Afslank koffie: werkt het nou wel of niet?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 18, 2024

afslank-koffie
afslank-koffie

De hype rondom afslank koffie duurt al even. Maar werkt het nu wel of niet? Dat is wat we graag willen weten.

Er wordt namelijk van alles beweerd. Sommige mensen zeggen zelfs dat afslankkoffie gevaarlijk is.

Hoog tijd om er dieper in te duiken en op onderzoek te gaan. Wij beantwoorden de vraag ‘werkt afslank koffie nu wel of niet?’

Lees maar mee!

Wat maakt afslank koffie anders dan normale koffie?

afvallen-met-koffie

Een kopje afslank koffie drinken of toch een gewone uit je Senseo apparaat? Om te begrijpen wat het verschil is, vertellen we graag hoe afslankkoffie wordt gemaakt.

Afslankkoffie bestaat uit groene koffiebonen (de besjes ervan zijn in de zon gedroogd en niet geroosterd).

Niet-geroosterde koffiebonen remmen het lichaam af in het opnemen van suikers. Ook zetten ze suiker sneller om in energie. Net als afslankthee, zorgt afslank koffie ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd uit het lichaam.

Dit heeft een afslank effect waardoor je daadwerkelijk kunt afvallen met koffie.

Ingrediënten en werkzame stoffen

Afslank koffie bestaat vooruit uit Arabica koffiebonen (die minder cafeïne bevatten en niet geroosterd zijn).

Ook komt er Ganoderme Lucidum in voor (helpt de bloeddruk in balans te houden en heeft een positief effect op het immuunsysteem).

Deze combinatie helpt het lichaam om giftige stoffen af te voeren en daardoor af te vallen.

Reviews en ervaringen met afslank koffie

afvallen-koffie

Bij het zoeken naar afslankkoffie ervaringen, kwamen we enkele reviews tegen. Zo vertelt Wilma (56 jaar) dat zij af en toe afslank koffie gebruikt als zij is aangekomen.

“Ik vind het fijn spul, maar het is wel belangrijk om verder op je gezondheid te letten. Elke ochtend gewoon ontbijten en genoeg water drinken op een dag. En ook blijven bewegen enzo.”

In de afslank koffie review van Evelien staat het volgende: “Ik dacht dat ik met afslankkoffie heel snel kon afvallen. Toch is gebleken dat het beter is om gewoon langzamer te doen en de prioriteit te geven aan mijn gezondheid. Niet aan het getal op de weegschaal. Gelukkig besef ik dat inmiddels wel.”

Voor wie is het (niet) geschikt?

Niet iedereen mag afslank koffie gebruiken. Vooral voor kinderen jonger dan 15 jaar en volwassenen ouder dan 65 jaar wordt afgeraden om afslankkoffie te drinken.

Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen het beter overslaan. Tot slot zijn mensen met ernstige hartproblemen beter af zonder afslank koffie. Ook aan hen wordt geadviseerd om dit niet te drinken.

Wat is de beste afslank koffie?

Om te weten welke afslank koffie het beste is, moet je op een aantal dingen letten. Allereerst is de ingrediëntenlijst van afslankkoffie interessant.

Zo werd lange tijd sibutramine verwerkt in afslank koffie. Dit ingrediënt helpt tegen obesitas, maar geeft tegelijkertijd kans op allerlei nare bijwerkingen. Denk hierbij aan hartfalen en beroertes.

Wil je de beste afslank koffie kopen, laat je dan adviseren door een diëtist. Vooral wanneer je bepaalde gezondheidsklachten hebt. Daarnaast is het nog altijd het beste om een natuurlijk product te kiezen.

Weet je zeker welk product bij jou past? Dan maakt het verder niet uit of je de afslankkoffie bij Kruidvat koopt of ergens online bestelt. Hier bekijk je het beste actuele aanbod >>

Wat is het beste alternatief voor afslank koffie?

Wat je in onze optiek veel beter kunt doen is een alternatief voor afslankkoffie kopen.

Enkele voorbeelden? Cafeïne pillen of een fatburner zijn populair. Toch zit hier ook verschil in. Niet alle producten zijn even natuurlijk. Daardoor is de kans op bijwerkingen aanwezig (en soms zelfs groot).

Het beste is nog altijd om op je voeding te letten. Eet gezond, drink voldoende water en blijf lekker bewegen. Dat is en blijft de beste manier om af te vallen.

Goed voor jezelf zorgen is de basis van een gezond en gelukkig (en slank) leven.

Wil je direct goed beginnen? Download dan hier onze gratis Vetverlies Kickstart:

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *