Kettlebell oefeningen voor vrouwen – TOP 5

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 21, 2024

kettlebell oefeningen vrouwen
kettlebell oefeningen vrouwen

Kettlebell oefeningen worden onder vrouwen steeds populairder. In dit artikel worden de beste oefeningen uitgelegd, waarna jij direct aan de slag kunt met jouw workout!

Kettlebells zijn ideaal voor functioneel trainen. Dit betekent dat je aan meerdere aspecten kunt werken in één training. Zo kun je werken aan je kracht, conditie én uithoudingsvermogen. Daarnaast kun je ook nog eens elke spiergroep in je lichaam aanspreken.

Je hoort vaak dat vrouwen bang zijn om ineens heel gespierd te worden als ze aan krachttraining gaan doen. Hier is echter niks van waar. Spiermassa opbouwen als vrouw is een langzaam proces en je zal er dan ook niet ineens van de ene op de andere dag gespierd worden.

Kettlebells zijn een uitstekend middel waar vrouwen mee kunnen trainen om vet te verliezen, een strakker lichaam te trainen én om sterker te worden.

De beste 5 kettlebell oefeningen voor vrouwen

Hieronder volgt een uitleg over de meest efficiënte kettlebell oefeningen die jij als vrouw kunt doen.

1. Kettlebell squat

De squat kennen we natuurlijk allemaal. Dit is dan ook één van de beste oefeningen die vrouwen kunnen doen voor de beenspieren.

Maar wist je dat je deze oefening ook met een kettlebell kunt uitvoeren? Je houdt de kettlebell dan beet voor het extra gewicht.

Klik hier voor de volledige uitleg van de kettlebell squat >>

2. Kettlebell deadlift

De deadlift is de meest complete oefening die je kunt doen met kettlebells. Dit is omdat je er de meeste spiergroepen tegelijk mee aanspreekt.

Je traint er je hamstrings, buik, rug en onderarmen mee. Daarnaast verbrandt je enorm veel calorieën met deze oefening en bouw je er kracht mee op. Vandaar dat de kettlebell deadlift erg geliefd is onder vrouwen.

Klik hier voor de volledige uitleg van de kettlebell deadlift >>

3. Kettlebell hip thrust

De hip thrust is een erg populaire krachtoefening voor vrouwen. Je traint hier je bilspieren, hamstrings en onderrug mee.

Het is ook mogelijk om de oefening uit te voeren zonder gewicht, maar om de oefening zwaarder en effectiever te maken kun je gewicht toevoegen met een kettlebell.

Ook kan de hip thrust uitgevoerd worden met een hip thrust machine. Je kunt er voor kiezen om je schouders op een verhoging te laten leunen of op de grond.

Hieronder zie je een voorbeeld van de uitvoering:


Lees ook: Welk gewicht kettlebell als vrouw?


4. Kettlebell swing

De kettlebell swing is wederom een goede full body oefening. Belangrijk is dat je tijdens de swing je buikspieren aangespannen houdt.

Zet je voeten stevig neer en zoek een niet al te zwaar gewicht uit. Blijf de controle houden over het gewicht en bouw de intensiteit rustig op.


Lees ook: Thuis krachttraining vrouwen >>


5. Kettlebell shoulder press

Dit is een oefening waarmee je kracht kunt ontwikkelen in het bovenlichaam. Met name je schouderspieren en triceps worden getraind.

Het is vrij simpel uit te voeren en daarom een uitstekende schouder oefening voor thuis.

Je kunt de shoulder press uitvoeren met één kettlebell of met twee tegelijk.


Kettlebell oefeningen voor vrouwen thuis

Wil als vrouw thuis krachttraining doen? En train je het liefst met kettlebells?

Een nadeel is dat je voor elke oefening weer een ander gewicht nodig hebt. Zo zul je bij de squat doorgaans een groter gewicht nodig hebben dan bij de shoulder press.

Een goede oplossing hiervoor is de verstelbare kettlebell. Dit is één kettlebell waarmee jij het gewicht kunt instellen naar jouw wens. Daarnaast scheelt je dit ook ruimte, tijd en geld.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *