Core trainer kopen? Dit zijn de beste mogelijkheden!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 2, 2023

core-trainer
core-trainer

Wil jij een core trainer kopen? Een core trainer is een vrij groot begrip en het aanbod is dan ook enorm groot.

Om voor jou wat orde te scheppen in het uitgebreide aanbod vind je op deze pagina een overzicht van de beste core trainers. Zo vind jij eenvoudig de meest geschikte coretrainer voor jou!

Wat is een core trainer?

Een core trainer is een apparaat of ander stuk materiaal waarmee je jouw core (rompspieren) kunt trainen.

Echter is het uitzoeken van een geschikte core trainer lang niet zo makkelijk als je op voorhand zou denken. Het aanbod is namelijk enorm groot en er zit voor elk wat wils tussen.

Om jou goed op weg te helpen hebben we voor jou een lijst samengesteld met de beste core trainers waar je uit kunt kiezen.

Wat zijn de beste core trainers?

Natuurlijk is het lastig om te bepalen wat nou daadwerkelijk de beste core trainer is.

Iedereen traint weer op een andere manier en ook heeft iedereen weer zijn of haar eigen trainingsbehoefte.

Ongetwijfeld staat hieronder de beste core trainer voor jou tussen die geheel aansluit bij jouw wensen.

Buikspierbankjes

abs-training-core

Buikspierbanken, ook wel sit-up bankjes, zijn wellicht de meest voorkomende soort core trainer op de markt.

Dit zijn fitnessbankjes waarvan de leuning naar beneden is afgesteld.

Hierdoor kun je plaatsnemen in een liggende houding, om vervolgens sit-ups, of varianten hiervan, te kunnen maken en je buikspieren te laten branden.

Dit soort bankjes zijn makkelijk in gebruik en zijn bovendien al voor een zeer schappelijke prijs te koop. Mede hierdoor is dit één van de populairste core trainers op de markt.Landmines

landmine

Met een landmine wordt een zogenoemde T-bar row landmine bedoeld. Je zou deze tool misschien niet verwachten tussen de lijst met beste core trainers, maar toch wordt dit trainingshulpje vaak benoemd tot een core trainer.

Dat is echter ook niet heel erg gek, aangezien je tijdens de T-bar row oefening behalve je rugspieren, ook je buikspieren traint.

Om de T-bar row oefening te kunnen doen heb je een landmine nodig, waar je de stang in bevestigd en daarnaast heb je een T-bar row handle nodig, waarmee je het gewicht draagt.

Wat ook mogelijk is, is om voor een T-bar row machine te kiezen, waarbij er geen halterstang nodig is.Hyperextensie banken

roman-chair-review

De hyperextensie banken staan ook wel bekend als de ‘onderrug trainers’. Dit is dan ook waarvoor je deze core trainers het vaakst gebruikt ziet worden.

De hyperextensie banken worden ook wel roman chairs genoemd en zijn ook geschikt om specifiek de buikspieren mee te trainen.

Er zijn veel verschillende oefeningen voor de core te bedenken met deze bankjes en zijn daarom erg geschikt voor een effectieve core training.Bosu ball

bosu-ball-buikspieren

De bosu ball is tegenwoordig in vrijwel elke trainingsruimte te vinden. Dit veelzijdige trainingsmiddel kan niet enkel als een core trainers fungeren, maar is een ware multifunctionele fitness tool.

Je kunt er dan ook werkelijk waar bijna elke spiergroep mee trainen. Maar waar de bosu ball pas echt in uitblinkt, is in balansoefeningen.

Simpelweg op de bosu ball gaan staan en je balans bewaren zal voor de beginner al een volwaarde core training zijn. Laat staan als je het nog wat moeilijker maakt voor jezelf.

De bosu ball is een handig trainingsmiddel om erbij te hebben en is bovendien ook geschikt om thuis mee te trainen.

Klik voor meer informatie over de functionaliteiten, verschillende oefeningen en het beste aanbod op de knop hieronder:EMS core trainers

gymform-total-abs

De EMS core trainers worden vaak gezien als de core trainers voor de wat luiere mensen.

Op het moment dat je deze buikspierband om hebt hoef je zelf eigenlijk niks meer te doen en zou je in theorie languit op de bank kunnen gaan liggen.

Echter moet hier wel bij gezegd worden dat de EMS buikspiertrainers minder effectief zijn dan de meeste andere apparatuur, en dat spierversterkende oefeningen nog altijd het beste werken om je core mee te versterken.AB mat / buikspierkussen

ab-mat-rug

Met een AB mat wordt er geen standaard buikspiermatje bedoeld waar jij je core oefeningen op doet, maar een klein kussentje dat gebruikt kan worden om de onderrug te ontlasten tijdens sit-ups, crunches en andere oefeningen.

Ook zorgt het daarmee voor een betere isolatie van je buikspieren. Een AB mat is geen essentieel iets tijdens je core training, maar kan zeker goed van pas komen.

Bovendien is het van alle core trainers het gemakkelijkst mee te nemen en misschien wel het goedkoopst in de aanschaf.

Klik hieronder voor meer informatie over de functies, voordelen en het aanbod:Medicijnballen

medicijnbal-buikspier

Er zijn veel verschillende soorten medicijnbal oefeningen, veel hiervan zijn bedoeld voor je core.

Er zijn dan ook meerdere trainingsvormen en oefeningen te bedenken voor je romp met deze trainingsballen.

Vrijwel elke core oefening kun je verzwaren met behulp van zo’n medicijnbal.

En met een beetje fantasie kun je er wel honderden verschillende oefeningen voor bedenken waarmee je jouw core traint met behulp van deze ballen.Pilates core trainer

pilates-core-trainer

Met een pilates core trainer wordt er een soort stick bedoeld waar twee elastieken aanzitten. Hiermee kun je je core op meerdere manieren trainen.

Ondanks de benaming, is deze core trainer niet alleen maar geschikt voor pilates oefeningen.

Je kunt er namelijk nog veel meer mee doen dan alleen maar pilates oefeningen.

Ook bij dit trainingshulpje geldt dat je de oefening eigenlijk zo gek niet kunt bedenken of je kunt het er wel mee doen.Fitness schuifplaten

fitness-schuif-plates-coretrainer

Weer zo’n handige core trainer, de zogenoemde fitness schuifplaten. Dit zijn twee lichte plaatjes die je op de grond neer kunt leggen om vervolgens core oefeningen mee te doen.

Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als hulpmiddel bij mountain climbers, maar ook kun je het gebruiken voor schaatsoefeningen thuis.

Deze ‘sliders’ kun je dan ook erg goed gebruiken in combinatie met een slide board (schaatsplank).

Benieuwd naar het aanbod van deze units? Klik dan op de onderstaande knop:Buikspierwiel

ab-wheel-roller

Het buikspierwiel, ook wel de ab roller, wie kent ‘m niet. Deze tool zul je in enorm veel fitnessruimtes terugvinden en er wordt veelvuldig gebruikt van gemaakt.

Je kunt hier verschillende oefeningen mee doen waarmee voornamelijk de buikspieren worden getraind.

Ben je benieuwd naar de aadachtspunten en beste verkooppunten van het buikspierwiel? Klik dan op de knop hieronder:Rotary torso machine

rotary-torso-body-solid

Deze core core trainer is wellicht wat minder geschikt voor thuis dan de bovenstaande mogelijkheden.

Maar dat neemt niet weg dat de rotary torso machine een erg goed toestel is, waarmee je met name de schuine buikspieren aanpakt.

Ongetwijfeld heb je het wel eens zien staan in een sportschool, of zelfs gebruik van gemaakt.

Het is de bedoeling dat je een gewicht verplaatst door je bovenlichaam te draaien. Hierbij wordt je core maximaal aan het werk gezet en kun je dus wel stellen dat dit een enorm effectieve core trainer is.Cardio apparatuur als core trainer

Naast de diverse core trainers waar we het tot nu toe over hebben gehad kun je je romp ook trainen met diverse cardio apparatuur.

Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk om je buikspieren te trainen op een crosstrainer, of je romp te trainen met spinning.

Maar ook op andere apparatuur, zoals bijvoorbeeld de roeitrainer, kun je een effectieve core training op volbrengen. Met roeien train je namelijk erg veel verschillende spieren.

Welke moet ik kiezen?

Vind je het lastig om de perfecte core trainer uit te zoeken uit het bovenstaande overzicht?

Het kan helpen om jezelf van te voren af te vragen voor welke oefeningen je de core trainer daadwerkelijk wilt gaan gebruiken, hoeveel geld je eraan wilt besteden en hoeveel ruimte je er aan kwijt wilt zijn.

Op basis van die vragen kun je kiezen voor de meest geschikte core trainer. Kies je voor een wat duurder, maar wel zeer effectief toestel, zoals bijvoorbeeld de buikspierbank?

Of kies je juist voor een wat goedkoper, maar toch functioneel trainingshulpje, zoals de AB mat?

De keuze is aan jou! Ik hoop dat je de beste keuze hebt kunnen maken op basis van dit artikel.

Waar kun je core trainers kopen?

Core trainers kun je bij diverse webshops en (sport)winkels kopen. Afhankelijk van het soort core trainer waar je naar opzoek bent zijn er veel goede verkooppunten waar je terecht kunt voor een aanbod van goede kwaliteit.

Een aantal webshops die goede kwaliteit core trainers verkopen zijn bijvoorbeeld bol.com en betersport.nl.

Core trainen zonder ‘trainer’

samen-sit-up-doen

Natuurlijk is het niet per sé nodig om je core te trainen met een core trainer.

Je kunt je romp namelijk ook prima aanpakken zonder hier een apparaat of hulpmiddel voor te gebruiken.

Voorbeelden van geschikte oefeningen waar je verder niks voor nodig hebt zijn:

Tot slot

Na het lezen van dit artikel ben je op de hoogte van het beste aanbod core trainers.

Voor welke core trainer jij ook kiest, ik wens je alvast veel plezier en daarnaast ook vele prettige trainingsuren toe met je nieuwe aanwinst!


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *