Beste crossfit schoenen voor heren – Top 5

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 18, 2023

crossfit schoenen heren
crossfit schoenen heren

Dat goede crossfit schoenen belangrijk zijn voor jouw WOD’s mag wel duidelijk zijn. Met goede schoenen haal je namelijk niet alleen alles uit je trainingen, maar je traint ook een stuk veiliger.

Op die manier voorkom je dus nare en onnodige blessures.

Het kiezen van de juiste schoenen voor je crossfit trainingen is niet bepaald makkelijk. Daarom helpen we je hier graag een handje mee.

Op deze pagina ontdek je de beste crossfit schoenen voor heren, zodat je jezelf een lange zoektocht bespaard!

Dit zijn de beste heren crossfit schoenen

Jij als man hebt het liefst stevige, comfortabele en functionele crossfit schoenen. Maar daarnaast moeten ze ook wel een beetje stijl hebben, je trekt ze immers meerdere keren per week aan.

In onze selectie hebben we rekening gehouden met de belangrijkste aandachtspunten, zoals o.a. grip, comfort en stevigheid.

Bekijk en vergelijk hieronder direct de beste crossfit schoenen voor heren.

1. Nike Metcon 9

nike metcon 7

We trappen het lijstje af met deze nieuwe fraaie Nike Metcon 9. Deze schoenen zijn speciaal ontworpen voor de dynamische crosstraining. Ze lijken op het eerste gezicht best minimalistisch, maar zijn toch super stevig.

De stevige zool heeft bovendien uitstekende grip op de vloer, waardoor maximale veiligheid altijd gegarandeerd is.

Het is een echte allround crossfit schoen, die zowel bij krachtoefeningen als bij HIIT trainingen tot z’n recht komt.2. UA TriBase Herentrainingsschoenen

underarmour crossfit schoen man

Underarmour zou je waarschijnlijk niet direct verwachten in dit rijtje. Toch biedt dit merk een aantal uitstekende crossfit schoenen voor heren.

Deze TriBase schoenen zijn daar een perfect voorbeeld van. Deze schoen is vooral geschikt voor de serieuze lifter, die zwaar traint.

De hak en de zool zijn beide extra verstevigd, zodat maximale stabiliteit gegarandeerd is. En dat terwijl het speciale zones in de voorvoet heeft, die voor meer flexibiliteit zorgen.

Ondanks dat de schoenen zeer stevig zijn, verlies je het contact met de grond niet. De schoenen zijn slijtvast, stevig, veilig en comfortabel. Eigenlijk alles wat een crossfitter zoekt.3. Nano X1 Vegan Schoenen

Nano X1 Vegan Schoenen

De Reebok X1 lijn is beroemd als het om crossfit schoenen gaat. Er zijn een hoop verschillende uitvoeringen, die allemaal weer hun voor- en nadelen bieden.

Als beste uit deze lijn kwam de X1 Vegan. Naast de indrukwekkende eigenschappen en het hoge comfort, is er nog iets bijzonders. Dit zijn namelijk Vegan schoenen.

Dat wilt zeggen dat ze helemaal plantaardig ontworpen zijn. Hiermee is het één van de beste plantaardige schoenen op dit moment.

Het levert niets in op kwaliteit. Dit model levert namelijk net zulke goede prestaties als de andere Reebok Nano crossfit schoenen.4. Legacy Lifter III Schoenen

Legacy Lifter heren

Als je het rennen minder prioriteit geeft in jouw WOD’s, zoek je mogelijk een stabiele schoen met verhoogde hak. De Legacy Lifter is dan een uitstekende keus.

Het gaat hier om het vernieuwde model, waarin alle feedback van gebruikers vanuit de eerste twee modellen verwerkt is. Dit maakt het een zeer complete schoen voor de absolute krachtpatsers.

Alles is erop gericht om jou zoveel mogelijk kracht te laten leveren op een veilige manier. Ook aan het comfort is gedacht. Zo heeft het bijvoorbeeld een stevige bovenkant dat goed doorademt, waardoor zweetvoeten verleden tijd zijn.5. Inov-8-F-Lite G300

innox_8_lite_crossfit_schoen_man

We sluiten dit toplijstje in stijl af met deze Inov-8 crossfit schoenen. Dit paar schoenen is – zoals de naam al zegt – super licht. Elke schoen weegt slechts 300 gram.

Je zou daardoor minder stevigheid verwachten, maar niets is minder waar. Ze zijn namelijk ook super sterk en bieden je enkels maximale ondersteuning tijdens het liften.

Ook zijn ze flexibel en zit het met de grip ook wel goed. Ze zijn geschikt voor sprinten, liften en touwklimmen. Kortom, alles wat terugkomt tijdens jouw WOD’s.Waaraan voldoet de ideale crossfit schoen voor mannen?

Een paar goede crossfit schoenen voor mannen voldoet aan een aantal belangrijke criteria.

Een aantal hebben we reeds benoemd, maar hieronder lichten we deze nog eens uitgebreider toe.

Grip op de ondergrond

De grip op de ondergrond is bij zowat iedere oefening belangrijk. Je kunt jezelf vast wel voorstellen dat box jumps maken met een gladde zool alles behalve een goed idee is..

Ook zwaar deadliften of squatten met onvoldoende grip op de grond kan nare gevolgen hebben.

De zool moet daarom van absolute goede grip zijn. Daarnaast moet het de grip ook behouden, het liefst jarenlang.

Ze moeten comfortabel zitten

Klinkt als een open deur, maar wel mega belangrijk. Waarom benoemen we dit expliciet? Omdat dit helaas niet het geval is bij alle crossfit schoenen voor heren.

Het comfort wordt bepaald door:

  • de binnenkant van de schoen
  • het gewicht van de schoen
  • de flexibiliteit van de zool

Vooral het laatste punt is belangrijk als je dynamisch traint. Als de zool niet flexibel is, heb je onvoldoende bewegingsvrijheid om bijvoorbeeld sprintjes te trekken.

Stabiliteit tijdens zware lifts en stevigheid

Doe jij regelmatig zware lifts? Dan wil je mogelijk een extra stevige crossfit schoen voor heren met een stabiele zool en eventueel een hoge hak.

De hogere hak is eigenlijk een eigenschap van gewichtshefschoenen, maar dragen ook hun steentje bij aan crossfit trainingen. Hier doe je immers ook oefeningen zoals squatten en deadliften.

Bij veel allround crossfit schoenen is de hak overigens nauwelijks verhoogd, dat is dus een afweging die je moet maken. Daarover meer aan het eind van dit artikel.

Wat verder belangrijk is, is dat de schoen géén demping moet hebben. Demping is goed bij hardloopschoenen of Zumba schoenen, maar bij krachttraining moet je dit niet willen.

De kracht die jij levert wordt bij veel oefeningen namelijk grotendeels tenietgedaan door de demping.

Ten slotte moeten goede crossfit schoenen voor mannen stevig zijn. Niet alleen voor de duurzaamheid en enkelstabiliteit, maar ook voor oefeningen zoals bijvoorbeeld touwklimmen.

Het belang van goede schoenen bij crossfit

Je schoenen zijn niet slechts een detail bij crossfit, maar kunnen je training daadwerkelijk maken of breken.

Met de juiste schoen til je meer gewicht, waardoor je dus meer progressie boekt.

Ook voelt je training een stuk comfortabeler aan met goed schoeisel. Daardoor heb je dus meer plezier en motivatie, wat ook weer tot betere resultaten leidt.

Maar het belangrijkste is toch wel het voorkomen van blessures. Door de verkeerde schoenen te dragen, loop je een grotere kans op blessures zoals verrekken van spieren, verstuiken van enkels en knieën en overbelasting.

En dan hebben we het nog niet eens over de grotere kans op ongelukken met schoenen die niet gemaakt zijn voor crossfit.

Kortom; genoeg redenen om op zoek te gaan naar het beste paar crossfit schoenen voor heren.

Gewichtshefschoen vs allround crossfit schoen

Stevige schoenen zijn belangrijk, maar je moet nog wel dynamisch kunnen trainen. Juist omdat crossfit zo dynamisch is, wil je nog wel goed kunnen lopen en rennen.

Een verhoogde hak is weliswaar steviger en geschikter voor zware lifts, maar minder flexibel en minder geschikt voor sprinten.

Daarom moet je een afweging maken: kies je voor de crossfit schoen met verhoogde hak, die veel weg heeft van een klassieke gewichtshefschoen?

Of kies je voor het loopcomfort van de allround of minimalistische crossfit schoen?

Sommige crossfit schoenen kiezen voor de gulde middenweg. Dit is de beste keus als jouw training bestaat uit zowel zware lifts als loopwerk.

In een ideale wereld zou je dan echter 2 schoenen moeten meenemen naar jouw workouts. Dit is dan ook wat de meeste professionele crossfitters doen.

Echter kunnen we ons voorstellen dat niet iedereen daarop zit te wachten. In dat geval kies je het beste voor de allround crossfit schoen.
Misschien ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *