Jasper Alblas: is hij betrouwbaar? (Ervaringen en Review)

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op februari 18, 2023

Wie weleens gehoord heeft van Jasper Alblas, heeft zich vast ook weleens het volgende afgevraagd..

Is Jasper Alblas betrouwbaar? 

Heeft deze man verstand van zaken? 

En hoe effectief zijn de boeken en producten die hij verkoopt?

Sommige mensen denken dat zijn werkwijze onzin is. Er is daarom best wat kritiek. Maar wat is nu de waarheid? Wij zoeken het voor je uit!

Wie is Jasper Alblas?

Jasper Alblas

Om te beginnen, vertellen we graag wie Jasper Alblas is. 

Toen Jasper 15 was begon zijn interesse naar gezonde voeding al. Vanaf zijn 21e werd hij hier serieuzer in en ontdekte hij in zijn studie over voeding en gezondheid wat de effecten ervan zijn. 

Zo ontdekte hij dat gezonde voeding ook ziekten kan voorkomen én genezen. En dat je helemaal niet ingewikkeld hoeft te doen of strenge diëten hoeft te volgen om af te vallen.

Gezond zijn kan dus veel gemakkelijker.

Jasper is altijd zijn eigen proefkonijn geweest. Zodra hij merkte dat iets werkte, ging hij er anderen over vertellen. Dit is de basis geweest voor zijn huidige platform en het beginpunt van zijn carrière.

De visie van Jasper Alblas

Jasper vond gezondheid en voeding zó interessant, dat hij besloot om dit ook aan andere mensen te leren. Zo zijn bijvoorbeeld Jasper Alblas zijn boeken ontstaan, vol met gezonde recepten. 

Volgens hem is er namelijk niets belangrijker dan je eigen gezondheid. Als je lekker in je vel zit, kun je veel meer doen en veel meer van het leven genieten.

Bovendien is Jasper ervan overtuigd dat gezond leven en afvallen niet gaat om jezelf allerlei dingen ontzeggen. Het hoeft geen zware strijd te zijn

Met Jasper Alblas’ recepten maakt hij dit duidelijk. Ze zijn gebaseerd op simpele, praktische oplossingen die makkelijk vol te houden zijn.

Jasper vertelt op zijn website ook: “We zijn allemaal al perfect, precies zoals we zijn.” En dankzij de producten en programma’s die hij aanbiedt, wil hij jou dit ook laten ervaren.

Het platform van Jasper

Platform Jasper Alblas

Nadat Jasper Alblas in zijn beginfase ongeveer 7 mensen experimenteel geholpen had, besloot hij er zijn werk van te maken. “Dit geeft mij zoveel voldoening en ik vind het zo leuk”, schrijft hij op zijn website. 

Op dat moment zegde hij zijn baan op en startte hij zijn huidige website. Daar ging hij kennis delen over voeding en gezondheid. Dat ging naar eigen zeggen ‘boven verwachting’. 

Hij kreeg veel positieve reacties, waardoor mensen door hem gecoacht wilden worden. En daarom ontwikkelde hij verschillende programma’s en schreef hij de boeken die je nu kunt kopen op zijn website.

Is Jasper Alblas betrouwbaar?

Maar hoe betrouwbaar is Jasper Alblas? Dat is een terechte vraag. Eén die overigens ook wordt gesteld over o.a. Oscar Helm, Jesse Van der Velde en Sonja Bakker

Er zijn namelijk altijd mensen die verkondigen dat de producten of werkwijze van zo iemand onzin is. Die kritiek is ook op Jasper gegeven. 

Dus nu is de vraag: is dat terecht?

Het team van Jasper bestaat uit 4 mensen. Op zijn website vertelt hij dat hun programma’s gemiddeld met een 9,4 als cijfer beoordeeld worden.

Ook zegt hij met zijn team samen elke dag meer dan 1.000 mensen te helpen. Dit doen zij via de website en de programma’s. 

Er is ook te lezen dat Jasper Alblas 100% niet goed = geld terug garantie geeft. Niet op één of een paar programma’s. Op allemaal.

Dat is een goed teken. Je kunt zijn aanbod daardoor met een gerust hart uitproberen. Is het niet goed, dan krijg je gewoon je geld terug.

In dit opzicht kunnen we vaststellen dat zowel Jasper Alblas als zijn aanbod betrouwbaar zijn. Je wordt niet opgelicht wanneer je met hem in zee gaat.

Er zijn ook geen reviews te vinden die het tegendeel beweren.

Welke boeken & producten biedt Jasper Alblas aan?

Laten we nu eens kijken naar het aanbod. Welke Jasper Alblas boeken zijn er zoal? En welke andere producten biedt hij aan.

Het aanbod draait namelijk niet alleen om wat je moet eten. Het is dus geen standaard kant-en-klaar dieet.

Er wordt ook uitgelegd hoe je het beste voor gezonde voeding kiest. En dat is op de lange termijn veel beter.

7×7 Afslank Programma

Jasper Alblas 7x7 afslank programma

“Word gezonder, slanker en energieker in 4 weken” is wat er bij dit programma beloofd wordt. Dat is mooi, zo vlak voor de zomer nog even lekker in je vel zitten.

Het hardcover boek is volgens de omschrijving een bewezen methode om een slank en gezond lichaam te krijgen.

Er staan 100+ koolhydraatarme recepten in en 4 bijbehorende weekschema’s. Daardoor is het programma gemakkelijk te volgen. Er staat namelijk elke dag aangegeven welke gerechten je kunt eten.

Verder is de belofte dat je geen honger lijdt met dit programma. En dat je niet minder, maar anders gaat eten.

Ook kun je de gerechten in zo’n 30 minuten op tafel zetten en zijn er gemiddeld 8 ingrediënten voor nodig.

Gezonde 20 Minuten Recepten

Gezonde 20 minuten recepten

De volgende titel in de reeks Jasper Alblas boeken is ‘Gezonde 20 Minuten Recepten’. Een hardcover boek vol recepten die je in een korte tijd op tafel zet.

Handig voor als je geen dieet wilt volgen, maar wel gezonder wilt leven.

Er staan 140 recepten in dit hardcover boek. Deze bestaan uit ingrediënten die je gewoon in de supermarkt koopt.

Daardoor kun je – ook met een druk bestaan – gezond koken voor jezelf en/of je gezin. 

‘Snel, simpel, lekker en gezond’, is de belofte over deze Jasper Alblas recepten.

Vegetarisch Afslank Plan

Vegetarisch afslankplan Jasper Alblas

Eet je vegetarisch? Ook dan kun je bij Jasper terecht. Het hardcover boek ‘Vegetarisch Afslank Plan’ is een dieet voor vegetariërs.

Volgens de beschrijving is het een plan waarmee je makkelijk afvalt. Er staan 120+ vegetarische en koolhydraatarme recepten in.

Daardoor wordt je vetverbranding gestimuleerd. Ook kun je de 4 bijbehorende weekschema’s volgen.

Volgens de productomschrijving zijn de recepten bijzonder én erg lekker, is het geen hongerdieet en kun je de gerechten binnen 30 minuten op tafel zetten.

Ook deze Jasper Alblas recepten bestaan gemiddeld uit 8 ingrediënten.

Omega-3 Visolie

Omega 3 visolie jasper alblas

Er wordt ook omega-3 visolie verkocht in de webshop. 

Dit zou hoogwaardige visolie van wilde vis uit Noorwegen zijn. Ook is het volgens de beschrijving het meest aangeraden supplement voor gezondheid en schoonheid.

In een verpakking zit 250ml visolie, wat goed is voor 50 doseringen. 

Deze visolie heeft een sinaasappelsmaak en een hoge dosering EPA en DHA, maar bevat ook vitamine D.

Wei-eiwitpoeder (isolaat)

Wei-eiwitpoeder isolaat

Het wei-eiwitpoeder (isolaat) van Jasper Alblas wordt als volgt omschreven. “Een zeer hoogwaardig eiwitpoeder, zonder onnodige toevoegingen. Er zitten verschillende aminozuren in en weinig lactose”.

In een verpakking zit 600 gram, wat goed is voor 30 doseringen. Dit product bestaat voor 88,5% uit puur eiwit en zou goed oplosbaar zijn.

Viscollageenpoeder

Viscollageenpoeder Jasper Alblas

Het Arctische collageen (viscollageen poeder) is afkomstig van Noorse kabeljauw. Dit collageenpoeder bevat volgens de beschrijving extra vitamine C en je mag het dagelijks gebruiken. 

Dit product verstevigt de huid en ondersteunt je lichaam in de aanmaak van collageen. Er wordt geen extra vis voor gevangen en het lost gemakkelijk op. Ook in koude dranken.

Een verpakking bevat 150 gram en is goed voor 30 doseringen.

Stop Eetbuien Programma

Stop eetbuien programma

Jasper Alblas biedt ook verschillende programma’s aan op zijn website. Eén ervan is het Stop Eetbuiten Programma. Er wordt niet duidelijk aangegeven of dit om een Pdf of hardcover boek gaat.

Hiermee zou je in 90 dagen controle krijgen over je eetgedrag. Verder wordt het omschreven als een bewezen programma dat je gedrag verandert op het gebied van eetbuien en eetverslavingen.

Ook zou dit het risico op een terugval verminderen.

Bij dit programma krijg je een boek over gedragsverandering en eetbuiten. Verder krijg je een bonusboek wilskrachttraining en een receptenboek.

Bodyhappiness Afslank Programma

Body happiness Jasper

“Word in 8 weken weer blij met je lichaam”, wordt er over dit programma geopperd. Ook is het volgens de beschrijving een bundel van de beste afslanktips en Jasper Alblas recepten.

Dit afslankprogramma van 8 weken wordt ondersteund door een hardcover hoofdboek met tips en een hardcover receptenboek. Hierin staan 200+ recepten.

Er wordt beloofd dat je tot 2 kg per week kunt afvallen met de lekkere en koolhydraatarme recepten in dit programma. Hierbij hoef je geen honger te lijden. Ook zal je je blijer, mooier en energieker voelen. 

Allemaal gebaseerd op wetenschappelijk bewezen technieken, staat erbij.

Smoothie Afslank Plan

Smoothie afslank plan

Met het Smoothie Afslank Plan zou je je vetverbranding een kickstart geven en tot 4kg verliezen in de eerste week.

Vrij veel voor één week, maar aan het begin verlies je natuurlijk vooral vocht. Een mooie belofte dus, maar naar onze mening wel iets te optimistisch

In de weken erna zou je tot 2kg per week verliezen met dit kickstartprogramma.

Het Smoothie Afslank Plan bestaat uit een fysiek boek met 3 programma’s, een digitaal receptenboek en een fysiek bonusboek.

Online Sportschool

Online sportschool Jasper Alblas

Ga je met de Online Sportschool aan de slag, dan krijg je 30 minuten workouts die je thuis kunt volgen. Ook krijg je toegang tot een app met 100+ workouts die je kunt terugkijken.

Elke workout wordt gegeven op een ander niveau. Daardoor schijnt het voor iedereen geschikt te zijn. 

Wekelijks kun je 4 live workouts verwachten waaraan je kunt meedoen. Na zo’n live workout is er de mogelijkheid om ook live vragen te stellen. Dit programma betreft een abonnement.

Challenges

Regelmatig worden er challenges georganiseerd, zoals de September Challenge in 2022. Ook had Jasper Alblas een ‘Weg met Buikvet’ programma.

Dergelijke challenges zijn niet altijd (meer) te koop of te volgen.

Hoe is de kwaliteit van de producten?

Bovenstaande productomschrijvingen beloven veel goeds.

Maar hoe is de kwaliteit van de producten nu eigenlijk? Wat mag je verwachten als je een hardcover boek met een weekmenu of boodschappenlijst van Jasper Alblas op je deurmat vindt?

In een van de reviews die we tegenkwamen, was een klant kritisch. “De foto’s zijn mooi, maar het boek is niet gebonden.” Van een hardcover boek is dus niet echt sprake. 

Het gaat hier namelijk om een ringband waarbij de recepten en foto’s in een plastic hoesje zijn gestoken.

Niet heel professioneel en ook niet wat je verwacht van hoe de producten online gepresenteerd worden. Ook past het niet bij de verkoopprijs. 

“Bij een enkel recept stond ook een fout of werd en een ingrediënt genoemd dat dan niet in de beschrijving voorkwam.”

Over de kwaliteit van de Pdf’s (e-books) en online programma’s zijn mensen positiever. 

Is het Jasper Alblas programma ingewikkeld?

De belofte is steeds dat de producten van Jasper Alblas je helpen om gemakkelijk af te vallen. Maar is dat ook zo?

De omschakeling van een (redelijk) ongezond voedingspatroon naar een koolhydraatarm dieet, is best groot. Je moet dus flink wat veranderen aan je huidige eetpatroon. Voor veel mensen is dat lastig.

Het is best even wennen als je ineens geen brood of pasta meer eet. Toch geeft Jasper Alblas voldoende alternatieven voor producten die afgeraden worden.

Je hoeft ook niet zelf te bedenken wat je gaat eten. In de weekmenu’s is dat al uitgestippeld.

De recepten blijken inderdaad gemakkelijk te maken zijn. Het scheelt ook dat je de ingrediënten in de supermarkt kunt kopen. Je hoeft dus niet stad en land af te zoeken. 

Verder kan het hele gezin mee eten, als de situatie daar naar is. Geen dubbele gerechten en dubbele kosten, dus.

Meningen, reviews en resultaten van anderen

Jasper Alblas afvallen resultaten

Hoog tijd voor de reviews en ervaringen van andere mensen. Hoe ervaren zij de producten en programma’s van Jasper Alblas?

Ondanks dat onderstaande reviews van de eigen website van Jasper Alblas komen, zien ze er veelbelovend uit. De vraag is natuurlijk of er bewust alleen positieve ervaringen geplaatst worden. 

Mensen schrijven zoal dat zij met het 7×7 Afslank Programma 2 tot 10 kilo afvallen. In het begin is dat vaak lastig, maar daarna wordt het gemakkelijker. Ook voelen zij zich energieker en fitter. 

Sommige mensen schrijven dat zij minder last hebben van bepaalde klachten. Denk hierbij aan darmklachten, huiduitslag, enzovoort.

Het kickstartprogramma (Smoothie Afslank Plan) van 10 dagen levert minder resultaat op, als we de reviews scannen.

Wel hebben mensen veel aan de besloten Facebookgroep waar je als klant toegang tot krijgt. Je kunt daar vragen stellen, tips geven en van elkaar leren.

Verder zeggen mensen dat de recepten qua hoeveelheid echt genoeg zijn en dat ze goed smaken.

Hoewel niet iedereen na een week al gewicht verliest, schijnt de Facebookgroep heel motiverend te zijn. Daardoor zetten mensen toch door.

Bij een verdere zoektocht op het internet zijn helaas niet veel andere reviews te vinden. Aan de andere kant betekent dit waarschijnlijk dat er gewoon niet veel ontevreden klanten zijn.

Kritiek op Jasper Alblas

Natuurlijk is er wel kritiek. Niet per se op Jasper Alblas zelf, maar op zijn recepten. Sommige mensen vinden bepaalde recepten echt niet lekker. Maar je kunt nu eenmaal niet alles lekker vinden.

Valt iemand niet af? Dan is de kans groot dat hier over geklaagd wordt. Zeker wanneer je bepaalde beloftes doet op je website.

Denk maar terug aan een belofte zoals: ‘word gezonder, slanker en energieker in 4 weken’. 

Ervaart iemand dat gevoel na 4 weken niet? Dan vindt er natuurlijk weleens teleurstelling plaats. Vaak heeft dit (deels) wel te maken met iemands inzet.

Houd je je goed aan een bepaald koolhydraatarm of keto dieet, dan moet er na 4 weken namelijk wel íets veranderen.

Voor- en nadelen

Jasper Alblas dieet recepten

We hebben nu heel wat ontdekt over Jasper Alblas en zijn aanbod. Laten we alle voor- en nadelen nog even op een rijtje zetten. Dat maakt het een stuk overzichtelijker. 

Zo kan jij zelf bepalen of jij met deze man en zijn producten in zee wilt gaan. Of juist niet.

Voordelen ✅

 • De gerechten zijn snel en gemakkelijk te maken
 • Je hebt maar één keer aanschafkosten (tenzij je voor de Online Sportschool kiest)
 • De programma’s en boeken zijn betaalbaar
 • Het is goed te combineren met een gezin
 • Jasper Alblas heeft al jaren ervaring met gezond eten
 • De reviews die mensen achterlaten zijn veelal positief

Nadelen ❌

 • Er is weinig variatie wanneer je de weekmenu’s keer op keer moet doorlopen
 • Na een aantal weken zijn de weekmenu’s doorlopen
 • Je moet jezelf motiveren
 • Er is weinig informatie over hoe je je gewicht na afloop kunt behouden
 • Er staan mooie beloftes bij de producten over snel afval diëten, maar die zijn soms wel erg optimistisch
 • De kwaliteit van de hardcover boeken blijkt in realiteit lang niet zo mooi te zijn

Het beste alternatief?

Mocht je toch afzien van de programma’s van Jasper Alblas, dan wil je natuurlijk wel een goed alternatief. Een alternatief dat minstens net zo goed, of zelfs beter is.

Mijn advies is om de Vetverlies Kickstart te downloaden. Dit is een gratis e-book waarin je de geheimen voor snel én duurzaam vetverlies ontdekt.

Bovendien staat het vol met waardevolle tips die jou gegarandeerd verder helpen.

En het mooiste van alles: het is helemaal gratis.

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *