Snel afvallen? 10 beste tips voor razendsnel vetverlies

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op september 22, 2023

Tips voor snel afvallen
Tips voor snel afvallen

Wil je graag afvallen, maar moet dat op korte termijn gebeuren? Bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat, gaat trouwen of je gewoon niet fijn voelt in je lichaam?

Snel afvallen is mogelijk!

Je kunt tot wel 2 kg tot 4 kg per maand afvallen, als je het serieus aanpakt.

Je moet alleen weten wat je hiervoor het beste kunt doen. Wij delen graag de allerbeste snel afvallen tips met je. Welke tips jij opvolgt, dat is helemaal aan jou. Misschien wil je er wel een paar combineren?

Wij weten in elk geval zeker dat je snel zal vermageren als je deze tips gebruikt. We houden je dan ook niet langer in spanning. Tijd voor de beste tips om snel af te vallen!

Snel afvallen doe je met deze 10 tips!

Wil jij in korte tijd zoveel mogelijk afvallen? Maak je klaar voor je vakantie, bruiloft, een uitje met oude vrienden of doe het puur voor jezelf. Hoe beter jij je voelt, des te meer je straalt. 

Hier komen onze beste snel afvallen tips!

1. Snel afvallen door verantwoord te snoepen

Afvallen gezond snoepen

De eerste tip is misschien een voor de hand liggende tip. Maar besef je wel hoe belangrijk hij is?

Waarschijnlijk snoep je ongemerkt best wat af. Als je er goed op let, dan zal je ontdekken hoe vaak je een tussendoortje pakt dat niet echt gezond is. 

Een koekje bij de koffie, een stukje chocola na je after-lunch dip, een blikje Redbull tussendoor. En ook nog wat bakken koffie of thee met suiker.

Na het avondeten een ‘onschuldig’ bakje chips eten? Of trek je gerust een hele zak open en eet je door totdat je vol zit?

Onbewust eten we meer ongezond of vet voedsel dan we doorhebben. Bewustwording is daarom een belangrijke stap naar een slanker lichaam. 

Probeer eens wat oplettender te zijn. En om – in plaats van iets ongezonds – bijvoorbeeld een stuk komkommer met snoeptomaatjes te pakken. 

Ook belangrijk: drink voldoende water gedurende de dag. Ongeveer 2 liter. Je hersenen geven voor honger en dorst namelijk hetzelfde signaal af.

Als jij denkt dat je trek hebt, kun je het beste eerst een groot glas water drinken. Wellicht vervliegt dat gevoel dan al.

En dan nog even dit: laat frisdrank en vruchtensappen sowieso staan! Ze bevatten vrijwel geen nuttige voedingsstoffen. Het zijn echte dikmakers.

2. Vermijd kant-en-klaar

Afvallen gezond koken

Hoe gemakkelijk het ook is, kant-en-klaar voedsel bevat vaak heel veel suikers en conserveringsmiddelen. En die zijn dus niet gezond.

Als je snel wilt afvallen, moet je daarom zoveel mogelijk vers eten en koken. Wie niet van koken houdt, kan ook met hele simpele recepten aan de gang. Het hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn.

In plaats van kruiden uit zakjes, kun je zelf kruidenpotjes kopen om door je gerechten te strooien. En koop geen magnetronmaaltijd, maar neem zelf 15-20 minuutjes de tijd om een simpele maaltijd op tafel te zetten.

Je lichaam zal je hier niet alleen dankbaar voor zijn, je zal er mentaal ook op vooruitgaan. Als je inziet hoe leuk gezond eten en gezond koken is, dan wil je al snel niet anders meer!

3. Snel vermageren door een koolhydraatarm dieet

Een van de snelste manieren om af te vallen, is door koolhydraatarm te eten. Zoals je misschien weet, haalt je lichaam energie/brandstof uit koolhydraten. In feite zijn dit suikers.

Wanneer je minder koolhydraten eet, moet je lichaam overschakelen op een andere energiebron. En dan worden je vetreserves aangesproken. 

Door een koolhydraatarm dieet te volgen (of door gewoon wat minder koolhydraten bij je lunch en diner te eten), wordt vermageren al snel mogelijk. 

Bovendien is het helemaal niet ingewikkeld. Je kunt die koolhydraten (brood, pasta, rijst, aardappelen, etc.) gewoon vervangen door extra groenten. En die vullen ook!

4. Snel afvallen zonder honger? Eet meer eiwitten!

Dieet eiwitten eten

Ben je iemand die snel honger heeft? En houd je een dieet daarom vaak niet vol? Geen zorgen. Je kunt ook afvallen zonder honger!

Wanneer je minder koolhydraten eet, kun je dit ‘tekort’ namelijk ook aanvullen met extra eiwitten. Die zijn niet alleen heel belangrijk voor spieropbouw, maar geven ook een verzadigd gevoel.

Je houdt er langer energie door, daarom krijg je minder snel het signaal van je lichaam dat je moet eten.

Voorbeelden van eiwitrijke voedingsmiddelen zijn vis, kip, vlees, yoghurt, kwark, noten, zaden, bonen, pitten en allerlei groenten.

5. Snel afvallen door te sporten

Je ontkomt er eigenlijk niet aan in dit rijtje snel afvallen tips, maar sporten is ook heel belangrijk als je snel wilt afvallen.

Eerlijk is eerlijk: het gaat voor 80% om gezonde voeding en voor 20% om sport. Maar als je regelmatig beweegt, verbrand je nu eenmaal meer calorieën. En zoals je vast wel weet, val je daardoor af. 

Er ontstaat dan een negatieve energiebalans: je verbrandt meer calorieën dan je op een dag eet. 

Het gevolg? Je zal snel(ler) afvallen door het sporten!

Natuurlijk hoef je niet direct 5 dagen per week te sporten. Maar beweeg in elk geval meer dan dat je tot nu toe deed.

Elke dag even 30-60 minuten wandelen is bijvoorbeeld al effectief. Of ga voortaan op de fiets als je ergens naartoe moet, in plaats van met de auto.

6. Houd een eetdagboek bij

Snel afvallen vrouw tips

Wil je als vrouw graag snel vermageren? Houd er dan rekening mee dat 0,5kg per week gezond en haalbaar is. Om dit te behalen, moet je zo’n 20% minder calorieën eten dan dat je momenteel doet.

Houd daarom een paar dagen een eetdagboek bij en schrijf op wat je zoal op een dag eet. Door te berekenen hoeveel calorieën dat opgeteld zijn, weet je hoeveel je momenteel binnenkrijgt.

Haal daar vervolgens 20% van af en je zal snel afvallen!

Voor vrouwen is het belangrijk om een oplossing te zoeken die op de lange termijn werkt. Geen crashdieet, dus, want dan ontstaat een jojo-effect.

Hoe stabieler jouw nieuwe leefstijl is, des te beter je het volhoudt. 

Dan kunnen zelfs je maandelijkse hormonen jou niet uit balans krijgen en blijf je gemotiveerd om door te gaan!

7. Snel afvallen met shakes

Snel afvallen shakes

Een andere manier om op een snelle manier gewicht te verliezen, is door afslank shakes te drinken. Het idee is dat je 1 of 2 maaltijden per dag vervangt door zo’n eiwitshake. 

Zoals je inmiddels hebt gelezen, geven eiwitten een verzadigd gevoel. Daarom zijn ze effectief als je snel wilt vermageren.

Bovendien is het heel gemakkelijk vol te houden. Je hebt er namelijk geen extra tijd voor nodig. Sterker nog: een shake maken kost minder tijd en moeite dan een maaltijd op tafel zetten.

Ben je benieuwd naar de beste shakes voor gewichtsverlies? We schreven er eerder een artikel over dat je vast interessant vindt!

8. Verbrand buikvet met een buik dieet

Hoewel plaatselijk vet verbranden niet mogelijk is, kun je wel sneller afvallen door een dieet te volgen. Daardoor verdwijnt het vet rondom je buik ook sneller.

Er zijn een aantal diëten die hierbij het meest geschikt zijn. 

Denk aan het ketogeen dieet, waarbij je koolhydraatarm eet en je focust op gezonde vetten.

Of aan een caloriearm dieet. Daarbij eet je simpelweg minder calorieën dan je op een dag verbrandt. Het gevolg is dat je afvalt en vet verliest. Ook bij je buik!

Meer weten over een buik dieet? Lees dan het bijbehorende artikel dat wij eerder schreven.

9. Met afslankpillen vermageren

Afslankpillen dieet

Het lijkt wel een trend: afslankpillen slikken om af te vallen. Maar is dat wel gezond? En werkt het ook echt?

Dat zijn de vragen die veel mensen stellen. Logisch ook, want als het zo simpel zou zijn deed iedereen het toch wel?

Helaas is het niet zo dat je afvalt, enkel en alleen door het slikken van een afslankpil. Het is vaak een onderdeel van een bepaalde leefstijl of een voedingspatroon. 

Als je gezonder eet, regelmatig beweegt en daar supplementen bij gebruikt als ondersteuning, dan zal je afvallen.

Maar of die afslankpillen dan echt nodig zijn? Dat betwijfelen we. 

Wil je hier meer over lezen? Klik dan op de link om het artikel te lezen over afslankpillen.

10. Snel afvallen zónder te diëten

Is een snel afval dieet per se nodig om te vermageren? Nee, zeker niet. Ook zonder te diëten kun je prima afvallen. Simpelweg door je eetgewoontes aan te passen.

Deze tip betreft eigenlijk een optelsom van enkele voorgaande tips.

Een gezond en strak lichaam bereik je namelijk door gezond te eten, voor verse producten te kiezen, niet te veel suikers te nuttigen en vooral op eiwitten en groenten te focussen.

En door lekker in beweging te blijven, natuurlijk!

We adviseren je om één nieuwe gewoonte tegelijkertijd aan te leren. Zo kan je er aan wennen en wordt het gemakkelijker om vol te houden.

Gooi je in één keer het roer om? Dan bestaat de kans dat je gedemotiveerd raakt en afhaakt. Dat zou zonde zijn!

Voor sommige mensen werkt het juist beter om in één keer een ander voedingspatroon aan te nemen. Doe vooral wat jou het beste lijkt. Afvallen zonder dieet kan op meerdere manieren ingevuld worden.

Bestaat er een wondermiddel om snel af te vallen?

Tot slot vertellen we je graag of er ook een wondermiddel bestaat om snel af te vallen. Dat is immers een mooie afsluiting voor deze snel afvallen tips.

Hoe gemakkelijk zou het zijn als snel afvallen geen moeite kost? Als je alleen maar een bepaald wondermiddel hoeft te nemen, zodat de kilo’s eraf vliegen?

Het kan je bovendien net dat duwtje in de regen geven dat je nodig hebt om vol te houden.

Er zijn verschillende middelen op de markt die je metabolisme versnellen. Daardoor verlies je sneller vet.

Toch hebben deze niet zoveel effect als je zou denken. De illegale wondermiddelen misschien wel, maar die raden we sowieso sterk af.

Het grootste wondermiddel om snel af te vallen, is daarom heel simpel: een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Dat is niet alleen de snelste manier, maar ook de beste. Je lichaam heeft nu eenmaal gezonde voedingsstoffen nodig om optimaal te functioneren. 

Zorg jij goed voor je lichaam? Dan zorgt je lichaam goed voor jou. Zo simpel is het!

Hoe kun je zo gezond mogelijk snel afvallen?

Snel afvallen dieet tips

Als je het ons vraagt, is het dus veel belangrijker om op een gezonde manier te vermageren. En dus niet om in korte tijd zoveel mogelijk vet te verliezen.

Veel mensen zien afvallen als een korte periode in hun leven waarin zij wat meer hun best moeten doen en wat meer eten moeten laten staan.

Dit kan inderdaad goed werken, maar niet voor lang. Val je op deze manier af, dan ontstaat een jojo-effect

Zodra je weer ‘normaal’ gaat eten (zoals je daarvoor deed), zitten de kilo’s er zo weer aan. Zoek daarom naar een manier die vol te houden is. 

Wat is een gezond voedingspatroon?

Een gezond voedingspatroon is een manier van eten en drinken, waardoor je je lichaam voorziet van de juiste bouwstoffen. 

Het gaat erom dat je vitamines, mineralen en antioxidanten binnenkrijgt. Maar ook voldoende vezels en eiwitten. 

Verder is het belangrijk om vooral water te drinken. Heb je een keer trek in iets anders? Vermijd dan suikerrijke dranken. Neem liever een kop thee of een bakje koffie zonder suiker.

Als je je lichaam geeft wat het nodig heeft, zal het kunnen doen wat jij ervan verwacht. Het is echt geen hogere wiskunde, maar niet iedereen lijkt te beseffen dat het zo werkt.

Morgen al slanker zijn?

Heb je nu een oplossing nodig om morgen al wat slanker te zijn? Hoewel we aangaven dat je de tijd moet nemen om af te vallen, kun je wel al in 1 nacht een plattere buik krijgen krijgen.

Strandfeestje op de planning? Een dagje naar het zwembad met de kids? Probeer dan de volgende tips op te volgen. 

Houd er wel rekening mee dat dit voor één dag prima is, maar dat je daarna wel echt weer gezond moet eten. Anders mist je lichaam belangrijke voedingsstoffen!

 • Eet de dag ervoor minder zout
 • Eet niet te snel en kauw goed
 • Eet geen kunstmatige zoetstoffen als je daar gevoelig voor bent
 • Eet minder koolhydraten (vooral geen snelle koolhydraten, want dat zijn suikers)
 • Neem kleinere porties, verdeeld over de dag
 • Drink niet meer, maar ook niet minder water
 • Er is een speciaal supplement dat je veilig kunt innemen.

Wil je weten welk supplement jou helpt om 1 nacht een plattere buik te krijgen? Klik dan op de link om het artikel te lezen.

Dieet schema voor snel afvallen

Dieet schema afvallen

Hoe ziet zo’n gezond voedingsschema of dieet schema voor snel afvallen er dan uit? 

We vertellen je graag hoe je in korte tijd zoveel mogelijk kunt vermageren. Maar dan wel op een gezonde en verantwoorde manier!

Voorbeeld dieet schema voor één dag

 • Ontbijt: Roerei met groenten op een volkoren boterham OF magere kwark met frambozen, amandelen en kaneel.
 • Tussendoortje: een appel OF een stuk komkommer met snoeptomaatjes
 • Lunch: (zelfgemaakte) groentesoep met allerlei groenten erin en wat kruiden om het op smaak te brengen. Denk aan knoflookpoeder, uienpoeder, wat zout en peper. Of juist paprikapoeder, kerriepoeder en chilivlokken. Wist je dat zelf groentesoep maken helemaal niet ingewikkeld is? Vermijd in elk geval kant-en-klare soep uit de supermarkt. Haal het liever bij de groenteboer, als je zelf geen tijd hebt.
 • Tussendoortje: wortels en selderij in humus
 • Diner: Duitse biefstuk (of vegavlees) met je favoriete groene groenten en 40 gram zilvervliesrijst.
 • Tussendoortje: Ehrmann proteïne pudding (chocola of vanille).

Variatietips nodig?

Dieettips pannenkoeken

Wissel je maaltijden eens af door de volgende dingen te eten/maken. 

 • Ontbijt: avocado smoothie OF havermout met walnoten en banaan OF quinoa pannenkoeken met dadels en walnoten.
 • Lunch: havermout muffins met pesto OF een volkoren wrap met magere gehakt en groenten OF een appelsalade.
 • Diner: Tofu salade met kalkoenfilet OF gestoofde prei met kip OF verschillende groenten in de oven met een stukje mager vlees (of vegavlees).

Zo houd je het vol!

Welke manier je ook wilt gebruiken en welke tips je ook opvolgt, er is een gouden formule om het vol te houden. En wat die gouden formule is? 

Gezond en gevarieerd eten en niet te streng zijn voor jezelf. Heb je het de hele week goed volgehouden en ben je lekker in beweging geweest?

Dan mag je ook weleens genieten. Neem dan een keer iets wat je erg lekker vindt. Maar eet de rest van de dag wel weer gezond.

En heb je dan een keer een cheat momentje gehad? Geniet er dan volop van en voel je achteraf niet schuldig. Daar heeft namelijk niemand wat aan. 

Onthoud dat het knap is dat je veranderingen aanbrengt. Dat is namelijk niet altijd gemakkelijk. Het vergt doorzettingsvermogen, discipline en een blik op de toekomst.

Als je namelijk in gedachten houdt waar je het allemaal voor doet, dan is het makkelijker om vol te houden.

Bovendien is bevrediging op de lange termijn uiteindelijk veel meer waard dan bevrediging op de korte termijn.

Oftewel: je toekomstige, fitte lichaam is veel belangrijker dan vandaag een stuk taart of een reep chocola wegwerken.

En weet dat – wanneer je je doel hebt behaald – het gevoel van trots en zelfverzekerdheid onbetaalbaar is.

We wensen je heel veel succes (en ook plezier) met afvallen. En doe je dat nu snel of traag, begin in elk geval vandaag!

Direct een goede start maken? Vergeet dan niet je gratis download hieronder:

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *