Kakifruit: Wat is dat & kun je ermee afvallen?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 28, 2024

kakifruit afvallen
kakifruit afvallen

Kakifruit was mij geheel onbekend, totdat ik een artikel las over vitamine C, waarin deze vrucht stond beschreven. Het staat ook wel bekend als Sharonfruit.

Kakifruit is met name in het najaar/winter verkrijgbaar en je kunt het in de meeste supermarkten verkrijgen.

De vrucht komt oorspronkelijk uit Azië, en groeit aan de kaki plant. Maar inmiddels is het in vele landen verkrijgbaar. in China zweren ze bij deze unieke vrucht.

Het lijkt volgens onderzoekers te helpen bij allerlei klachten, zoals hoofdpijn en rugpijn.

Boordevol met vitamines

Wat mij verbaasde, toen ik even wat research ging doen naar kakifruit, is hoeveel vitamines en mineralen er eigenlijk in zitten.

We hebben het dan o.a. over: vitamine A, B6, C en E, maar ook mineralen, zoals bijvoorbeeld ijzer en kalium. Het bevat natuurlijk, net als bijna alle fruitsoorten wel wat suiker, één vrucht bevat ongeveer 20% suiker.

Hoe eet je kakifruit?

Je kunt kunt kakifruit met schil en al eten, maar persoonlijk vind ik het zonder iets smaakvoller. Het is een heerlijke zachte, zoete vrucht. Maar dit blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Er is dus maar één manier om hier achter te komen.

Je voelt en ziet wanneer de kaki rijp is. Het voelt dan zacht aan en de
schil ziet er wat glazig en oranje/rood uit.

Mijn favoriete kaki recept is eigenlijk heel simpel: kwark, kaki en wat noten. Een lekker en eiwitrijk tussendoortje.

Je kunt deze vrucht ook makkelijk combineren in een salade of in een smoothie, maar ook om bijvoorbeeld te verwerken in een taart. Dit komt door de heerlijk zoete en zachte smaak van de vrucht.

En wat de calorieën betreft, je kunt rekenen op zo’n 96 calorieën per vrucht (ong 125 gram) Oja, je kunt de vrucht ook even grillen in de oven met bijv. wat honing. Heerlijk over een bakje met Griekse yoghurt!

Meer inspiratie nodig voor gezonde recepten? Bekijk dan eens de Vetverlies Kick-Start voor de lekkerste, makkelijkste én gezondste recepten.

Afvallen met kaki fruit?

Een vraag die erg vaak gesteld wordt is of je kunt afvallen met kaki fruit. Net zoals met ieder soort fruit, en elk ander soort voeding is dit mogelijk, indien je er niet te veel van eet.

Ben je dus aan het afvallen? Dan is het prima om een stuk kaki fruit te eten, aangezien dit vol zit met vitamines wat de vetverbranding kan bevorderen.

Wil jij snel én blijvend overtollige kilo’s kwijtraken? In de Vetverlies Kick-start ontdek jij de basis voor duurzaam vetverlies en welke 8 fouten je absoluut moet voorkomen.

Claim direct je gratis download hieronder:

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Voeding

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *