Muscle Meat Review & Ervaringen – Het kopen waard? (2024)

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op mei 25, 2024

Alles over Muscle Meat maaltijden
Alles over Muscle Meat maaltijden

Als sporter zijn er weinig dingen in het dagelijks leven die mij vervelen. Maar wekelijks drie uur in de keuken staan om te mealpreppen is er zeker één van. Gelukkig is er tegenwoordig een alternatief.

Sportvoeding laten bezorgen is een nieuwe trend. Je kunt kant en klare maaltijden online bestellen en op laten sturen. Dit scheelt een hoop tijd in de keuken!

Ik heb de afgelopen tijd de maaltijden van Muscle Meat getest. Dit bedrijf is opgericht om sporters van kant en klare maaltijden te voorzien.

Dankzij het uitgebreide aanbod, vegetarisch of niet, is er voor iedereen genoeg keus.

In deze review lees je mijn ervaringen met Muscle Meat. Wie weet is het ook wat voor jou!

Over Muscle Meat (in het kort)

Muscle Meat Olivier Richters

Muscle Meat is in 2013 opgericht door Olivier Richters, beter bekend als de Dutch Giant. Het bedrijf biedt kant en klare sportmaaltijden aan voor verschillende soorten sporters.

De producten van Muscle Meat worden uitgebreid getest voordat ze worden verwerkt in de maaltijden. Er worden geen toevoegingen gebruikt in de productie. E-nummers worden zo veel mogelijk vermeden.

Al met al een bedrijf dat op het eerste oog kwaliteitsvoedsel levert. Ik heb het eten getest en kan alvast verklappen dat ik erg tevreden was. Mijn uitgebreide review is hieronder te lezen.

Het aanbod van Muscle Meat

Het aanbod van Muscle Meat draait natuurlijk vooral om de voeding. Toch verkoopt het bedrijf nog andere producten. Supplementen en accessoires zoals bekers kun je bij dit bedrijf ook aanschaffen.

Hierdoor is Muscle Meat niet alleen een voedingsleverancier. Ook is het een bedrijf dat zich richt op een bredere markt in de fitnessbranche.

Sommige producten worden overigens door externe partijen gemaakt. Muscle Meat geldt dan alleen als online verkooppunt.

Voeding voor fanatieke sporters

Muscle Meat Maaltijd

Voor de fanatieke sporter heeft Muscle Meat een uitgebreid assortiment aan kant en klare gezonde maaltijden.

Een gevarieerd dieet is natuurlijk prettig. Het is makkelijker vol te houden en het maakt eten leuk.

Zonder variatie in je voedsel is de verleiding om ongezond te eten veel groter. Ook kijk je er anders tegenop om weer rijst met kip en broccoli te eten.

Supplementen

Muscle Meat Supplementen

Muscle Meat heeft een groot aanbod aan voedingssupplementen die je kunt bestellen.

De standaard proteïnepoeder en pre workout zijn uiteraard ook hier te krijgen. Daarnaast zijn BCAA en creatine ook aan te schaffen via de website.

Olivier Richters heeft zijn eigen ‘Dutch Giant’ supplementenlijn die op de website wordt verkocht. Hij heeft zelf een pre workout samengesteld die je kunt gebruiken in de gym.

Naast zijn eigen merk werkt hij samen met fitnessbrand XXL Nutrition.

Accessoires

Muscle Meat accessoires

Veel accessoires die Muscle Meat aanbiedt zijn te gebruiken in de sportschool.

Denk hierbij aan shakebekers en bidons, om je te voorzien van vocht tijdens je training. Ook kun je sportgels met verschillende smaken kopen in de webshop

Andere accessoires die je kunt kopen zijn bakjes voor je eten. Misschien zijn de porties die je krijgt iets te groot. Dan is het handig om bakjes te hebben om het overbodige eten in te doen. Weggooien is natuurlijk zonde.

Als laatste kun je handige accessoires als tassen kopen. Je kunt zelfs een tasje kopen die dient als gift bag. Hier zitten dan leuke extra’s in.

Ook kun je een giftcard kopen van Muscle Meat voor een vriend of vriendin.

Hoe is de kwaliteit van de Muscle Meat voeding?

Toen ik begon met de maaltijden van Muscle Meat had ik geen hoge verwachtingen. Ik had verwacht ietwat droge maaltijden te ontvangen. Maar niets was minder waar.

Het vlees is verrassend mals, het smaakt erg goed. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de kip van de poelier. Dat is vlees uit de gemiddelde supermarkt echter ook niet.

De groenten voelen nog vrij vers aan. Al merk je dat de laatste maaltijd van de week wat stugger wordt. De smaak van de groenten blijven wel de hele week goed

Hoe zijn de prijzen van Muscle Meat?

De maaltijden van Muscle Meat zijn over het algemeen goedkoper dan die van de concurrenten. De grootste concurrent, bijna-naamgenoot Muscle Meals, komt qua prijs-kwaliteit in de buurt.

Naast losse maaltijden kun je bij Muscle Meat voordelige pakketten kopen. In deze pakketten zitten bijvoorbeeld 10 of 15 maaltijden voor een scherpe prijs.

Muscle Meat stelt gevarieerde pakketten samen die passen bij jouw wensen.

Al met al is Muscle Meat, gezien de kwaliteit van het voedsel, een voordelige leverancier. Zelf koken is over het algemeen wel een stuk goedkoper denk ik.

Al claimt Muscle Meat wel goedkoper te zijn dan producten in de supermarkt.

Mijn Muscle Meat ervaringen

Droogtrainen supplementen muscle meat

Ik sport al enkele jaren op redelijk niveau. Sinds 4 jaar ook in de sportschool. Elke paar maanden moet ik eraan geloven, droogtrainen.

Droogtrainen betekent dat je je calorie-inname flink verlaagt, maar je eiwitgehalte bijna gelijk houdt. Op die manier behoud je zo veel mogelijk opgebouwde spieren en verlies je overtollig vet.

Elk jaar begin ik in mei met droogtrainen, om in de zomer een afgetraind lijf te hebben.

Voor mensen die willen droogtrainen heeft Muscle Meat een ruim aanbod aan maaltijden. Deze maaltijden zijn eiwitrijk en caloriearm. Op die manier past de maaltijd perfect in je droogtrain-schema.

Ik heb zelf de Muscle Meat maaltijden gebruikt om te bulken. Bulken doe je de maanden voor het droogtrainen om zo veel mogelijk spieren te kweken.

De maaltijden van Muscle Meat zorgden ervoor dat ik mijn calorie-overschot verantwoord en effectief kon aanhouden.

Ik kwam stabiel aan en werd sterker in de sportschool. Voor mijn idee kwam ik minder vet aan dan als ik zelf mijn maaltijden maak. In spier groeide ik dan weer meer. Precies wat ik wilde natuurlijk.

Mijn volgende bulk ga ik weer gebruik maken van Muscle Meat.

Ervaringen & reviews van klanten

Muscle Meat meal prep

“Musclemeat is de enige winkel waar ik nu mijn vlees nog koop. Je krijgt wat je betaalt en de kwaliteit is 100% beter dan supermarktvlees.”

Een zin uit één van de vele reviews die de ervaringen van klanten goed samenvat. Muscle Meat is enorm populair onder gebruikers. Met 4,7 sterren staat Muscle Meat hoog aangeschreven op Trustpilot.

Wat ik erg tof vind is dat eigenaar Olivier Richters erg betrokken is. Reviews die negatief zijn krijgen zijn aandacht om te kijken hoe dit kan worden opgelost.

Dat spreekt mij nog meer aan om de producten van Muscle Meat te blijven gebruiken. Met mij nog veel meer andere gebruikers denk ik.

In de reviews wordt de kwaliteit van het eten gezien als grootste voordeel. Ook van de lage prijzen worden klanten erg enthousiast.

Grootste voordelen Muscle Meat

Het allergrootste voordeel is de ontvangst van kwalitatief goed voedsel voor een scherpe prijs.

Het vlees is erg lekker en de groenten zijn ook goed te eten. De prijzen van een maaltijd liggen volgens het bedrijf onder de gemiddelde supermarktprijs.

Het gemak waarmee je je eten kunt klaarmaken is natuurlijk veel groter geworden. Je hoeft dankzij Muscle Meat geen tijd te spenderen in de keuken.

Je warmt je eten op en het is meteen genieten geblazen!

Wat ik persoonlijk erg fijn vind is dat ik me bij de kant en klare maaltijden van Muscle MEat niet druk hoeft te maken om mijn macro’s.

Ik weet dat de verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten gewoon altijd goed is.

Het noteren van de calorieën is natuurlijk ook erg makkelijk, op iedere maaltijd staan deze aangegeven.

Grootste nadelen

In een review is het van belang dat er objectief wordt gekeken. Dus naast de voordelen wil ik ook wat mindere kanten van Muscle Meat benoemen.

Ik vind de website vrij onduidelijk opgesteld. Het kostte me nogal wat tijd om helemaal te snappen hoe deze in elkaar steekt.

Alles is overigens wel vindbaar, de opbouw is alleen ietwat onlogisch. Goed, ik hou me liever bezig met fitness dan webdesign. Toch wilde ik het even benoemen.

De groenten in de maaltijden zijn lekker. Mits je ze niet te lang in de vriezer laat liggen. Ik merkte dat de groenten na een week wel wat stugger werden dan eerst.

De smaak blijft prima, alleen de structuur wordt iets minder lekker.

Olivier Richters (AKA The Dutch Giant) – Oprichter en eigenaar

Olivier Richters

In 2013 is Olivier Richters samen met zijn broer begonnen met Muscle Meat. Beiden zijn fanatieke sporters en MMA liefhebbers. Vanuit hun expertise in sport en voeding hebben ze Muscle Meat opgezet.

Hun hoofddoel is om het sporters makkelijker te maken als het gaat om voeding. Daarnaast willen ze hun producten zo voordelig mogelijk aanbieden.

Olivier Richters kun je onder andere kennen van verschillende kleine rollen in Hollywoodfilms.

In Black Widow van Marvel speelt hij de rol van Ursa Major. Ook in Nederland heeft hij in een aantal films en series gespeeld.

Olivier Richters heeft zijn bekendheid natuurlijk te danken aan zij enorme lengte en breedte. Er zijn weinig grotere bodybuilders op onze aardbol te vinden. Hij doet de naam ‘Dutch Giant’ eer aan!

Muscle Meat review – Mijn conclusie

Muscle Meat is een bedrijf waar je met een gerust hart je maaltijden kunt bestellen. De medewerkers van Muscle Meat waarborgen de kwaliteit van hun voedsel erg goed.

Ik heb een aantal maanden gebruik gemaakt van de Muscle Meat producten en ik ben zeer tevreden. Het eten is bijna net zo lekker als wat mijn moeder vroeger voor me maakte!

De tientallen 5 sterren reviews van andere gebruikers zeggen ook genoeg. De Nederlandse sporters zijn erg blij met het concept van Muscle Meat.

Geen urenlange kooksessies meer, maar gewoon opwarmen en genieten!

Zijn er goede alternatieven voor Muscle Meat?

Er zijn genoeg alternatieven op de markt te vinden die hetzelfde doen als Muscle Meat.

Het eerste alternatief ben je zelf. Met de eventuele hulp van een kant en klaar eetschema kun je zelf ook mealpreppen.

Verder zijn er andere leveranciers die jou ook kunnen helpen met sportmaaltijden. Deze bedrijven zijn hieronder kort uitgelicht.

Muscle Meals

Prep Meals Muscle Meals

Muscle Meals is in deze blog al een keertje genoemd. Dit bedrijf lijkt qua concept (en naam) heel veel op Muscle Meat.

Ze bieden maaltijdpakketten aan met sportvoeding van hoge kwaliteit. De prijs ligt iets hoger dan die van de concurrentie.

Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden met Muscle Meals. Op Trustpilot scoren zij een nette 4,6 van de 5 sterren. De kwaliteit van het vlees wordt gezien als grootste pluspunt van de maaltijden.

De voordeligste manier om bij Muscle Meals je eten te bestellen is door grote aantallen te kopen. Op die manier kun je tot wel 15% korting krijgen op je aankoop.

De maaltijden zijn lang te bewaren, een pakket van twee weken kun je gerust kopen.Uitgekookt

Uitgekookt meal preps

Uitgekookt is een bedrijf dat geen specifieke sportmaaltijden verkoopt.

In plaats daarvan verkopen ze algemene maaltijdpakketten. Mocht je een gezin hebben en zelf je macro’s willen uitrekenen is dit een goed alternatief.

Gebruikers zijn overwegend positief over dit bedrijf. Met 4 van de 5 sterren heeft Uitgekookt geen slechte score. De snelheid van de bezorging wordt gezien als groot voordeel.

De kwaliteit van de groenten en het vlees wordt ook gezien als erg goed. De maaltijden worden omschreven als ‘betaalbare en gezonde luxe’.Fuelyourbody

FuelYourBody sportmaaltijden

Fuelyourbody is ook een leverancier van kant en klare maaltijden. Zij scoren onder gebruikers echter niet zo hoog. Met 3,6 van de 5 sterren een gemiddelde score.

De kwaliteit van het vlees schijnt vooral tegen te vallen. Al zijn er ook genoeg mensen die wel positief zijn over dit bedrijf.

Qua prijs ligt Fuelyourbody wel een stuk hoger dan de concurrentie. Dat verschil kan oplopen tot 2 à 3 euro. Een beetje veel voor een bedrijf dat qua kwaliteit dus best laag wordt ingeschat.Prepthefood

PrepTheFood fitness maaltijd

Dit bedrijf krijgt dan weer erg goede scores, 9,3 van de 10 op Kiyoh.

De prijs kwaliteitsverhouding wordt door gebruikers gezien als grootste voordeel. De prijzen liggen wat hoger dan die van de concurrentie, vergelijkbaar met Fuelyourbody.

In het geval van Prepthefood is het eten dus wel lekker.

De maaltijden worden binnen 1 à 2 werkdagen geleverd. Ideaal als je op vrijdag eten wilt bestellen voor de volgende week.

De snelle levering zorgt, in combinatie met de goede kwaliteit, voor tevreden klanten!Categorieën: Voeding

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *