Afvallen: voor- en na

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op september 20, 2023

afvallen-voor-na
afvallen-voor-na

Veel mensen zoeken op ”afvallen voor- en na” om voor- en na foto’s te bekijken van mensen die in een bepaalde tijd enorm veel zijn afgevallen.

Ook kan het zijn dat je zoekt op ”afvallen voor- en na”, omdat je op zoek bent naar inspirerende verhalen van mensen waarbij het is gelukt om zich te ontdoen van veel overtollig vet.

Kortom, de kans is groot dat je zoekt naar de nodige motivatie als jij op dit artikel terecht bent gekomen.

In dit artikel zal ik je vertellen waar je rekening mee moet houden als jij zelf ook een voor- en na transformatie wilt maken wat betreft afvallen.

Ook vertel ik je waarom je niet al te veel waarde moet hechten aan de zogenoemde voor- en na foto’s wanneer het om afvallen gaat.

Afvallen voor- en na foto’s, hoe zit dat?

Voordat we het gaan hebben over de afvallen voor- en na foto’s en ik je extra tips geef over hoe jij een goede start kunt maken met afvallen, wil ik het eerst graag met je hebben over de zogenoemde afvallen voor- en na foto’s.

Dit soort foto’s zie je regelmatig terugkomen in tijdschriften, reclames en op internet.

De foto’s worden vaak gebruikt voor commerciële doeleinden, bijvoorbeeld om een bepaald product te promoten, zoals een afslankpakket met supplementen of een bepaald coachingstraject.

lovehandles-voor-en-na

Zulke foto’s zijn natuurlijk enorm mooi om te zien, omdat je visueel te zien krijgt wat er allemaal mogelijk is in een bepaalde tijd.

Er is in essentie dan ook niks mis mee dat afval coaches en supplementlijnen hier gebruik van maken in hun marketing.

Waar echter wel wat mis mee is, is dat deze foto’s 9 van de 10 keer een onrealistisch beeld scheppen.

Misschien vertel ik nu iets wat compleet nieuw voor je is, maar de kans is groot dat jij al enigszins een vermoeden had.

Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat namelijk vaak ook zo. Natuurlijk zijn er wel hele mooie transformaties mogelijk voor- en na het afvallen, maar de foto’s die je meestal ziet zou je ”genept” kunnen noemen.

Hoe dat zo, vraag jij je nu waarschijnlijk af. Het probleem met dit soort foto’s is namelijk dat de tijd die erbij staat vaak niet klopt.

Zo kom je bijvoorbeeld vaak transformatie foto’s tegen waarbij het tijdsbestek eronder af te lezen is.

Bij de ”voor foto” staat er bijvoorbeeld week 1, en bij de ”na foto” staat er week 6.

Het verschil tussen die foto’s is soms enorm groot, waarbij het soms wel lijkt alsof de persoon in kwestie 20 kilo of zelfs meer is afgevallen.

Neppe voor- en na foto’s?

Het is natuurlijk makkelijk om te ”sjoemelen” met een voor- en na foto als het over afvallen gaat.

Je kunt simpelweg zelf bepalen welk tijdsbestek je onder de foto’s plaatst.

En dan hebben we het nog niet eens over de foto’s die letterlijk nep zijn. Bij dit soort foto’s is er vaak gewoon een ander persoon gebruikt.

van-dik-naar-dun

Gelukkig zijn dit soort neppe voor- en na foto’s vaak gemakkelijk te herkennen voor de meeste mensen. Toch prikt niet iedereen hier even goed doorheen.

Een bewijs daarvan is bijvoorbeeld het succes van veel nutteloze supplementen die op het internet worden aangeboden.

Een voorbeeld van een supplement die gebruik maakt van dit soort neppe voor- en na foto’s van mensen die zogenaamd extreem veel zijn afvallen, zijn de Fast Burn Extreme pillen, waar we eerder een review over schreven.

Foto’s manipuleren

Is dan écht elke voor- en na foto wat betreft afvallen nep? Nee hoor, er zitten wel degelijk echte foto’s tussen.

Echter moet je wel weten dat ook al is de foto echt, het beeld vrij gemakkelijk te manipuleren is.

We hebben het hierbij dan niet eens over photoshop en dergelijke. Maar ook jij zou zelf voor- en na foto’s kunnen maken met een enorm verschil in slechts een dag tijd.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om in één dag een plattere buik te krijgen, door je voeding aan te passen.

Als je je zoutinname en vochtinname beperkt, of voor de laatste foto een tijd lang vast en gebruik maakt van een net wat gunstigere lichtinval ben je al een heel eind.

Daarnaast speelt ook de houding die je aanneemt een rol en zelfs je gezichtsuitdrukking.

Is het je bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat op de meeste voor- en na foto’s waar mensen al dan niet zijn afvallen ze op de ”after” foto lachen, terwijl ze op de ”before” foto een sip gezicht trekken?

voor-na-foto-afvallen

Overigens willen we hierbij niet álle afvalprogramma’s over één kam scheren, er zitten namelijk ook goede programma’s tussen met échte realistische resultaten en foto’s, zoals bijvoorbeeld de Droog Trainen Academie.

De verschillen voor- en na het afvallen

We hopen niet dat de waarheid over de voor- en na foto’s jou al te veel heeft ontmoedigd om (veel) te gaan afvallen.

Je moet namelijk wel weten dat er hele mooie resultaten mogelijk zijn als jij er vol voor gaat.

Het resultaat is in dat geval niet alleen maar een mooie transformatie foto, maar er zijn nog veel meer voordelige gevolgen van afvallen te benoemen.

Zo zal je na het afvallen bijvoorbeeld veel beter in je vel zitten dan er voor en mentaal waarschijnlijk stukken sterker in je schoenen staan.

Ook als we het hebben over de positieve gezondheidseffecten, dan zullen de meeste mensen na het afvallen een stuk gezonder zijn dan voor het afvallen.

Kortom, er zijn genoeg redenen om vandaag nog aan te slag te gaan!

Hoe kun je het beste beginnen?

Wil je beginnen met afvallen? In dat geval kan het lastig zijn om direct een goed begin te maken.

Wij weten als geen ander dat het begin het moeilijkste is. Als je eenmaal op gang bent gekomen, is het alleen nog maar een kwestie van volhouden.

Met de onderstaande tips kun je gelijk goed beginnen en een succes maken van het afvallen en van jouw voor- en na transformatie.

Bepaal je motivatie

Allereerst zul je een goede motivatie moeten hebben om af te vallen. Bepaal voor jezelf dus niet alleen hoeveel je wilt afvallen, maar ook waarom je daadwerkelijk gewicht wilt verliezen.

Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je zelfverzekerder wilt overkomen, beter in je vel wilt zitten, of gezonder wilt leven.

Stapje voor stapje

Afvallen gaat stapje voor stapje, laat je dus vooral niet gek maken door alle voor- en na foto’s waarbij veel afvallen in korte tijd super makkelijk lijkt.

Het is nou eenmaal vrijwel niet mogelijk om je love handles in een week kwijt te raken, of om in een week 5 kilo af te vallen.

Maak dus een goed plan voor jezelf waarbij je rekening houdt met een langere tijd dan slechts enkele weken.

Nieuw boodschappenlijstje opstellen

Als je effectief wilt afvallen zal je eetpatroon waarschijnlijk veranderd moeten worden.

Dit begint bij de boodschappen. Als jij normaal gesproken bijvoorbeeld hagelslag op brood eet, dan kun je dit beter vervangen door magere vleeswaren, zoals kipfilet.

Zo zul je al het ”ongezonde” eten van je boodschappenlijstje moeten schrappen en vervangen door een gezonder alternatief.

Voor- en na foto’s maken

Het kan ook helpen om voor-en na foto’s te maken van jezelf tijdens het afvallen. Probeer hierbij echter niet elke dag of elke week een foto te maken, maar doe dit bijvoorbeeld om de maand, of om de 2 maanden.

Pas dan zul je namelijk échte resultaten zien van het afvallen, mits je doet wat je moet doen uiteraard.

Hoe lang duurt een gemiddelde ”voor- en na transformatie”?

transformatie-afvallen

Hoe lang het uiteindelijk voor jou zal duren voordat je een mooie voor- en na transformatie hebt gemaakt en veel bent afvallen, kunnen we je niet vertellen.

Dit hangt onder andere af van jouw doelstelling en je inzet. Maar daarnaast werkt ook ieder lichaam weer anders.

Zo heeft de ene persoon een sneller metabolisme dan de ander, of een beroep waarbij meer calorieën worden verbrandt.

Het beste is om te mikken op zo’n 0,5 kg tot 1 kg gewichtsverlies per week. In dat geval is het mogelijk om binnen 2 maanden al 8 kilo af te vallen en zal je een goed verschil kunnen zien.

Afvallen voor- en na: conclusie

Na het lezen van dit artikel ken jij de rauwe waarheid van de gemiddelde voor-en na foto’s en weet je hoe jij direct goed aan de slag kunt gaan met afvallen.

Heb je hier nog vragen of opmerkingen over? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel.

Ook als je zelf nog ervaringen wilt delen over dit onderwerp of jouw transformatie, kun je een reactie achterlaten.

Weet je nog niet hoe je nou het beste kunt gaan eten? Of wil jij de meest gemaakte fouten die worden gemaakt tijdens het afvallen voorkomen? Download dan gratis de vetverlies kickstart:

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *