Glute Ham Developer kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 17, 2023

glute-ham-developer
glute-ham-developer

De Glute ham developer wordt ook wel de glute ham raise machine genoemd. Het is een wat minder bekend fitness toestel, maar dat maakt ‘m niet minder functioneel.

Sterker nog, elke gym zou over dit toestel moeten beschikken als je het aan ons vraagt!

Op deze pagina bespreken we waarom jij een glute ham developer zou moeten kopen, waar je deze kunt kopen en hoe je het beste toestel vindt. Lees snel verder!

Wat is een Glute Ham Developer?

Het apparaat is met name bekend onder de fanatieke sporters. Het staat ook wel bekend onder de afkorting GHD.

Zoals gezegd is dit toestel erg functioneel. De Glute Ham Raise Developer ziet er niet uit als een doorsnee krachtapparaat.

glute-ham-raise-machine

In veel gyms zie je het dan ook ergens weggestopt in een hoekje staan. Wat ons betreft is dat mega zonde.

Dit toestel biedt jou namelijk uitstekende trainingsmogelijkheden. Je verbetert jouw atletische vermogen en kracht in je bovenlichaam en romp.

De glute ham machine wordt tevens veel gebruikt om de deadlifts en squats te versterken, aangezien het je prestaties op de grote lifts aanzienlijk kan verbeteren.

Waarom jij ermee zou moeten trainen

We hebben zojuist al een goede reden benoemd om met de glute ham developer aan de slag te gaan.

Een andere goede reden om te trainen met dit toestel is, omdat je er veel verschillende spiergroepen mee traint en omdat het toestel multifunctioneel is.

Je kunt er namelijk meerdere oefeningen op doen. Welke oefeningen dat zijn, zullen we later op terugkomen.

De spiergroepen die getraind (kunnen) worden op de glute machine zijn de:

  • Bilspieren
  • Hamstrings
  • Kuiten
  • Rug
  • Core (buikspieren en onderrug)

Waar koop ik een Glute Ham Developer?

Als jij besloten hebt om een glute ham raise machine aan te schaffen, heb je naar onze mening al een enorm goede keuze gemaakt.

De volgende keuze die jij zal moeten maken, is het zoeken van een geschikt verkooppunt.

In Nederland zijn er namelijk (helaas) niet erg veel winkels waar je terecht kunt voor een dergelijk apparaat.

Toch zijn er enkele fitnesswinkels die een aantal glute ham developers aanbieden. Het goede nieuws is dat er een aantal goede mogelijkheden zijn om uit te kiezen.

Wij zochten voor je uit wat de beste verkooppunten zijn, zodat je direct het aanbod met elkaar kunt vergelijken:

FitnesskoerierGa naar aanbod >>
Fitness SellerGa naar aanbod >>
Fitwinkel.nlGa naar aanbod >>
Bol.comGa naar aanbod >>Hoe vind ik het beste toestel?

Voordat je op zoek gaat naar de beste koop, vertellen we jou graag waar je zoal rekening mee moet houden bij de aanschaf van een glute ham developer.

Als je rekening houdt met deze aandachtspunten, kun je gemakkelijk de beste machine vinden, met de ideale prijs-kwaliteitverhouding.

Belastbaar gewicht

Kijk allereerst tot welk gewicht de machine belastbaar is. Houd er hierbij rekening dat je eventueel met extra gewicht wilt gaan trainen.

Idealiter kies je voor een glute ham raise machine die zwaar te belasten is. Doorgaans biedt een zware maximale belastbaarheid jou namelijk de beste stabiliteit tijdens het trainen.

Verstelbaar

Ook is het belangrijk dat de machine verstelbaar is. Met name de voetplaat dient verstelbaar te zijn, zodat je het perfect kunt afstellen op jouw lichaamslengte.

Op die manier kun je trainen met maximaal comfort en alles uit je trainingen halen.

Dikte van rollen

beenrollen-voetplaat

Bij het trainen stop jij jouw benen tussen de beenrollen. Wanneer deze niet dik genoeg zijn, kan dit pijnlijk en oncomfortabel aanvoelen.

Idealiter kies je daarom voor een glute ham developer die beschikt over dikke beenrollen.

Kwaliteit van het leer

bekleding-leer

De constructie van het toestel is gemaakt van staal. Echter zijn de rollen en het gedeelte waar je op ligt gemaakt van leer.

Dit is het gedeelte dat als eerste zal gaan slijten wanneer het van slechte kwaliteit is.

We raden je daarom ook aan om te kiezen voor een GHD dat beschikt over leer van sterke kwaliteit.Hoe gebruik ik de Glute Ham Raise Machine?

Vraag jij je af hoe je de glute ham developer gebruikt? Om te beginnen kun je er meerdere oefeningen mee doen, namelijk:

  • Sit-ups
  • Hip extension
  • Back extension

Hoewel bovenstaande oefeningen allemaal goed mogelijk zijn op dit toestel, zijn het met name de hip extensions waarvoor het apparaat vaak wordt gebruikt.

De hip extension staat ook wel bekend als de glute ham raise. Hieronder volgt een korte uitleg van de hip extensions.💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *