Warm water drinken & afvallen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 8, 2023

warm-water-drinken-afvallen
warm-water-drinken-afvallen

Warm water drinken en afvallen, hoe zit dat nu eigenlijk? Gaat warm water drinken en afvallen hand in hand samen? Of maakt de temperatuur van het water niets uit?

In dit artikel gaan we het hebben over de vraag of je echt kunt afvallen met warm water. En zo ja, hoeveel effect het daadwerkelijk heeft.

Is afvallen door warm water drinken mogelijk?

Ben jij op zoek naar mogelijkheden om af te vallen? Wil je graag van de overtollige kilo’s af komen en ben je daarvoor op zoek naar een geschikt dieet?

Wist je dat het mogelijk is om af te vallen door warm water te drinken? Ja, dat is absoluut mogelijk.

In dit artikel vertellen we jou daar graag iets meer over. We bespreken onder meer waarom het gezond is om warm water te drinken, wat de effecten van het warme water op jouw lichaam zijn en waar je verder rekening mee moet houden.

Wel willen we je alvast een ‘waarschuwing’ geven; het drinken van warm water is niet hét wondermiddel voor het kwijtraken van de overtollige kilo’s.

Onderaan de streep is dat namelijk nog altijd een combinatie van gezond eten, gezond drinken en voldoende bewegen!

Kun je afvallen door warm water te drinken volgens de wetenschap?

Het is absoluut mogelijk om af te vallen door warm water te drinken. Daar kunnen we simpelweg niet omheen, maar het is wel goed om hierbij naar het totaalplaatje te kijken.

Door alleen warm water te drinken, val je immers niet direct af. Onderzoeken hebben echter wel uitgewezen dat warm water voor de nodige voordelen zorgt, zoals:

  • Warm water zorgt voor een verbeterde stofwisseling. Door deze verbeterde stofwisseling is jouw lichaam sneller/beter in staat om lichaamsvet af te breken en te verbranden.
  • Warm water zorgt voor een betere gezondheid. Zo is het een feit dat je minder snel last van een verouderde huid hebt door warm water, terwijl je ook verkoudheidsklachten relatief snel op kunt lossen met warm water.
  • Warm water zorgt voor een betere bloedcirculatie. Deze betere bloedcirculatie zorgt ervoor dat jouw zenuwstelsel in optimale conditie blijft, waardoor het vet rondom de zenuwen sneller afgebroken en verbrand kan worden.
  • Warm water zorgt voor een verbeterde spijsvertering. Hierdoor wordt de voeding beter verteerd en heb je dus bijvoorbeeld minder snel last van darmklachten.
  • Volgens verschillende onderzoeken, waaronder deze studie uit 2014 zorgt warm water drinken voor verlaagde stresslevels. Omdat stress een negatieve invloed heeft op gewichtsverlies, is dit voordelig als je wilt afvallen.

Direct goed beginnen met afvallen? Download dan gratis de Vetverlies Kickstart

Slank worden door warm water te drinken

Het mag duidelijk zijn dat warm water de nodige voordelen met zich mee brengt. Maar, wat zijn nou de specifieke gevolgen met het oog op het kwijtraken van de overtollige kilo’s?

Nou, zoals je in bovenstaand lijstje hebt kunnen lezen, zorgt warm water absoluut voor een stimulatie van vetverbranding. Des te meer en beter vet verbrandt wordt, des te sneller je van de overtollige kilo’s af kunt komen.

Daar willen we wel graag het volgende aan toevoegen: door op een dag drie glaasjes warm water te drinken, val je echt niet de nodige kilo’s af.

Dit warme water kan echter wel een aanvulling op jouw huidige dieet zijn. Als je echt van de overtollige kilo’s af wilt komen, moet je sowieso voor een gezond voedingspatroon in combinatie met voldoende beweging zorgen.

Als je dan ook nog glaasjes warm water gaat drinken, weet je de vetverbranding binnen jouw lichaam met een klein percentage te stimuleren.

Het warme water draagt dus absoluut bij aan het kwijtraken van de overtollige kilo’s, maar kan niet als een of ander wondermiddel beschouwd worden.

Hoe effectief is het om af te vallen?

warm-water-gewichtsverlies

Als je dagelijks meerdere glazen warm water drinkt, wordt jouw lichaamstemperatuur verhoogd.

Deze verhoging zorgt ervoor dat de stofwisseling verbeterd wordt, waardoor jouw lichaam in staat is om meer calorieën te verbranden.

Onderaan de streep draagt het drinken van warm water dus zeker bij aan het kwijtraken van de overtollige kilo’s.

Maar, in hoeverre kan het drinken van warm water als effectief beschouwd worden?

Onderzoek heeft in elk geval aangetoond dat het zéker een effectieve manier is om af te vallen.

Zoals hierboven al gesteld, is het in ieder geval óók van belang dat je een gezond/gevarieerd voedingspatroon volgt en dat je voldoende in beweging komt.

Platte buik door warm water drinken?

Wist je dat je door warm water te drinken ook een plattere buik krijgt? Ja, er zit absoluut een verband tussen warm water drinken en een platte buik.

Dit heeft puur met de vertering in jouw lichaam te maken, waardoor alle voedingsstoffen beter en sneller verteerd en verwerkt worden.

Deze voedingsstoffen gaan zich bijvoorbeeld niet rondom de buikstreek ophopen, waardoor je géén last van een opgezwollen buik hebt.

Hierbij moet wel worden vermeldt dat dit een oplossing voor de kortere termijn is. Als je blijvend resultaat wilt is vetverlies nog altijd leidend.

Maar als je bijvoorbeeld een plattere buik in 1 dag of nacht wilt krijgen, is warm water drinken zeker geen overbodige luxe.

Warm water vs. lauw water vs. koud water om af te vallen

drinken-uit-bidon

In nagenoeg alle diëten is het advies om voldoende water te drinken. Het advies is sowieso om minstens 1,5 liter aan vocht per dag binnen te krijgen, waarbij de voorkeur absoluut naar water uit gaat.

Maar, kan je dan het beste warm water, lauw water of koud water drinken?

Met het oog op het afvallen is het aan te raden om voornamelijk warm water te drinken. Zoals je op deze pagina al hebt kunnen lezen, brengt het warme water namelijk meerdere zwaarwegende voordelen met zich mee.

Deze voordelen zorgen er uiteindelijk voor dat jouw lichaam meer calorieën kan verbranden, waardoor je sneller afscheid kunt gaan nemen van de overtollige kilo’s.

Is het dan slecht om koud of lauw water te drinken als je wilt afvallen? Nee, absoluut niet. Jouw lichaam heeft immers ook behoefte aan het nodige vocht per dag.

Zeker als je een intensief dieet aan het volgen bent, is het van cruciaal belang dat je voldoende vocht binnenkrijgt.

Het is dus zeker niet verkeerd om bijvoorbeeld warm water met koud water te combineren; enkele glaasjes warm water en enkele glaasjes koud water per dag zorgen in ieder geval voor voldoende vocht in jouw lichaam!

Warm water met citroen

citroenwater-vetverbranding

Vind je het niet zo lekker om warm water te drinken? Dan hebben wij een handige tip voor je; drink warm water met een citroen.

De citroen maakt het water niet alleen een stuk smaakvoller, maar brengt ook direct meerdere gezondheidsvoordelen met zich mee.

Zo is het een feit dat citroen verschillende vitaminen en mineralen bevat, waardoor je de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen kunt krijgen.

Daarnaast is het ook zo dat citroen de werking van jouw lever stimuleert, waardoor jouw lever sneller/beter in staat is om alle afvalstoffen te verwerken.

Door warm water met citroen te drinken, vang je eigenlijk twee vliegen in één klap. Je geniet van meerdere gezondheidsvoordelen, terwijl het warme water ook nog een lekkerdere smaak krijgt.

Lees ook: Buikvet weg met citroen?

Heb je last van bijwerkingen tijdens het volgen van een dieet?

Ben je met een intensief dieet bezig en heb je daarbij last van bijwerkingen gekregen? Ook dan is het verstandig om warm water te drinken.

Onderzoek laat namelijk zien dat het warme water in staat is om de pijn te verdoven. Onder meer tegen hoofdpijn en spierpijn is warm water zeer efficiënt gebleken; juist dat zijn mogelijke bijwerkingen bij verschillende diëten!

Direct goed beginnen met afvallen? Download hieronder je gratis Kick-start:

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant


💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Heb je nog vragen, onduidelijkheden of opmerkingen omtrent het onderwerp warm water en afvallen? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *