Afvallen met afslankthee: werkt dat echt?

Laatst bijgewerkt door Casper op december 19, 2022

Afslankthee werkt het
Afslankthee werkt het

Avondjes borrelen met wijn en kaasjes. Al die feestjes en gezellig samenzijn met vrienden en familie. Dat levert leuke herinneringen op, maar je verbrandt er vaak minder calorieën mee dan je in je mond stopt.

Gevolg: die broek die toch wat strakker zit, of dat knoopje van je blouse wat net niet meer dicht wil. Hoe goed je er ook op let, ongemerkt val je toch minder af dan je zou willen.

Kan afvallen nu echt niet snel, eenvoudig en zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent? Jawel, met afslankthee!

Maar hoe goed werkt die (veelal Chinese) afval thee nu eigenlijk? Wat zijn de ervaringen van anderen? Wat zit erin, voor wie is het geschikt en waar is het te koop?

Hieronder vind je het antwoord op al je vragen over afslankthee!

Wat is afslankthee?

Afslankthee is volgens een aantal een wondermiddel en de leuzen op menig verpakking zijn er niet minder om. Een platte buik, meer rust in je hoofd en een totale detox voor je lichaam.

Net als bij elk ander populair dieet veelbelovende uitspraken die met een korrel zout genomen mogen worden. Toch is dat geen reden om het niet te kopen. Het kan je zeker helpen met afvallen.

In de thee zitten, afhankelijk van het merk en type, bepaalde kruiden. Door het drinken van deze thee krijg je een vol gevoel moet je vaker plassen. Ook kunnen ze een laxerend effect hebben.

Hoe minder vocht je lichaam vasthoudt, hoe lager het getal wat de weegschaal aangeeft.

Wat zit er in afslankthee?

kopjes met thee om af te vallen

De werkzame stoffen in afslankthee zijn voornamelijk groene thee en kruiden. Per merk en soort kan er flink wat verschil in de samenstelling zitten.

Aan sommige afval theeën is een geneesmiddel tegen overgewicht, Sibutramine, toegevoegd. Hierdoor krijg je een verzadigd gevoel, maar mogelijk ook hartkloppingen.

Het gebruik van deze thee wordt, net als de afslankthee waar Ritalin (methylfenidaat) in zit, sterk afgeraden.

Het drinken van afslankthee bestaande uit pure kruidenpreparaten zorgt voor een vol gevoel en verminderde eetlust.

Daarnaast bevat het weinig tot geen calorieën. En het smaakt prima zonder dat je er zelf suiker aan toe hoeft te voegen.

De voordelen van de werkzame stoffen worden wel teniet gedaan wanneer je daarnaast veel suiker en vet nuttigt.

Is afslankthee gezond?

In overmaat is alles ongezond. De grens ligt voor puur water echter een heel stuk hoger dan voor rattengif. Ook afslankthee is bij een bepaalde hoeveelheid dus ongezond.

Als je bij aankoop goed let op de ingrediënten, kan afval thee gezond zijn. Let erop dat je geen soort met rommel koopt en begin niet te fanatiek.

Test het eerst met één kop en wacht een aantal dagen. Van die ene kop val je niet aanzienlijk af. Je kunt wel testen hoe je lijf erop reageert. Als je er ziek van wordt, of dagenlang van aan de diarree bent, ga er dan niet mee door.

Krijg je een voller gevoel en merk je dat je lichaam er prettig op reageert? Ga er da gerust mee door.

Je kunt het aantal koppen afslankthee langzaam opbouwen. Zo went je lichaam eraan en val je op een verantwoorde manier af.

Is afslankthee voor iedereen geschikt?

Zoals al eerder aangegeven werkt afval thee voor iedereen. Van heftige diarree val je enorm af. Echter, dat moet je natuurlijk niet willen.

Je wilt afvallen op en snelle, maar gezonde en verantwoorde manier. De kans dat de kilootjes er daarna weer bij komen is dan ook een heel stuk kleiner.

Voor kinderen wordt het gebruik van deze thee afgeraden. Ook vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, overleggen het beste met hun huisarts voordat ze dit dieet overwegen.

De thee is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, ongeacht leefstijl. Wie veel ongezonde voeding eet, reageert wel anders op afslankthee dan wie al veel groente, fruit en vezels eet.

Daarnaast zou het kunnen dat je overgevoelig bent voor één van de bestanddelen. Lees daarom voor gebruik goed de verpakking en gebruik de thee niet als er iets in zit waar je allergisch voor bent.

Wat zijn de voor- en nadelen van afslankthee?

thee voor gewichtsverlies

Het grote voordeel van afval thee is dat je razend snel tientallen kilo’s kwijt kunt raken. Als je veel calorierijke eet- en drinkmomenten vervangt door afslankthee, gaat dit natuurlijk heel hard.

Als je begint met het vervangen van één glas water door deze thee, merk je dat minder op de weegschaal.

Het grote nadeel van de thee is de laxerende werking die erg beperkend kan zijn. Een rondje hardlopen zit er dan uiteraard niet in. Ook kun je er flinke hoofdpijn van krijgen, al is dat tijdelijk.

Deze nadelen wegen wel op tegen het voordeel dat de thee makkelijk in gebruik is.

Iedereen kan thee zetten en vrijwel iedereen lust het ook. Je hoeft er geen maaltijden voor over te slaan. Je mag naast de thee alles eten en drinken wat je wil, al zul je daar minder behoefte aan hebben.

Waar je bij veel andere diëten echt niet mag zondigen met een bakje chips of een stukje taart, is dat bij het afvallen met thee totaal geen probleem. Zo kun je jouw dieet langer volhouden.

Is Chinese afval thee van Kruidvat de beste?

Heel kort gezegd: nee, al zal de vriendelijke assistent drogist in het Kruidvat mogelijk anders beweren. Er is geen enkele thee de beste thee om af te vallen.

Afhankelijk van wat erin zit en hoe vaak je het gebruikt, kan er een enorm verschil zitten in elke de beste is. De beste afslankthee is dus voor iedereen persoonlijk.

Vergeet ook zeker niet dat de smaak hierbij een belangrijke rol mag spelen. Zet gerust eens voor jezelf op een rijtje welke theeën bij jouw wensen passen.

Welke ingrediënten wil je wel, en welke niet? Vind je een bepaalde smaak op voorhand al niet lekker? Wil je toewerken naar de aanbevolen hoeveelheid, of hou je het liever bij een aantal koppen?

Als je een lijstje hebt met welke soorten en smaken jou wat lijken, ga je testen. Niet door elkaar, maar netjes na elkaar.

Let niet alleen op hoeveel kilo eraf vliegt en in welke tijd, maar ook op hoe je lichaam zich daarbij voelt. Op basis daarvan bepaald je welke thee jou het beste helpt met afvallen.

Wat zeggen drinkers van afslankthee erover?

Veel gebruikers zijn enthousiast over het afvallen door afslankthee te drinken! Wie al gezond eet en de thee als aanvulling gebruikt, valt probleemloos wat kilootjes af. Zonder al te veel lichamelijke ongemakken.

Wie er een dieet op nahoudt van veel vet, zout en suiker heeft andere ervaring. Vooral het laxerende effect benoemen deze gebruikers als negatieve ervaring. De kilo’s vliegen er echter wel sneller af.

Wanneer ongezonde, calorierijke voeding wordt vervangen door een gevarieerd menu zijn de ervaringen positief. De basis van fruit en veel groenten, aangevuld met de afval thee en het verkrijgen van een slanker lijf verloopt soepel.

Dit is uiteraard enkel van toepassing op gebruikers die een gezonde thee om af te vallen gebruiken. Wie aan de slag gaat met een thee met een geneesmiddel tegen zwaarlijvigheid of ADHD, kan er ernstig ziek van worden.

Geen leuke ervaring natuurlijk. En niet representatief voor de vele soorten thee om af te vallen die wél gezond zijn.

Al met al is het dus een prima idee om je te verdiepen in het fenomeen afslankthee. Maar kies wel een gezonde, die past bij het doel wat je wilt bereiken.

Afvallen met dieet thee is heel goed mogelijk, als je het op de juiste manier doet.

Direct goed beginnen met afvallen? Download dan gratis de Vetverlies Kickstart:

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.