Sportmaaltijden bestellen? Beste fitnessmaaltijden bezorgers

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op mei 25, 2024

Sportmaaltijden bestellen ervaring
Sportmaaltijden bestellen ervaring

Een goede manier om je dieet na te leven is aan de hand van sportmaaltijden.

Sport maaltijden zijn afgestemd op de juiste verdeling macronutriënten voor sporters. Oftewel; de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten.

De ideale verhouding is de 40, 40, 20 regel. 40% eiwitten, 40% koolhydraten en 20% vetten.

De beste meal prep sportmaaltijden hebben deze verhouding. Er zijn genoeg bedrijven die een ruim aanbod aan fitnessmaaltijden aanbieden. In dit artikel heb ik deze sportmaaltijden op een rijtje gezet.

Zo kun jij de meal prep bestellen die het beste bij jou past!

Beste fitnessmaaltijden en sportmaaltijden om te bestellen

Sportmaaltijden bestellen doe je het makkelijkst online.

Er zijn een aantal bedrijven actief die veel kennis hebben over kant en klare sportmaaltijden. Zij weten welke sportmaaltijden geschikt zijn voor droogtrainen en/of afvallen.

Daarnaast bieden zij kant en klare sportmaaltijden voor mensen die hun spiermassa willen vergroten. Ik heb een aantal leveranciers uitgeprobeerd.

Mijn bevindingen heb ik hieronder kant en klaar voor je op een rijtje gezet.

1. Muscle Meals

Prep Meals Muscle Meals

Over Muscle Meals hebben we een artikel geschreven. Ik ben erg te spreken over de malse structuur van het vlees. Ook de groenten smaken niet droog of bewerkt.

De porties van Muscle Meals komen overeen met de hoeveelheid die ik nodig heb. Ik had na het eten geen hongergevoel meer. Daarnaast is het lekker dat ik niet hoef te stressen om de juiste verhoudingen.

De experts van Muscle Meals komen allemaal uit de fitness- en voedingsbranche. Er zit ongekend veel ervaring in deze organisatie.

Dat is terug te zien én proeven in het eten. De terechte nummer één dus.
2. Fuelyourbody

FuelYourBody sportmaaltijden

Fuelyourbody staat op plek twee, maar had ook plek één kunnen claimen. Het uitgebreide aanbod aan maaltijden maakt deze sport maaltijden leverancier erg fijn om te gebruiken.

De macro’s zijn afgestemd op je specifieke behoeften. Ook kun je specifiek maaltijden bestellen voor het droogtrainen. Afvallen aan de hand van deze fitness maaltijden is ook erg makkelijk.

De maaltijden zijn wel liefst 3 maanden te bewaren. Voel je dus vrij om grote pakketten aan te schaffen en lekker te gaan proberen!

Per maaltijd zijn de macro’s netjes weergegeven. Pak de maaltijd uit de vriezer die op die dag het beste past.
3. Prepthefood

PrepTheFood fitness maaltijd

Prepthefood levert ook prima maaltijden, al vond ik deze van alle fitness maaltijden het minst.

Omdat ze wel specifiek fitnessmaaltijden leveren krijgt hij alsnog plek 3. Al vind ik plek 4 en 5 beter smaken. Die hebben alleen geen specifieke fitnessmaaltijden beschikbaar.

Je kunt bij Prepthefood maaltijden samenstellen en op die manier handig een meal prep bestellen. Het eten smaakt een beetje alsof het in de koelkast heeft gestaan zonder beschermfolie.

De macro’s kun je zelf instellen, wat een groot voordeel is.

Al met al een prima middenmoot in het lijstje. Alsnog de minste leverancier van kant en klare sportmaaltijden.
4. Uitgekookt

Uitgekookt meal preps

Uitgekookt maakt niet alleen maaltijden voor sporters, maar levert gerechten van topkwaliteit.

Om die reden heb ik ze in dit lijstje opgenomen. Je kunt bij Uitgekookt verschillende boxen bestellen, ik ben gegaan voor de maaltijdbox ‘Gezond Variëren’.

Het eten is super vers en wordt gekoeld afgeleverd. Binnen 10 minuten heb je een gerecht klaarstaan voor jezelf en je gezin. Zelf je macro’s uitrekenen is wel een must, de verhoudingen kloppen niet altijd.

Omdat de maaltijden kant en klaar worden geleverd staat de leverancier op plek 4. Hoger komt Uitgekookt niet, omdat hun concept niet specifiek voor sporters bedoeld is.
5. Hello Fresh

Hellofresh maaltijden

Hello Fresh is ook geen leverancier van alleen sportmaaltijden. Toch kun je bij dit bedrijf je eigen maaltijden goed samenstellen.

Het nadeel is alleen dat je zelf moet gaan rekenen. De macro’s worden hier niet afgestemd op je fitnessbehoefte.

Mocht dit geen probleem zijn is Hello Fresh een goede optie. Zeker als je een gezin hebt dat geen fitness maaltijden hoeft te eten. Je kunt alles in één keer bestellen en zelf je macro’s uitrekenen.

Hello Fresh is geen specifieke sportmaaltijden leverancier, vandaar plek vijf. Het eten is van hoge kwaliteit, alleen wordt het niet kant en klaar geleverd.
Waar zijn de beste meal prep maaltijd bezorgers op beoordeeld?

De meal prep sport maaltijden zijn beoordeeld op verschillende dingen.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat het bedrijf betrouwbaar is. Dit hangt af van verschillende factoren. Je wilt natuurlijk pas sportmaaltijden bestellen als een leverancier goed staat aangeschreven.

Lees je goed in over de kwaliteit van het eten. Zijn er veel reviews die klagen over de kwaliteit? Zoek dan verder naar een leverancier waar je betere sportmaaltijden bestellen kan. Je wilt niet ziek worden van het eten.

Hoe het eten wordt bereid is voor sommige sporters ook belangrijk. Wordt er rekening gehouden met het milieu bijvoorbeeld.

Als dat iets is wat belangrijk is voor jou, vraag het dan na bij het bedrijf of ga zelf op onderzoek uit.

Waar moet je als gebruiker van sportmaaltijden op letten?

uitgekookt kant en klaar maaltijden

Het zelf samenstellen van een dieetschema kan helpen bij het kiezen van een leverancier. Kies altijd de leverancier die producten biedt die het beste bij jouw wensen passen.

Ga je kant en klare maaltijden aan huis bestellen, let dan ook op de levertijd. Zorg dat je thuis bent tijdens de levering. Zo voorkom je dat je maaltijden ontdooien en oneetbaar raken.

Ben je veganist of vegetariër? Zoek dan uit of er voor jou voldoende variatie zit in het eten. Elke dag tofu met broccoli en rijst kun je ook zelf maken namelijk.

Gelukkig hebben de meeste leveranciers van fitnessmaaltijden een ruim aanbod aan vega(n) producten.

Let ook op de prijzen van verschillende leveranciers. Soms lijkt een maaltijdpakket erg goedkoop, maar dan is de prijs per 100g.

Het beste is om meteen een pakket voor een week te kopen. Dan weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt. Ook kun je alles dan rustig uitproberen.

Voordelen van meal prep maaltijden voor fitness en sport

Fitness dieet meal prep

Voor de gemiddelde sporter kan het erg handig zijn om te doen aan ‘meal prepping’.

Meal prepping is een ander woord voor maaltijden klaarmaken voor een langere periode. Op die manier weet je voordat je week begint al wat je kan gaan eten.

Het voordeel daarvan is dat je minder onverwachte maaltijden hebt. Je hebt daardoor meer controle over het aantal calorieën dat je binnen krijgt. Ook kun je je macro’s goed monitoren.

Nog even ter opfrissing: je macro’s zijn de verhouding tussen eiwitten, vetten en koolhydraten.

Sportmaaltijden om af te vallen

Om af te vallen zijn sportmaaltijden ideaal. Elke leverancier van fitness maaltijden heeft maaltijden specifiek bedoeld om veel af te vallen.

Voor iemand die net begint kan alle informatie over voeding nogal overweldigend zijn. Dankzij kant en klare sportmaaltijden wordt deze zorg weggenomen.

Je eet gewoon wat er in je maaltijdbox zit en de kilo’s vliegen er af!

Afvallen kan erg moeilijk zijn, zeker als je je nooit hebt verdiept in voeding en eetschema’s. Maar geen zorgen, met inzet en eventuele hulp van fitnessmaaltijden kun je je streefgewicht halen.

Sportmaaltijden om spiergroei te stimuleren

Bulken sport dieet

Bulken, een ander woord voor veel eten om je spiergroei te stimuleren. Om te (lean) bulken is het belangrijk dat je calorierijk voedsel eet met veel eiwitten.

Sportmaaltijden die kant en klaar worden gemaakt om spiergroei te stimuleren kunnen je daarbij helpen.

In deze maaltijden zit vaak een hogere verhouding aan eiwitten dan normaal. Dit omdat je tijdens je ‘bulk’ je spiergroei wilt optimaliseren.

Tijdens het droogtrainen trek je het aantal calorieën weer naar beneden. Ook eet je weer je standaard macro’s volgens de 40, 40, 20 regel.

Ga hard in de sportschool en eet de juiste meal prep maaltijden. Voor je het weet zul je jezelf voelen als Arnold tijdens het sporten!

Sportmaaltijden om droog te trainen

Om na het stimuleren van je spiergroei het bijgekomen vet te verliezen ga je droogtrainen. Het bouwen van een gespierd lichaam is een constant proces.

Je bouwt een paar weken/maanden aan een groter lichaam. Hiervoor volg je een speciaal sport- en voedingsschema.

Na die weken behoud je met eiwitrijk voedsel zo veel mogelijk spier. Dit terwijl je calorie-inname drastisch wordt verlaagd.

Om droog te trainen wordt geadviseerd om ongeveer 250-500 calorieën onder je standaard te zitten.

Eet je normaal 2500 calorieën en blijf je daarmee op hetzelfde gewicht? Dan eet je tijdens het droogtrainen dus 2000-2250 calorieën.

Je kunt het nog extremer aanpakken, maar dat raad ik af. Je lichaam moet gezond kunnen blijven functioneren.

Welke resultaten kan ik verwachten bij het gebruik van kant en klare sportmaaltijden?

Resultaten fitness dieet

Dat ligt er net aan wat je doel is natuurlijk. Voor iedere sporter zijn andere maaltijden van toepassing tijdens hun proces.

Wil je afvallen? Dan kun je verwachten dat je dankzij de juiste sportmaaltijden flink wat kilo’s kwijtraakt.

Naast het sporten gevarieerd en gezond eten is het aller belangrijkst tijdens het afvallen. In de sportwereld wordt voeding gezien als 70% van de inzet, sporten dus ‘maar’ 30%.

Eet dus gezond en val lekker af!

Wil je je spiergroei stimuleren? Als je de juiste sportmaaltijden eet en fanatiek gaat sporten zul je spiergroei gaan zien.

Hoe lekker is het om bijna wekelijks progressie te zien? Dat kan haalbaar zijn voor jou, als je je workout en dieet goed op elkaar afstemt!

Droogtrainen met sportvoeding lijkt heel erg op afvallen. Bij droogtrainen ligt de focus nog net wat meer op het eten van eiwitten.

Dit omdat je als je gaat droogtrainen vaak al langere tijd sport. Je lichaam raakt dan gewend aan een hogere inname van eiwitten.

Kant en klare fitnessmaaltijden – Mijn conclusie

Dieet meal prep bestellen

Ik heb dus een aantal sportmaaltijden geprobeerd, met succes. Normaal maak ik gewoon mijn eigen meal preps, maar dit systeem is ideaal.

Het scheelt een hoop tijd in de keuken op zondag, mijn meal prep dag. Het enige wat ik hoef te doen is de maaltijden in de vriezer zetten.

Ik moet in de ochtend alleen niet vergeten om er één uit te halen. Anders ben je aan het klooien met het ontdooien van je maaltijd. Voortaan bestel ik in ieder geval kant en klare maaltijden.

Alle sportmaaltijden die ik heb besproken zou ik nog eens proberen. Ik vond geen van de leveranciers slecht, al heb ik wel een voorkeur natuurlijk.

Gelukkig kun je de maaltijden elke week bij een ander kopen, gewoon voor de afwisseling.

Zijn sportmaaltijden een aanrader? Ik vind van wel. Mijn advies: probeer verschillende leveranciers en maak dan pas je definitieve keuze.

Zo weet je zeker dat je de beste sportmaaltijden op je bord hebt liggen. Alles wat je dan nog hoeft te doen is genieten van het eten!
Veelgestelde vragen

Is rijst met kip de beste fitnessmaaltijd?

Nee, rijst en kip zijn wel de meest voorkomende voedingsmiddelen in sportmaaltijden. Je kunt gewoon andere dingen eten zolang je let op je macro’s, vooral je eiwitten. Af en toe een ongezonde maaltijd kan ook gewoon, zolang je over lange tijd het juiste dieet volgt.

Kan ik zelf kant en klare sportmaaltijden maken?

Dat kan zeker. Ik heb dit zelf ook lang gedaan. Als je rekening houdt met de verhoudingen en calorieën kun je wekelijks een paar uur in de keuken staan om het eten voor de komende week klaar te maken. Het kost wel wat tijd, maar dan heb je ook wat.

Hoe lang kan ik kant en klare sportmaaltijden bewaren?

Dat verschilt per leverancier. Sommige maaltijden zijn wel liefst drie maanden te bewaren in de vriezer. Andere kun je beter binnen twee weken opeten. Check dit altijd bij je leverancier. Je wilt geen bedorven eten naar binnen werken natuurlijk.
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Voeding

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *