Bilspier apparaat kopen – Beste fitness apparaten voor de billen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 23, 2024

de beste bilspier apparaten
de beste bilspier apparaten

Op zoek naar een fitnessapparaat voor bilspieren? Het wordt ook wel een billen trainer genoemd en hier zijn verschillende soorten van te verkrijgen. Bekijk in dit artikel snel de beste mogelijkheden.

Welk fitness apparaat voor billen training?

Ben je op zoek naar een bilspier apparaat, maar je weet nog niet precies welke? Het kan een erg lange zoektocht zijn naar de beste billen trainer.

Wat het des te lastiger maakt is dat er maar erg weinig apparaten beschikbaar zijn om de bilspieren mee te trainen.

Toch zijn er een aantal erg goede mogelijkheden verkrijgbaar. In dit artikel vind de de 9 beste fitnessapparaten voor bilspieren.

1. Hip thrust machine

glute-machine

De hip thrust machine is ontwikkeld om de hip thrusters zo veilig mogelijk mee te kunnen doen.

Deze oefening wordt namelijk vaak met gedaan met zware gewichten aan een halterstang. Hier gebeuren meer dan eens ongelukjes mee, en daarnaast is het ook allerminst comfortabel.

Deze machine is hier de ideale oplossing voor, aangezien je hip thrusters veilig en verantwoord kunt uitvoeren.

Als je het hebt over een billen fitnessapparaat dan zullen veel mensen direct aan deze ‘booty builder‘ denken. Naast de bilspieren train je hiermee ook je hamstring en je onderrug.2. Glute kickback machine

fitnessapparaat-voor-billen

De glute kickback is samen met de hip thrusters de populairste oefening voor de billen. Vaak wordt deze oefening uitgevoerd op een kabelsysteem, of op de grond zonder gewichten.

Ook hier is weer een apart toestel voor bedacht in de vorm van een glute kickback machine. Het kan ook een glute developer genoemd worden.

Je kunt met je éne knie op een kussen leunen, terwijl je jouw andere been naar achteren schopt. Het gewicht kun je zelf instellen met halterschijfen of middels een pin in de gewichtstapel.
3. EMS billen trainer

ems-bilspier-trainer

Een EMS bil trainer is relatief gezien een wat onbekender apparaat dan bovenstaande twee toestellen.

Toch kun je het prima gebruiken om op een passieve manier je bilspieren te trainen. je kunt de biltrainer vaak op je huid plakken en vervolgens kun je het aan zetten op een voor jouw gewenst niveau.

Het apparaat zendt vibraties uit, waardoor je bilspieren zich in korte tijd erg vaak moeten aanspannen en op deze manier dus getraind worden.

Deze trainingsmethode wordt ook vaak gebruikt om de buikspieren mee te trainen. Sommige van deze billen trainers kunnen zowel voor de buikspieren als voor de billen worden gebruikt.
4. Leg press – Fitness apparaat voor benen én billen

apparaat-benen-billen

De kans is groot dat jij de leg press machine wel kent. Het apparaat heeft in veel sportscholen dan ook een prominente plek in de zaal en hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt.

Het is met name bedoeld voor de beenspieren, maar tijdens de oefening train je ook direct je bilspieren mee. Vooral als jij je voeten wat hoger op het plateau plaatst dan wordt hier meer de focus op gelegd.

De leg press machine is dus niet enkel en alleen voor de benen, maar is een fitness apparaat voor de benen en billen.
5. Aerobic step

stepper-glute-training

De step aerobics is niet echt een billen ”apparaat”, maar wel is het een erg makkelijke tool. Het is een opstapje dat voor meerdere trainingsvormen gebruikt kan worden.

Hoe je het dan gebruikt als een bilspier trainer? Dat is door er bijvoorbeeld op en af te stappen. Dit noemen we ook wel steppen en is een erg goede billen training.

Van alle bilspier apparaten is de aerobic step het goedkoopste en het meest compact. Dit maakt het een uitstekend trainingsmiddel voor thuis.
6. Stairclimer

traplopen-fitness

Wist je dat traplopen erg goed is voor de bilspieren? Je herkend het misschien wel: de spierpijn nadat je een hele dag door de trap op en af hebt moeten lopen. Daarnaast is het ook een erg goede training voor de gehele beenspieren.

Het traploop apparaat, oftewel de stairclimber is dan ook een van de betere fitnessapparaten voor billen training.

Het nadeel is echter dat er weinig sportscholen zijn die een dergelijk toestel hebben. En als je deze zelf wilt kopen dan is het erg duur in aanschaf. Het beste alternatief hiervoor is dan ook een crosstrainer.
7. Stair stepper

stair-stepper-booty-training

Trainen op de stair stepper is een complete booty workout. Je zet hier korte stappen op en is te vergelijken met de eerder genoemde stairclimber.

Als je de weerstand verhoogd dan worden jouw gehele beenspieren op een effectieve wijze getraind. Zowel de hamstrings, quadriceps en glutes (billen) komen er aan te pas.

Deze stepper is niet te verwarren met andere fitness steppers, zoals bijvoorbeeld het stepbankje.8. Loopband met helling

billen-trainen-helling-loopband

De loopband had je waarschijnlijk niet verwacht in dit rijtje met de beste billen trainers. Niet elke loopband is dan ook even geschikt om de bilspieren mee te trainen.

Een loopband met hellingfunctie daarentegen is hier wel erg geschikt voor. Je kunt hierbij het loopvlak schuin omhoog kantelen, waardoor het net lijkt alsof je bergopwaars loopt.

Wil je hier meer informatie over? Bekijk dan het artikel: billen trainen op loopband met helling.
9. Glute Ham Developer

glute-ham-developer

Een glute ham developer zal geen onbekende zijn voor de fanatieke sporters.

In de meeste gyms is dit toestel dan ook terug te vinden, hoewel het vaak in een hoekje staat verstopt.

De oefening die hier het meest op gedaan wordt is de glute ham raise, een uitstekende oefening voor de bilspieren.

Naar onze mening mag de glute ham developer dan ook zeker niet ontbreken in dit rijtje met bilspier apparatuur.Hoeveel kost een billen trainer?

Hoeveel een bilspier apparaat kost daar valt geen zwart-wit antwoord op te geven. Dat hangt namelijk geheel af van het soort fitness apparaat dat jij koopt voor je billen training.

Een EMS billen trainer is over het algemeen het goedkoopste van alle mogelijkheden. Echter zijn spierversterkende oefeningen nog altijd beter om sterke spieren te ontwikkelen én in beweging te zijn.

Ook per soort mahine zijn er verschillende merken en varianten verkrijgbaar, wat het des te lastiger maakt om een goede prijsindicatie te geven voor het kopen van een bilspier fitness apparaat.

Billen trainen zonder apparaat

Ook zónder een bilspier apparaat zijn er nog meer dan genoeg mogelijkheden om deze te trainen los van de toestellen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van oefeningen:

Glute bridge

De glute bridge staat ook wel bekend als de hip bridge. Het is een erg goede oefening waarbij je jouw buikspieren, hamstrings, maar voornamelijk je bilspieren traint.

Je gaat op je rug liggen en zet je hakken stevig op de grond neer. Doe alsof je deze door je grond heen duwt. Vervolgens breng je jouw lichaam omhoog waarbij je de bilspieren maximaal aanspant.

Als je het zwaarder wilt maken voor jezelf dan kun je de oefening dynamisch uitvoeren door licht te bewegen terwijl je de spanning op je spieren vasthoudt. De bridge is een makkelijke en effectieve oefening waarbij er geen bilspier apparaat aan te pas komt.


Side lying leg lift

De naam verklapt al gedeeltelijk hoe deze oefening in elkaar steekt. De uitvoering is vrij simpel. Je gaat op je zij liggen en legt je hoofd neer op je onderste arm, of je pakt hier een kussentje voor.

Vervolgens breng je jouw bovengelegen been omhoog. Bovenin kun je er voor kiezen om deze positie enkele tellen vast te houden, of je laat je been weer direct zakken. Naast de billen is het ook een prima oefening voor de buikspieren.

Een is geen enkel apparaat dat deze oefening kan vervangen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is dan ook een matje.


Glute kickback

glute-kickback

Je hebt zojuist al kunnen lezen over de kickback machine, maar ook zonder fitnessapparaat kan je de billen goed trainen met deze oefening, de glute kickback.

Je kunt deze namelijk uitvoeren vanaf de grond, waarbij je geen extra gewicht toevoegt. Ook het gebruik van een weerstandsband of kabel is mogelijk om het wat zwaarder te maken voor jezelf.


Bekijk ook: Crosstrainer om billen te trainen?

Waarom bilspieren trainen?

Wat is eigenlijk het nut van het trainen van de bilspieren? Voornamelijk veel vrouwen die doen dit vanuit esthetisch oogpunt, maar daarnaast zijn er ook nog meer dan genoeg functionele redenen om gebruik te gaan maken van een bilspier apparaat.

Allereest is het van belang om alle spiergroepen te trainen als je serieus aan krachttraining doet. De billen horen hier ook bij.

Hoewel je de billen ook meetraint bij veel beenspieroefeningen zoals bij de leg press en squats, isoleer je de bilspieren hier niet mee.

Ze worden dus indirect getraint en niet volledig aangesproken. Goede isolatie oefeningen voor de billen zijn onder andere cable kickbacks en hip thrusters.Andere spiergroepen:

Beenspier apparaat

Kuitentrainer

Buikspiertrainer

RugtrainerCasper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *