Zwemband Buik Wegwerken | Zwembandjes wegtrainen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op september 30, 2023

zwemband-buik
zwemband-buik

Wil je die vervelende zwemband bij je buik wegwerken? Je bent niet de enige, er zijn namelijk enorm veel mensen die zich storen aan hun zwembandjes rondom de buik en heupen en hier vanaf willen komen.

Maar hoe kun je jouw zwembandjes nou het effectiefst wegtrainen en kwijtraken?

Afvallen lijkt vaak zo simpel in theorie, alleen valt het in de praktijk vaak nog vies tegen.

We helpen je in dit artikel zo goed mogelijk op weg door je een aantal goede tips te geven die jou ongetwijfeld gaan helpen om die vervelende zwemband bij je buik te verliezen.

Wat wordt er bedoeld met een zwemband?

Wat wordt er eigenlijk bedoeld met zwembandjes of een zwemband? Deze term wordt maar al te vaak gebruikt voor overtollig vet. En dan met name het overtollige vet dat zich rondom de buik en de heupen bevindt.

De term zwemband heeft het te danken aan het feit dat het vet als het ware uitsteekt aan beide kanten.

Het wordt ook wel eens gekscherend love handles genoemd en kan dus eigenlijk beschouwd worden als overtollig plaatselijk vet bij je buik en heupen.

Hoewel zwembandjes niet per definitie ongezond zijn, zijn er wel een hoop mensen die zich hier aan storen en hier dus ook vanaf willen komen.

Vaak is het rond ‘t voorjaar dat er weer gewerkt gaat worden aan het zomerlijf. Tot je grote schrik kom je er echter achter dat je zwembandjes hebt gekregen.

zwembandjes-wegwerken

Hoewel de zwemband bij je buik eventueel van pas kan komen om te blijven drijven is het zwembad, is het toch vaak niet wenselijk om hier al te lang mee rond te blijven lopen.

Bovendien kan het in sommige gevallen ook nog eens hartstikke ongezond zijn. Des te meer redenen om dat vervelende buikvet weg te gaan werken dus!

Nu is het alleen nog de vraag hoe je dit het beste aan kunt gaan pakken. Daarover gaan we het hebben in de artikel.

Maar allereerst vertellen we je hoe die zwembandjes bij je buik eigenlijk ontstaan. Wanneer jij je bewust bent van de oorzaak, kun je het probleem immers effectiever aanpakken.

Hoe ontstaan zwembandjes bij je buik?

buikvet-junkfood-eten

Dus, wat is nou de reden dat er ”ineens” zwembandjes zijn ontstaan? Vrijwel altijd is dit te danken aan een onbewuste leefstijl.

Zo is overmatig stilzitten bijvoorbeeld een echte boosdoener. Hierdoor wordt je metabolisme vertraagd en wordt je verbranding dus vele malen lager.

Heb je een zittend beroep en sport je daarnaast te weinig, of zelfs helemaal niet?

Dan mag de oorzaak van je zwembandjes eigenlijk wel duidelijk zijn en de oplossing is daarmee ook vrij simpel, namelijk: meer bewegen.

Daarnaast kan het ook zijn dat je té veel eet. Als je op dagelijkse basis méér calorieën eet dan je daadwerkelijk nodig hebt en dit voor een langere tijd volhoudt, dan is het een kwestie van tijd voordat overtollig vet zich ophoopt.

Waar het vet zich als eerste ophoopt is grotendeels genetisch bepaald. Echter zal het vet zich bij de meeste mannen en vrouwen op gaan hopen bij de buik en heupen.

En voor je het weet heb je dus ineens zwembandjes. Als het bij jou ook zo ver is gekomen, dan is het tijd om actie te gaan ondernemen als je hier vanaf wilt komen.

Hoe kun je jouw zwemband kwijtraken?

love-handle

Je weet nu wat er precies bedoeld wordt met een zwemband en je weet ook hoe deze vermoedelijk is ontstaan.

Dit is natuurlijk goed om te weten. Echter zul je er wel wat voor moeten gaan doen om de zwembandjes bij je buik weg te werken.

Dit hoeft niet heel moeilijk te worden en kan soms zelfs al met een paar kleine aanpassingen in je leefstijl.

Hieronder kom je erachter hoe jij kunt gaan afvallen en een einde kunt gaan maken aan je buik- en heupvet.

Zwembandjes wegtrainen

Zojuist hadden we het al over beweging. Love handles zijn namelijk vaak een gevolg van onvoldoende beweging.

Een hele effectieve methode om je vet weg te werken is dan ook om te gaan sporten.

Als jij niet zo van trainen houdt, kan het lastig zijn om te beginnen met fitnessen.

Ik raad je dan ook aan om een manier van trainen te zoeken die jij leuk vindt om te doen en dat ook het beste bij je past.

Als je het leuk vindt is de kans namelijk veel groter dat je het ook gaat volhouden.

Een aantal effectieve manieren van sporten zijn bijvoorbeeld kettlebell oefeningen voor love handles of cardio training op hoge intensiteit.

Maar daarnaast zijn er tal van andere bewegingsvormen, bijvoorbeeld op apparatuur. Hier bekijk je de beste 5 cardio apparaten voor vetverbranding.

Overigens hoef je niet per se te beginnen met fitness als dat niks voor jou is, je kunt bijvoorbeeld ook gaan hardlopen of gaan wandelen om af te vallen bij je buik.

Kortom: er zijn meer dan genoeg manieren om de zwemband rond jouw buik weg te trainen!

Zwembandjes wegwerken door een gezonder voedingspatroon

Met alleen maar trainen ben je er vaak nog niet. Om de zwembandjes echt effectief en doelgericht weg te werken zul je namelijk ook je voedingspatroon aan moeten passen.

Vaak komt het neer op simpelweg wat minder eten dan dat je momenteel doet.

Als je kleine zwembandjes hebt, dan is dit vaak voldoende om ze binnen afzienbare tijd kwijt te raken.

Maar als jouw zwembandjes ondertussen al aan de wat grotere kant zijn, zul je met alleen ”wat minder eten” vaak niet ver genoeg komen.

Het beste is om in dat geval je dagelijkse caloriebehoefte te berekenen en daar vervolgens zo’n 500 calorieën onder te gaan zitten.

Vervolgens is het zaak om jouw voeding onder te verdelen in een goede verhouding eiwitten, koolhydraten en vetten.

Verder zul je jouw zout-en suikerinname waarschijnlijk drastisch moeten verlagen en moet je er ook op letten dat de voeding die je binnenkrijgt het liefst zoveel mogelijk van hoogwaardige kwaliteit is.

Aan het einde van dit artikel zal ik je vertellen hoe je hier direct mee aan de slag kunt gaan.

Buik- en heupvet is vaak hardnekkig

zwemband-wegtrainen

Als je het advies vanuit dit artikel opvolgt, dan kan het niet anders dan dat jij jouw zwembandjes bij je buik en heupen kwijt gaat raken.

Door goed op je voeding te letten en daarnaast te gaan trainen zul je namelijk op den duur resultaten gaan zien.

Het is hierbij echter wel goed om een realistisch verwachtingspatroon te hebben. Je lovehandles wegwerken in één week is bijvoorbeeld een onrealistisch verwachtingspatroon.

Hoe lang het precies duurt voordat je resultaten gaat zien is lastig te zeggen. Dat hangt namelijk af van jouw huidige fysieke toestand, je voeding, training en je motivatie.

Je moet je goed beseffen dat het niet mogelijk is om plaatselijk af te vallen, dus enig geduld komt er wellicht bij kijken.

Direct goed van start met de Gratis Kick-start

Er bestaan zo ontzettend veel fabeltjes en mythes rondom afvallen en vetverlies, dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien.

Hierdoor kun je onnodige fouten maken, waardoor je jouw doelen niet zult behalen.

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen schreven wij een gratis eBook, genaamd de ”Succesvol Vetverlies Kick-start”.

Je leert hierin de basis van afvallen en de 8 meest gemaakte fouten die jij gemakkelijk kunt voorkomen:

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *