De top 11 beste sportscholen in Amersfoort

Ben jij op zoek naar een gym in Amersfoort? Dan heb je een ruim aanbod om uit te kiezen! Maar wat is nu de beste sportschool in Amersfoort en waarom?

Onderstaand een overzicht van de top 11 beste sportscholen in deze regio, inclusief een review.

1. Lifecity Sportschool

In het centrum van Amersfoort, op de Utrechtseweg, bevindt zich de sportschool Lifecity. Vanaf 24,50 euro per maand kan je hier al terecht om te trainen. Doordeweeks kan dit vanaf 06:00 tot 22:30 uur en in het weekend vanaf 08:00 tot 17:00 uur.

Deze gym heeft een zeer groot aanbod aan faciliteiten, zoals een sauna, Turk stoombad, een zonnebank en zelfs fysiotherapie. Verder is ook de ligging in het centrum van Amersfoort een groot voordeel, met meer dan voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Woon je wat verder weg? Ook in Amersfoort Noord is een vestiging van deze gym te vinden! Daarnaast is er voor alle leden gratis koffie en thee beschikbaar en is er ook kinderopvang aanwezig.

Naast meer dan voldoende apparatuur om zelf te trainen, kan je hier ook groepslessen volgen en persoonlijk begeleid worden.

Bezoek hier de website

2. Basic-Fit Groningerstraat

Sporten in Amersfoort kan ook bij een van de verschillende vestigingen van Basic-Fit. De gym op de Groningerstraat heeft veruit de meeste faciliteiten.

Zo kan je hier niet alleen individueel trainen, maar ook live of virtuele groepslessen volgen. En ook als je een personal trainer in Amersfoort zoekt, ben je hier aan het goede adres! Daarnaast geeft de app toegang tot verschillende work-outs, waardoor je ook thuis aan de slag kunt gaan.

Bij Basic-Fit train je al vanaf 19,95 per 4 weken. Voor dit bedrag kan je in Amersfoort niet alleen 24 uur per dag sporten, maar ben je ook welkom in alle andere vestigingen van Basic-Fit!

Bezoek hier de website

3. Basic-fit Ladies Only

Voor de vrouwen die een fijne locatie voor fitness in Amersfoort zoeken, is de Ladies Only Club van Basic-Fit zeer geschikt.

Ook gelegen aan de Groningerstraat, kunnen vrouwen hier in alle rust en in een gemoedelijke, huiselijke sfeer trainen.

In deze fitnessclub vind je een circuit trainingsopstelling, met zes apparaten voor alle belangrijke spiergroepen. Daarnaast kan je er GXR-lessen volgen en zijn er zowel virtuele, als live groepslessen.

Bezoek hier de website

4. Movement Amersfoort

Tussen midden en noord Amerfoort in, vind je sportschool Movement. Voor Fitness in Amersfoort ben je hier zeker aan het juiste adres! Met een oppervlakte van meer dan 1500 m², kan iedere sportfanaat hier zijn hart ophalen.

Zo is er een grote ruimte om op te warmen en te stretchen evenals een ruimte voor krachttraining. Hier vind je talloze gewichten en krachttraining-apparatuur. Natuurlijk zijn er ook cardio-toestellen en is er een ruim aanbod aan uiteenlopende groepslessen.

Ook aanwezig is een wellness en een voedingscoach, evenals kinderopvang, een lounge en zelfs een kapper! Aan al deze luxe hangt wel een prijskaartje, zo is het goedkoopste lidmaatschap 69 euro per maand.

Voor dit bedrag kan je doordeweeks onbeperkt sporten vanaf 6:30 tot 22:00 en in het weekend van 8:00 tot 16:00 uur.

Bezoek hier de website

5. Happy Bodies Amersfoort

Een vijfde uitstekende gym in Amersfoort is Happy Bodies, gelegen in Schothorst. Deze fitnessclub noemt zichzelf ook wel het alternatief voor de normale sportschool en heeft dan ook een uniek concept.

In plaats van zelf op de apparaten moeten zwoegen, volg je hier een begeleide training van 35 minuten. Hierbij ga je een circuit af van twaalf cardio- en krachttoestellen.

Op deze manier wordt het hele lichaam snel en op efficiënte wijze getraind. Een nadeel aan deze sportschool in Amersfoort is wel dat er beperkte openingstijden zijn, waarbij je tussen 13 en 16 uur niet kan komen trainen.

Bezoek hier de website

6. Sportcity

Ook Sportcity is een sportschool is Amersfoort die hoog aangeschreven staat. Sporten kan hier vanaf 24,99 per vier weken. Voor dit tarief kan je gebruik maken van alle faciliteiten en meedoen aan de groepslessen.

Het ruime aanbod aan uiteenlopende groepslessen is het grootste voordeel van deze gym in Amersfoort. Zo kan je niet alleen verschillende danslessen volgen, maar ook boxen, pilates en yoga doen, evenals verschillende krachttrainingen volgen.

Sportcity in Amersfoort is gelegen aan de Amsterdamseweg en beschikt over gratis parkeergelegenheid.

Bezoek hier de website

7. JOUW GYM Amersfoort

In ons leven is trainen op een gezonde manier de basis van energie, mindset en vitaliteit. Dit wil JOUW GYM graag overbrengen naar hun klanten. Ze geloven dat trainen met je lichaam én hoofd zorgt voor een effectievere training.

Daarom willen ze hun neuromusculaire aanpak met jou delen. Je sport hier niet zoals in een normale sportschool, maar je gaat trainen met volgens hun effectieve trainingsmethode. Dit doe je niet alleen, maar onder begeleiding van de aanwezige neuromusculaire trainers.

JOUW GYM in Amersfoort is geopend van 07:00 tot 22:00 uur.

Bezoek hier de website

8. Club Pelikaan

Club Pelikaan is de sportschool in Amersfoort met misschien wel het ruimste aanbod. Zo vind je hier fitness, zwemmen, wellness en tennis.

Ook kan je hier verschillende lessen volgen zoals dansen, yoga, aquarobics of bodypump.

Extra leuk is dat je hier naast binnen, ook buiten trainingen kunt volgen. De tarieven zijn wel vrij hoog, beginnend bij 84 euro per maand. Maar voor dit geld kan je wel onbeperkt gebruik maken van alle faciliteiten inclusief zwembad, wellness en een persoonlijke fitcoach.

Daarnaast geniet je van ruime openingstijden tot 23:00 uur op doordeweekse dagen.

Bezoek hier de website

9. Good Habbits

Voor wie op zoek is naar een wat kleinschaligere sportschool, is Good Habbits in Amersfoort Vathorst een goede keuze. Bij deze sportschool ga je onder begeleiding aan de slag met het behalen van persoonlijke doelen.

Zo is er voor nieuwe leden eerste een intake met fysieke testen, waar jouw persoonlijke trainingsschema op gebaseerd wordt.

Daarna ga je in groepen van maximaal 8 personen aan de slag. Fijn is dat alle toestellen automatisch ingesteld zijn op jouw eigen schema. Hierop kun je ook je voortgang bijhouden. De tarieven starten vanaf 39,95 per 4 weken.

Bezoek hier de website

10. Can-Do Fitness

Een andere kleinschalige gym in Amersfoort is Can-do Fitness gelegen aan de Chromiumweg. Deze sportschool biedt een gevarieerd aanbod groepslessen aan, evenals personal training.

Vind jij persoonlijke aandacht en een rustige omgeving belangrijk? Dan is deze gym echt iets voor jou!

Ook is hier op specifieke momenten een ‘open gym’, waarbij je zelfstandig met maximaal 1 ander persoon kunt trainen in de fitnessruimte op de eerste verdieping.

Een All-in lidmaatschap is bij deze sportschool af te sluiten vanaf 47,50 per maand.

Bezoek hier de website

11. Health Centrum Amersfoort

Bij deze laatste sportschool in Amersfoort kan je al terecht vanaf 29,95 per maand. Voor dit bedrag kan je niet alleen onbeperkt sporten, maar krijg je ook gratis begeleiding en kan je gebruik maken van de app.

Deze gym heeft niet alleen een groot aanbod aan cardio- en krachttoestellen, maar ook diverse lessen en groepstrainingen.

Daarnaast kan je hier ook bootcamps volgen in de buitenlucht. Het enige nadeel is de beperkte openingstijden.

Zo is doordeweeks sporten tussen 12 en 16 uur hier niet mogelijk en is deze sportschool in het weekend alleen van 09:00 tot 13:00 geopend.

Bezoek hier de websiteMeer sportscholen: