Dit zijn de grootste & beste sportscholen van Nederland

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 15, 2024

grootste-beste-sportschool-nederland
grootste-beste-sportschool-nederland

Met meer dan 3 miljoen fitnessers in Nederland is het niet gek dat ons land duizenden sportscholen heeft. Maar welke sportscholen zijn nu het grootste én het beste? In dit artikel kom je erachter!

We zijn dieper gedoken in de wereld van fitnesscentra en hebben het nodige uitzoekwerk al voor je gedaan.

Om het makkelijker voor je te maken hebben we op deze pagina de grootste sportschoolketens op een rij gezet.

Dit zijn de 7 beste en grootste sportscholen van Nederland:

  1. Basic-Fit
  2. Anytime Fitness
  3. Fit20
  4. SportCity
  5. Laco
  6. TrainMore
  7. Curves

De grootste sportscholen van Nederland op een rij

Op zoek naar de grootste sportschool van Nederland? Dan zit je bij ons aan het juiste adres. In dit artikel hebben we namelijk de 7 beste sportscholen van Nederland op een rij gezet en uitgelicht!

1. Basic-Fit

Op de eerste plek staat sportschoolketen Basic-Fit. Met meer dan 220 vestigingen in 12 provincies zijn zij de grootste sportschool van Nederland.

De sportschool biedt verschillende soorten lidmaatschappen waarmee je toegang krijgt tot alle locaties. Hiernaast kun je gratis gebruik maken van de Basic-Fit app en virtuele GXR-groepslessen volgen.

In de sportscholen zelf kun je trainen op verschillende soorten fitnessapparaten van Matrix of TechnoGym.

Basic-Fit biedt extra’s om het behalen van jouw sportdoelen te vergemakkelijken. Denk hierbij aan persoonlijke trainingsschema’s, begeleiding van personal trainers of fysiotherapeuten.

Tientallen locaties zijn 24/7 geopend en in sommige gebieden vind je zelfs Ladies Clubs.
2. Anytime Fitness

Anytime Fitness staat met 130+ filialen in Nederland op plek nummer twee. Deze sportschoolketen kenmerkt zich door het aanbieden van gepersonaliseerde trainingsschema’s.

Je wordt tijdens het sporten gecoacht en kunt trainen waar en wanneer je wilt. De sportscholen zijn namelijk allemaal het hele jaar door 24/7 geopend.

Ook fijn: iedere locatie is voorzien van privé kleedkamers en douches.

Afhankelijk van je leeftijd kun je kiezen uit twee verschillende soorten abonnementen. Welk lidmaatschap je ook kiest, je mag op elke locatie gebruik maken van alle faciliteiten en groepslessen.
3. Fit20

fit20 staat met meer dan 120 studio’s in Nederland op plek nummer drie op de lijst. Anders dan de reguliere sportscholen biedt fit20 op alle locaties persoonlijke begeleiding.

Je traint bij fit20 maar 20 minuten per week op basis van het High Intensity Strength Training-principe.

Deze korte maar intensieve trainingen versterken verschillende spiergroepen en zijn dus altijd onder begeleiding van een professional. Pluspunt is dat alle studio’s voorzien zijn van een gekoelde trainingsruimte!

fit20 biedt verschillende soorten abonnementen, zoals een flexibel of een abonnement voor 2. Goed om te weten: alle abonnementen sluit je af voor minimaal 6 maanden.
4. SportCity

Op de vierde plek staat SportCity met meer dan 110 sportscholen verspreid over het land. Na de fusering met Fit For Free behoort SportCity nu tot de grootste sportschoolketens van Nederland.

Bij SportCity heb je de keuze uit verschillende soorten lidmaatschappen. Afhankelijk van het abonnement kun je sporten op één locatie of bij alle clubs. Voor studenten bieden ze zelfs een extra voordeling abonnement aan.

Welk lidmaatschap je ook kiest: je kunt bij SportCity altijd onbeperkt groepslessen volgen. De openingstijden per filiaal verschillen, maar over het algemeen zijn de meeste scholen geopend van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.
5. Laco

Op plek vijf staat Laco: een sportschoolketen waar je cardio- of krachttrainingslessen kunt volgen. Dit kan op één van de bijna 40 locaties in Nederland onder persoonlijke begeleiding of in groepsverband.

Laco is net even iets anders dan een reguliere sportschool. Afhankelijk van de locatie kun je vaak meerdere verschillende sportieve activiteiten ondernemen. Sommige locaties hebben bijvoorbeeld ook zwem- of schaatsbanen!

Je kunt per sportschool verschillende soorten abonnementen afsluiten. Zo kies je bijvoorbeeld voor enkel groepslessen of krachttraining.

Op basis van de beschikbare faciliteiten kun je een uitgebreider lidmaatschap kiezen – in combinatie met toegang tot het zwembad bijvoorbeeld.
6. TrainMore

Het maakt bij TrainMore niet uit: wil je net beginnen met fitness of ben je al fervent sporter? Trainen om meer te genieten van het leven is het motto van TrainMore. Deze sportschoolketen is met 30+ locaties te vinden verspreid over vijf verschillende provincies.

TrainMore biedt per locatie verschillende soorten abonnementen aan. Maar wat deze mooie sportschool wel écht uniek maakt is hun bijzondere concept: ‘iedere training telt’.

Eigenlijk is het heel simpel: hoe vaker je gaat sporten, hoe goedkoper je abonnement wordt. Ga je bijvoorbeeld 10 keer trainen, dan krijg je 10 euro korting op je volgende incasso!
7. Curves

Met bijna 30 sportscholen in Nederland staat Curves op de zevende plek. Curves is een sportschool voor vrouwen waar je trainingen van 30 minuten kunt volgen.

Deze trainingen bestaan zowel uit kracht als cardio en worden gegeven onder professionele begeleiding.

Of je nu aan het revalideren bent, fitter wilt worden of al langere tijd sport – alles is mogelijk. Curves biedt namelijk verschillende soorten abonnementen aan, toegespitst op jouw persoonlijke doelen.

Alle lidmaatschappen geven onbeperkt toegang tot circuittraining en zijn inclusief metingen en advies.
Wat is de beste sportschool Nederland?

Om deze vraag te beantwoorden hebben we de sportscholen uit onze toplijst onder de loep genomen. Hierbij hebben we ze vergeleken op basis van verschillende testpunten: toegankelijkheid en prijs.

We nemen de beste in beide categorieën hieronder met je door.

Toegankelijkheid

Hiermee bedoelen we niet alleen het aantal sportscholen, maar ook waar deze zich bevinden. Hoe meer verspreid over ons land, hoe toegankelijker een sportschool wordt.

  • Uit onze test hebben wij Basic-Fit dan ook uitgeroepen als meest toegankelijke sportschool.
PlekKetenAantal sportscholenAantal provincies
1.Basic-Fit220+12
2.Anytime Fitness130+12
3.fit20120+12
4.SportCity110+12
5.Laco±4011
6.TrainMore30+5
7.Curves±3010

Lidmaatschapsvormen en prijzen

Op basis van het aantal verschillende lidmaatschappen en bijbehorende prijzen hebben we de grootste sportscholen met elkaar vergeleken.

  • Laco staat hierbij op nummer 1 wat betreft aantal lidmaatschapsvormen én is hiermee ook de goedkoopste!
PlekKetenAantal abonnementenPrijs (per 4 weken)
1.LacoMeerdere soorten lidmaatschappen of combi-abonnementenVanaf € 24,95
2.Basic-Fit3Vanaf € 24,99
 SportCity2Vanaf € 24,99
3.TrainMore4+Vanaf € 34,00
4.Anytime Fitness4Vanaf € 39,95
5.Curves4Vanaf € 49,00
6.fit203Vanaf € 77,00
Veelgestelde vragen

Wat is de grootste sportschool Nederland?

Momenteel steekt sportschoolketen Basic-Fit met kop en schouders boven de rest uit. Met meer dan 220 sportscholen zijn zij de grootste en snelst groeiende sportschool van Nederland. En niet alleen qua sportschoolketen zijn ze het grootste van het land. De grootste Basic-Fit van Nederland heeft namelijk maar liefst een oppervlakte van 1500+ m2!

Wat is de mooiste sportschool Nederland?

Als we het hebben over de mooiste sportschool van Nederland denken wij niet alleen aan hoe deze er vanaf de buitenkant uitziet. Een mooie sportschool moet schoon en goed onderhouden zijn. Hiernaast moeten de kwaliteit van het fitnessapparatuur en de begeleiding goed voor elkaar zijn. Maar ook de verschillende faciliteiten die een sportschool biedt zijn hierin belangrijk. Op basis van al deze punten hebben wij uit onze toplijst sportschool TrainMore uitgeroepen tot mooiste.Wat is jouw doel?

Maak een keus hieronder en ontvang direct een Gratis Kick-start!
Meer sportscholen:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *