Wat is de beste afslankthee & werkt het echt?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 3, 2024

Afslankthee werkt het
Afslankthee werkt het

Kan afvallen nu echt niet snel, eenvoudig en zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent? Jawel, met afslankthee! Tenminste, dat is de belofte van veel aanbieders.

Maar hoe goed werkt die (veelal Chinese) afval thee nu eigenlijk? Wat zijn de ervaringen van anderen? Wat zit erin, voor wie is het geschikt en waar is het te koop?

En niet geheel onbelangrijk; wat is nou de beste afslank thee?

Hieronder vind je het antwoord op al je vragen over afslankthee!

Wat is de beste afslankthee die echt werkt?

Lang niet iedere afslankthee werkt echt. Veel producten bevatten onnodige ingrediënten, maken je misselijk of hebben andere vervelende bijwerkingen.

Daarom selecteerden wij de top 3 beste thee om af te vallen. Deze zijn geselecteerd op basis van onder andere; effectiviteit, veiligheid, prijs-kwaliteit en ervaringen.

Hieronder bespreken we de top 3 theesoorten die écht werken en verkrijgbaar zijn voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

1. Jacob Hooy Afslankthee

afslank thee jacob hooy

De afslankthee van Jacob Hooy is een geweldige manier om effectief af te vallen. Deze heerlijke afslankthee vermindert je hongergevoel en stimuleert de vetverbranding. Daarom is deze afslankthee populair onder sporters die willen afvallen.

Allereerst bestaat de afslankthee van Jacob Hooy uit een aantal verschillende kruiden. Een aantal voorbeelden van ingrediënten uit deze thee zijn brandnetel, citroengras en zoethout.

Verder bevat deze afslankthee geen cafeïne. Hierdoor kun je het middel ook in de avond gebruiken, zonder dat je nachtrust wordt verstoord.

Tenslotte is deze afslankthee 100% veganistisch. Alle bestanddelen van dit product zijn verder gemaakt van 100% biologische ingrediënten.2. Lucovitaal Ideaal Gewicht Thee

lucovitaal ideaal gewicht thee

De Ideaal Gewicht Thee van Lucovitaal is een middel voor iedereen die wil afvallen. Deze afslankthee bevordert namelijk de vetverbranding op een gezonde manier.

Door twee keer per dag een kopje te drinken zul je gecontroleerd en effectief afvallen.

De cayennepeper in deze thee is allereerst het ingrediënt dat de vetverbranding het meest stimuleert. De pittigheid van deze peper stimuleert processen in je lichaam waardoor je sneller vet verbrandt.

Verder is deze afslankthee ook geschikt voor veganisten en vegetariërs. De ingrediënten van het middel zijn namelijk 100% natuurlijk. Daarnaast bevat de afslankthee geen dierlijke producten.3. Teatox Slim Tea

teatox slim tea

De Teatox Slim Tea is een afslankthee die populair is onder mensen die willen afvallen. Deze detox thee is namelijk enorm effectief in het ontgiften van je lichaam. De verwerking van afvalstoffen in je lichaam wordt dankzij de Teatox van Slim Tea gestimuleerd.

Deze afslankthee neem je gedurende een periode van minimaal twee weken. Hierbij drink je elke dag een kopje thee voor het beste resultaat.

De ingrediënten van deze afslankthee zijn overigens 100% biologisch. Hierdoor is deze natuurlijke afslankthee ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Tenslotte is deze afslankthee van Slim Tea perfect naast je gewone dieet te gebruiken.Handig om te weten:

  • Afslankthee kan helpen bij gewichtsverlies door een vol gevoel en verminderde eetlust te geven. Ook kan het je metabolisme ietwat stimuleren.
  • Het bevat vaak groene thee en kruiden. Soms bevat het echter ook (gevaarlijke) geneesmiddelen zoals sibutramine.
  • Sommige afslanktheeën hebben een laxerende werking en kunnen bij overmatig gebruik ongezond zijn. Daarom is het belangrijk om de ingrediënten te controleren en voorzichtig te beginnen met het gebruik.
  • Afslankthee is niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen, en kan bijwerkingen hebben zoals diarree of overgevoeligheidsreacties.
  • Afslankthee is vooral populair vanwege het grote gebruiksgemak.
  • De effectiviteit en ervaringen met afslankthee variëren per persoon. Voor de beste resultaten combineer je het met een calorietekort en gezonde voeding.

Wat is afslankthee?

Afslankthee is volgens sommigen een wondermiddel en de leuzen op menig verpakking zijn er niet minder om.

Een platte buik in 1 week, meer rust in je hoofd en een totale detox voor je lichaam.

Net als bij elk ander populair dieet veelbelovende uitspraken die met een korrel zout genomen mogen worden. Toch is dat geen reden om het niet te kopen. Het kan je zeker helpen met afvallen.

In de thee zitten, afhankelijk van het merk en type, bepaalde kruiden. Door het drinken van deze thee krijg je een vol gevoel moet je vaker plassen. Ook kunnen ze een laxerend effect hebben.

Hoe minder vocht je lichaam vasthoudt, hoe lager het getal wat de weegschaal aangeeft.

Wat zit er in afslankthee?

kopjes met thee om af te vallen

De werkzame stoffen in afslankthee zijn voornamelijk groene thee en kruiden. Per merk en soort kan er flink wat verschil in de samenstelling zitten.

Aan sommige afval theeën is een geneesmiddel tegen overgewicht, sibutramine, toegevoegd. Hierdoor krijg je een verzadigd gevoel, maar mogelijk ook hartkloppingen.

Het gebruik van deze thee wordt, net als de afslankthee waar Ritalin (methylfenidaat) in zit, sterk afgeraden.

Het drinken van afslankthee bestaande uit pure kruidenpreparaten zorgt voor een vol gevoel en verminderde eetlust.

Daarnaast bevat het weinig tot geen calorieën. En het smaakt prima zonder dat je er zelf suiker aan toe hoeft te voegen.

De voordelen van de werkzame stoffen worden wel teniet gedaan wanneer je daarnaast veel suiker en vet nuttigt.

Is afslankthee gezond?

In overmaat is alles ongezond. De grens ligt voor puur water echter een heel stuk hoger dan voor rattengif. Ook afslankthee is bij een bepaalde hoeveelheid dus ongezond.

Als je bij aankoop goed let op de ingrediënten, kan afval thee gezond zijn. Let erop dat je geen soort met rommel koopt en begin niet te fanatiek.

Test het eerst met één kop en wacht een aantal dagen. Van die ene kop val je niet aanzienlijk af. Je kunt wel testen hoe je lijf erop reageert. Als je er ziek van wordt, of dagenlang van aan de diarree bent, ga er dan niet mee door.

Krijg je een voller gevoel en merk je dat je lichaam er prettig op reageert? Ga er da gerust mee door.

Je kunt het aantal koppen afslankthee langzaam opbouwen. Zo went je lichaam eraan en val je op een verantwoorde manier af.

Is afslankthee voor iedereen geschikt?

Zoals al eerder aangegeven werkt afval thee voor iedereen. Zelfs als je er bijwerkingen van krijgt. Van heftige diarree val je enorm af.

Echter, dat moet je natuurlijk niet willen.

Je wilt afvallen op en snelle, maar gezonde en verantwoorde manier. De kans dat de kilootjes er daarna weer bij komen is dan ook een heel stuk kleiner.

Voor kinderen wordt het gebruik van deze thee afgeraden. Ook vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, overleggen het beste met hun huisarts voordat ze dit dieet overwegen.

De thee is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, ongeacht leefstijl. Wie veel ongezonde voeding eet, reageert wel anders op afslankthee dan wie al veel groente, fruit en vezels eet.

Daarnaast zou het kunnen dat je overgevoelig bent voor één van de bestanddelen. Lees daarom voor gebruik goed de verpakking en gebruik de thee niet als er iets in zit waar je allergisch voor bent.

Wat zijn de voor- en nadelen van afslankthee?

thee voor gewichtsverlies

Het grote voordeel van afval thee is dat je snel tientallen kilo’s kwijt kunt raken. Als je veel calorierijke eet- en drinkmomenten vervangt door afslankthee, gaat dit natuurlijk heel hard.

Als je begint met het vervangen van één glas water door deze thee, merk je dat minder op de weegschaal.

Het grote nadeel van de thee is de laxerende werking die erg beperkend kan zijn. Een rondje hardlopen zit er dan uiteraard niet in. Ook kun je er flinke hoofdpijn van krijgen, al is dat tijdelijk.

Deze nadelen wegen wel op tegen het voordeel dat de thee makkelijk in gebruik is.

Iedereen kan thee zetten en vrijwel iedereen lust het ook. Je hoeft er geen maaltijden voor over te slaan. Je mag naast de thee alles eten en drinken wat je wil, al zul je daar minder behoefte aan hebben.

Waar je bij veel andere diëten echt niet mag zondigen met een bakje chips of een stukje taart, is dat bij het afvallen met thee totaal geen probleem. Zo kun je jouw dieet langer volhouden.

Is Chinese afval thee van Kruidvat de beste?

Heel kort gezegd: nee, al zal de vriendelijke assistent drogist in het Kruidvat mogelijk anders beweren. Er is geen enkele thee de beste thee om af te vallen.

Afhankelijk van wat erin zit en hoe vaak je het gebruikt, kan er een enorm verschil zitten in elke de beste is. De beste afslankthee is dus voor iedereen persoonlijk.

Vergeet ook zeker niet dat de smaak hierbij een belangrijke rol mag spelen. Zet gerust eens voor jezelf op een rijtje welke theeën bij jouw wensen passen.

Welke ingrediënten wil je wel, en welke niet? Vind je een bepaalde smaak op voorhand al niet lekker? Wil je toewerken naar de aanbevolen hoeveelheid, of hou je het liever bij een aantal koppen?

Als je een lijstje hebt met welke soorten en smaken jou wat lijken, ga je testen. Niet door elkaar, maar netjes na elkaar.

Let niet alleen op hoeveel kilo eraf vliegt en in welke tijd, maar ook op hoe je lichaam zich daarbij voelt. Op basis daarvan bepaald je welke thee jou het beste helpt met afvallen.

Wat zeggen drinkers van afslankthee erover?

Veel gebruikers zijn enthousiast over het afvallen door afslankthee te drinken! Wie al gezond eet en de thee als aanvulling gebruikt, valt probleemloos wat kilootjes af.

Zonder al te veel lichamelijke ongemakken.

Wie er een dieet op nahoudt van veel vet, zout en suiker heeft andere ervaring. Vooral het laxerende effect benoemen deze gebruikers als negatieve ervaring. De kilo’s vliegen er echter wel sneller af.

Wanneer ongezonde, calorierijke voeding wordt vervangen door een gevarieerd menu zijn de ervaringen positief.

De basis van fruit en veel groenten, aangevuld met de afval thee en het verkrijgen van een slanker lijf verloopt soepel.

Dit is uiteraard enkel van toepassing op gebruikers die een gezonde thee om af te vallen gebruiken. Wie aan de slag gaat met een thee met een geneesmiddel tegen zwaarlijvigheid of ADHD, kan er ernstig ziek van worden.

Geen leuke ervaring natuurlijk. En niet representatief voor de vele soorten thee om af te vallen die wél gezond zijn.

Al met al is het dus een prima idee om je te verdiepen in het fenomeen afslankthee. Maar kies wel een gezonde, die past bij het doel wat je wilt bereiken.

Afvallen met dieet thee is heel goed mogelijk, als je het op de juiste manier doet.

Direct goed beginnen met afvallen? Download dan gratis de Vetverlies Kickstart:

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *