Rich Meals: Review & Ervaringen – Hoe is de kwaliteit?

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op april 8, 2024

ervaring met Rich Meals
ervaring met Rich Meals

We hebben het tegenwoordig allemaal erg druk. Werken, sporten, sociale contacten onderhouden: noem het allemaal maar op.

En dan ook nog eens uren in de keuken staan om eten te koken, hier heb je niet altijd zin in.

Meal preppen is daarom tegenwoordig erg populair. Zo kun je meerdere dagen van een gerecht eten en hoef je maar één keer in de keuken te staan.

Maar heb je hier ook niet altijd tijd voor of zin in? Dan is maaltijden bestellen bij Rich Meals misschien iets voor jou.  

Rich Meals biedt kant-en-klare maaltijden die jou een hoop tijd en moeite besparen. Maar zijn deze maaltijden het geld waard? En zijn ze wel gezond?

In deze review delen we onze ervaringen met Rich Meals. Zo gaan we het onder andere hebben over de kwaliteit van de gerechten. Ook zetten we ervaringen en reviews van klanten op een rij. 

Ontdek hieronder of de maaltijden van Rich Meals iets voor jou zijn. 

Over Rich Meals

Rich Meals kantenklaar maaltijden

Rich Meals is een bedrijf dat kant-en-klare maaltijden levert.

Maar dit zijn niet zomaar kant-en-klare maaltijden die je ook uit de supermarkt kunt halen; de chefs werken uitsluitend met dagverse producten en de beste keukenapparatuur. 

Rich Thonhauser, de oprichter van Rich Meals, streeft er naar om iedere dag hoogwaardige maaltijden te leveren.

Jarenlang heeft Rich kennis opgedaan in de horeca en als student van topchef Otto Nijenhuis heeft hij geleerd om de lekkerste maaltijden te bereiden.

Maar zijn de maaltijden ook zo goed als ze zeggen? Hieronder zetten we de grootste plus- en minpunten op een rij.

De grootste pluspunten ✅

Op de website van Rich Meals kun je kiezen uit verschillende standaard maaltijden, maar het is ook mogelijk om je eigen gerechten samen te stellen. Dus wil je afvallen of juist aankomen in spiermassa? Dan selecteer je hier jouw maaltijden op. 

Aangezien de chefs van Rich Meals variatie erg belangrijk vinden, zijn er naast de standaard maaltijden ook wekelijkse specials verkrijgbaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over dat je iedere week hetzelfde eet. 

Bovendien zijn er ook vegan gerechten verkrijgbaar. Dus ook als je veganist bent of graag een keertje plantaardig wilt eten, kan dit gewoon. 

Alle maaltijden worden luchtdicht en met foodgas verpakt. Dit zorgt ervoor dat je eten langer houdbaar is.

De bakjes zijn daarnaast eenvoudig te bewaren in de koelkast of vriezer. Ook neem je ze makkelijk mee voor onderweg. 

De grootste minpunten ❌

Rich Meals biedt zowel losse maaltijden als maaltijdpakketten. Wanneer je voor een maaltijdpakket kiest, kun je de maaltijden echter niet zelf selecteren

Het is wel mogelijk om de pakketten te selecteren op jouw doel: afvallen of aankomen. Maar je kiest dus niet zelf wat je eet.

Het kan dus voorkomen dat er een maaltijd bij zit die jij eigenlijk helemaal niet zo lekker vindt. Maar dit blijft altijd een risico wanneer je kant-en-klare maaltijden aan huis laat bezorgen.

Houd er ook rekening mee dat de maaltijden allemaal vrij standaard zijn. Je ontvangt bij ieder gerecht een bron van eiwitten, koolhydraten en groente. Het zijn vooral functionele, maar lekkere maaltijden.

Ook betaal je standaard bezorgingskosten voor alle bezorgingen in Nederland en België. Daarnaast kun je niet bepalen op welke dag je bestelling wordt bezorgd, dit staan van tevoren al vast.

De maaltijden van Rich Meals

Rich Meals maaltijden

Maar wat voor maaltijden kun je nu verwachten? De Rich Meals maaltijden zijn gemaakt van dagverse producten. Aangezien ze na bereiding direct luchtdicht worden verpakt, gaan er vrijwel geen belangrijke voedingsstoffen verloren. 

Zoals we net al zeiden kun je vooral kiezen uit standaard gerechten. Dus denk hierbij bijvoorbeeld aan rijst met kip en groente. 

Wekelijkse specials

De chefs van Rich Meals vinden variatie erg belangrijk. Zoals ze zelf zeggen: “Elke keer hetzelfde eten is voor niemand fijn.”

Daarom komen ze iedere week met nieuwe gerechten. Zo zit er altijd iets bij wat jij lekker vindt. 

Maaltijdpakketten

Het is ook mogelijk om meerdere maaltijden in een pakket te bestellen. Zo kies je bijvoorbeeld voor 12, 24 of 36 stuks. Het is echter niet mogelijk om zelf jouw gerechten te selecteren. 

De maaltijdpakketten zijn verkrijgbaar voor verschillende doelstellingen. Bestel bijvoorbeeld een pakket voor aankomen of afvallen. Ook is er een koolhydraatarm maaltijdpakket verkrijgbaar. 

Zelf een maaltijd samenstellen

Wil je zelf een maaltijd samenstellen? Ook dat kan op de website van Rich Meals. Je kiest allereerst een portiegrootte: de maaltijden zijn beschikbaar in klein (325 gram), medium (465 gram) en groot (600 gram).

Vervolgens kies je een eiwitbron: vis, vlees of gevogelte. Voor het koolhydraat supplement kun je onder andere kiezen uit witte rijst, aardappel wedges of quinoa. Ook is het mogelijk om een saus toe te voegen. 

Bovendien stel je maaltijden samen voor verschillende doelstellingen.

Dus wil je bijvoorbeeld voeding voor droog trainen bestellen? Dan kies je voor een kleinere portie of selecteer je caloriearme voedingsmiddelen. Maar ook als je een bulk schema volgt, pas je hier jouw maaltijden op aan.

Hoe is de kwaliteit van de Rich Meals maaltijden?

Rich Meals kwaliteit

De kant-en-klare maaltijden van Rich Meals zijn harstikke handig. Ze besparen jou een hoop tijd in de keuken. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de kwaliteit?

Zijn de maaltijden ook echt gezond en lekker?

De chefs van Rich Meals werken uitsluitend met verse ingrediënten. En aangezien ze de bakjes luchtdicht verpakken, blijft de kwaliteit van het eten lang goed. Ook blijven de producten vers smaken.

Het lijkt dus net alsof je het zelf hebt klaargemaakt. 

Bovendien is de keuken goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. 

De maaltijden zijn niet biologisch, maar wel hecht het team van Rich Meals waarde aan het dierenwelzijn. Het vlees dat je ontvangt heeft daarom altijd een beter leven keurmerk

Je bewaart de gerechten maximaal 4 dagen in de koelkast. Maar in de vriezer blijven ze wel tot 8 weken goed. 

En hoe smaakt het?

De kwaliteit van de voeding is goed, maar het moet natuurlijk ook lekker smaken. Kant-en-klare maaltijden kunnen soms droog zijn, maar dit is bij Rich Meals gelukkig niet het geval.

Door de lekkere kruidencombinaties en de verse ingrediënten smaken de maaltijden verrassend lekker. 

De groenten smaken goed, maar ook het vlees is lekker gekruid. Je kunt proeven dat de maaltijden door professionele chef-koks zijn gemaakt. 

Is het bedrijf Rich Meals betrouwbaar?

Wil je graag afval- of sportmaaltijden bestellen bij Rich Meals, maar twijfel je of je dit wel moet doen? Rich Meals is een erkend bedrijf met meerdere reviews.

Het is openbaar bekend wie de oprichter is van Rich Meals en ook staan alle chef-koks op de website. 

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat het bedrijf niet betrouwbaar is. Je kunt er dus gerust bestellen.

Gaat er iets mis met de bezorging? Of heb je iets niet ontvangen? Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice. 

Hoe zit het met de verzending?

Rich meals maaltijdbezorging

De maaltijden van Rich Meals worden bezorgd door het bedrijf zelf. Dit doen ze met hun eigen Rich Meals bussen. Je kunt ze dus goed herkennen.

Ze zijn niet afhankelijk van een bezorgservice, maar zorgen zelf dat de maaltijden goed bij jou aankomen.

Er zijn 4 verschillende bezorgmomenten in de week. Woon jij in Zuid-Holland? Dan wordt jouw bestelling woensdag bezorgd.

Dit zijn de bezorgmomenten van Rich Meals:

  • Dinsdag en vrijdag: België en Limburg
  • Woensdag: Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland
  • Zaterdag: de rest van Nederland

Je kunt dus niet zelf bepalen wanneer jouw maaltijden geleverd worden. Dit zou een nadeel voor je kunnen zijn. Nu vraag je je misschien af: zijn er ook afhaalpunten? Ja, die zijn er ook.

Door je maaltijden op te halen bij een specifiek afhaalpunt betaal je geen verzendkosten. Ook bepaal je zelf wanneer je de bestelling ophaalt. 

Er zijn meerdere afhaalpunten in Nederland en België. De maaltijden zijn bijvoorbeeld op te halen in sportscholen of kantoorruimtes bij jou in de buurt. 

Ervaringen & Reviews van klanten

Magnetron maaltijd

Wij vinden de maaltijden van Rich Meal lekker en handig. Maar hoe zit het met de ervaringen van anderen?

Voordat wij producten bestellen, checken wij altijd de reviews van een bedrijf. Dat hebben we nu ook gedaan.

Via de onafhankelijke site Trustpilot heeft Rich Meals ongeveer 25 reviews. Hier scoort het 4,2 sterren. Behoorlijk hoog dus. Ook op de website van het bedrijf zelf vind je een aantal recensies. 

De meeste mensen vinden het eten lekker, makkelijk en voedzaam. Sommigen zeggen zelfs dat de maaltijden beter zijn dan alle andere kant-en-klare gerechten die zij hebben geprobeerd. Ook na het invriezen blijft de smaak behouden. 

Qua verzending zijn de klanten ook positief. Zij geven aan dat je precies kunt zien wanneer de levering wordt bezorgd. Je kunt zelfs zien waar de chauffeur zich bevindt.  

Vergelijking met andere meal preppers

Kant en klare maaltijden aan huis bezorgen is niet iets nieuws. Er zijn een hoop andere bedrijven die eigenlijk precies hetzelfde doen als Rich Meals. Denk bijvoorbeeld aan Muscle Meat en Muscle Meals

Deze twee bedrijven bieden ook kant-en-klare maaltijden. De gerechten die zij aanbieden zijn echter meer gericht op sporters.

Zo bieden zij bijvoorbeeld specifiek eten voor droogtrainen en bulken. De maaltijden zijn van hoge kwaliteit en veel mensen vinden het ook lekker smaken. 

Rich Meals richt zich ook op afvallen en aankomen, maar ook als je niet sport kun je de maaltijden bestellen. Dit is een verschil met andere meal preppers. 

Conclusie: wel of niet bij Rich Meals bestellen?

Rich meals kip

De maaltijden van Rich Meals zijn niet alleen makkelijk, maar ook lekker en kwalitatief goed. In minder dan 5 minuten heb je een volwaardige maaltijd op tafel staan. 

Bovendien pas je de gerechten eenvoudig aan op jouw doelen. Dus of je nu wilt afvallen of wilt aankomen: de maaltijden van Rich Meals helpen bij het bereiken van jouw doel. Wij vinden het zeker het proberen waard. 

Heb jij de maaltijden van Rich Meals wel eens uitgeprobeerd? Laat ons vooral weten wat je er van vond!
Misschien ook interessant:

Categorieën: Voeding

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *