Bil vet verbranden? Lees hier hoe

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 22, 2023

bil-vet-verbranden
bil-vet-verbranden

Bil vet verbranden, hoe zit dat nou eigenlijk en hoe kun je dit het beste aanpakken?

In dit artikel bespreken we onder andere of het mogelijk is om plaatselijk bil vet te verbranden en wat de meest effectieve manier is om af te vallen bij je billen.

Bil vet verbranden: hoe moet je dat aanpakken?

afvallen-bilspier

Veel vrouwen, maar zeker ook mannen, vragen zich af hoe het nou precies zit met bil vet verbranden.

Overtollig vet rondom de billen is een veelvoorkomend probleem en kan voor een hoop mensen een storende factor zijn.

Het zijn meestal de bovenbenen, billen, heupen en buik waar het overtollige vet in grote mate komt te zitten.

Voor je het weet is het daar. Maar het vet ook weer weg zien te krijgen, dat is vaak een heel stuk lastiger. Althans, als je niet weet hoe je dit het beste aan kunt pakken, wordt het lastig.

Vaak wordt er door een gebrek aan kennis dan ook op de verkeerde manier getraind en ligt de focus vaak, geheel ten onrechte, bij bepaalde afslanksupplementen in plaats van voeding.

Later in dit artikel bespreken we wat er bij veel vrouwen en mannen die bil vet willen verbranden vaak verkeerd gaat.

Vet op billen oorzaak

Voordat we naar de oplossing gaan om bil vet te verbranden, kan het goed zijn om allereerst te weten wat eigenlijk de oorzaak is van overtollig vet op de billen.

Zoals net al is gezegd is het één van de meest voorkomende plekken waar het overtollige vet wordt opgeslagen.

De oorzaken kunnen eigenlijk uiteen lopen. Zo kan het bij vrouwen bijvoorbeeld komen door hormonale disbalans.

In dit geval zal het vaak net wat lastiger worden om bil vet te verbranden, maar het blijft zeker goed mogelijk indien je het op de juiste manier aanpakt.

Een andere oorzaak van overtollig vet rondom de billen waar je zelf weinig aan kunt doen, is de genetische aanleg.

Elk persoon heeft weer een ander lichaamsdeel waar het meeste vet opgeslagen wordt. Bij de ene persoon zal dat bijvoorbeeld de buik zijn, bij de andere persoon de armen en bij weer de ander juist weer de billen.

Je hebt helaas niet zelf in de hand waar het vet als eerste eraan komt, ditzelfde geldt overigens voor het verbranden van vet, waarover hieronder meer.

Wil jij strakkere en rondere billen? Download dan nu Gratis het Strakke Billen Protocol >>

Plaatselijk vet verbranden op de bilspieren

Laten we maar direct beginnen om de grootste fabel der fabels in de gezondheidsindustrie te ontkrachten. Dat is namelijk het plaatselijk vet verbranden op de bilspieren.

Er zijn namelijk nog altijd heel veel vrouwen en mannen die denken dat het mogelijk is om plaatselijk vet te verliezen.

bil-vet

Neem bijvoorbeeld het buikvet waar veel mensen mee af willen rekenen. Hier worden buikspieroefeningen voor gedaan in de hoop het buikvet sneller te verliezen.

Als buikspieroefeningen jouw strategie zijn om van je buikvet af te komen, dan kan ik je alvast verklappen dat dat weinig tot niets uit gaat halen.

Datzelfde geldt voor plaatselijk bil vet verbranden en ook voor plaatselijk vet verbanden op elk ander deel van je lichaam.

Bij het schrijven van dit artikel kwam ik dan ook weer wat sites tegen die beweerde dat het mogelijk zou zijn om met bepaalde bilspier oefeningen extra veel bil vet te verbranden.

Tenenkrommend als je het mij vraagt..

Gelukkig wordt het onder steeds meer mensen bekend dat plaatselijk vet verbranden niet mogelijk is en wordt de informatie die wordt verschaft over afvallen langzaamaan steeds beter.

Als dit gegeven nieuw voor je was, knoop dit dan goed in je oren en vergeet het nooit meer: plaatselijk (bil) vet verbranden is niet mogelijk!

Hoe kun je dan wél effectief bil vet verbranden?

Dat gezegd hebbende gaan we snel door naar het volgende onderwerp. Voor velen zal dit waarschijnlijk de reden zijn waarom je dit artikel leest.

De grote vraag is namelijk.. Hoe kom je dan wél van je bil vet af als bilspieroefeningen nauwelijks wat uithalen?

Je hele lichaam trainen om bil vet te verbranden

Laten we vooropstellen dat je billen trainen niet compleet nutteloos is om bil vet te verbranden.

Bovendien kun je met het trainen van je billen, in combinatie met vetverlies ”strakkere” billen ontwikkelen, iets waar veel vrouwen (en mannen) naar streven.

Maar het blijft een zeer onverstandig idee om alleen maar je bilspieren te gaan trainen. Als je écht effectief vet wilt gaan verbranden, dan is het zaak om je héle lichaam te trainen.

Hoe meer spiergroepen je namelijk aanspreekt tijdens je trainingen, hoe hoger je verbranding zal komen te liggen en hoe meer de vetverbranding dus gestimuleerd wordt.

Bovendien kun je met het trainen van je hele lichaam op den duur veel meer spiermassa kweken dan het trainen van slechts één specifieke spiergroep.

Hoe meer spiermassa je hebt, hoe hoger je verbranding zal komen te liggen in rust, aangezien spieren meer calorieën verbruiken dan vetmassa.

Ik nodig je bij deze dan ook direct uit om te stoppen met het trainen van één specifieke spiergroep, zonder de rest van je lichaam hierbij te betrekken. Mocht jij je hier schuldig aan maken.

Trainen met weerstand

De volgende vraag is dan natuurlijk, hoe kun je nou het beste gaan trainen voor het verbranden van bil vet?

De manier waarmee je over het algemeen de meeste calorieën verbrandt, is door te trainen met een verzwaarde weerstand.

Dit noemen we ook wel krachttraining en kan op meerdere manieren worden uitgevoerd.

Voor een lange tijd lag er een taboe op krachttraining voor vrouwen, maar tegenwoordig puilen de gyms uit met dames die fanatiek hun bilspieren aan het trainen zijn.

Krachttraining blijft een breed begrip en kan dan ook onderverdeeld worden in verschillende manieren van trainen.

Zo zijn fitness en crossfit bijvoorbeeld bij uitstek de meest populaire vormen van krachttraining.

Als we het dan weer over fitness hebben, dan kun je dit ook weer onderverdelen in krachttraining en cardio. Je kunt natuurlijk ook een combinatie van beide doen.

Kortom: er zijn meer dan genoeg manieren om te trainen voor afvallen bij je billen.

Bil vet verbranden met een goed dieet

We hebben het tot dusver gehad over de training, maar hoe zit het dan eigenlijk met de voeding voor je billen?

Hoe belangrijk is de rol die voeding speelt om van je bil vet af te komen? Het korte antwoord mag eigenlijk wel duidelijk zijn, namelijk: héél belangrijk.

afvallen-bij-billen

Sterker nog: je voeding is nog veel belangrijker dan training wanneer het gaat om vetverbranding.

Je kent de uitdrukking ”je bent wat je eet” misschien wel. In grote lijnen klopt die uitspraak dan ook.

Je zult dan ook een goed dieet moeten volgen, wil je daadwerkelijk vet rondom de billen, of op welke plek dan ook in je lichaam kwijtraken.

Een ”dieet” is overigens ook een breed begrip, uiteindelijk komt het erop neer dat je minder eet op een dag dan dat je nodig hebt.

Als gevolg daarvan zal er geen overgebleven energie worden opgeslagen als vetmassa, maar het vet wordt dan juist aangesproken als energiebron.

Leg de focus dus op het consumeren van minder calorieën op een dag dan dat je nodig hebt en je zult merken dat je bil vet al snel zal verdwijnen.

Hoe zit het met voedingssupplementen?

En hoe zit het dan met de supplementen om je voeding mee aan te vullen? En zijn er supplementen die effectief zijn om bil vet te verbranden?

Laten we vooropstellen dat er geen enkel supplement is dat bil vet verbranden echt stimuleert.

Ook voor de algehele vetverbranding bestaan er geen supplementen die de vetverbranding écht effectief stimuleren.

Er zijn wel enkele werkzame stoffen die het metabolisme een kleine boost kunnen geven, zoals bijvoorbeeld cafeïne en groene thee extract.

Maar hier kun je eigenlijk net zo goed groene thee of koffie voor drinken, mocht je hier de vruchten van willen plukken. Ik raad je dan ook niet aan om hier fat burners, keto dieet pillen of andere ”ongein” voor aan te schaffen.

Daarnaast kan wel visolie een invloed hebben op het bil vet, net zoals dat het een invloed heeft op je gehele lichaam.

Bilspieren gericht trainen voor strakkere billen

Bil vet verbranden gaat dus niet door middel van bilspieroefeningen, dat mag ondertussen wel duidelijk zijn.

Maar dat neemt niet weg dat je je billen niet gericht kunt trainen om deze ”strakker” te krijgen.

Hiermee wordt bedoeld dat de bilspieren groter worden in omvang qua spiermassa. Echter is het niet mogelijk om bil vet te verbranden en tegelijkertijd ook nog eens spieren te kweken.

Je zal dus allereerst een keuze moeten gaan maken: ga je eerst spieren opbouwen als vrouw of focus je je eerst op vetverlies?

Als je dit artikel leest dan wil je waarschijnlijk van je bil vet af en zal het hoogstwaarschijnlijk de beste keuze zijn om je eerst bezig te houden met bil vet verbranden, en niet met spieropbouw.

Probeer géén crashdieet uit om bil vet te verbranden

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, want hoe kun je dit nou het beste aanpakken?

Als jij je enkel op vetverlies gaat focussen, dan is de kans groot dat er ook spiermassa verloren gaat vanwege het energietekort.

Dat zou natuurlijk zonde zijn, aangezien spieren, zoals eerder gezegd veel energie verbruiken en dus een aandeel hebben in je bil vet verbranding.

Het is dus zaak om géén crashdieet te gaan volgen waarbij er veel spiermassa verloren gaat.

Het beste wat je wel kunt doen is om te gaan droog trainen, waarover hieronder meer.

Droog trainen voor slankere billen

dame-droogtrainen

Met droog trainen is het ‘t doel om vet te verliezen en daarbij je spiermassa zoveel mogelijk te behouden.

Het vet verlies zal uiteraard wat minder snel gaan dan wanneer je wél een crashdieet zal volgen, maar uiteindelijk zal je aan droog trainen veel meer hebben, aangezien dit duurzaam vetverlies is.

Je bil vet zal dan ook wegblijven, zonder dat je te maken krijgt met het jojo-effect. Daarnaast leg je direct een goede basis om na het droog trainen spiermassa te gaan kweken, of te gaan trainen en eten op onderhoud.

Wil je meer weten over hoe je dit allemaal het beste kunt aanpakken?

Lees dan de ultieme droogtrain gids, of specifiek voor vrouwen het artikel: droogtrainen voor vrouwen.

Slotwoord: bil vet verbranden

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel en direct goed aan de slag kunt gaan met het verbranden van overtollig bil vet.

Heb je nog vragen, opmerkingen of onduidelijkheden naar aanleiding van dit artikel? Laan dan even een reactie achter onder dit artikel!

Direct goed beginnen? Vergeet dan niet je gratis download hieronder:


Nu Gratis: de Droog Trainen Kick-start voor Vrouwen!

Ontdek hoe jij het lichaam van jouw dromen bouwt. Klik snel hieronder:

cover-droogtrainen-kickstart-vrouw
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *