Booty builder: welke zijn er en wat zijn de beste booty builders?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 27, 2023

booty-builder
booty-builder

Ben je opzoek naar een booty builder? Hier wordt over het algemeen een trainingsmiddel mee bedoeld waar je jouw ‘booty’, oftewel je bilspieren, mee kunt trainen.

In dit artikel helpen we je graag op weg met de beste booty building attributen en apparaten.

Wat is een booty builder en welke zijn er?

Zoals we zojuist al kort hebben toegelicht wordt hier materiaal mee bedoeld dat het mogelijk maakt om de billen mee te trainen. De booty builders zijn met name onder vrouwen erg populair.

Het is echter een zeer groot begrip en daarom is er meer dan genoeg keuze beschikbaar.

Wellicht heb jij al enig idee welke booty builder je wilt hebben. Maar het kan ook zijn dat je nog twijfelt over wat voor jou de beste keuze is.

Geen probleem, op deze pagina vindt je namelijk álle booty builders die er zijn!

Booty builder machine

fp-drive

Met een booty builder wordt er meestal de machine bedoeld. De officiële benaming van deze machine is overgens de hip thrust machine.

Niet geheel verrassend kun je met dit apparaat de hip thrust oefening uitvoeren.

Normaal gesproken wordt deze oefening uitgevoerd zónder machine. Hier wordt dan een los gewicht voor gebruikt, zoals bijvoorbeeld een halterstang of een dumbbell.

Echter is dit wat minder handig en bovendien minder veilig dan wanneer je het met de machine zou doen. Vandaar dat deze machines steeds vaker te vinden zijn in de gyms.

Wil je zo’n machine zelf aanschaffen? Dit is wel een redelijke investering die je moet doen, máár je hebt dan wel een levensechte booty builder machine in huis, waar je nog járen lang plezier van kan beleven!

Klik hieronder om naar de koopgids te gaan en de beste keuzes te bekijken:Booty building elastieken

booty-builder-elastiek

Met een booty builder worden er ook vaak elastieken bedoeld. Nee, geen postelastieken, maar fitness elastieken, oftewel: weerstandsbanden.

Deze trainingshulpjes hebben erg veel verschillende soorten benamingen en bovendien zijn er ook veel verschillende soorten van verkrijgbaar.

Met een booty builder elastiek bedoeld men vaak de wat kleinere varianten, welke je om beide bovenbenen kunt doen, om vervolgens oefeningen te doen voor de bovenbeenspieren.

Er is hier een enorme hoeveelheid aan oefeningen mee uit te voeren, het is makkelijk in gebruik en bovendien ook goedkoop in aanschaf.

Het is mogelijk om hier thuis mee trainen, maar deze booty builder kun je eigenlijk overal mee naar toe nemen. Zo kun je het bijvoorbeeld ook meenemen naar jouw gym om daar je oefeningen wat zwaarder te maken.Multifunctionele been-en-billen trainer

hip-adductor-dijbeentrainer

Deze multifunctionele training tools hebben sinds enige tijd hun intrede gedaan in de fitnesswereld en zijn sindsdien al snel een populaire booty builder geworden.

Net zoals bij de weerstandsbanden geldt voor deze been-en-billen trainers dat het een veelzijdig trainingshulpje is en bovendien kun je het gemakkelijk meenemen in je (sport)tas, of waar dan ook naar toe.

Het wordt vaak gebruikt om de dijbenen te trainen, de binnenkant van je bovenbenen of je billen.

Het is een erg simpele tool die je al voor een paar tientjes kunt verkrijgen, leuk en handig om erbij te hebben!Cardio apparatuur als booty builder

cardio-apparaat-billen-training

Wist je dat je ook verschillende cardio apparatuur als booty builder kan dienen?

Vaak wordt dit vergeten, maar er zijn veel apparaten waarbij het mogelijk is om je billen mee aan te spreken.

Zo is er bijvoorbeeld de crosstrainer, een geweldig cardio apparaat voor je conditie, maar ook je billen trainen op de crosstrainer is goed mogelijk.

Daarnaast is er de loopband. De ‘normale’ loopband zal niet zoveel uithalen voor je booty, maar met de loopband met hellingfunctie daarentegen kan je wel degelijk een goede been-en-billen training voltooien.

En tot slot is er uiteraard de fitness stepper, een zeer onderschat apparaat, waarmee je sterke en goed gevormde been en bilspieren mee kunt ontwikkelen, kortom genoeg keuze!Fitness trampolines

minitrampoline-fitnessoefening

Trampoline springen als booty builder? Jazeker, grote kans dat jij niet had verwacht om een trampoline tussen de booty builders tegen te komen.

Toch is de trampoline een prima trainingsmiddel. Trampoline springen is namelijk een erg veelzijdige manier van trainen, aangezien je traint voor conditie en kracht in één workout!

Op het moment dat je kracht zet voor de afsprong is het met name je booty en buikspieren die worden aangesproken, maar eigenlijk train je zowat je hele lichaam hiermee.

Bovendien is de fitness trampoline een erg leuke manier van trainen en eens wat anders dan het traditionele fitness gedoe.Booty builder supplementen

Met een ‘booty builder’ worden er ook wel eens supplementen bedoeld. We zijn het gewend dat supplementen mooie en verleidelijke namen krijgen, met als doel om het aantrekkelijker te maken om te gaan gebruiken.

Zo is er voor elke pre-workout of eiwit shake wel een toffe naam bedacht. Heb dus niet de illusie dat een supplement met een dergelijke ‘wervende’ naam extra goed zou zijn voor je booty.

Een booty builder shake is bijvoorbeeld niets meer of minder dan een normale eiwit shake.

Vaak worden zulke namen bedacht voor supplementen die speciaal voor vrouwen zijn bedoeld. Niks mis mee overigens, alleen laat je dus niet misleiden door de benaming. Dat is puur voor de marketing bedacht.

Booty building workout: beste oefeningen

booty-builder-workout-oefening

Nu je op de hoogte bent van wat het aanbod booty builders is, ben je waarschijnlijk ook wel benieuwd naar de beste oefeningen voor de bilspieren.

Er zijn enorm veel oefeningen die je hiervoor kunt doen. Een aantal hiervan mogen absoluut niet ontbreken in jouw booty workout.

Zo kent vrijwel iedereen wel de squats en de lunges. Dit zijn absolute aanraders voor de been- en bilspieren.

Maar daarnaast zijn er nog meer goede bilspieroefeningen die het overwegen zeker waard zijn om op te nemen in jouw trainingsschema.

Goede booty building oefeningen zijn bijvoorbeeld:

Tot slot

En we zijn alweer aan het einde gekomen van dit artikel. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad en dat je de beste keuze hebt kunnen maken voor jouw ideale booty builder!

Heb je nog vragen of onduidelijkheden? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden!


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *