Snel aankomen als vrouw? Ontdek hier hoe!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op september 24, 2023

snel-aankomen-vrouw
snel-aankomen-vrouw

Snel aankomen als vrouw kan soms vrij lastig zijn. Zeker als je niet goed weet hoe je dit moet gaan aanpakken is snel aankomen in gewicht een moeilijk proces.

Toch is het makkelijker dan jij misschien zou denken. Op deze pagina vertellen we jou hoe jij als vrouw in een rap tempo kunt aankomen in gewicht.

Snel aankomen als vrouw: (hoe) is dat mogelijk?

Er zijn tegenwoordig zoveel vrouwen bezig met afslanken, dat je bijna zou vergeten dat er ook nog vrouwen zijn die juist willen aankomen.

Er zijn namelijk genoeg meisjes en vrouwen die zichzelf té mager vinden en hier wat aan willen doen.

Als jij dit artikel leest ben je waarschijnlijk ook op zoek naar een manier om snel aan te komen in gewicht.

Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je jouw lichaam mooier vindt als het iets ”voller” is, of het kan zijn dat je aan ondergewicht lijdt.

Ondergewicht brengt vele gezondheidsrisico’s met zich mee en is minstens net zo gevaarlijk als overgewicht.

Als dit bij jou het geval is, dan is het dus tijd om hier wat aan te doen!

Aankomen op een verantwoorde en gezonde manier

Als jij snel wilt aankomen dan moet je er wel rekening mee houden dat in een korte tijd stukken zwaarder worden niet altijd even gezond is.

Natuurlijk kan het zo zijn dat het noodzakelijk is om aan te komen in gewicht vanuit gezondheidsredenen..

Maar als jij geen ondergewicht hebt, maar juist vanuit een schoonheidsideaal wil aankomen in gewicht, dan raad ik je aan om dit niet té snel te willen doen.

In dat geval kun je er namelijk beter voor kiezen om het ”wat rustiger aan” te doen en op een gezonde en verantwoorde manier aan te komen.

Dit zal weliswaar wat langer duren, maar op de langere termijn heb je hier veel meer baat bij.

Spiermassa is zwaarder dan vetmassa

vrouw-spierballen

Wat ook essentieel is om te weten als je als vrouw snel wilt aankomen in gewicht, is dat spiermassa zwaarder is dan vetmassa.

Dit is dan ook al een goede reden om in spiermassa aan te komen als vrouw. Maar naast het feit dat spieren zwaarder zijn, is het ook nog eens stukken gezonder om aan te komen in spiermassa dan in vetmassa.

De eerste tip die ik je mee wil geven is dan ook om je te focussen op het aankomen in spieren.

Als je aan ondergewicht lijdt ligt de focus echter op aankomen in spiermassa én vetmassa, omdat je in dat geval gewoon zo snel mogelijk wilt aankomen in gewicht.

Aankomen in spiermassa als vrouw?

Start dan vandaag nog met het Spiermassa protocol voor vrouwen en ontdek hoe jij effectief spiermassa kunt opbouwen!
Snel aankomen als vrouw: De beste tips

Lees hieronder de beste tips en ga direct goed van start:

1. Weet hoeveel je moet eten om snel aan te komen & houd het bij

Als je wilt aankomen is het uiteraard een kwestie van ”gewoon meer eten”. Maar vaak is dit niet concreet genoeg. Als je dit al eerder geprobeerd hebt, is de kans groot dat het jou niet lukte om snel aan te komen in gewicht.

Het is daarom ook veel verstandiger om daadwerkelijk uit te rekenen hoeveel je moet eten voor gewichtstoename.

Hiervoor moet je jouw BMI weten. Dit staat voor Basal Metabolic Rate. Met andere woorden: het aantal calorieën dat jij per dag nodig hebt om op gezond gewicht als vrouw te blijven.

Zodra je méér eet dan jouw BMR, zul je aankomen. Dit wordt ook wel een calorieoverschot genoemd.

Voor snelle gewichtstoename zul je aanzienlijk meer dan je BMR moeten eten. Ik raad je aan om een calorieoverschot van minimaal 500 kcal per dag te hanteren.

2. ”Makkelijke calorieën” eten voor snellere gewichtstoename

voedsel-snel-aankomen

Als je gewichtstoename een stuk makkelijker wilt maken kan het raadzaam zijn om zogenoemde ”makkelijke calorieën” te nuttigen.

Hiermee wordt voeding bedoeld dat relatief makkelijk te consumeren is en veel calorieën bevat. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan chocolademelk, pizza of croissants.

Ook kun je koken met extra veel olijfolie of boter, waardoor je ongemerkt meer calorieën binnenkrijgt.

Daarnaast zijn er shakes om aan te komen voor vrouwen. Deze shakes worden verkocht onder de benaming weightgainer shakes.

Dit kan voor vrouwen die snel willen aankomen een enorm verschil maken. Hoewel de voedingsbronnen waar je dit soort calorieën uithaalt niet altijd even gezond zijn, is het wel een goede korte termijn oplossing voor snelle gewichtstoename.

Let er op dat je voeding niet alléén maar uit makkelijke calorieën bestaat, maar dat er ook nog ruim voldoende ruimte is voor gezonde en voedzame voeding, waarover later meer.

3. Doe aan krachttraining

vrouw-met-spieren

Zoals ik eerder al aanhaalde is spiermassa zwaarder dan vet en is het dus raadzaam om te beginnen met fitness. In het bijzonder met krachttraining.

Je moet er hierbij wel rekening mee houden dat spieren opbouwen geen korte termijn oplossing is.

Je zult hier dan ook niet heel snel mee aankomen als vrouw, maar het is wel de meest effectieve en duurzame manier voor gewichtstoename.

4. Beperk de toename in vetmassa

Als je momenteel aan ondergewicht lijdt, zal dit niet zo snel voor jou van toepassing zijn. Maar als dit niet het geval is, dan is dit zeker een punt waar je rekening mee moet houden.

Bij snel aankomen in een korte tijd ligt namelijk het gevaar op de loer dat je vetmassa dusdanig veel toeneemt dat het ongezond wordt.

Houd je vetpercentage daarom goed in de gaten en zorg er voor dat je een gezond vetpercentage voor vrouwen behoudt.

5. Verspreid je maaltijden of eet juist grotere maaltijden

Heb je moeite met grote maaltijden? Verpreid je maaltijden dan zoveel mogelijk in kleinere maaltijden. Eet bijvoorbeeld 6 of 7 keer per dag, hierdoor zal het al een stuk makkelijker worden om aan te komen.

Je kunt in dat geval bijvoorbeeld ook vlak voor het slapen gaan nog een maaltijd nuttigen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je juist liever grote maaltijden eet, probeer dan zoveel mogelijk voeding in 3 of 4 maaltijden te ”proppen”.

6. Volle producten in plaats van magere

Drink of eet je regelmatig zuivelproducten, bijvoorbeeld melk of yoghurt? Om sneller aan te komen kun je in dat geval kiezen om volle melk of volle yoghurt te nuttigen.

Deze producten bevatten namelijk een stuk meer calorieën dan de magere en halfvolle variant, waardoor je weer sneller kunt aankomen in gewicht.

7. Blijf eten wat jij lekker vindt

Als je denkt dat je niks meer kunt eten wat je lekker vind en alleen maar ”verantwoord” moet eten als je snel wilt aankomen als vrouw, dan heb je het goed mis.

Je kunt namelijk prima blijven eten wat jij lekker vindt en toch blijven aankomen. Hierdoor maak je het voor jezelf al een stuk dragelijker, met als gevolg dat het jou waarschijnlijk makkelijker af zal gaan.

Probeer het jezelf dan ook zo gemakkelijk mogelijk te maken, als je té geforceerd moet gaan eten is de kans namelijk groter dat je het niet zult gaan volhouden.

8. Blijf om je gezondheid denken

Zoals we eerder in dit artikel al besproken hebben, is snel aankomen als vrouw helaas niet altijd even gezond.

Ik wil je daarom ook echt op het hart drukken om goed aan je gezondheid te blijven denken. Blijf dus voldoende bewegen en nuttig niet al te veel junkfood.

Daarnaast is het zeer raadzaam om voldoende vitamines en mineralen te blijven innemen en water te blijven drinken.

Bedenk goed dat gezond aankomen belangrijker is dan snelheid.

9. Geef niet op!

De laatste tip die ik je graag wil meegeven om als vrouw snel aan te komen is om niet op te geven. Iedere vrouw kan namelijk aankomen, tenzij je een medische aandoening hebt die dit belemmerd.

Laat je dus niet te snel uit het veld slaan als het allemaal niet snel genoeg gaat en blijf doen wat je moet doen!

Aankomen met weight gainer shakes als vrouw?

vrouw-met-weightgainer-shake

Zoals beloofd zou ik nog terugkomen op de weight gainer shakes voor vrouwen.

Allereerst: wat is een weight gainer eigenlijk? Dit is een shake die makkelijk en snel te bereiden is en (enorm) veel calorieën bevat per portie.

Je kunt dit klaarmaken door een maatschep weight gainer poeder te mengen met water of melk en vervolgens te ”shaken” in een shakebeker.

Zo’n weight gainer is makkelijk weg te drinken en bevat veel calorieën. Klinkt als de ideale oplossing, nietwaar?

Echter moet je wel rekening houden dat veel van dit soort aankom shakes vaak veel suikers bevatten, waardoor het minder gezond is.

Ik raad je daarom ook aan om voor een goede kwaliteit weight gainer shake te kiezen, mocht je dit willen gaan gebruiken.

Bestaan er speciale weight gainer shakes voor vrouwen?

Ben je op zoek naar speciale weight gainer shakes voor vrouwen? Voor zover ik weet bestaan deze niet. In principe zou dit ook onzin zijn, aangezien je hierin niet echt een onderscheid kunt maken tussen mannen en vrouwen.

Mocht er dus al een weight gainer shake bestaan, welke speciaal bedoeld is voor vrouwen dan is het enige verschil waarschijnlijk de verpakking van het product of de dosering die ietsjes lager ligt. Maar de dosering kun je zelf ook aanpassen naar eigen behoefte.

Voedingsschema voor vrouwen om (snel) aan te komen

Veel vrouwen hebben baat bij een speciaal voedingsschema om aan te komen. Als je een voedingsschema hebt dan weet je namelijk exact wat en in welke hoeveelheden je moet eten.

Je weet dan precies waar je aan toe bent en kunt hier rekening mee houden tijdens bijvoorbeeld het boodschappen doen en eventuele ”food preps” (eten voorbereiden voor volgende dag(en).

Als je zelf niet veel verstand hebt van voedingsschema’s dan kun je er het beste eentje laten maken door iemand met verstand van zaken.

Je kunt ook het spiermassa protocol voor vrouwen downloaden, hier leer je hoe je zelf een schema kunt opstellen om aan te komen in spiermassa en krijg je de juiste tools om dit te doen.

Welk dieet is het beste voor gewichtstoename?

Er bestaan eigenlijk niet of nauwelijks diëten om aan te komen. Een dieet is meestal namelijk bedoeld om af te vallen.

Aankomen is vaak namelijk een kwestie van simpelweg meer eten.

De ene vrouw komt sneller aan dan de andere

Als je om je heen hoort dat andere vrouwen veel sneller zijn aangekomen dan jij, terwijl het bij jou maar niet echt wilt vlotten, dan moet je je hier niet al te veel zorgen om maken.

Elk lichaam is namelijk anders en bij de ene vrouw zal het daarom ook gewoon wat sneller gaan dan bij de andere.

Hier kun jij zelf weinig aan doen. Of je aanleg hebt om snel aan te komen is dan ook grotendeels genetisch bepaald.

Ondergewicht door medische aandoeningen

Ben je al langere tijd bezig met als doel om snel aan te komen en wilt het maar niet lukken, terwijl je zeker weet dat je alles goed doet?

Dan is de kans aanwezig dat je misschien niet kunt aankomen door een medische aandoening. Het beste wat je in dit geval kunt doen is een afspraak maken bij je huisarts, die je vervolgens eventueel kan doorverwijzen naar een specialist.

Een aantal mogelijke aandoeningen voor gewichtsverlies bij vrouwen en mannen zijn:

  • Te snel werkende schildklier
  • Disbalans in de hormoonhuishouding
  • Lintwormen
  • Eetstoornis (zoals anorexia)

Ook kunnen zaken als stress en depressie leiden voor ondergewicht en verminderde eetlust.

Snel aankomen als vrouw: Slotwoord

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel en dat je de tips die ik je heb gegeven toe gaat passen in de praktijk. Ik wens je alvast veel succes bij het snel aankomen!

Heb je nog vragen over snel aankomen als vrouw? Laat mij dit dan even weten door een reactie achter te laten onder dit artikel! Ik zal je vraag dan zo goed mogelijk beantwoorden.

Wil je direct goed van start gaan? Begin dan vandaag nog met het spiermassa protocol voor vrouwen!


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Gezondheid

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

2 reacties

Geerts Gerda · april 9, 2022 op 10:26 am

Hoe bijkomen als de reden de ziekte van Chron is, en als er verschillende darmoperaties zijn geweest (ongeveer 1m20 weggenomen)
Ik eet nu bijna de ganse dag door – maar ik mag bijna geen vezels eten /

mvg

    Casper · april 10, 2022 op 1:02 pm

    Hey, houd je ook je calorieën goed bij en weet je je dagelijkse energiebehoefte en hoeveel je moet eten om aan te komen? In feite gelden hiervoor namelijk dezelfde principes, alleen zal je andere voedingskeuzes moeten maken

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *