Snel afvallen met pillen: werking & welke soorten?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 12, 2023

snel-afvallen-pillen
snel-afvallen-pillen

Er wordt constant gezocht naar de beste manieren om snel overtollige kilo’s kwijt te raken. Enerzijds wordt er geëxperimenteerd met verschillende soorten diëten en anderzijds is men op zoek naar supplementen, zoals pillen.

Bestaat er een pil om snel af te vallen? En zo ja, hoe snel werkt dat dan? Moet je ernaast nog diëten of is het echt een wondermiddel?

Als jij hier benieuwd naar bent, dan raad ik je aan om dit artikel even goed door te nemen. We geven jou namelijk een passend antwoord op al je vragen.

Kun je echt snel afvallen met pillen?

Laten we direct beginnen met de belangrijkste vraag; is het mogelijk om door middel van pillen sneller af te vallen?

Bestaat er echt een pil waarmee je in een enorm korte tijd al je overtollige kilo’s verliest?

Het korte antwoord is misschien wat teleurstellend. Het antwoord luidt namelijk; nee. Pillen zijn namelijk in geen enkel geval magische wondermiddeltjes voor snel afvallen.

Hoe komt het dan dat er zoveel verhalen de ronde gaan van mensen die in een zeer korte tijd 5-10 kilo zijn afgevallen met pillen?

Vaak zijn dit soort resultaten niet te danken aan pillen of andere supplementen. Als dit soort resultaten behaald worden, dan worden supplementen puur als ondersteuning gebruikt. Voor de rest wordt er een goed dieet gevolgd en hard getraind.

Jouw resultaten zijn dan ook voor het overgrote deel afhankelijk van je voedingspatroon en je trainingsschema.

Betekent dit dat pillen helemáál geen enkel effect hebben? Nee, dat niet. Je kunt namelijk wel degelijk pillen gebruiken om jezelf net dat extra duwtje in de rug te geven.

Maar verwacht geen wonderen als je momenteel je voedingspatroon niet op orde hebt.

Hoe snel kan ik afvallen met pillen?

snel-afvallen-korte-tijd

Pillen kunnen dus wel degelijk enig effect hebben op je metabolisme en daarmee op je gewichtsverlies.

Maar hoeveel versnelt een pil het hele proces nou eigenlijk?

Zoals gezegd hoef je geen wonderen te verwachten. Je zult dan ook zeker niet 2 keer zo snel gaan afvallen.

Het is uiteindelijk overigens heel lastig om te bepalen hoe groot het effect nou exact is. Dit is namelijk enorm lastig te meten. Ook is er tot zover nog maar weinig betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Aan de wetenschap hebben we in dat geval dus niet heel veel.

Grove schattingen geven aan dat afslankpillen je metabolisme tot een paar procent kunnen verhogen. Of die paar procent het verschil gaat maken? Waarschijnlijk niet.

Dit zelfde resultaat had je namelijk waarschijnlijk ook kunnen behalen met meer beweging of andere voedingskeuzes.

Als jij echter je voedingsschema perfect op orde hebt en al veel beweegt, dan kunnen die paar procent toch mooi meegenomen zijn.

Het is belangrijk om een realistisch doel voor jezelf te stellen. Als jij in een week wilt afvallen met pillen, zal je bijvoorbeeld niet zo snel meerdere kilo’s kwijtraken op een gezonde manier.

Het is aanbevolen om ongeveer 0,5 tot 1 kg per week te verliezen. Indien je overgewicht hebt mag dit wat meer zijn.

Hoe zit het met afvallen bij je buik met pillen?

Voor velen is buikvet het meest hardnekkige vet dat er is. Vooral vet op de onderbuik wordt vaak beschouwd als de probleemzone.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zoveel mensen op zoek zijn naar pillen om snel af te vallen bij de buik.

illegale-vetverbranders

Als jij buikvet wilt verliezen, dan is het goed om te begrijpen dat het in geen enkel geval mogelijk is om plaatselijk vet te verliezen.

Je hebt zelf niet in de hand waar je jouw vet als eerste kwijtraakt. Dit is namelijk vooral genetisch bepaald.

Als je pech hebt kan het maar zomaar zijn dat jouw buikvet pas als allerlaatste verdwijnt. In dat geval is geduld en consistentie de beste oplossing.

Er bestaan dus ook géén pillen om specifiek bij je buik af te slanken. Mocht dit wel beweerd worden door een producent of webshop, dan moet je je eens afvragen hoe betrouwbaar die pillen eigenlijk zijn.

Waarom je met pillen (soms) af kunt vallen

pil-om-af-te-vallen

Zoals gezegd kunnen sommige supplementen dus wel degelijk een kleine bijdrage leveren aan je dieet en de vetverbranding ietwat stimuleren.

Laten we vooropstellen dat er veel verschil zit in kwaliteit als het gaat om dieetpillen. Of de pil wel of niet werkt is vooral afhankelijk van de werkzame stoffen die de capsule bevat.

Fatburners bevatten vrijwel altijd stimulanten, waaronder cafeïne.

Cafeïne is veruit de meest prominente stof die aanwezig is in de afslank pillen. Vrijwel elk afslanksupplement bevat deze stof.

Volgens onderzoek heeft cafeïne dan ook wel degelijk een effect op vetverlies. Het is een supplement die de stofwisseling laat versnellen.

Daarnaast biedt het je meerdere voordelen, zoals een energieboost, dat vaak goed van pas komt in een energietekort. En ook kan het je hongergevoel effectief onderdrukken, waardoor een dieet beter vol te houden is.

Andere werkzame stoffen met een bewezen werking die we terugvinden in afval pillen zijn:

Placebo effect

Naast de stoffen die een positieve invloed (kunnen) hebben op de stofwisseling, is er nog een reden waarom je (snel) kunt afvallen met pillen.

Zelfs als de pil geen enkel bestandsdeel bevat dat een bewezen werking heeft voor sneller vetverlies, kan het toch werken dankzij het placebo effect.

De voorwaarde is in dit geval wel dat jij zelf volledig gelooft in de werking van de afval pil.

Wanneer het placebo effect optreedt, ervaar jij in meer of mindere mate toch de beloofde voordelen, puur door jouw overtuiging dat het werkt.

Er zijn al diverse studies die de effectiviteit van dit effect aangetoond hebben. Echter blijft het vooralsnog nog altijd een redelijk grijs gebied in de wetenschap.

Pillen om af te vallen die echt werken

Heb je interesse om snel af te vallen met pillen? Allereerst is het in dat geval noodzakelijk om je voedingspatroon te optimaliseren en voldoende te bewegen.

Ook is het aanbevolen om voor een goede pil om af te vallen te kiezen, niet zomaar de eerste de beste.

In veel gevallen zijn dit soort pillen namelijk alleen maar zonde van je geld. En in sommige gevallen schaden ze ook nog eens je gezondheid.

Let daarom heel goed op voordat je overgaat tot de aankoop van zo’n supplement. Er zijn bijvoorbeeld veel illegale afslankpillen op de markt, die levensgevaarlijk kunnen zijn.

Ook zijn er veel pillen die enkel vochtafdrijvende middelen bevatten. Doordat je veel vocht verliest met behulp van deze pillen, lijkt het alsof je veel vetmassa kwijt bent geraakt.

Zowel in de spiegel zal je slanker lijken en ook de weegschaal zal minder kilo’s aangeven. Echter heeft dit geen invloed op je vetverbranding, waar het uiteindelijk om draait.

Natuurlijk kan het in sommige gevallen ook raadzaam zijn om vocht te verliezen, maar kies dan voor pillen die zowel werken als vetverbrander als vochtafdrijver.

Dit zijn de beste keuzes

1. Fat Metabolic Support

fat metabolic anti honger pillen

Deze pillen om af te vallen bevatten als werkzame stoffen onder andere een dosering cafeïne, garcinia cambogia (voor de stofwisseling) en groene thee extract.

Het product heeft goede reviews en 1 serving bevat 2 capsules. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden.


2. PhenQ

beste fatburner getest phenq

Ook PhenQ zijn goede en veilige pillen om snel af te vallen. Het supplement bevat watervrije cafeïne en daarnaast een sterke kruidenmix met natuurlijke stimulanten.

1 pil per dag kan er voor zorgen dat je sneller afvalt. Het is aanbevolen om dit supplement niet langer dan één maand achter elkaar te gebruiken.


Beste alternatief voor pillen

Ik heb het in deze tekst al meerdere malen aangehaald, effectief vetverlies begint altijd bij je voedingspatroon. Dit is dan ook het beste alternatief voor pillen.

Onthoud goed dat pillen om af te vallen geen wondermiddeltjes zijn. Zie ze slechts als een aanvulling op je dieet.

Het volgen van een goed en gezond voedingspatroon is namelijk vele malen effectiever en bezorgd je bovendien blijvende resultaten, zodat je niet blijft schommelen in gewicht.

Ben je benieuwd hoe ook jij effectief én blijvend vet kunt verliezen? Download dan even de Gratis Vetverlies Kickstart hieronder.

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant

Veelgestelde vragen


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *