Top 11 beste sportscholen in Nijmegen

Woon je in Nijmegen en ben je op zoek naar een fijne gym om lekker te gaan sporten? Dan heb je een heleboel keuze, van personal training tot lekker buiten sporten.

Wij vertellen je graag bij welke gyms in Nijmegen je allemaal terecht kan voor een goede work-out. Bekijk hieronder snel de 11 beste sportscholen in Nijmegen.

11. Sportloods Oost

In het gezellige Nijmegen Oost vind je de gelijknamige gym Sportloods Oost. Hier kun je terecht voor personal training, Olympisch gewichtheffen en small group training.

Ze hebben ook een fysiotherapeut die kan ondersteunen bij revalidatie en medische fitness.

Bekijk de website van Sportloods Oost

10. Sportcity

Aan de Akkerlaan richting Nijmegen-Zuid ligt de vestiging van Sportcity Nijmegen. Deze sportschool bestaat uit een grote fitnesszaal.

Hier kun je zelf komen sporten of meedoen aan een groepsles fight, dans, body & mind, kracht conditie & cardio of Les Mills.

Bekijk de site van Sportcity Nijmegen

9. Basic fit

Van deze bekende keten zitten er wel drie vestigingen in Nijmegen. Je vind er één in het centrum aan de Vlaamsegas, maar ook in Kerkenbos en aan de Weg door Jonkerbos in Nijmegen-Zuid.

De Basic Fit in Jonkerbos is zelfs 24/7 geopend!

Naast een heleboel apparaten kun je bij Basic fit ook gebruik maken van een gratis app en een groot aanbod aan (virtuele) groepslessen.

Bekijk de site van Basic fit Nijmegen

8. Avalon fitcentre

Avalon fitcentre vind je aan de Sint Hubertusstraat in Nijmegen. Hier kun je meedoen aan groepslessen of lekker vrij sporten.

Sporten doe je hier zelf of onder begeleiding. Klaar met je work-out? In de koffiecorner geniet je nog even na met een drankje.

Bekijk de site van Avalon fitcentre Nijmegen

7. Bamboo gym

In het hartje van Nijmegen ligt Bamboo gym. Dit is een personal training gym met de focus op persoonlijke begeleiding.

Hier kun je bijvoorbeeld terecht als je na je bevalling weer wilt starten met sporten, een paar kilo’s kwijt wilt of wanneer je gewoon graag fitter wilt worden.

Bekijk de site van Bamboo gym

6. Fit20 Nijmegen

Fit20 heeft een iets andere aanpak dan de andere sportscholen van Nijmegen. Bij deze gym aan de Oranjesingel in het centrum van Nijmegen train je namelijk één keer per week 20 minuten.

Dit doe je altijd op afspraak en onder begeleiding van een personal trainer. Volgens Fit20 Nijmegen is 20 minuten precies de juiste hoeveelheid inspanning om je gezondheid een sterke impuls te geven.

Voor deze work-out hoef je dan ook geen sportkleding aan, je kunt gewoon in je normale kleding binnenlopen! Om deze reden zijn er dan ook geen douches en kleedruimtes aanwezig.

Bekijk de site van Fit20 Nijmegen

5. Harbor Gym

Harbor Gym aan de Dokstraat in Nijmegen focust zich op personal training. Vanwege zijn ligging is hij goed bereikbaar vanuit Nijmegen noord! Je sport hier één op één of in een privé groep onder begeleiding van een personal trainer.

Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld van een blessure af wilt komen of kampt met chronische vermoeidheid. Ook kun je hier terecht voor een massage of fysiotherapie.

Bekijk de site van Harbor Gym

4. Nyma Outdoor Gym

Houd je van buiten sporten? Dan ben je bij Nyma Outdoor Gym aan het juiste adres! ‘Buiten is beter’ is niet voor niets het motto van deze sportschool.

Deze gym ligt aan de Winselingseweg in Nijmegen-West. Onder de brug ‘de Oversteek’ kun je hier zelfstandig trainen of meedoen aan verschillende groepslessen.

Omdat de sportschool onder de brug ligt, hoef je niet bang te zijn om nat te worden tijdens het buiten sporten.

Bekijk de site van Nyma Outdoor Gym

3. Riverland Healtcentre

Riverland Healthcentre is gevestigd in de grote hallen van een oude fabriek in de Biezen. Bij deze industriële gym ligt de focus op persoonlijke begeleiding in kleine groepjes.

Hierdoor heb je makkelijk aanspraak met andere sporters. Bij deze sportschool vind je groepslessen in onder andere zumba, breakdance, bokszaktraining en capoeira. Zelfs trainen met je baby is hier mogelijk tijdens de les baby en fit!

Bekijk de site van Riverland Healtcentre

2. Radboud sportcentrum

Het Radboud sportcentrum is zeer populair onder studenten, alumni en medewerkers van de Radboud universiteit. Maar iedereen is hier welkom om lekker te komen sporten!

Bij deze sportschool in Nijmegen heb je keuze uit meer dan 80 sporten! Natuurlijk is er een gym, maar je kunt er bijvoorbeeld ook squashen, boksen of paaldansen.

Bekijk de site van Radboud sportcentrum

1. The Gym Society

Bij deze sfeervolle gym in het centrum van Nijmegen ligt de focus op kracht- en flexibiliteitstraining. Je kunt hier terecht voor korte, effectieve trainingen die worden begeleidt door de aanwezige lifestyle coaches.

Ze noemen zichzelf een ‘feel-good boutique gym’ vanwege de ongedwongen sfeer en de gezellige ruimte.

Bekijk de site van The Gym SocietyMeer sportscholen: