Buikvet weg met citroen: (hoe) kan dat?

Laatst bijgewerkt door Casper op mei 11, 2021

citroenwater-voor-buikvet

Buikvet weg met citroen, kan dat echt? Ja het kan. Je kunt op verschillende manieren een citroen gebruiken om sneller en langdurig af te vallen.

Je hoeft hiervoor geen moeilijk dieet te volgen of van alles uit je dieet te schrappen.

Als je snel wilt afvallen en het resultaat wilt behouden, dan biedt een citroen een goede uitkomst.

Wil je weten hoe een citroen voor jou kan werken bij je strijd tegen buikvet? Lees snel verder over hoe je buikvet weg krijgt met citroen!

Werkt citroen krachtiger tegen buikvet dan een dieet?

buikvet-weg-met-citroen

Veel mensen volgen een crashdieet om van hun buikvet af te komen, maar zo’n dieet werkt vaak alleen voor de korte termijn.

Je zult vast wat kilo’s kwijtraken, maar meestal komt dit doordat je gewoon te weinig eet.

Het probleem is namelijk dat de kilo’s er weer aanvliegen op het moment dat je weer “normaal” gaat eten.

Wat beter werkt is het toevoegen van citroen aan je dieet. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat is er dan zo speciaal is aan een citroen?

Hoe krijg je buikvet weg met citroen? Hierover vertellen we je meer in dit artikel.

Oorzaak buikvet

afvallen-buikvet

De oorzaak van buikvet ligt meestal in verkeerde voedingspatronen, te weinig beweging, stress en onvoldoende nachtrust.

Maar ook medicijngebruik of een ziekte kan er voor zorgen dat je overtollig buikvet krijgt.

Een effectieve manier om het buikvet weg te krijgen is met citroen.

Echt waar, je krijgt het buikvet weg met citroen. Een citroen helpt namelijk effectief om het buikvet op een gezonde en natuurlijke manier weg te krijgen.

Maar hoe dan, vraag je je misschien af? Door de krachtige werkingen van citroen:

De bijzonder krachtige werking van citroen

citroenschijf

Citroen heeft een aantal bijzonder krachtige werkingen, zoals:

  • Citroen heeft een ontgiftende en vetverbrandende werking.
  • Citroenzuur versnelt de stofwisseling, dit werkt gunstig voor het wegkrijgen van buikvet. Hierdoor kan je lichaam het eten sneller verteren. Citroenzuur zou ook nog eens de leverfunctie stimuleren.
  • Citroen werkt reinigend op het lichaam. Als je bijvoorbeeld een paar dagen last hebt van obstipatie, dan kan een glaasje citroensap je helpen bij je stoelgang.
  • Een citroen zit boordevol goede vitaminen en met name vitamine C, dat het immuunsysteem versterkt.

Buikvet weg met citroen: 5 manieren

Dus je wilt je buikvet weg krijgen met citroen, maar je vraagt jezelf af hoe dan? Moet ik dan de hele dag citroenen gaan eten?

Wees gerust, je buikvet weg krijgen met citroen doe je eenvoudig door dagelijks een lekker en gezond citroenmengsel te eten of te drinken.

Er zijn meerdere manieren hoe je dit kunt doen. Hieronder lees je 5 manieren hoe je je buikvet weg krijgt met citroen:

  1. Buikvet weg met citroenwater
  2. Citroenthee voor vetbestrijding
  3. Buikvet bestrijden door middel van een citroen drankje
  4. Buikvet weg door citroen toe te voegen aan je maaltijd
  5. Buikvet weg met citroensap capsules
  6. Gember en citroen


1. Buikvet weg met citroenwater

Een van de beste en makkelijkste manieren om al het goede van een citroen binnen te krijgen, is door citroenwater te maken.

citroenwater-vetverbranding

Niet alleen is het eenvoudig te bereiden, het kost ook weinig geld en tijd. Je perst simpelweg een halve citroen tot citroensap en mengt dit in een glas met water.

Het beste is om lauw water te gebruiken, in combinatie met de citroen heeft dit namelijk een positief effect op je stofwisseling.

Je kunt er ook voor kiezen om één of twee eetlepels kant en klare citroensap te gebruiken, mocht je geen citroen in huis hebben.

Wil je liever gelijk voldoende citroenwater voor de hele dag maken? Gebruik dan meer citroenen en meer water. Schenk het in een kan en bewaar het citroenwater op een gekoelde plek.

Nuttig een glas of een paar glazen citroenwater per dag en je zult al snel de positieve werking van een citroen ervaren.  

2. Citroenthee voor vetbestrijding

We kunnen ons voorstellen dat je af en toe ook zin hebt om iets anders te drinken dan citroenwater. Je kunt er dan ook voor kiezen om wat citroensap in je thee toe te voegen.

muntthee-met-citroen

Citroenthee heeft hetzelfde effect als citroenwater. Het zit vol gezonde en goede ingrediënten en het helpt bij het verbranden van buikvet.

Ook dit is eenvoudig te maken. Je perst een halve citroen en voegt het sap hiervan toe aan je thee. Klaar is Kees, je hebt je eigen citroenthee.

Je kunt verse citroensap gebruiken, maar er zijn ook allerlei soorten citroenthee te koop in de supermarkt.

Heerlijk bijvoorbeeld is groene thee gemengd met citroen. Je kunt ook voor een ander soort thee kiezen. Gewoon doen wat jij het lekkerste vind. Zo houd je het langer vol. Al heeft groene thee hierbij wel de voorkeur.

Een andere goede theesoort wat je ietwat kan helpen in de strijd tegen buikvet is verse muntthee of verse gemberthee.

3. Buikvet bestrijden door middel van een citroen drankje

Een andere optie is om een citroendrankje te maken. Ook hiermee krijg je je buikvet weg met citroen.

Je hebt heel veel mogelijkheden voor het maken van een heerlijk citroendrankje. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om verse sinaasappelsap te mengen met citroen. Of wat dacht je van een verse smoothie met fruit, yoghurt en citroen?

Een smoothie kun je met allerlei soorten fruit maken, precies naar je eigen smaak.

Lees ook: afvallen met water & citroen ervaringen


4. Buikvet weg door citroen toe te voegen aan je maaltijd

Heb je helemaal geen zin om je citroen te drinken? Kies er dan voor om een maaltijd te maken met daarin citroen.

gerecht-voor-buikvet-verlies

Denk bijvoorbeeld aan kipfilet gemarineerd met citroen. Of je kunt je vlees bakken en hieraan een beetje citroensap toevoegen.

Of wat dacht je ervan om je (fruit) salade te besprenkelen met citroensap? Lekker fris en fruitig.

Het voordeel van citroen toevoegen aan je maaltijd of salade is dat je nog steeds gezonde vitaminen en mineralen binnenkrijgt, zónder dat je de zure smaak van citroen echt ervaart.

En ook op deze wijze krijg je je buikvet weg met citroen.

5. Buikvet weg met citroensap capsules

Houd je echt niet van de zure smaak van citroen? Geen paniek, er bestaan ook citroensap capsules. En het goede nieuws is: je krijgt ook je buikvet weg met citroensap capsules.

Je kunt deze capsules innemen met water en je proeft niks van de citroensmaak. De capsules kun je in de meeste drogisterijen kopen.

6. Buikvet weg met citroen en gember

gember-ingredienten

Naast citroen staat ook gember bekend als een specerij dat buikvet kan laten verbranden.

Het is daarom ook niet zo gek gedacht dat juist de combinatie van gember en citroen nóg effectiever kan werken als vetverbrander.

Hoewel nog niet erg veel mensen het doen, wordt deze combinatie steeds gangbaarder en proberen alsmaar meer mensen het uit. Bijvoorbeeld door thee te zetten van een schijfje citroen en een stukje gember.

Hoe effectief de combinatie daadwerkelijk is, valt vooralsnog niet echt te zeggen. Het is namelijk lastig om erachter te komen of de behaalde resultaten echt te danken waren aan de gember en citroen.

Hoe vaak moet ik citroen drinken en wat is het beste tijdstip?

Om je buikvet zo effectief mogelijk weg te krijgen met citroen, is het aan te raden om dagelijks een aantal glazen citroenwater, citroendrankjes of citroenthee te drinken.

Eigenlijk kun je citroensap op elk moment van de dag drinken. Maar voor het beste resultaat kun je het sapje het beste in de ochtend op een nuchtere maag drinken.

Dit omdat je lichaam dan nog bezig is met opstarten en je darmen beginnen weer langzaam op gang te komen.

Door citroensap te drinken geef je je darmen gelijk een kickstart. Daarnaast krijg je van een glaasje citroensap in de ochtend ook gelijk een flinke energieboost, wat leuk is meegenomen.

Buikvet weg met citroen gaat beetje bij beetje

buikvet-verliezen

Verwacht nu geen wonderen van alleen maar citroenwater of citroenthee drinken. Buikvet komt relatief langzaam en gaat ook langzaam weer weg.

Consequent afvallen en je buikvet verminderen is alleen mogelijk wanneer je écht bereid bent een verandering aan te brengen in je dagelijkse voedings- en beweegpatroon.

Het is juist de combinatie van citroen toevoegen aan een verantwoord dieet en voldoende beweging wat ervoor zorgt dat je buikvet ook écht wegblijft.

Gewoon stapje voor stapje op weg naar een gezondere en fittere manier van leven. Voordat je het weet is je buikvet weg met citroen.

Direct goed van start met vetverlies? Klik op de knop hieronder om direct van start te gaan met dé meest effectieve methode:

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *