Wat is de grootste Basic Fit in Nederland?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 1, 2024

grootste basic fit nederland
grootste basic fit nederland

Met meer dan 200 sportscholen is Basic Fit de grootste sportschoolketen in Nederland. Maar wat is nu eigenlijk het grootste Basic Fit filiaal in Nederland? In dit artikel kom je erachter!

We vertellen je onder andere wat je kunt verwachten in het grootste Basic Fit filiaal van Nederland. Ook ervaringen van andere sportfanaten én of het filiaal het bezoeken waard is nemen we met je door.

De grootste Basic Fit Nederland in het kort

 • Het filiaal in Tilburg aan de Spaubeekstraat is de grootste Basic Fit in Nederland
 • Basic-Fit Tilburg heeft een oppervlakte van 1.535 m² en is 24/7 geopend
 • Je kunt er 3 verschillende soorten lidmaatschappen afsluiten vanaf € 24,99 per maand
 • Persoonlijke begeleiding door personal trainers of fysiotherapeuten is mogelijk
 • Het filiaal biedt extra services, waaronder een Yanga Sports Water vulstation en live groepslessen

Wat kun je verwachten in de grootste Basic Fit van Nederland?

Wat is de grootste Basic Fit in Nederland

In Basic-Fit Tilburg Spaubeekstraat kun je als beginner of gevorderde sporter werken aan je persoonlijke sportdoelen.

Je kunt onbeperkt trainen op diverse fitnessapparaten of deelnemen aan groepslessen. Wat je nog meer kunt verwachten in de grootste Basic-Fit van Nederland lees je hieronder.

Lidmaatschappen

In Basic-Fit Tilburg kun je 3 verschillende soorten lidmaatschappen afsluiten: comfort, premium of all-in. Afhankelijk van het soort lidmaatschap kun je gebruikmaken van verschillende soorten diensten.

Wat je in ieder geval krijgt is gratis toegang tot virtuele en live GXR groepslessen plus toegang tot de Basic-Fit app. In de app vind je onder andere workouts en programma’s, maar ook het groepslessen rooster bijvoorbeeld.

In Tilburg kun je ook extra lidmaatschap-opties afsluiten, zoals online fitness coaching. Maar ook een abonnement op Yanga Sports Water is mogelijk. Je kunt dan onbeperkt je drinkfles vullen met dit sportdrankje, zodat je altijd gehydrateerd blijft.

Persoonlijke begeleiding

mega basic fit nederland

Na het kiezen van je lidmaatschap ga je met een personal trainer uit het filiaal in gesprek. Samen stellen jullie een trainingsplan op, waarna je een persoonlijk trainingsschema voor de eerste 6 weken ontvangt.

Als je hierna nog behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding, kun je kiezen voor een Personal Trainer of fysiotherapeut. Dit is niet in ieder Basic-Fit filiaal mogelijk, maar wel in Tilburg!

7 zones

De club, zoals Basic-Fit dit zelf noemt, in Tilburg is opgedeeld in 7 zones. Hierdoor heb je eigenlijk alles bij de hand om aan jouw doelen te werken. We sommen ze hieronder voor je op:

1. Strength zone: hier kun je op verschillende krachtapparaten al je spiergroepen trainen.

2. Cardio zone: in deze zone kun je verschillende soorten cardio apparatuur vinden om je conditie te verbeteren of calorieën te verbranden.

3. Free weight zone: in dit deel van de sportschool kun je vrij trainen met onder andere dumbbells, barbells en kettebells.

4. Functional zone: heeft materialen voor allerlei oefeningen, zoals een functional rack voor squats of pull-ups.

5. Stretch zone: hier kun je rekken en strekken. Je vindt hier onder andere foam rollers en gymballen.

6. Virtual Cycling zone: deze zone staat vol met fietsapparaten waar je onder andere Indoor Cycling groepslessen kunt volgen.

7. Groepslessen: in deze ruimte kun je deelnemen aan virtuele of live groepslessen.

Fitnessapparatuur

grote basic fit nederland

Zoals je leest kun je bij Basic Fit Tilburg gebruikmaken van verschillende soorten cardio- en krachttraining apparatuur:

 • In het filiaal vind je onder andere crosstrainers, hometrainers en loopbanden om je uithoudingsvermogen op te bouwen.
 • Ook verschillende soorten krachtapparaten met gewichten en kabels om je spieren mee te trainen zijn volop aanwezig.

De professionele fitnessapparaten zijn van bekende merken als Matrix en TechnoGym. Handig is dat ze voorzien zijn van een QR code die je kunt scannen. Je krijgt dan op je telefoon uitleg hoe je het apparaat gebruikt en welke oefeningen je erop kunt doen.

Groepslessen

Welk lidmaatschap je ook afsluit, in Tilburg kun je altijd gratis deelnemen aan twee verschillende soorten GXR groepslessen:

 • Virtuele groepslessen worden gegeven in de sportschool zelf of je kunt vanuit huis aanhaken.
 • Live groepslessen zoals Body Pump, XCore of Zumba worden dagelijks gegeven door instructeurs in het filiaal zelf.

Extra Home Club services

 • 24/7 geopend: Basic-Fit Tilburg is één van de 160 filialen die 24/7 geopend is. Dit betekent dat je in Tilburg kunt sporten wanneer je maar wilt, zelfs ’s nachts! In het laatste geval zijn er geen medewerkers aanwezig, maar wordt de sportschool op afstand beveiligd en is contact via de intercom mogelijk.
 • Relax & Recover zone: buiten sporten kun je in Tilburg met een premium lidmaatschap ook ontspannen of herstellen in de Relax & Recover zone. Deze zijn voorzien van massagestoelen met verschillende soorten programma’s.

Ervaringen van andere bezoekers

grootste basic fit in nederland

Nu je weet wat je in het grootste Basic Fit filiaal in Nederland kunt verwachten ben je vast benieuwd naar wat andere gebruikers vinden. We hebben beoordelingen van bezoekers doorgelezen en de belangrijkste punten hieronder samengevat.

Op Google wordt het filiaal beoordeeld met een 4.1 van de 5 sterren. Het gros van de bezoekers is overwegend positief. De grootte van het filiaal, de ruime opzet en het moderne karakter zijn punten die door bezoekers als positief beoordeeld worden.

Qua fitnessapparatuur krijgt Basic Fit Tilburg ook positieve feedback. Er is voldoende keuze, de apparaten zijn nieuw en worden goed schoongehouden. Verder komt naar voren dat de douches netjes zijn en er verzorgd uitzien.

Als we kijken naar negatieve beoordelingen gaat dit voornamelijk over de drukte in het filiaal. Ondanks de ruime opzet van de grootste Basic Fit van Nederland, kan het er flink druk zijn.

Voornamelijk in de avonduren geven bezoekers aan dat ze niet altijd direct gebruik kunnen maken van een fitnessapparaat bijvoorbeeld.

Conclusie: is de grootste Basic Fit in Nederland het bezoeken waard?

Basic Fit Nederland groot

Ben je op zoek naar een grote, ruim opgezette en moderne sportschool in Tilburg? En wil je de keuze hebben om allerlei workouts te doen én groepslessen te volgen? Dan is de grootste Basic-Fit in Nederland zeker een bezoekje waard.

Vind je het idee van de grootste sportschool in Nederland maar niks? Dan is een kleinere sportschool waar het niet zo druk is misschien een betere optie. In dit geval is Basic Fit Tilburg niet helemaal aan jou besteedt.


Wat is jouw doel?

Maak een keus hieronder en ontvang direct een Gratis Kick-start!Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *