Helpt appelazijn tegen een dikke buik?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op september 21, 2023

appelazijn dikke buik
appelazijn dikke buik

Als je wilt afvallen, heb je er vast wel eens iets over gelezen op het internet: appelazijn. Sommigen noemen het ook wel “hét middel om een slanke buik te krijgen.”

Maar helpt appelazijn tegen een dikke buik? Of is het een fabeltje?

In dit artikel kom je erachter of appelazijn echt zo’n wondermiddel is als mensen zeggen.

Appelazijn en een dikke buik verhelpen: Dit moet je weten

appelazijn tegen opgeblazen buik

Het is niet waarschijnlijk dat appelazijn, ook wel appelciderazijn, helpt tegen een dikke buik. Er is namelijk te weinig wetenschappelijk bewijs dat appelazijn iets te maken heeft met afvallen of het verbranden van buikvet.

Het is echter wel bewezen dat appelazijn helpt bij het verminderen van je hongergevoel.

Het zou daarnaast ook kunnen bijdragen aan een minder opgezette buik bij vrouwen en mannen. Maar ook hier is te weinig onderzoek naar gedaan.

  • Er is meer onderzoek nodig naar het effect van appelazijn op gewichtsverlies om echt te kunnen zeggen of appelazijn helpt tegen een dikke buik.
  • Er zijn andere bewezen gezondheidsvoordelen van appelazijn, zoals een langer verzadigd gevoel. Hierdoor kun je appelazijn wel gebruiken als hulpmiddel bij het afvallen.

Helpt appelazijn bij een dikke buik?

appelazijn platte buik

Veel vrouwen hebben last van een dikke buik. Denk je; mijn buik wordt steeds dikker, en vraag je af wat je hieraan kunt doen? Op het internet kun je veel vinden over appelazijn en een dikke buik.

Sommige mensen claimen kilo’s zijn af te vallen door dagelijks een eetlepel azijn te drinken. Hoe zit dit nu?

Er is dus te weinig onderzoek gedaan naar appelazijn en gewichtsverlies om te kunnen zeggen of appelazijn helpt tegen een dikke buik.

Wel is er een ander bewezen voordeel van het drinken van appelazijn. Namelijk het onderdrukken van het hongergevoel. Je zit dus langer vol en hierdoor zou het kunnen bijdragen aan gewichtsverlies. [2]

Heb je last van een opgezette buik? Er is nog geen overduidelijk bewijs dat appelciderazijn helpt bij het verminderen van zwellingen. Toch zeggen sommige gebruikers het wel te ervaren.

Wat is appelazijn en hoe gebruik je het?

appelazijn tegen dikke buik

Appelazijn is de laatste jaren erg populair geworden. Het staat dan ook bij veel huishoudens in de kast.

Maar wat is het precies?

Appelciderazijn wordt gemaakt van appels en gist. De gist zet de suikers van het sap van de appels om in alcohol.

Vervolgens wordt deze alcohol tijdens een fermentatieproces omgezet in azijn. En zo ontstaat het uiteindelijke product: appelazijn, ook wel appelciderazijn genoemd. [1]

Appelazijn bestaat uit verschillende zuren, waaronder azijnzuur, appelzuur en citroenzuur. Dit maakt het een erg zuur drankje.

Daarnaast bevat het ook diverse mineralen, zoals ijzer, calcium en magnesium. Vaak zijn er ook vitamines aanwezig, maar in hele kleine hoeveelheden. [1]

Omdat appelciderazijn zo zuur is, kun je het niet zomaar uit de fles drinken. Dit kan je tanden en keel namelijk flink aantasten.

Verdun het dus altijd met water en neem niet meer dan twee eetlepels per dag. Wil je zeker weten dat je je tandglazuur niet aantast? Dan kun je appelazijn capsules nemen.

Je kunt appelazijn drinken op een nuchtere maag. Maar sommige mensen drinken appelazijn ook voor het slapen gaan.

Wat zegt de wetenschap over afvallen met appelazijn?

We zeiden het net al, maar er is te weinig onderzoek gedaan naar appelazijn en gewichtsverlies om er uitspraken over te doen.

Een aantal studies lieten zien dat appelciderazijn vetverlies kan stimuleren, maar deze onderzoeken waren voornamelijk uitgevoerd met ratten. We weten dus nog niet wat het precies doet bij mensen.

Het is wel aangetoond dat appelazijn andere gezondheidsvoordelen biedt. Zo kan het de bloedglucosespiegel verlagen en het gevoel van verzadiging vergroten. [1, 2]

Je kunt appelciderazijn veilig drinken, maar er zijn volgens de wetenschap wel enkele zaken waar je op moet letten.

Wanneer je het puur drinkt, kan het zorgen voor een verbranding van de huid en slokdarm. Daarnaast is er een kans op gebitsslijtage als het zure drankje lang in contact komt met je tanden. [1]

Conclusie: Helpt appelazijn tegen een dikke buik?

appelazijn opgeblazen buik

Er is nog te weinig wetenschappelijk bewijs om te zeggen of appelazijn helpt tegen een dikke buik. We weten dus nog niet of het product op zichzelf bijdraagt aan gewichtsverlies.

Er is echter wel bewijs dat appelciderazijn zorgt voor een langer verzadigd gevoel. Je kunt het dus zien als een afslanksupplement. Maar weet wel dat je gezond moet eten en regelmatig moet bewegen om af te vallen.

Appelazijn is dus geen afslank wondermiddel zoals sommige mensen beweren, maar het kan wel bijdragen aan gewichtsverlies.

Wil je appelazijn uitproberen?

Appelazijn drinken kan geen kwaad, maar zorg er altijd voor dat je het verdunt met water en vermijd lang contact met je tanden. Je gebit is je dankbaar!

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *