Shake om aan te komen? Bekijk hier de beste bulk shakes!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 23, 2023

weightgainer-supplementen
weightgainer-supplementen

Op zoek naar een shake om aan te komen? In dit artikel vertellen we je of het überhaupt mogelijk en verstandig is om aan te komen met shakes.

Daarnaast vind je de beste shakes om aan te komen en geven we je extra waardevolle tips voor effectieve gewichtstoename. Laten we snel beginnen!

Is het mogelijk om aan te komen met shakes?

Laten we beginnen met de grote vraag: is het eigenlijk wel mogelijk om aan te komen door shakes te drinken?

Als je denkt aan voedsel om mee aan te komen in gewicht, denk je al snel aan calorierijk eten, zoals bijvoorbeeld junkfood of bakken met ijs.

Je zal dan ook niet zo snel verwachten dat je kunt aankomen door shakes te drinken. Toch is dit wel degelijk mogelijk.

Echter is het niet met ieder soort shake mogelijk om aan te komen, hiervoor worden namelijk shakes gebruikt die extreem veel calorieën bevatten, waardoor je met één shake evenveel calorieën binnen kunt krijgen als met een stevige maaltijd.

Een shake om verantwoord aan te komen

Dat klinkt tot nu toe allemaal erg mooi, een shake om snel aan te komen in een korte tijd, echter zitten hier wel enkele kanttekeningen aan.

Allereerst moet je weten dat niet iedere shake even geschikt is om mee aan te komen. Zo bestaan er bijvoorbeeld genoeg bulk shakes die allerlei ongezonde ingrediënten bevatten en ook voor een groot gedeelte bestaan uit suikers.

shake-aankomen-zelf-maken

Dit moet je zoveel mogelijk zien te voorkomen, aangezien het wel de bedoeling is om op een verantwoorde manier in gewicht aan te komen.

Wat je dus nodig hebt is een goede weightgainer met veel calorieën, maar toch relatief gezonde voedingswaarden.

Gelukkig komen er steeds meer goede shakes om aan te komen op de markt en is er dus steeds meer keuze beschikbaar.

Toch zijn er helaas nog altijd veel shakes die grotendeels uit toegevoegde suikers bestaan. Dit moet je zoveel mogelijk zien te vermijden.

Wat voor shakes voor gewichtstoename zijn er?

Zoals we al vertelden is niet iedere shake geschikt om mee aan te komen. Wat voor shakes hier wel veelal voor gebruikt worden lees je hieronder:

Kant-en-klare weightgainer shakes

De kant-en-klare weightgainer shakes zijn veelal het populairst om te drinken tijdens het bulken.

De populariteit hebben deze bulk shakes te danken aan het gemak van inname en de relatief goedkope prijs in vergelijking met voedsel.

weightgainer-supplementen

Dit soort shakes komen voor in poedervorm en worden veelal in potten en in zakken verkocht.

Je kunt het zien als een voedingssupplement, oftewel een aanvulling op je ”normale” voeding. Het mag dan ook nooit als vervanging van alle maaltijden gedronken worden.

Dit soort shakes om aan te komen zijn voornamelijk geschikt voor iedereen die snel wilt aankomen en die er moeite mee heeft om veel te eten.

Maar het kan ook van pas komen voor iedereen die in een korte tijd veel calorieën binnen wilt krijgen met minimale bereidingstijd.

Zelf gemaakte bulk shakes

Met een bulk shake wordt meestal een zelfgemaakte shake bedoeld. Aan een dergelijke bulk shake worden allerlei calorierijke ingrediënten toegevoegd.

Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan pindakaas, of zelfs een scheutje olijfolie.

Verder gaat er veelal havermout en volle kwark doorheen. Om de shake zoeter te maken kun je eventueel flavour drops gebruiken. Eigenlijk heb je helemaal zelf in de hand wat én hoeveel je erin doet.

De grote voordelen hiervan zijn dus dat je zelf de voedingswaarden en smaak kunt bepalen. En ook kun je verse ingrediënten gebruiken, wat meestal net wat gezonder is.

De nadelen zijn echter de tijd die je er aan kwijt bent en ook is het stukken duurder dan de kant-en-klare bulk shakes.

De beste shake om aan te komen voor mannen en vrouwen

De grote vraag is nu natuurlijk, wat zijn de beste shakes om mee aan te komen?

Wij hebben zelf meerdere soorten weightgainer shakes uitgeprobeerd en hebben daarnaast het complete aanbod kritisch onder de loep genomen.

Uiteindelijk zijn we tot een top 3 gekomen, welke je hieronder kunt bekijken:

1. Mammoth 2500 (Interactive Nutrition)

mammoth-2500

De Mammoth Mass Gainer shake was ooit de eerste weightgainer die ik nam en is momenteel nog altijd een van m’n persoonlijke favorieten.

Echter ben ik niet de enige die dit als de beste weightgainer beschouwd, aangezien het tot 3 maal toe is verkozen tot de beste weightgainer shake van Canada.

Ook in Nederland is het al jarenlang een bestseller en één van de populairste shakes om mee aan te komen.

Het grote voordeel is naar mijn mening de goede smaak en de enorme hoeveelheid eiwitten die erin zitten. Er zitten in één shake namelijk maar liefst 60 gram eiwitten.

Uiteraard is de shake ook laag in suiker zoals je mag verwachten van een goede bulk shake.2. Mass Perfection (BodyenFit)

mass-perfection

Hoewel de prijs van de Mammoth shake het naar onze mening dubbel en dwars waard is, kunnen we ons voorstellen dat het voor sommigen ietwat aan de duurdere kant kan zijn.

Zoek je een goedkoper alternatief? Dan is de Mass Perfection naar onze mening de beste keuze.

Ook deze shake heb ik ooit gehad en wat me vooral beviel was dat het makkelijk wegdronk en niet erg zwaar op de maag ligt, zoals bij veel andere shakes om aan te komen wél het geval is.

Verder bevat het hoogwaardige aminozuren en zijn er ook volop vitamines en mineralen toegevoegd, waardoor het qua prijs kwaliteit verhouding al met al een hele nette shake is om mee aan te komen.3. Serious Mass (Optimum Nutrition)

serious-mass

Serious Mass verdiend naar onze mening een goede derde plaats. Al jarenlang is dit een populaire shake om mee aan te komen.

Het merk Optimum Nutrition heeft zich bewezen in de fitness wereld als een betrouwbaar en kwalitatief goed merk.

Het heeft geen grammetje toegevoegde suikers en bestaat veelal uit hoogwaardige voedingsstoffen.

Het enige nadeel is dat er qua verpakking vaak geen potten beschikbaar zijn, maar zakken, wat naar onze mening net wat minder praktisch is.Waar zijn de beste shakes om mee aan te komen op geselecteerd?

Je vraagt je wellicht af waar we onze beste keuzes op hebben gebaseerd. Hieronder lichten we onze voornaamste criteria toe:

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Shakes om aan te komen zijn over het algemeen best prijzig vergeleken met ander soort shakes, bijvoorbeeld eiwitshakes.

Dit komt omdat een dergelijke bulk shake vaak erg veel calorieën en voedingsstoffen bevat. Vergeleken met een sportmaaltijd van evenveel calorieën is een shake om aan te komen meestal nog altijd goedkoper.

Echter kunnen we ons voorstellen dat je niet al te veel wilt spenderen aan voedingssupplementen en hebben daarom de weightgainer shakes met de beste prijs-kwaliteitverhouding geselecteerd.

Zo min mogelijk simpele koolhydraten

Met simpele koolhydraten bedoelen we veelal suikers. Een kleine hoeveelheid suiker kan geen kwaad, maar grote hoeveelheden wil je het liefst zoveel mogelijk vermijden.

Hoewel suiker wel een gemakkelijke voedingsbron is om mee aan te komen, raden we je niet aan om een shake te kopen waarvan de meeste koolhydraten suikers zijn.

Hoog eiwitgehalte

Eiwitten zijn de bouwstof van ons lichaam en zijn daarom heel belangrijk om te nuttigen tijdens het aankomen.

Vooral als spiermassa opbouwen jouw doel is, is het van groot belang om genoeg eiwitten binnen te krijgen.

Wat betreft het eiwitgehalte zitten er enorme verschillen in de shakes om aan te komen.

Makkelijk te shaken zonder klonten

Er is niets zo vervelend als een shake waar veel klonten in zitten wanneer je het wilt drinken.

Het is daarom ook zeer gewenst om een shake om aan te komen te drinken die gemakkelijk oplosbaar is.

Goede kwaliteit smaak

Hoewel de smaak niet het aller belangrijkst is, speelt het toch een grote rol..

Als je immers iedere dag een bulk shake moet drinken die je eigenlijk helemaal niet lekker vindt, is de kans groter dat je het niet zult volhouden.

Echter verschilt de smaak natuurlijk wel sterk per persoon. We vinden het daarom belangrijk dat je genoeg keuze hebt tussen verschillende smaken bij een shake om aan te komen.

Wanneer we kijken naar de Mass Perfection heb je bijvoorbeeld al keuze uit maar liefst 7 verschillende smaken, waardoor er altijd wel een smaak tussen zal zitten die jij lekker vindt.

Toegevoegde vitamines en mineralen

Tot slot is een van onze criteria de toegevoegde vitamines en mineralen. Aangezien een shake om aan te komen eigenlijk dient als een maaltijdvervangende shake, is het belangrijk dat het hoogwaardige voedingsstoffen bevat, in de vorm van vitamines en mineralen.

Ook wat betreft dit aspect zitten er grote verschillen tussen de diverse shakes.

Hoe vaak bulk shakes drinken voor gewichtstoename?

Naast de vragen of je kunt aankomen met shakes en wat de beste shake is om mee aan te komen, krijgen we ook vaak de vraag hoe vaak je zo’n shake moet drinken.

We raden je aan om de instructie te volgen die op de verpakking van de desbetreffende shake staat.

Meestal zal dit neerkomen op 1 á 2 shakes per dag. Twee bulk shakes per dag zien wij dan ook als het maximum, aangezien het ook belangrijk is om voldoende ”vast voedsel” binnen te krijgen.

Toch blijft het erg afhankelijk van je situatie.

Over het algemeen hebben vrouwen bijvoorbeeld een lagere caloriebehoefte dan mannen. Zij hoeven dus ook minder shakes te drinken om aan te komen. Ook is het afhankelijk van jouw huidige gewicht, hoeveelheid beweging en leefstijl.

Overige supplementen om mee aan te komen

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel en dat je de beste shake om aan te komen hebt kunnen vinden.

Zoek je naast een shake nog meer (fitness) supplementen die je kunnen helpen bij gewichtstoename?

In dat geval kunnen visolie en creatine je wellicht ook een steuntje in de rug bieden.

Verder kun je natuurlijk nog even een kijkje nemen op onze site voor meer informatie over aankomen in gewicht en aankomen in spiermassa.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, of wil je advies hebben over een bepaalde bulk shake? Laat het ons dan even weten in een reactie hieronder!💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *