Werkt afvallen met appelazijn pillen/capsules? (Ervaringen)

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op september 22, 2023

afvallen met appelazijn capsules
afvallen met appelazijn capsules

Weleens van appelazijn capsules of appelazijn pillen gehoord? In plaats van appelazijn in vloeibare vorm te nuttigen, kan dat ook in de vorm van een capsule. 

Super handig, want zo hoef je de smaak ervan niet te proeven als je er niet van houdt.

Maar wat doet appelazijn precies in je lichaam? Is het veilig om te gebruiken? En is het waar dat je door appelazijn kunt afvallen?

Dat ontdek je in dit artikel. We hebben alles rondom appelazijn capsules uitgezocht én ervaringen verzameld.

Wat zijn appelazijn pillen?

appelazijn supplement

Appelazijn pillen bevatten een vloeistof die gemaakt wordt van appels. Nadat deze hebben gegist, wordt de suiker ervan omgezet in alcohol. Het is dan appelwijn geworden. 

Daarna wordt er lucht bij gelaten, waardoor de vloeistof weer gaat gisten. Dan ontstaat er appelazijn. Die kun je kopen in de vorm van appelazijn capsules. Zo slik je ze gemakkelijk door.

Veel mensen starten hun dag met één of meerdere theelepels appelazijn. Als je niet zo van de smaak houdt of dit onhandig vindt, dan kun je beter voor appelazijn pillen gaan.

Hoe werken ze?

Appelazijn capsules afslanken

Wat doen appelazijn capsules voor je lichaam? Allereerst werken ze vocht afdrijvend en onderdrukken ze je hongergevoel. Net zoals een citroensapkuur, eigenlijk.

Daarom wordt appelazijn – net als citroensap – ook gepromoot als afslankproduct.

Verder worden appelazijn pillen ingezet als detox kuur, om het lichaam te helpen ontgiften. En het wordt gebruikt als haarverzorging en huidverzorging.

We hebben de voor- en nadelen van appelazijn capsules voor je opgesomd.

✅ Voordelen

1. Je hoeft niet te spoelen

Na het nuttigen van vloeibare appelazijn, moet je je mond goed spoelen met water. De zuurtegraad kan je tandglazuur namelijk aantasten. Met capsules is dat niet het geval.

2. Je hoeft ze niet te mengen

Appelazijn pillen slik je zo door met water, terwijl je de vloeibare vorm moet mengen met lauw water. Pas daarna kun je het doorslikken.

3. Gemakkelijker voor onderweg

Ben je onderweg of op reis? Dan is het innemen van appelazijn pillen gemakkelijker dan de vloeibare vorm. Ook nemen capsules minder ruimte in beslag.

❌ Nadelen

1. Overmatig gebruik brengt klachten teweeg

Gebruik je meer appelazijn capsules dan er geadviseerd wordt? Dan kunnen er verschillende klachten ontstaan. Denk aan spijsverteringsproblemen, botverlies en lage kaliumspiegels.

Zijn appelazijn pillen effectief voor het afvallen?

Wil je graag een paar kilo afvallen? En heb je de beste afslankpillen nog niet ontdekt? Dan ben je vast nieuwsgierig naar het vermeende feit dat je met appelazijn pillen kunt afvallen.

Natuurlijk hebben we hier ook onderzoek naar gedaan.

Van appelazijn capsules kan gezegd worden dat ze inderdaad kunnen bijdragen aan gewichtsverlies. Weet wel dat je hierbij gezond moet eten en in beweging zou moeten komen.

Doe je dat niet? Dan zal je niet alleen door appelazijn afvallen. Het is namelijk geen wondermiddel; geen enkel afslanksupplement is dat. 

Het is puur bedoeld als ondersteuning en om je lichaam een extra zetje te geven.

Ervaringen met appelazijn capsules

Supplement pil innemen

Benieuwd naar de appelazijn ervaringen van klanten? Die kun je vaak online vinden. Heb jij een bepaald supplement op het oog? Lees dan altijd eerst de reviews, voordat je bestelt. 

Het verschilt nog weleens per product of per aanbieder hoe effectief een supplement is. Dat geldt ook voor appelazijn capsules ervaringen.

Over het algemeen zijn de berichten positief. Zo worden de pillen als handig beschouwt. Handiger dan de vloeibare vorm in elk geval. 

Of ze ook werken als pillen om de stofwisseling te versnellen? Daar zijn de meningen over verdeeld. Sommige mensen vallen inderdaad af door het gebruik van dit supplement. Anderen zeggen dat het onzin is. 

De mate van gezond leven speelt hierbij een grote rol. Misschien wel een grotere rol dan het gebruik van de capsules zelf.

Zijn er bijwerkingen?

Net zoals met bijna elke fatburner of supplement dat ter ondersteuning van het afvallen dient, kunnen er bijwerkingen optreden. Houd daarom goed in de gaten hoe je lichaam erop reageert.

Krijg je last van buikpijn, misselijkheid of een opgeblazen gevoel? Dan kan het zijn dat je te veel appelazijn hebt genuttigd. De werking van je maag kan dan vertraagd worden. 

Er kan een storing in de maagzenuwen ontstaan, waardoor het moeilijk wordt om de maag te legen. Daardoor worden voedingsstoffen ook minder goed opgenomen.

Capsules vs vloeibare appelazijn

appelazijn drinken

Bij Fitvooralles zijn we een groot voorstander van appelazijn capsules. De vloeibare vorm heeft namelijk een schadelijk effect op je tandglazuur en kan brandwondjes in de keel veroorzaken. 

Neem je capsules? Dan kun je die veilig innemen. Je tanden en keel ondervinden hier geen enkele hinder door. 

Wie op zoek is naar supplementen om af te vallen, kan door deze capsules zeker een duwtje in de goede richting krijgen.

Waar te koop?

Wil je appelazijn capsules kopen? Dat is bij verschillende drogisterijen mogelijk, maar ook bij de plaatselijke Kruidvat in jouw woonplaats. 

Hieronder vind je de beste aanbieders van deze capsules.

Veelgestelde vragen

Hoeveel appelazijn capsules mag je per dag nemen?

Dat verschilt per supplement. Lees daarom altijd voor gebruik de bijsluiter en het etiket. Daarop staat vermeld wat de aanbevolen dosering per dag is. Overschrijd dit advies nooit. Anders kunnen er bijwerkingen optreden.

Hoe smaken appelazijn capsules?

In principe proef je de smaak niet – in tegenstelling tot die van de vloeibare vorm van appelazijn. Appelazijn capsules slik je namelijk door met water. Pas in je maag breken deze open en komt de vloeistof vrij.

Voor wie zijn appelazijn pillen geschikt?

Voor mensen die hun spijsvertering willen ondersteunen of die een detox kuur willen doen. En voor mensen die op een natuurlijke manier ondersteuning zoeken bij het afvallen. Slik je medicijnen, ben je zwanger of geef je borstvoeding? Overleg dan altijd eerst met een arts over het gebruik van dit supplement. In sommige gevallen kan het namelijk onverstandig zijn om bepaalde supplementen te slikken.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *