Mooiere & Grotere Billen: wat is het ”geheim”?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 16, 2023

mooie-grote-billen
mooiere-grotere-billen

Wil jij graag mooiere en grotere billen kweken, maar heb je geen idee waar te beginnen? Of hoe je dit nou kunt aanpakken voor het beste resultaat?

Dan ben je hier op de goede plek! In dit artikel gaan we het uitvoerig hebben over het ontwikkelen van grotere en mooiere billen.

Want wat komt daar nou allemaal bij kijken en hoe kun jij hiermee zelf aan de slag gaan? In dit artikel lees je alles omtrent dit onderwerp en kom je erachter hoe óók jij een mooiere en grotere kont kunt kweken!

Waarom veel vrouwen grotere, mooiere en strakkere billen willen

grotere-billen

Tot een jaar of 10 geleden was nog geen enkele vrouw bezig met het kweken van mooiere billen, en dan specifiek grotere bilspieren.

Het waren voornamelijk de buikspieren waar de meeste dames zich mee bezig hielden. Daarnaast was het schoonheidsideaal met name slanke benen.

Tot er op een goed moment een groot kantelpunt kwam. Tegenwoordig is het schoonheidsideaal heel anders. Namelijk: een slank lichaam met grote billen.

De laatste jaren puilen de gyms uit met vrouwen die bezig zijn met het trainen van hun bilspieren. Het doel? Hun billen groter en mooier maken.

Het doel is vaak om een ronde vorm in de billen te creëren, ook wel een ”curve” genoemd.

Een tijd terug had niemand kunnen denken dat dit ooit nog een trend zou worden in de Westerse wereld. Hoe dit komt? Dat heeft waarschijnlijk met meerdere dingen te maken.

Allereerst heeft de invloed van social media vermoedelijk een enorme impact op het zelfbeeld van veel vrouwen.

Instagram staat vol met dames met ronde en grote billen die poseren in strakke leggings. Dit soort modellen worden nou eenmaal vaak als voorbeeld gezien.

Daarnaast speelt hoogstwaarschijnlijk ook de ware fitness hype onder vrouwen een grote rol. Waar er een aantal jaren terug nog een taboe lag op fitness en krachttraining voor vrouwen, is dat hedendaags wel anders.

Dat komt met name omdat er veel meer bekend is over de invloed die krachttraining heeft op ons lichaam.

Vroeger werd er namelijk nog wel eens gedacht dat je als vrouw direct groot en gespierd zou worden als je ook maar naar een stel gewichten zou kijken, laat staan dat je ze zou optillen.

Tegenwoordig is dat dus wel anders. Naast de billen, benen en buikspieren die onder vrouwen uitermate populair zijn om te trainen, wordt ook zelfs het bovenlichaam vaak fanatiek meegetraind.

Hoe groter de kont, hoe mooier?

fitness-meisje-met-ronde-billen

Als jij dit artikel leest dan is de kans groot dat je ook graag grotere billen wilt trainen.

Veel vrouwen richten zich met name specifiek op het groter maken van de billen, maar is dat wel zo verstandig?

Dat hangt er eigenlijk helemaal vanaf hoe jij er momenteel fysiek voorstaat. Laten we voorop stellen dat grote billen niet per sé aan het schoonheidsideaal voldoen.

Zoals eerder al is aangegeven, is het voornamelijk de ronde vorm die erg gewild is.

Hiervoor zul je specifieke krachttraining moeten doen, maar wellicht ook wat vet moeten verliezen.

Afhankelijk van hoe jouw billen er nu uitzien, zul je een keuze moeten maken voor het kweken van meer bilspieren, of voor vet verliezen met spierbehoud.

Daarnaast zal voor veel vrowen een gave huid ook gewenst zijn wanneer men het heeft over mooiere billen. Ook daar zullen we later in dit artikel nog op terug komen.

Hoe krijg je grotere en mooiere billen?

vrouw-doet-front-squat

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar de échte vraag is: hoe krijg ik nu daadwerkelijk grotere billen?

Je bent niet de enige die zich dat afvraagt. Het is namelijk een vraag die enorm veel vrouwen zichzelf of anderen stellen.

Laten we direct met de deur in huis vallen, door te vertellen dat het kweken van grote en mooie billen niet makkelijk is.

Het vergt veel werk en bovendien zal er in de meeste gevallen ook een behoorlijke tijd overheen gaan totdat je bilspieren daadwerkelijk op de gewenste grootte zijn en de gewenste vorm hebben.

Hier komt dan ook de nodige portie geduld bij kijken. Uiteraard hangt dit wederom af van je huidige fysieke situatie.

Dé sleutel naar je gewenste lichaam: Training, voeding en rust

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: Training, voeding en rust zijn de enige weg naar duurzame fysieke verandering.

Natuurlijk kun je tegenwoordig ook onder het mes gaan als je op zoek bent naar een ”quick fix”. Zo’n ingreep staat ook wel bekend als een ”Brazilian butlift” en er zijn een hoop vrouwen die zich hier aan wagen.

Later in dit artikel zal ik daar nog kort op terugkomen, dat is namelijk niet waar we het over gaan hebben vandaag.

Wij gaan ons namelijk richten op grotere en mooiere billen kweken door je bilspieren te trainen. En daar zijn in dit geval geen ”shortcuts” voor.

Zorg er dan ook voor dat je voedingspatroon voor grotere billen en je trainingsschema tiptop in orde zijn.

Als je er daarnaast óók nog eens om denkt dat je voldoende rust neemt, zowel tussen je trainingen als voldoende slapen, dan ga je zonder twijfel resultaten boeken.

Binnen hoeveel tijd je dan daadwerkelijk een mooier achterwerk hebt, daar kan ik je helaas geen garantie voor geven. Het blijft wel een feit dat je verandering gaat zien.

In hoeverre zijn grote billen genetisch bepaald?

Ik zal de laatste zijn die zou ontkennen dat je genen geen belangrijke rol spelen in fysieke veranderingen. Niet iedereen is nu eenmaal gezegend met een ”goed stel genen”.

In de Westerse wereld hebben vrouwen bijvoorbeeld over het algemeen minder grote billen.

Daarnaast is ook de rest van je lichaamsbouw bepalend in hoeverre je billen opvallen. Bij iemand met een wat hollere rug zullen de bilspieren bijvoorbeeld wat meer opvallen en bovendien ook groter lijken.

Realistische doelstellingen

Veel vrouwen en mannen zijn dan ook niet tevreden over de huidige staat of vorm van hun lichaam en zijn bereid om er hard voor te werken om hier verandering in te brengen.

Het is dan ook goed mogelijk om grotere billen te kweken, zelfs als jij hier niet ”de juiste genen” voor hebt.

Dat neemt niet weg dat het een heel stuk lastiger zal worden en dat je wel realistisch moet blijven in je doelstellingen. Niet elke vrouw is nu eenmaal in staat om ooit net zulke grote billen als Kim Kardashian te bemachtigen.

Probeer jezelf dan ook niet te vergelijken met andere, maar blijf consistent werken aan je eigen fysiek en blijf dit vooral consistent volhouden.

Wil jij strakkere en rondere billen? Download dan nu Gratis het Strakke Billen Protocol >>

Trainen voor mooie en grote bilspieren

weerstandsband-donkey-kick

Wie grotere bilspieren wil kweken zal hier hard voor moeten gaan werken. Hier is namelijk gerichte (kracht)training voor nodig.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar de meeste vrouwen die kiezen er voor om hun billen te vergroten door het trainen met gewichten, krachtapparatuur en ander materiaal.

Maar je kunt ook prima aan de slag met je eigen lichaamsgewicht, door bijvoorbeeld squats te maken of donkey kicks zonder gewicht uit te voeren. Dit kun je dan ook prima thuis doen.

Wanneer je thuis in het bezit bent van een booty builder, dan kun je nóg gerichter trainen voor jouw specifieke doel.

Kortom: je hoeft niet per sé naar de sportschool te gaan, mocht je grotere en mooiere billen willen trainen.

Dit zal voor velen een geruststelling zijn, aangezien velen zich nu eenmaal liever niet bevinden in een sportschool.

Bovendien zijn er zelfs veel vrouwen die het ongemakkelijk vinden om hun bilspieren te trainen in een openbare ruimte, krachttraining thuis als vrouw is dan al een stuk toegankelijker en laagdrempeliger.

Cardio training voor strakkere bilspieren

bilspieren-trainen-crosstrainer

Hoewel krachttraining nog altijd de meest effectieve trainingsvorm is, zijn er zoals gezegd meerdere manieren om het gewenste resultaat te behalen.

Als jij liever niet met de gewichten in de weer bent, maar meer van cardio houdt, dan kun je hier ook prima mee aan de slag gaan.

Er is namelijk genoeg fitnessapparatuur waarmee je jouw billen kunt trainen, zowel apparatuur voor kracht als voor cardio.

Grote billen trainen: schema

Veel vrouwen zijn op zoek naar een trainingsschema die speciaal gericht is op het trainen van de bilspieren.

Hoewel er wel zo’n dergelijk schema bestaat, is dit eigenlijk niet het soort trainingsschema dat je wilt hanteren wanneer je mooiere billen wilt kweken.

Het is namelijk veel beter om een goed en gebalanceerd trainingsschema voor vrouwen te gebruiken, waarmee je jouw héle lichaam traint en niet enkel de billen.

Veel vrouwen begaan dan ook de fout door een zogenoemd billen-buik-benen (BBB-trainingschema) te volgen, zonder aandacht te besteden aan de resterende spiergroepen.

Een trainingsschema voor je héle lichaam zal altijd meer resultaat opleveren dan alleen het trainen van één of een paar specifieke spiergroepen.

Zo zul je bijvoorbeeld sneller grotere billen kweken wanneer je óók je bovenlichaam mee traint. Daarnaast is het ook aanbevolen om een goed gebalanceerd lichaam te ontwikklen.

Hoevaak trainen voor grotere en mooiere billen?

Hoevaak moet je dan je bilspieren trainen voor optimaal resultaat? Dat hangt er maar net vanaf welk schema jij volgt.

Een schema dat specifiek gericht is op grotere bilspieren zal meestal bestaan uit 2 tot 3 trainingsdagen per week.

Maar er zijn ook trainingsschema’s of challenges waarbij je élke dag de bilspieren traint, zoals bijvoorbeeld de welbekende squat challenge.

Grotere billen kweken: de rauwe waarheid

Als je dit artikel tot nu toe hebt gelezen, dan heb je waarschijnlijk de conclusie al wel kunnen trekken dat er (helaas) géén magische pil bestaat voor het kweken van grote(re) billen.

Iedereen die mooie billen wilt ontwikkelen zal hier dan ook keihard voor moeten trainen.

Laat je dan ook vooral niet gek maken door zogenaamde pillen, schema’s, zalfjes of andere ”ongein” die jou wel even grotere billen in een paar weken zullen bezorgen.

Als jij denkt dat je daadwerkelijk veel grotere billen in een week kunt ontwikklen, is het dus verstandig om je doelstelling wat te temperen en meer te kijken naar de langere termijn.

Als je écht drastische fysieke veranderingen aan jezelf wilt gaan zien en merken, dan gaan hier maanden, zo niet jaren overheen.

Het beste is dan ook om een manier qua eten en trainen voor jezelf te vinden dat je gemakkelijk volhoudt.

Kies een dieet of voedingspatroon waar je je prettig bij voelt en waar je je zonder moeite aan kunt houden, en gebruik ook een trainingsschema dat je gemakkelijk vol kunt houden.

Grotere billen met crème of pillen?

De zogenaamde ”magische” crèmes voor grotere billen, of pillen voor grotere billen benoemde ik net al even.

Er wordt wel eens beweerd dat dit soort middelen een bijdrage kunnen leveren voor het kweken van mooiere billen.

Hier kan ik echter heel kort over zijn: dit zal je weinig tot niets gaan helpen. Vooral crèmes zullen géén invloed hebben op de grootte van je bilspieren.

Overigens kunnen bepaalde crèmes wel weer zorgen voor mooiere billen, simpelweg omdat het voor een mooiere huid kan zorgen, maar dat is weer een ander verhaal.

Wat pillen betreft: als je dan toch graag pillen voor grotere billen wilt hebben, kies er dan voor om visolie te supplementeren voor grotere billen, dit zal namelijk nog wel enig effect kunnen hebben.

Ook creatine pillen en vitamine pillen kunnen een (kleine) bijdrage leveren aan de spieropbouw als vrouw en/of vetverlies bij je billen en dus indirect aan het kweken van mooiere billen.

Ook ”de pil” kan bij sommige vrouwen voor gewichtstoename zorgen, maar dit is voornamelijk te wijten aan de verhoogde eetlust en het vasthouden van vocht. De pil zorgt dus zeker niet direct voor mooiere billen.

Hoe kom je aan mooiere billen?

Tot nu toe hebben we het voornamelijk gehad over hoe je grotere billen kunt trainen. Maar hoe zit het dan met specifiek mooiere billen?

Uiteraard zal de gerichte training en juiste voeding ervoor zorgen dat je billen een mooiere vorm krijgen, maar daarnaast is zoals gezegd ook de kwaliteit van je huid een factor om rekening mee te houden.

Een strakkere huid zorgt namelijk voor mooiere billen. Hoe jij dit kunt beïnvloeden dat lees je hieronder.

Gezond eten zorgt voor een mooiere huid

mooiere-billen

Door er een gezond voedingspatroon op na te houden zal de kwaliteit van je huid toenemen en zullen er minder oneffenheden te zien zijn.

In grote lijnen dien je er voor te zorgen dat je veel water drinkt, voldoende vitamines consumeert en dat je er een gevarieerd voedingspatroon op na houdt.

Je hebt dus echt geen crèmes of pillen nodig voor een mooiere huid, het begint allemaal bij je voeding.

Minder cellulite betekent mooiere en strakkere billen

cellulite-sinaasappel-huid

Als we het dan toch over de huid hebben, veel vrouwen hebben ”last” van cellulite. Hierdoor kunnen de billen als wat minder ”strak” gezien worden.

Bij het trainen van de bilspieren en daarmee het kweken van grotere billen, zal het overigens goed kunnen dat de cellulite vermindert.

Kledingkeuze

squat-proof-legging

Onder het mom van ”fake it till you make it” kun je jouw billen visueel wat groter of ”mooier” doen lijken door middel van de juiste kleding keuze.

De juiste kleding kan een hoop verschil maken. Je kunt je benen en billen hierdoor slanker laten lijken, maar ook juist groter.

Veel vrouwen kiezen er bijvoorbeeld voor om een strakke broek te dragen, of een strakkere squat proof legging tijdens het trainen.

Wat wordt er bedoelt met ”strakke” billen?

Wat wordt er eigenlijk bedoelt met zogenoemde ”strakke billen”? Veel vrouwen die stellen zichzelf namelijk als doel om strakke billen te ontwikkelen.

Hiermee worden meestal bilspieren bedoeld die aan de grotere kant zijn, een ronde vorm hebben en waar meestal ook niet al te veel vet op zit.

De term ”strakke” billen zie je heel veel voorbij komen, toch blijft dit nog altijd een vrij algemene term.

Billen vergroten met operatie

Zoals beloofd zou ik nog kort terugkomen op de billen vergroten door een operatie te ondergaan.

Dit is de ”snelste weg naar succes” en zal je direct resultaat opleveren. Echter moet je hier wel een operatie voor ondergaan en daarnaast een behoorlijk bedrag neertellen.

Dit soort ingrepen zijn tegenwoordig steeds meer aan de orde van de dag. Voor vrijwel elk schoonheidsideaal is er tegenwoordig wel een ”quick fix” te vinden in de vorm van een operatie.

Ik ben zelf een voorstander van fysieke verandering door middel van de juiste training en voeding, maar wat mijn mening over zo’n operatie is zal ik in het midden laten.

Conclusie: wat is het geheim voor grotere billen?

Wat is nou hét grote geheim om grotere bilspieren te ontwikkelen? Als je goed hebt opgelet dan heb je inmiddels wel kunnen concluderen dat je niet kunt spreken van een daadwerkelijk ”geheim”.

De formule naar grote, mooie en strakke billen is dan ook in grote lijnen: goede training, goede voeding en genoeg rust.

Als je deze 3 aspecten in orde hebt dan ben je al een heel eind op weg en is het eigenlijk alleen nog maar een kwestie van consistent volhouden.

Ga direct aan de slag met het ontwikkelen van mooie en grote billen!

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en dat het je goed op weg heeft geholpen om een grotere kont te gaan trainen.

Mocht je hier nog vragen over hebben, dan hoor ik dat uiteraard graag. Laat in dat geval een reactie achter onder dit artikel.

Wil je direct goed beginnen met het ontwikkelen van je droomlichaam? Claim dan even je gratis download hieronder:

Wil jij strakke en ronde billen ontwikkelen?

Ontdek nu Gratis hoe jij snel mooie billen krijgt, zónder onnodig veel tijd te verspillen!

strakke-billen-protocol-cover💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *