Voeding voor grotere & mooiere billen | Voedingsschema

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 18, 2023

voeding-billen
voeding-billen

Billen trainen en voeding gaan hand in hand samen. Het mag duidelijk zijn dat voeding een enorme bijdrage levert aan je fysieke veranderingen.

Maar hoe zit dat dan specifiek voor de bilspieren? In dit artikel gaan we het hebben over welke voeding het meest geschikt is om mooiere en grotere billen mee te ontwikklen.

Het verband tussen voeding en billen trainen

De bilspieren zijn de laatste jaren enorm populair geworden om te trainen. Het is met name onder vrouwen een ware hype geworden en het schoonheidsideaal heeft dan ook een drastische verandering meegemaakt.

Veel vrouwen hebben zichzelf tegenwoordig als doel gesteld om mooiere billen te ontwikkelen. En dan hebben we het met name over grotere en vollere billen.

Het doel is om zogenoemde ”curves” te ontwikkelen middels de juiste krachttraining.

Je bilspieren kun je zeer specifiek trainen met verschillende oefeningen, waarover we het later nog zullen hebben.

Maar we gaan het eerst hebben over de rol die voeding speelt om dikkere billen kweken mogelijk te maken.

Zoals gezegd is er namelijk geen enkele fysieke transformatie mogelijk zonder dat je daarvoor op de juiste manier eet.

Wat is de beste voeding voor strakke billen?

Dit is een vraag die enorm veel vrouwen zich afvragen en jij waarschijnlijk ook. De cruciale rol van voeding wordt immers zovaak benadrukt.

Je hebt vast wel eens eerder gehoord dat ”een goed lichaam in de keuken wordt gemaakt” en dat klopt dan ook helemaal.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wat moet je dan precies gaan eten om vollere billen te ontwikkelen?

Misschien ben je bang dat je een super streng dieet moet gaan volgen en nooit meer wat lekkers kunt gaan eten..

Toch heb ik goed nieuws voor je. Je kunt namelijk prima je bilspieren trainen en deze goed ontwikkelen, zónder een heel streng dieet te hoeven volgen.

Hoe je dit doet? Dat lees je hieronder.

Een goede balans in je voedingspatroon

gezonde-voeding-billen

Om stevigere en rondere billen te kweken dien je allereerst ”gezond” te eten. Overigens hoeven niet alle voedingsmiddelen die je eet uit hele gezonde bronnen te komen.

Zorg voor een verhouding van zo’n 90% gezonde voeding, de rest kun je dan aanvullen met iets dat net wat minder gezond is.

Een goede balans is namelijk belangrijk om een bepaald voedingspatroon op de langere termijn vast te houden.

Grotere billen kweken is namelijk een langdurig proces. Grotere bilspieren in 1 week ontwikkelen is bijvoorbeeld niet mogelijk.

Je wilt natuurlijk ook op de korte termijn ook wel wat resultaten zien. Dit is goed voor de motivatie en zorgt er uiteindelijk ook voor dat je jouw voedingspatroon en trainingsschema langer zult volhouden.

Toch blijft een goede balans essentieel. Je wilt immers niet terugvallen in je oude gewoontes en al je zuurverdiende ”booty gains” verliezen.

Even een tip tussendoor: Download nu Gratis het Strakke Billen Protocol en ontdek hoe jij een strak lichaam kweekt.

Juiste verhouding eiwitten, koolhydraten en vetten

Om mooiere billen te ontwikkelen moet je een goed gebalanceerd eetpatroon hebben. Vaak wordt er gedacht dat je hier per se een voedingsschema voor nodig hebt, maar niets is minder waar.

Als jij namelijk zelf bijhoudt wat je eet, bijvoorbeeld middels een app die hiervoor bedoelt is, dan kun je helemaal zelf bepalen wát je op een dag eet, mits dit in de juiste hoeveelheden gebeurd.

Er is een goede balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten nodig en een bepaald aantal calorieën om aan te komen in spiermassa, of af te vallen in vetmassa.

Als je wilt weten wat de beste verhoudingen zijn voor vrouwen, dan kun je mijn artikel: Droog trainen voor vrouwen lezen, waarin dit haarfijn wordt uitgelegd.

Koolhydraten zijn belangrijk bij het trainen van je bilspieren

Ik wil hier nog graag aan toevoegen dat je genoeg koolhydraten moet blijven eten.

Het is tegenwoordig een ware hype onder vrouwen geworden om een koolhydraatarm of ketogeen dieet te volgen.

Hoewel dit een prima dieet kan zijn voor vetverlies, zul je jouw koolhydraten toch echt nodig hebben als je rondere en vollere billen wilt trainen.

Koolhydraten zijn namelijk de belangrijkste brandstof en dit heb je nodig om optimaal te kunnen presteren bij krachttraining.

Voedingsschema voor dikkere billen

eten-bilspieren

Ben je op zoek naar een voedingsschema voor dikkere billen? Dit bestaat in de praktijk niet.

Je zou wel een voedingsschema kunnen volgen specifiek om spiermassa op te bouwen, of je kunt een voedingsschema volgen om bil vet te verliezen.

Maar een voedingsschema dat speciaal gericht is op het verkrijgen van grotere billen, dat is helaas niet mogelijk.

Eerst spieren kweken of eerst vet verliezen voor strakkere billen?

Spieren kweken en tegelijkertijd vet verliezen is vrijwel onmogelijk, in tegenstelling tot wat veel mensen denken.

Als het jouw doel is om strakkere billen te krijgen, zul je dus een keuze moeten maken tussen vet vetliezen of spieren kweken.

Dit kan nog wel eens een lastige inschatting zijn en hangt er dan ook voornamelijk vanaf hoe jij er op dit moment fysiek voor staat.

In de meeste gevallen kun je het beste eerst gaan trainen voor vet verlies, oftewel droog trainen.

Dit is omdat je bij het opbouwen van spieren vrijwel altijd weer wat in vet zult aankomen.

Gezonde voeding voor mooiere billen

Nu je weet dat voeding een grote rol speelt tijdens vet verliezen en spieren opbouwen, is er nog een factor die meespeelt als je strakkere billen wilt hebben.

En dat is hoe je huid eruit ziet. Ook dit is voor een groot deel afhankelijk van hoe jij eet.

Zo kun je bijvoorbeeld middels de juiste voeding cellulite verminderen, waardoor je bilspieren er des te strakker uit komen te zien.

Het is aanbevolen om veel water te drinken, genoeg vitamines binnen te krijgen en ook alcohol en transvetten zoveel mogelijk links te laten liggen.

Ook (kunstmatige) suikers kunnen een boosdoener zijn voor mooiere billen als je hier te veel van eet.

Voedingssupplementen voor strakkere billen

Er zijn geen voedingssupplementen die wonderen kunnen verrichten en jou direct naar het eindresultaat kunnen brengen.

Voeding, training en ook rust zijn nog altijd de 3 belangrijkste aspecten voor grotere billen, máár voedingssupplementen kunnen hier een kleine bijdrage in leveren.

visolie-billen

Zo kan visolie een (kleine) bijdrage leveren aan grotere en mooiere billen en daarnaast kun je vitamine pillen supplementeren als je onvoldoende vitamines uit je voeding haalt.

Ook kun je proteïne shakes drinken om aan extra eiwitten te komen, mocht je moeite hebben deze uit je normale voeding te halen.

Training voor de bilspieren

Tot nu toe hebben we het met name over het belang van voeding gehad, maar ook training is natuurlijk heel belangrijk.

Zonder de juiste training zul je namelijk ook geen resultaten behalen. Ben je op zoek naar benodigdheden en/of oefeningen om je bilspieren te trainen? Bekijk dan eens een van de onderstaande artikelen:

Tip: het Strakke Billen Protocol

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van wat je net hebt gelezen, laat mij dit dan even weten door een reactie achter te laten onder dit artikel!

Wil je direct goed beginnen met het kweken van mooie strakke billen? Download dan even de Gratis Kickstart:

Wil jij strakke en ronde billen ontwikkelen?

Ontdek nu Gratis hoe jij snel mooie billen krijgt, zónder onnodig veel tijd te verspillen!

strakke-billen-protocol-coverCategorieën: Voeding

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

4 reacties

Guusje · januari 25, 2021 op 10:33 am

Hallo ik ben 17 jaar en ik heb altijd wel volle billen gehad en verder gewoon slank.
ik eet prima en gezond heb ook een gezond gewicht in verhouding tot mij lengte alleen ik heb laatst wat opmerkingen gehad dat ik rond die zones wat afgevallen ben mogelijk door stres maar ik loop ook veel op stage en ik moet regelmatig lange afstanden fietsten allen ik weet dus niet hoe ik weer aankom op mijn billen en of om de dag trainen zin heeft ? en mijn eetpatroon is ook verder normaal maar ik probeer de laatste tijd wat extra gezonde vetten te eten en wat meer eiwitten en wat extra brood, volle kwark etc.

    Casper · januari 25, 2021 op 12:27 pm

    Hi Guusje, als jij je vollere billen wilt behouden is het belangrijk om niet meer calorieën te verbranden dan dat je binnenkrijgt. Aangezien je zo te lezen redelijk wat verbrandt op een dag, is het goed om eens bij te houden wat je eet. Zo krijg je een idee van hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Daarnaast is het belangrijk om de juiste verdeling eiwitten, koolhydraten en vetten binnen te krijgen. Qua training zal ik niet om de dag trainen, maar eerder 2-3 keer per week. Mocht je verder nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag. Meer informatie en een nadere uitleg kun je overigens vinden in dit artikel.

Assia Hadi · mei 1, 2021 op 6:47 pm

Binnen hoelang kan je het resultaat van grote dikken billen zien?

    Casper · mei 2, 2021 op 7:29 am

    Daar valt niet echt een eenduidig antwoord op te geven, aangezien het sterk per persoon verschilt. Om je toch een indicatie te geven; mits je voeding en training goed op orde is, kun je binnen een paar maanden al duidelijk resultaat zien.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *