Zumba schoenen kopen? Zó kies jij de beste!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 25, 2023

zumba-step
zumba-schoenen

Als je zumba danst of wilt gaan dansen, dan is het van belang om de juiste Zumba schoenen in je bezit te hebben.

Ben je nog nieuw in de wereld van Zumba? Of ben je op zoek naar een ander alternatief voor je huidige Zumba schoenen? Dan kan het handig zijn om te weten waar je op moet letten bij de aankoop.

Daarom wordt er in deze blogpost uitgebreid toegelicht hoe en wat. Zodat je bij het aanschaffen van je nieuwe zumba schoenen niet de mist in gaat!

Wat is Zumba en bestaan er speciale zumba schoenen?

zumba-schoenen

Zumba is een dansstijl die bestaat uit een combinatie van salsa, merengue, samba, axé, cumbia en fitness. Doordat er wordt gefitnesst op muziek, kun je Zumba vergelijken met aerobics.

De naam Zumba is van Colombiaanse-Spaanse oorsprong, het betekent ‘snel bewegen’ en ‘lol hebben’. En speciale Zumba schoenen bestaan zeker!

Dit komt omdat Zumba een dansstijl is waar specifieke technieken en bewegingen worden gebruikt. En daar heb je dus ook een bepaalde type schoen voor nodig.

Welke schoenen zijn geschikt voor Zumba?

Zumba schoenen moeten ten eerste licht zijn. Dit omdat Zumba een snelle dansstijl is en je niet goed kunt bewegen met zware schoenen aan je voeten.

Ten tweede is het belangrijk dat er geen grip op de zolen zit, zodat je tijdens het maken van verschillende draaien en het rondlopen niet met je voeten aan de grond blijft plakken.

Zumba schoenen moeten bovendien makkelijk kunnen buigen. Om die reden hebben speciale Zumba schoenen een gespleten zool. Zo volgt de schoen iedere beweging van je voet. En kun je optimaal Zumba dansen!

zumba-schoenen

De zolen van de schoenen moeten ook schokabsorberend zijn. Dit omdat je veel springt met Zumba. Zonder goede zolen kan dit blessures opleveren.

De zool moet immers de sprong opvangen, en niet je voet. Als je extra bescherming en comfort wilt, kun je eventueel nog gelzolen in je Zumba schoenen leggen.

Dit is zeker fijn als je lange sessies wilt dansen! Gelzolen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij de plaatselijke schoenenzaak of online. En zijn ook aan te raden als je zwakke enkels of voeten hebt.

Waarom is het belangrijk om goede Zumba schoenen te hebben?

Dansen met goede Zumba schoenen is van essentieel belang, omdat je blessures wilt voorkomen.

Daarom wordt Zumba dansen met ‘normale’ sportschoenen sterk afgeraden. Deze kunnen tegen je gaan werken. Er zit bijvoorbeeld te veel grip op de zolen, waardoor je niet goed kunt draaien.

Of de zool is niet dik genoeg. Waardoor je last krijgt van je knieën omdat je de klappen van je sprongen niet goed kunt opvangen.

En iedereen die danst of ooit heeft gedanst weet: als je danst met schoenen aan die niet lekker zitten of waar je zelfs blessures van krijgt, dan is het plezier van het dansen al snel weg. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Welke schoenen voor beginners en welke voor gevorderde?

Net zoals bij andere soorten dansschoenen, heb je bij Zumba schoenen verschillende prijscategorieën.

Belangrijk is om altijd voor kwaliteit te gaan en je Zumba schoenen bij een erkende webshop of winkel te kopen.

Goedkope schoenen van matige kwaliteit kunnen namelijk sneller voor blessures zorgen. Of je moet door het snel slijten ervan snel weer een nieuw paar kopen. Hierdoor kunnen de kosten op den duur hoog oplopen.

Uiteraard is het wel verstandig om te kijken naar hoe vaak per week je Zumba danst of wilt gaan dansen.

Wanneer je Zumba intensief beoefent, is het wellicht beter om Zumba schoenen te kopen die net wat meer kosten. Deze zijn dan van goede kwaliteit zodat ze langer meegaan.

Wil je maar één keer in de week Zumba dansen? Dan hoef je niet per se peperdure schoenen te kopen, omdat je ze minder vaak zult dragen.

Je komt dan ook prima uit de voeten met een paar wat net wat minder kost.

Onthoudt: hoe meer je danst, hoe meer comfort je voeten nodig hebben.

Online kopen of in de winkel?

Wanneer je voor de eerste keer Zumba schoenen gaat kopen, is het aan te raden om naar een winkel te gaan. Bijvoorbeeld een speciale winkel voor dansartikelen.

Probeer verschillende winkels en schoenen uit, zodat je zeker weet dat je gaat dansen met de juiste Zumba schoenen.

Het gevaar van online Zumba schoenen kopen is dat je ze niet kunt passen voordat je ze daadwerkelijk koopt. Daardoor weet je niet zeker of het gekozen paar wel echt bij je voeten past.

Bovendien kan een verkoper van dansschoenen je helpen als je echt niet weet waar je moet beginnen. Advies is altijd fijn als je begint met een nieuwe dansstijl, dit kan een miskoop voorkomen.

Online Zumba schoenen kopen is natuurlijk wel prima als je al langer Zumba danst, en weet welke schoenen bij je voeten passen. Je hebt geen nieuw advies nodig en weet dat je niet zomaar iets aanschaft.

Let er wel op dat je bij een erkende site Zumba schoenen koopt. Zo weet je zeker dat de kwaliteit goed is.

Goedkope Zumba schoenen die van slechte kwaliteit zijn, verminderen je dansplezier. En dat laatste staat altijd voorop!

Klik op de onderstaande knop om het beste aanbod te bekijken:


Misschien ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *