens het doen van crossfit oefeningen.

De Reebok schoenen lopen erg comfortabel en je merkt dat je erg goed contact met de grond hebt. Zowel tijdens het lopen als tijdens het trainen voelen de schoenen aan als lichte veertjes om je voeten.

Bovendien zijn de schoenen erg duurzaam en zullen niet snel slijten. Het is dan ook echt een aankoop voor de lange termijn. Je kunt namelijk nog járen plezier beleven van deze schoenen. Zelfs buiten de crossfit trainingen om zou je deze fraaie damesschoenen nog kunnen dragen.

Het comfort in combinatie met de functionaliteit van de schoenen zorgen er voor dat het momenteel de beste crossfit schoenen voor dames zijn.

Klik op de knop hieronder om de beste prijs, het aanbod en meer reviews te bekijken:
2. Reebok Legacy Lifter dames

legacy-lifter-roze-vrouwen

Deze dames crossfit schoenen zijn wederom van het merk Reebok, dat een van de betere merken is wanneer het om crossfitschoenen gaat.

Je hebt keuze uit 2 verschillende kleuren: roze en zwart met wit. De schoen ziet er op het eerste ogenblik niet erg comfortabel uit, maar wanneer je ‘m eenmaal aan hebt zul je merken dat de crossfit schoen veel lichter is dan je zou verwachten.

De stevige dikke rubberen zool zorgt er voor dat je goede grip hebt op de ondergrond waar je op traint en bovendien zullen je enkels voorzien zijn van goede stabiliteit bij het doen van squats, lunges en andere oefeningen tijdens jouw crossfit trainingen.

De schoen is officieel een zogenoemde gewichtshefschoen, maar ze zijn erg geschikt om de gebruiken voor crossfit.

Vergelijk het aanbod en de prijzen hieronder:
3. Nike Legend

nike-legens-dames

De Nike legend dames schoenen zijn ook niet speciaal ontwikkelt voor crossfit, maar dat maakt ze niet minder geschikt om de trainingen op te doen. Ze zitten lekker om de voeten heen en zijn bovendien erg licht.

De enkel wordt voldoende ondersteun tijdens het dragen van deze schoenen en ook de zool is stevig genoeg en zorgt voor goede grip op de vloer, waardoor jij veilig je oefeningen kunt doen.

Bovendien ziet de Nike legend er ook nog eens erg fraai uit. Wat betreft de prijs is deze schoen ook een stuk goedkoper dan bovenstaande opties.
Crossfit schoenen voor dames: Waar op letten?

crossfit-schoenen-vrouwen

Waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van goede crossfit schoenen?

Om te beginnen is het belangrijk dat de schoenen beschikken over een goede en stevige zool.

Net zoals bij squat schoenen moeten de schoenen genoeg stabiliteit bieden tijdens het doen van (zware) oefeningen.

Platte zolen

nike-legend-dames-zool

Het is aangeraden om schoenen met een platte zool te gebruiken voor crossfit. Op deze manier sta je namelijk steviger op de grond.

Je hebt waarschijnlijk al ontdekt dat goed schoeisel erg belangrijk is tijdens crossfit.

Zelfs de beste hardloopschoen voldoet dan ook niet aan de eisen. Deze zijn vaak voorzien van te veel demping en een gebogen zool, waardoor ze geen stabiliteit en veiligheid bieden tijdens crossfit.

Grip

Daarnaast is de grip van groot belang. Dit heeft alles te maken met de veiligheid waarmee je jouw oefeningen kunt uitvoeren.

Gelukkig is hier bij de meeste crossfit schoenen voldoende rekening mee gehouden.

Verschil tussen heren en dames crossfit schoenen

crossfit-schoen-vrouwen

Tot voor kort waren er nog helemaal geen crossfit schoenen voor dames verkrijgbaar. Gelukkig is daar verandering in gekomen en zijn er nu speciale ontwerpen voor dames.

Hoewel het aanbod nog steeds niet erg groot is, zitten er een aantal goede schoenen tussen waar je uit kunt kiezen.

Het verschil met heren crossfit schoenen is dat de dames modellen een net wat andere pasvorm hebben. Ook het model is anders en het ziet er natuurlijk wat beter uit voor een vrouw.

Maat

Vanzelfsprekend is het belangrijk om jouw maat te weten alvorens je crossfit schoenen koopt. Belangrijk is dat de schoenen goed aansluiten om je voet, maar ook niet al te krap zitten zodat ze afknellen.

Wanneer je kiest voor dezelfde maat als jouw sneakers (als je die hebt) zit je doorgaans goed.

Crossfit schoenen voor vrouwen kopen of bestellen

crossfit-training

Crossfit schoenen zijn belangrijk om het maximale uit jouw trainingen te kunnen halen. Helaas kan het nog een hele speurtocht zijn op zoek naar goede crossfitschoenen.

Zeker voor dames zijn er nog maar erg weinig exemplaren te verkrijgen.

Omdat er nog geen specifieke crossfit winkels zijn in Nederland ben je al snel genoodzaakt om deze online te bestellen. Wanneer jij jouw maat weet hoeft dit echter geen probleem te zijn.
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *