Stofwisseling Versnellen Pillen & Supplementen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 26, 2023

stofwisseling-versnellen-pillen-supplementen
stofwisseling-versnellen-pillen-supplementen

Zogenoemde ”stofwisseling versnellen pillen” kunnen er voor zorgen dat jouw trage stofwisseling weer een boost krijgt.

Hoewel dit soort pillen en supplementen zeker geen wondermiddeltjes zijn, kunnen ze wel degelijk een bijdrage leveren aan een wat snellere stofwisseling.

Op deze pagina vertellen wij jou over de werking van deze supplementen en tabletten én vind je de beste trage stofwisseling versnellen pillen.

Trage stofwisseling versnellen met pillen: een goed idee?

Als je wilt afvallen is het zeer gewenst om een snelle stofwisseling te hebben. Is deze bij jou te traag? Dan kan dit meerdere oorzaken hebben.

Vaak is het bijvoorbeeld te wijten aan een verkeerd voedingspatroon of onvoldoende beweging.

Er zijn dan ook meerdere oplossingen die jouw metabolisme een flinke boost geven en weten te versnellen.

Zoals gezegd moet je dus zeker geen wonderen verwachten van dit soort supplementen.

Ze zullen er namelijk niet ineens voor zorgen dat de kilo’s vet er op wonderbaarlijke wijze af zullen vliegen en wegsmelten als sneeuw voor de zon..

Voeding, beweging en slaap vormen nog altijd de solide basis naar een snellere stofwisseling.

Wat kun je dan wel verwachten van stofwisseling versnellen pillen? Zie het als een klein duwtje in de rug, wat natuurlijk mooi meegenomen is. Alle beetjes kunnen immers helpen!

De beste pillen om je stofwisseling te versnellen

snelle-stofwisseling-tabletten

Er zijn enorm veel afslankpillen, capsules en ander soort supplementen te verkrijgen die jou grote wonderen beloven met betrekking tot vetverlies.

Later in dit artikel zullen we het nog hebben over de pillen die absoluut niet zullen werken voor een snellere stofwisseling.

Maar eerst vind je de pillen die wél werken. De onderstaande supplementen zijn géén onzin producten en zijn allemaal wetenschappelijk bewezen als een effectief supplement dat een bijdrage levert aan de stofwisseling.

Fatburners

Toegegeven, niet álle fatburners werken. Een fatburner is namelijk nog altijd een groot begrip.

Deze heb je in verschillen vormen; pillen, tabletten, poedervorm en drankjes. Ook hier zitten een hoop onzinnige supplementen tussen die niet of nauwelijks doen wat het beloofd.

Bovendien moet je ook oppassen dat de fatburners die je gebruikt daadwerkelijk legaal zijn en geen gevaarlijke stoffen bevatten.

Een goede fatburner bestaat eigenlijk enkel uit bewezen stoffen en heeft veelal cafeïne en/of groene thee extract als werkende stof(fen).Cafeïne tabletten

Cafeïne is wetenschappelijk één van de meest onderzochte stoffen dat gebruikt wordt als een voedingssupplement.

Cafeïne pillen of tabletten kunnen jouw metabolisme versnellen, maar bieden daarnaast nog meer voordelen voor gewichtsverlies.

Een ander voordeel is bijvoorbeeld dat het je een energieboost geeft, iets dat wel zo prettig kan zijn als je in een calorietekort zit en toch je dag energiek door wilt komen.

Daarnaast kan cafeïne de eetlust wat onderdrukken, waardoor je minder kans hebt op een onverwachte hongerklop die funest kan zijn voor jouw dieet.

Cafeïne pillen zijn een van de goedkoopste soort pillen voor een snellere stofwisseling, maar tevens een van de meest effectiefste.Groene thee extract pillen

Groene thee is nog zo’n voorbeeld van een effectief en goedkoop supplement om een trage stofwisseling tegen te gaan.

Ook de werking van groene thee extract is volledig wetenschappelijk onderbouwd. Er zijn meerdere diepgaande onderzoeken gedaan over het verband tussen groene thee extract en het metabolisme.

Je kunt natuurlijk ook regelmatig een kopje groene thee drinken om het gewichtsverlies te stimuleren, maar groene thee extract pillen zijn een stuk makkelijker en bovendien ook nog eens goedkoop in aanschafOmega 3 capsules

visolie-pillen

Omega 3 vetzuren bieden je enorm veel gezondheidsvoordelen. Ik zal dit supplement dan ook aan iedereen aanraden die fanatiek met zijn of haar gezondheid bezig is.

Naast alle andere gezondheidsvoordelen hebben de Omega 3 vetzuren een verrassend positief effect op het versnellen van je stofwisseling.

Dit supplement is dan eigenlijk ook echt een aanrader voor iedereen die aan het afvallen is. Zowel om de gezondheid te stimuleren, als om het vetverlies ietwat te bevorderen zijn deze pillen een aanrader.

Omega 3 pillen worden meestal in de vorm van visolie verkocht, maar je hebt ook pillen zonder visolie, bijvoorbeeld voor veganisten.

Bij dit supplement is het overigens wel belangrijk dat je pillen van goede kwaliteit koopt. Idealiter bevatten de pillen dan ook een hoge EPA en DHA gehalte.Multivitamines

afval-pillen-supplementen

Niet iedereen zal bij vitamines direct het verband leggen met het versnellen van je stofwisseling.

Toch kunnen multivitamine pillen hier een aanzienlijke bijdrage in leveren. Vrijwel alle vormen van vitamine B en ook vitamine C leveren een bijdrage aan het versnellen van je stofwisseling.

Een bijkomend voordeel is dat er in multivitamine supplementen ook vaak diverse mineralen zitten die je stofwisseling versnellen, zoals bijvoorbeeld calcium, ijzer, koper, magnesium en zink.Welke pillen en supplementen werken niet om je stofwisseling te versnellen?

supplementen-vergelijken

Zoals ondertussen al een aantal keer is aangegeven zijn er een hoop onzin producten op de markt die valse beloftes doen wat betreft vetverlies en het versnellen van je metabolisme.

Er zijn genoeg pillen of afslanksupplementen waarvan er vaak wordt gedacht dat het je stofwisseling versnelt, maar in feite nauwelijks wat doet, of wetenschappelijk onvoldoende bewezen zijn.

Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Keto pillen, Black latte en Fast Burn Extreme.

Daarnaast moet je ook oppassen voor illegale afslankpillen en supplementen die je stofwisseling versnellen. Dit soort pillen kunnen op korte termijn weliswaar je stofwisseling een grote boost geven, maar ze kunnen zeer schadelijk zijn voor je gezondheid.

Een voorbeeld van zo’n soort supplement is bijvoorbeeld Efedrine, wat lange tijd legaal verkocht mocht worden in Nederland, maar ondertussen alweer jaren op de verboden lijst staat.

Lees ook: 13 tips om jouw stofwisseling te versnellen

Stofwisseling versnellen zónder pillen of tabletten?

Het beste is natuurlijk nog altijd om je stofwisseling te versnellen zonder hier pillen of tabletten voor te gebruiken.

Dit kun je doen door de basis op orde te hebben: voeding, beweging en rust. Als het bij jou momenteel nog schort aan één van deze 3 aspecten, is het wellicht een verstandig idee om dat eerst op orde te krijgen.

De kans is dan namelijk groot dat je stofwisseling ook zonder pillen versnelt kan worden. Desalniettemin kunnen bepaalde supplementen nog altijd een bijdrage leveren aan het proces en ook je essentiële voedingsstoffen aanvullen.

Wil je weten hoe je jouw stofwisseling kunt versnellen door middel van beweging en de juiste voeding? Neem dan eens een kijkje tussen onze gratis downloads!

Download een van onze Gratis Kick-starts voor effectief vetverlies!💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

2 reacties

Laura · januari 22, 2021 op 6:47 am

Hoi hoi, ik heb alweer met heel veel plezier de meeste artikelen gelezen. Super!

Ik ben het met je eens, supplementen zijn zeker geen wondermiddeltjes, maar als ik denk aan supplementen denk ik toch meteen aan vitamine tekort, wat bij mij bv ervoor zorgt dat ik geen energie heb om te sporten en dus uiteindelijk op de bank eindig met ongezonde voeding. Ik heb hier veel onderzoek naar gedaan en ik haal elke maand weer mijn lading vitamine online, maar nu vraag ik me toch af of ik het wel allemaal goed doe. Ik sport elke dag en ik neem elke dag vitamine D in, omdat ik het niet via voeding binnen krijg(ik ben vegetarisch) en dan neem ik ook vitamine B12 in, voor mijn metabolisme, ijzer en magnesium. Zou je mij hierin adviseren… Ik neem bijvoorbeeld de vitamine D forte in van https://www.flinndal.nl/vitaminen/vitamine-d-forte maar is forte misschien iets te hoog? En zou ik een eiwit shake moeten nemen na het sporten?

  Casper · januari 22, 2021 op 8:22 am

  Hey Laura, bedankt voor je reactie!

  Als vegetariër is het inderdaad belangrijk om de tekorten aan te vullen met supplementen. Je geeft aan op dit moment vitamine D, B12, ijzer en magnesium te supplementeren. Dat is goed, eventueel kun je dit nog aanvullen met omega 3 en selenium.

  Wat betreft de vitamine D forte; die is qua dosering zo te zien prima in orde.

  Een eiwitshake na het sporten kan nooit kwaad. Wat echter belangrijker is, is om je totale eiwitbehoefte bij te houden. Aangezien je aangeeft iedere dag te sporten, raad ik aan om minimaal 1 gram eiwit per lichaamsgewicht binnen te krijgen. Als het je doel is om spiermassa op te bouwen / behouden zal ik zelfs nog meer dan dat adviseren.

  Als je energieniveau op dit moment laag is, zou ik je voedingspatroon eens goed onder de loep nemen en kijken hoe je dat eventueel kunt veranderen. Als je wilt kun je me vertellen hoe je voedingspatroon er momenteel uitziet, dan zal ik er eens naar kijken.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *