Multi Hip Machine kopen | Hip Extension Machine

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 27, 2023

multi-hip-machine
glute-kickback-machine

Een multi hip machine, of ‘multi hip swing machine’ is een veelzijdig apparaat waarmee je een diversiteit aan oefeningen kunt doen.

Op deze pagina lees je waar een multi hip machine goed voor is en waar je het kunt kopen.

Wat is een multi hip machine?

Zoals gezegd hebben we het hier over een machine die multifunctioneel is. Je kunt er dan ook meerdere oefeningen mee doen voor de heupen

Vandaar ook de benaming ‘multi hip’. Het word ookwel een hip extension machine genoemd.

fp-equipment-multi-hip

De machine wordt voornamelijk gebruikt om de glute kickback mee uit te voeren. In dit geval plaats je de beenrol iets boven je enkel en houd je jezelf vast aan de handvaten.

Vervolgens is het een kwestie van een trappende beweging naar achteren maken. Dit is een uitstekende oefening voor je hamstrings en bilspieren.

Daarnaast is het mogelijk om de hip abductor en adductor op de multi hip machine te doen. Normaal gesproken worden deze beide oefeningen op losse apparaten uitgevoerd.

Dit is waarbij je jouw benen naar binnen of juist naar buiten duwt en respectievelijk de binnenkant en de zijkant van je bovenbenen aanspreekt.

Welke spieren train je?

multi-hip-machine

Met de oefeningen die hiermee mogelijk zijn worden voornamelijk de heupen, hamstrings en bilspieren aangesproken.

Met de multi hip machine kun je deze oefeningen met één been tegelijk uitvoeren en je dus extra focussen op de perfecte uitvoering.

Omdat je hierbij staat spreek je ook nog eens je core extra aan, omdat je lichaam in balans moet blijven tijdens het trainen.

Een multi hip machine kopen

Een multi hip machine is een perfect toestel voor in een veelzijdige fitnessruimte. Je kunt hier ruimte en geld mee besparen, aangezien je geen losse apparatuur hoeft aan te schaffen voor elke oefening.

Je kunt het natuurlijk ook puur als aanvullend materiaal aanschaffen. De multi hip machine wordt alsmaar populairder en er zijn enorm veel mensen die er met veel plezier gebruik van maken.

Waar kopen?

Als je een multi hip machine wilt gaan kopen is er helaas niet erg veel keuze ter beschikking qua aanbieders. In Nederland is er eigenlijk maar één shop die dit toestel verkoopt en dat is Fitnesskoerier.

Er zijn hier momenteel een 3-tal machines waar je uit kunt kiezen, deze zijn allen van goede kwaliteit.

Klik op de onderstaande knop om het complete aanbod te bekijken:Alternatieven voor een hip extension machine?

Als je geen multi hip machine wilt kopen dan zijn er goede alternatieven om uit te kiezen.

Helaas zijn er geen apparaten met exact dezelfde mogelijkheden van deze machine. Maar wel zijn er alternatieven voor de specifieke oefeningen die je ermee kunt doen.

Voor de glute kickback kun je bijvoorbeeld een glute kickback machine aanschaffen en voor de adductor oefening komt een hip adductor machine weer goed tot z’n recht.

Andere apparatuur voor de hamstrings en bilspieren zijn de leg curl machine en de innovatieve reserve hyper machine.


Tot slot

Heb je nog vragen of onduidelijkheden over de multi hip machine, of heb je hier bepaalde ervaringen mee? Laat dit dan even weten door een reactie achter te laten onder dit artikel!

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *