Spinning goed voor buikspieren?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 4, 2023

spinning-s22i

Is spinning goed voor je buikspieren of niet? In dit artikel gaan we het hier over hebben en krijg je antwoord op deze vraag.

Spinning en buikspieren

Spinning is een intensieve trainingsvorm dat met name gebaseerd is op conditietraining. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat je met spinning geen spiergroepen traint.

Steker nog; er zijn meerdere spiergroepen die effectief worden aangesproken met spinning.

Uiteraard zijn het voornamelijk je beenspieren die je traint tijdens het trappen. Daarnaast worden óók je buikspieren meegetraint. Het is dus eigenlijk je hele onderlichaam dat je traint tijdens spinning.

Buikspieren trainen met spinning: extra tips

spinning-buikspieren

Tijdens het zitten op het zadel worden je buikspieren getraind met spinning, maar wel minimaal. Op het moment dat je van het zadel opstaat zal er pas echt spiercontractie plaatsvinden in de buikspieren.

Als je spinning met interval doet, waarbij je regelmatig ‘klimt’ en van het zadel afkomt zul je jouw ‘abs’ pas echt goed trainen.

Het antwoord op de vraag ‘is spinning goed voor je buikspieren’ mag dan ook wel duidelijk zijn; dat is het namelijk zeker.

Buikspieren extra aanspannen tijdens fietsen

Om de buikspieren extra goed te trainen kun je deze nog eens aanspannen op het moment dat je van het zadel afkomt.

Je buikspieren worden aan het werk gezet om jouw romp in balans te houden tijdens het fietsen, maar als jij deze nog even extra aanspant zullen deze nóg beter getraind worden.

Dit is dan ook een gouden tip als jij wilt dat spinning jouw buikspieren pas écht goed traint.

Buikspieren trainen tussen spinning door

Natuurlijk kun je ook gewoon een matje neerleggen naast je spinningfiets en om de 10 minuten even van je fiets afstappen, om vervolgens je buikspieren te trainen.

Hier heb je verder geen extra benodigdheden voor nodig, op een matje na. Wil jij dus extra veel aandacht besteden aan je buikspieren, bijvoorbeeld omdat de zomer eraan komt, of omdat je een slappe buik hebt?

Dan is het een verstandig idee om je buikspieren apart te trainen tussen de spinning door, maar je kunt dit uiteraard ook gewoon los van elkaar doen.

Zo worden de buikspieren vaak vóór of juist ná de spinning gedaan, waardoor je een complete workout achter de rug hebt.

Thuis buikspieren trainen?

Wil jij thuis je buikspieren trainen? Er zijn natuurlijk enorm veel manieren om dit te doen. Denk bijvoorbeeld aan super simpele manieren; bijvoorbeeld je buikspieren trainen met touwtje springen.

Ook kun je een matje neerleggen en diverse buikspieroefeningen doen, zoals net is besproken. Maar als jij een spinning liefhebber bent dan kan ik me voorstellen dat je beide thuis wilt doen.

In dat geval kun je een spinningfiets aanschaffen voor in huis. Zoek je naar tips en advies voor het kopen van een spinningbike?

Klik dan op de knop hieronder voor de complete koopgids:

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *