Billen trainen: Voor en na

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 15, 2023

mooiere-billen
mooiere-billen

Ben je op zoek naar voor en na resultaten van billen trainen? In dit artikel gaan we het hebben over wat voor verschillen je kunt verwachten tussen vóórdat je begon met trainen en na enige tijd getraind te hebben.

Hoe realistisch is een transformatie naar grotere en strakkere billen en hoelang zal dit ongeveer duren? Je leest het in dit artikel!

Bilspieren trainen: het verschil met voor & na

Wanneer je op internet zoekt naar ”billen trainen voor en na” kom je vermoedelijk allerlei foto’s tegen.

Op dit soort ”before and after” foto’s kun je aan de ene kant de billen zien van iemand voordat diegene begon met trainen, of een bepaald trainingsschema.

Daarnaast kun je dan een foto zien van het eindresultaat. Zulke voor en na foto’s van billen trainen kunnen aan de ene kant misschien motiverend werken, aangezien je hier goed op kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Maar aan de andere kant kunnen ze je misschien ook wel een onrealistisch beeld scheppen.

Je moet je dan ook goed beseffen dat de voor en na resultaten van de ene persoon niet per sé die van jou zullen zijn.

Daarnaast moet er ook bij gezegd worden dat zulke voor en na foto’s vaak in een net wat andere lichtval en lichaamshouding zijn genomen, waardoor het voor en na resultaat van de billen des te groter lijkt.

En dan wil ik het nog niet eens hebben over photoshop of andere neppe voor en na resultaten van de bilspieren trainen.

hoe lang billen trainen voor resultaat?

Jij wilt natuurlijk graag een realistisch beeld krijgen van wat er mogelijk is en concrete voorbeelden van hoe jouw billen er vóór en ná het trainen eruit kunnen gaan zien.

Het beste antwoord dat ik je hierop kan geven is wellicht een onbevredigend antwoord voor je, maar het is wel ‘t beste anwoord dat ik je kan geven.

De ene voor en na transformatie is de andere namelijk niet en daarom zal het echt per persoon verschillen hoelang het duurt voordat je de resultaten ziet van je bilspiertrainingen.

Het hangt van zoveel factoren af, bijvoorbeeld hoe je er nu fysiek voor staat en of je voedingspatroon voor je billen wel in orde is.

Daarnaast hangt het er vanaf of je traint voor bil vetverlies, of juist voor meer spiermassa.

Echt veel grotere billen in een week zul je niet krijgen, maar de meeste vrouwen (en mannen) zullen na een aantal maanden wel resultaten opmerken.

Als je alles goed doet en je jouw training, voeding en rust allemaal in orde hebt, dan is het goed mogelijk om na 2 maanden al mooie resultaten te kunnen zien.

Toch wil ik nogmaals benadrukken dat dit per persoon verschilt, houd je hier dus niet al te veel aan vast.

Hoe kun je de ”voor en na” progressie bijhouden?

progressie-bijhouden-materiaal

Echter zul je jouw voor en na resultaten van het trainen van de billen wel bij moeten houden.

Als je iedere dag in de spiegel kijkt dan zul je namelijk geen resultaten zien. Je ziet de resultaten echt pas na een paar maanden.

Ik raad je daarom ook aan om dit goed bij te houden, zodat je daadwerkelijk weet óf en hoeveel progressie je geboekt hebt.

Je voor en na resultaten kun je overigens op meerdere manieren bijhouden, waarover hieronder meer.

Toename van kracht in de bilspieren: voor en na

De eerste manier om je progressie meetbaar te maken is door de toename van de kracht in je bilspieren goed bij te houden.

Probeer van elke oefening die je doet elke training bij te houden hoeveel gewicht je hierbij gebruikt.

Als het goed is dan kun je steeds meer gewicht toevoegen aan de desbetreffende bilspieroefeningen, óf meer herhalingen maken met hetzelfde gewicht.

Als je hier geen progressie (meer) mee boekt, dan doe je vermoedelijk iets verkeerd of je loopt tegen een ”plateau” aan. Als dit laatste het geval is dan raad ik je aan om je bilspieren op een andere manier te gaan trainen.

Voor en na foto’s maken

Eerder in dit artikel hadden we het al over voor en na foto’s van bilspieren trainen die je op internet kunt vinden.

Dit soort foto’s kun je ook van jezelf (laten) maken. Dit is absoluut de ideale manier om de progressie die je hebt gemaakt over een langere periode terug te zien.

Als je graag wilt weten wat de voor en na resultaten van bilspieren trainen zijn, dan raad ik je ook echt aan om zo’n foto te gaan maken.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om om de 2 weken, of om de 4 weken een foto te maken, maar je kunt er ook een langere tijd tussen houden.

Meetlint gebruiken

bilomtrek-meten

Nog een manier die net wat minder vaak wordt gebruikt om de voor en na resultaten van bilspieren trainen te meten, is door een meetlint te gebruiken.

Een meetlint wordt over het algemeen wel vaak gebruikt voor voor en na metingen, maar vaak gaat het hier dan om de buikomtrek, of om de heupomtrek wanneer men aan het afvallen is.

Maar voor je billen kun je deze methode van progressie meetbaar maken goed gebruiken. Met name als jij grotere bilspieren wilt ontwikkelen is het een handige methode om erachter te komen of je wel op de goede weg bent.

Tips voor het trainen van je billen: voor en na

Billen trainen en goede resultaten behalen is zo makkelijk nog niet. Ik help je dan ook graag goed op weg met de onderstaande tips:

Voor de training goed eten & na de training ook

Ik had het zojuist al over het belang van voeding om tot fysieke veranderingen te kunnen komen.

Goede voeding zorgt voor goed herstel en progressie. De belangrijkste maaltijden zijn de maaltijd vóór en ná je training.

Voor je training wil je het liefst een maaltijd met voldoende koolhydraten, waar je energie uit kunt halen om te gaan trainen.

Daarnaast bevat de maaltijd voor je training idealiter ook voldoende eiwitten. Nuttig deze maaltijd 1-1,5 uur voordat je gaat trainen.

In een ideale situatie vermijd je zoveel mogelijk vetten in de maaltijd voor je training, aangezien vetten de opname van eiwitten vertragen.

De maaltijd na je training bestaat het beste ook uit eiwitten om je spierherstel te bevorderen. Daarnaast kun je hier (snelle) koolhydraten aan toevoegen.

Compound oefenigen voor de beste voor en na transformatie

Je kunt je bilspieren trainen met specifieke isolatie oefeningen, zoals bijvoorbeeld de donkey kick. Deze oefening spreekt voornamelijk de bilspieren aan.

Maar wat nog beter is, is om je bilspieren voornamelijk met zogenoemde compound oefeningen te trainen, oftewel oefeningen waarbij er meerdere spiergroepen geactiveerd worden.

De hip thrusts zijn hier een goed voorbeeld van en zijn dan ook een populaire oefening om sterke bilspieren, hamstrings en buikspieren mee te trainen.

Probeer je bilspier trainingen altijd te beginnen met compound oefeningen en af te sluiten met de isolatie oefeningen, zodat je meer kracht en energie hebt tijdens je compounds.

Je eigen voor en na transformatie maken voor je billen?

Kan je niet wachten om te beginnen met je eigen transformatie en na een tijdje de voor & na foto’s te bekijken nadat je maandenlang keihard je bilspieren hebt getraind?

Het is goed mogelijk als jij hier de juiste instelling voor hebt en er echt voor wilt gaan.

Daarnaast is het ook verstandig om enige kennis van zaken te hebben, zodat je geen cruciale fouten begaat tijdens je trainingen of in je voedingspatroon.

Als je direct een goed begin wilt maken aan je transformatie, dan kun je het beste even gratis het Strakke Billen Protocol downloaden:

Wil jij strakke en ronde billen ontwikkelen?

Ontdek nu Gratis hoe jij snel mooie billen krijgt, zónder onnodig veel tijd te verspillen!

strakke-billen-protocol-cover









💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *