Moobs (mannenborsten) wegtrainen? Zó raak jij je Moobs kwijt!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 26, 2023

moobs-wegtrainen
moobs-wegtrainen

Wil jij je moobs (ook wel mannenborsten) wegtrainen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier op de goede plek belandt.

Op deze pagina vind je namelijk een uitleg over hoe jij je moobs weg kunt trainen én hoe je voor eens en altijd van de vervelende ”man boobs” af kunt komen.

Moobs wegtrainen: kan dat eigenlijk wel?

Als jij als man te maken hebt met borstvorming, dan ben je niet de enige. Er zijn namelijk genoeg mannen die hiermee te maken hebben en hier vanaf willen komen.

Borstvorming bij mannen kan leiden tot onzekerheid en kan er voor zorgen dat je minder goed in je vel zit.

Het is dan ook niet heel verwonderlijk als je hier vanaf wilt komen. Maar hoe moet je dan beginnen en kun je jouw moobs überhaupt wel wegtrainen?

De antwoorden op deze vragen vind je in de rest van dit artikel. Daarnaast vind je enkele goede oefeningen die je kunt doen om je mannenborsten weg te werken!

Hoe kom je van jouw man boobs af?

Zoals gezegd is het dus goed mogelijk om je moobs effectief te bestrijden. Dit kun je op meerdere manieren aanpakken.

Soms is de oplossing zelfs makkelijker dan je nu misschien zou denken. Het kan bijvoorbeeld een kleine aanpassing in je voedingspatroon zijn, of een aanpassing in je trainingsschema dat aanzienlijke resultaten kan gaan opleveren.

Moobs wegwerken met voeding

Het belang van voeding en je fysieke voorkomen wordt nog altijd veel onderschat.

Wellicht ken je de uitdrukking ”je bent wat je eet” wel. Hoewel je genen ook een rol zullen spelen bij het ontwikkelen van moobs, is het vaak toch echt deels te wijten aan een ongezond voedingspatroon.

Mannenborsten zijn dan ook het gevolg van te veel ”simpele koolhydraten” en onvoldoende vitamines en/of mineralen.

Maar daarnaast is de kans ook enorm groot dat je de afgelopen jaren simpelweg té veel calorieën hebt gegeten, waardoor je vetpercentage enorm is gestegen.

Vet op de borstkas zal bij de één sneller verschijnen dan bij de ander, maar vrijwel altijd zijn moobs het gevolg van overtollig vet, wat dus betekent dat je overgewicht hebt.

Als jij je mannenborsten kwijt wilt raken zul je dan ook echt je voeding drastisch moeten veranderen.

Moobs wegtrainen

Naast voeding speelt training een belangrijke rol in de strijd tegen moobs. Als je momenteel nog geen krachttraining doet, dan is de kans groot dat je borstvorming al aanzienlijk zal afnemen op het moment dat je begint met trainen.

Krachttraining (en dan met name training van de borstspieren) zorgt voor een beter gevormde borstkas, waardoor je moobs minder zichtbaar zullen worden.

Daarnaast zorgt (kracht)training ervoor dat je vet verbrandt, wat tevens essentieel is om je mannenborsten kwijt te raken.

Later in dit artikel vind je de beste oefeningen om het vet op je borst mee weg te trainen.

Neem een betere houding aan

Het verbeteren van je houding zal niet voor wonderen zorgen, zeker als jouw moobs aan de grotere kant zijn zal het niet direct een heel groot effect hebben.

Maar als je moobs wat kleiner zijn, dan kunnen deze zeker minder in het oog springen door simpelweg je houding aan te passen.

Houd je schouders goed naar achteren en de manborsten zullen al stukken minder zichtbaar zijn.

Als je moeite hebt om je schouders naar achteren te houden, dan kun je hier specifieke oefeningen voor doen, of gebruik maken van een houding corrector.

Invloed van alcohol en drugs gebruik

Houd jij wel van een feestje, en drink je daarbij regelmatig (veel) alcohol? Of gebruik je misschien wel eens ”wat meer” dan alleen alcohol?

Dan is de kans aanwezig dat dit een effect heeft gehad op de ontwikkeling van jouw manborsten.

Het gebruik van alcohol en veel drugssoorten kunnen namelijk zorgen voor een lager testosteron niveau.

Echter blijft het gissen hoe groot dit effect daadwerkelijk is. Maar het is ‘t zeker waard om in ieder geval te proberen om te minderen 😉.

Supplementen

Een laag testosteronniveau komt vaak door een minder gezonde leefstijl. Denk aan slechte eetgewoonten, weinig slaap en weinig fysieke training.

Zorg dus eerst dat je de basis op orde hebt, voordat je aan supplementen begint. Als de basis klopt, kan het raadzaam zijn om je testosteronniveau een boost te geven met supplementen.

Er zijn meerdere werkzame stoffen die je testosteron kunnen verhogen. Echter is de meest logische optie om een zogenoemde testosteron booster te nemen. Deze pillen bevatten meerdere natuurlijke werkzame stoffen die elkaar versterken.

Moobs wegtrainen deze oefeningen!

Zoals beloofd vind je hieronder de beste oefeningen om je moobs mee kwijt te raken.

Verwacht niet direct wonderen van deze oefeningen, maar weet dat ze wel degelijk een bijdrage leveren in jouw strijd tegen mannenborsten.

Krachttraining zorgt voor een betere houding en geeft de borstspier meer omvang, wat de manboobs vaak laat verdwijnen.

Bovendien laat krachttraining het testosterongehalte stijgen, wat ook weer meehelpt met de borstvorming wegwerken.

De onderstaande oefeningen zijn voornamelijk gericht op de borstspieren. Echter raad ik je aan om naast deze oefeningen óók de rest van je lichaam te (blijven) trainen.

Opdrukken

opdrukken-man

Opdrukken is de meest laagdrempelige oefening voor de bostspieren die er is. Je hebt hier eigenlijk niks voor nodig en je voert het volledig met je eigen lichaamsgewicht uit.

Kan je geen push-ups? Begin dan met opdrukken op je knieën, totdat je genoeg kracht hebt voor het ”echte werk”.

Als je geen lid bent van een sportschool, dan kun je eventueel werken met een push-up schema voor thuis.

Bankdrukken en dumbbell chest press

bankdrukken

Naast opdrukken kun je verschillende ”push oefeningen” met gewichten doen. Zo kun je bijvoorbeeld bankdrukken met een halterstang of met dumbbells.

Oftewel: de barbell bench press, of de dumbbell bench press. Beide zijn goede oefeningen voor een complete borst workout en kunnen je borst op den duur een betere vorm geven, waardoor je moobs minder zichtbaar worden, of zelfs weg zullen gaan.

Hoe ontstaan manboobs?

Manboobs ontstaan niet van de ene op de andere dag. Dit is vaak een proces van meerdere jaren, waarbij je lichaam langzaam veranderd.

Zoals gezegd is de oorzaak meestal te herleiden naar een lager testosteron niveau, wat weer te herleiden is naar een ongezonde leefstijl.

Als je een idee hebt hoe jouw borstvorming tot stand is gekomen, kun je het probleem aanpakken bij de oorzaak. Dit is meestal het meest effectief.

In veel gevallen zijn manboobs deels genetisch bepaald. Maar vrijwel altijd kun je er vanaf komen met een gezond voedingspatroon én goede training.

Wees consistent en geduldig

Tot slot wil ik je op het hart drukken om consistent en geduldig te zijn als je jouw moobs weg gaat trainen.

Het zal namelijk geen proces zijn dat van de ene op de andere dag plaatsvindt. Daarom kan het ook mentaal zwaar worden indien je weinig geduld hebt.

Het is een feit dat het zeker mogelijk is om eraf te komen. Als je maar op de juiste manier eet en dat combineert met goede training.

Voor eens en áltijd van je borstvorming af?

Wil je graag vandaag nog een goede start maken en je manboobs voor eens en áltijd wegwerken?

Wil jij jezelf weer zelfverzekerd voelen met én zonder shirt aan?

Naast goede training is een goed en gebalanceerd voedingspatroon erg belangrijk. Wij helpen je hier graag goed mee op weg.

In de Gratis Droogtrainen Kickstart voor Mannen ontdek jij hoe je jouw mannenborsten wegtraint, door middel van droog trainen (vetverlies met maximaal spierbehoud).

Klik op de knop hieronder en ontdek gratis hoe je jouw manboobs laat verdwijnen:
Slotwoord

Ik wens je hier alvast veel succes! Heb je nog vragen over moobs wegtrainen of mannenborsten in het algemeen?

Laat me dit dan weten door een reactie achter te laten onder dit artikel. Ik zal je vraag dan zo goed mogelijk beantwoorden!

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: AfvallenTraining

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *