Koolhydraatarm Brood Lidl – Het eiwitrijke brood

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 26, 2023

koolhydraatarm-brood-lidl
koolhydraatarm-brood-lidl

Hoe zit dat eigenlijk met het koolhydraatarme brood van de Lidl? Heeft het goede voedingswaarden? Is het gezond en is het eigenlijk wel lekker?

Grote kans dat je het koolhydraatarme en eiwitrijke brood wel eens in de schappen hebt zien liggen bij de Lidl. In deze review gaan we het hebben over dit brood en geef ik mijn mening erover.

Eiwitrijk en koolhydraatarm brood bij de Lidl kopen

De Lidl is eigenlijk van alle markten thuis en is een van de meest veelzijdige supermarkten. Tegenwoordig komt de gemiddelde sportliefhebber en health freak ook aan z’n trekken bij de Lidl.

Eerder hadden we het al over de fitnessapparatuur van de Lidl, maar ook qua voeding kun je hier terecht voor de nodige ”super foods”.

Een van de populairste voedingsmiddelen uit het assortiment is het koolhydraatarme brood van de Lidl. Het is van ‘t welbekende merk Rivercote, oftewel het huismerk van de Lidl.

Echter zijn de meningen over dit brood nogal verdeeld. Eerlijk is eerlijk, uiteindelijk blijft het toch echt een kwestie van smaak.

In deze review gaan we het echter niet alleen maar over de smaak hebben, maar ook over de voedingswaarden en beantwoorden we de vraag hoe gezond het koolhydraatarme en eiwitrijke brood nu eigenlijk écht is.

Koolhydraatarm brood Lidl: prijs

Laten we beginnen met de prijs, niet geheel onbelangrijk. Voor iedereen die boodschappen doet op budget, zal dit misschien zelfs wel het belangrijkste punt zijn.

De laatste keer dat ik het eiwitrijke brood kocht, kostte het me €1,90 voor een pak van 500 gram. Opzich geen verkeerde prijs voor een pak koolhydraatarm en eiwitrijk brood.

Zoals we gewend zijn van het merk Rivercote, is met de prijs dus niet veel mis. Maar hoe zit het dan met de rest? Daarover hieronder meer.

Koolhydraatarm brood Lidl: voedingswaarden

Allereerst de voedingswaarden, iets dat van belang is als je een dieet volgt, fanatiek met sport bezig bent of gewoon wat bewuster wilt eten.

Wat ik overigens heel handig vind aan het koolhydraatarme brood van de Lidl, is dat ze de voedingswaarden op de verpakking niet alleen per 100 gram erop hebben staan, maar ook per snee.

Als je je voeding nauwkeurig bij wilt houden (zoals ik), hoef je dus niet te wegen en te rekenen.. Mooi meegenomen!

Ik zal hieronder ook de voedingswaarden per snee toelichten, aangezien je hier meer aan hebt dan de waarde per 100 gram:

  • Vetten: 3,9 gram (0,5 gram verzadigd)
  • Koolhydraten: 5,9 gram (1,5 gram suiker)
  • Eiwit: 9,7 gram

Je hoeft de voedingswaarden niet eens grondig onder de loep te nemen om te zien dat zo’n snee enorm veel eiwitten bevat.

Over de voedingswaarden van dit proteïne brood ben ik dan ook zeer te spreken. Het is dan ook helemaal terecht dat dit brood door de Lidl als koolhydraatarm en eiwitrijk wordt bestempeld.

In vergelijking met andere supermarkten, spreken de voedingswaarden net wat in het voordeel van het Lidl brood, gezien de grote hoeveelheid eiwitten en de lage hoeveelheid koolhydraten.

Direct goed beginnen met afvallen? Download dan gratis de Vetverlies Kickstart

Hoe is de smaak en structuur?

koolhydraatarm-brood-bakken

Afijn, de voedingswaarden is natuurlijk niet allesbepalend in je definitieve keuze. Ook de smaak is namelijk een bepalende factor.

Dit zal al helemaal belangrijk zijn als je van plan bent om het koolhydraatarme brood op dagelijkse basis te eten.

Elke dag met tegenzin het brood naar binnen zien te werken, zal je dan ook niet heel veel goeds doen.

Zoals ik al zei verschillen smaken per persoon en daarnaast is het ook lastig om een smaak te omschrijven.

Om een vergelijking te maken, denk ik dat het eiwitrijke brood van de Lidl het meeste weg heeft van roggebrood. Het is nu eenmaal wat stugger dan het normale brood.

De structuur vind ik overigens ook redelijk overeenkomen met roggebrood, het is namelijk best wel breekbaar.

Is het gezond?

Het blijft toch wel vaak een onderwerp dat ter discussie staat: hoe gezond is koolhydraatarm brood en brood in het algemeen?

Brood komt de laatste jaren steeds meer in een ”kwaad daglicht” te staan en vaak zelfs als ongezond beschouwd.

Dit komt mede vanwege het groeiende taboe op koolhydraten. Ik ben van mening dat je koolhydraten nodig hebt in een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

Toch kun je er niet omheen dat de gemiddelde Nederlander toch echt een overschot aan koolhydraten inneemt, mede doordat we zo gek zijn op brood.

Eiwitrijk en koolhydraatarm brood kunnen daar een prima oplossing in bieden. Wat dat betreft kun je het dus zeker beschouwen als een gezonde keuze.

Tips om het gezonder en lekkerder te maken

Hou je niet van de stugge structuur van het koolhydraat arme brood van de Lidl?

Dan zou je het eventueel kunnen roosteren, of er een een tosti van kunnen maken.

Ook het beleg speelt uiteraard een grote rol in de uiteindelijke smaak en gezondheid.

Als je een eiwitrijk en koolhydraatarm voedingspatroon volgt, dan is het ook aan te raden om de boterhammen te beleggen met eiwitrijk en koolhydraatarm beleg.

Goede alternatieven voor het koolhydraatarme brood van de Lidl?

Of er goede alternatieven zijn voor het eiwitrijke brood van de Lidl? Ja hoor, in overvloed zelfs.

Eigenlijk kun je in elke noemenswaardige supermarkt wel terecht voor dit soort brood, zo verkopen bijvoorbeeld ook de Jumbo en de Albert Heijn koolhydraatarm brood.

Wat ook een erg goed alternatief is en tevens een van mijn favorieten, is het eitwitrijke brood van Smaakt.

Maar je kunt je eiwitbehoefte natuurlijk ook prima uit andere voedingsmiddelen halen, bekijk hier een overzicht van meer eiwitrijke producten.

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant






💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Voeding

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

1 reactie

Ben van den Akker · mei 18, 2022 op 9:18 am

Het eiwitbrood van Lidl is al een tijdje uit het assortiment.
(18-5-2022)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *