Vet omzetten in spieren: kan dat echt?

Laatst bijgewerkt door Casper op januari 30, 2022

vet-omzetten-in-spieren
vet-omzetten-in-spieren

Vet omzetten in spieren is iets wat veel mensen willen. Maar is dit wel mogelijk?

Ik zal je helaas meteen moeten telleurstellen: het is niet mogelijk om vet om te zetten in spieren.

In dit artikel lees je waarom niet en hoe je wel vet kunt verliezen en spiermassa op kunt bouwen.

Inhoud:

Keuze maken

Waarom kan dit niet? Vraag jij je waarschijnlijk af. Je lichaam kan simpelweg vet verliezen óf spieren opbouwen. je kunt het overtollige vet dat je hebt niet helaas niet omzetten in spiermassa.

Je zal dus een keuze moeten gaan maken als jij voor jezelf een doel wilt stellen. Wil je graag afvallen, of wil je spiermassa opbouwen?

Vet verliezen

Als je vet wilt verliezen is het belangrijk om een negatieve energie balans te hebben. Dit wilt zeggen dat je minder calorieën binnen krijgt dan dat je verbrandt.

Simpelweg komt het dus neer op meer bewegen en minder eten. Het lijkt heel simpel maar toch zijn er genoeg mensen waarbij dit niet lukt. Vaak komt dit doordat de calorieën niet nauwkeurig bijgehouden worden en het ‘op de gok’ wordt gedaan.

Zaak is dus om alles wat je eet bij te houden als je begint met afvallen. Als je eenmaal resultaat ziet en je hebt een idee van hoeveel je kunt eten dan kun je uiteraard het tellen achterwege laten.

Dit zal voor een hoop mensen best lastig lijken. Echter valt dit reuze mee. Bereken het aantal calorieën dat je nodig hebt en hou deze bij met een app die hiervoor is bedoeld. Voorbeelden van zulke apps zijn Fatsecret en myfitnesspal.

Spiermassa opbouwen

Nu je weet dat vet omzetten in spieren onmogelijk is en je kiest ervoor om te focussen op het opbouwen van spieren is het belangrijk om meer calorieën te eten dan dat je binnen krijgt.

Dit eten moet gebeuren in de juiste verhoudingen eiwitten, koolhydraten en vetten. Meteen aan de slag met spiermassa opbouwen? Klik dan hier voor het spiermassa protocol, zodat je vandaag nog kunt beginnen met een concreet stappenplan en schema’s.

Spieren opbouwen en vet verliezen tegelijk?

Vet omzetten in spieren is niet mogelijk, maar het is wél mogelijk om vet te verliezen en toch spieren op te bouwen tegelijkertijd. Er moet wel bij gezegd worden dat deze manier zeker niet voor iedereen is weggelegd en al helemaal niet voor beginners.

Je zult namelijk je verhoudingen eiwitten, koolhydraten en vetten erg nauwkeurig met elkaar moeten afstemmen en alleerst moeten uitvinden hoeveel je precies moet eten om zowel vet te verliezen én spieren op te bouwen.

Voor beginners is het dus altijd aangeraden om te kiezen voor één van de twee.

Tot slot

Het vet omzetten in spieren fabeltje is bij deze ontkracht. Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en laat bij vragen gerust een reactie achter!

Lees ook:

Hoe krijg je een platte buik in 1 nacht?

Hoeveel eiwitten per dag voor een vrouw?

Voedingsschema spieropbouw & aafvallen

Categorieën: GezondheidTraining

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.